Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Sahih-i Buhari ve Sahih-i Müslim’deki Hurafelere Bir Bakış

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Sahih-i Buhari ve Sahih-i Müslim’deki Hurafelere Bir Bakış

müslüman ol yeter adlı üye lütfen bu rivayeti şii kaynaktan scanner yaparmısın,kitap ismi,cilt ve sahife numarasını paylaşırmısın eğer bunu yapmazsan kaynaksız ve meznedsiz yaptığın paylaşımlar silinecektir bilginize
    Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
    İmam Ali (a.s)

Yorum

müslüman ol yete bak yazışma kurallarımızın 6.maddesi ne diyor.

6- İlmi konularda bilgisiz, belgesiz, kaynaksız yazılar ile suçlamada bulunanlara, dayanaksız iftira edenlere kesinlikle geçit verilmez. Bu iletilerin sahibi uyarılır. Başkalarının görüş ve yazılarını kullananlar, mutlaka kaynağını bildirmek ya da göstermek zorundadırlar. Yazdığı kendisine aitmiş gibi forum iştiraki en başta ahlâka aykırıdır.

Güya şii kaynağından bir rivayet aktardığın iddiasındaysan baskı yeri ve yılı,kitap,sayfa ve cilt numaralarınıda buraya eklemen lazım hatta metni taratman lazım elmeddinin paylaşımlarında görüyorsun .Senin burada tek yaptığın şey çamur at izi kalsın yüzyıllardır ehli sünnetin acz içinde yapmaya çalıştıklarını burada sende yapmaya çalışıyorsun sıkışıncada ben yazmadım abdullah ali efendi paylaştı deyip olay hayal mahsulu abdullah ali efendiye at.[/color]
      İmam Ali (a.s)

Yorum

adamın biharul envarda geçiyor diye verdiği linkte ise biharul envarın 100. cildi var baştan sona. işin yoksa ara bul böyle bir cümle hangi kötülük için geçiyor, veya geçiyor mu diye.. ara bul. word'um yok ki bakayım var mı diye taratayım dedim.

Yorum

[quote author=Qom_u_aşk link=topic=13896.msg139065#msg139065 date=1325797502]
          adamın biharul envarda geçiyor diye verdiği linkte ise biharul envarın 100. cildi var baştan sona. işin yoksa ara bul böyle bir cümle hangi kötülük için geçiyor, veya geçiyor mu diye.. ara bul. word'um yok ki bakayım var mı diye taratayım dedim.
          [/quote]

abi bu 100.ciltin çıktığı linki buraya yazsana bakmak istiyorum
          İmam Ali (a.s)

Yorum

http://yasoob.com/books/htm1/m013/13/no1379.html

Yorum

HUVE'L AZİZ

SELAM OLSUN ALLAH'IN HABİBİNE VE TEMİZ PAK KILDIĞI EHL-İ BEYTE

Bihar'ul Envar'ın 100. cildinde kelime araması yaptım böyle bir rivayete rastlamadım. Var yada yok demiyorum hem Musa hem Yıkanmak hemde İsrail kelimeleri ile aradım bulamadım. Eğer siz hangi sayfada vede kaç nolu hadiste geçtiğini yazarsanız bizde bakarız.

EY AZİZAN, BİZ KAR-ZARAR HESABI YAPMAKSIZIN SEVGİ'YE TESLİM OLUR SELAMA ERERİZ. KİM NE DERSE SÖYLESİN, SEVDİM ALİ'Yİ. KAR-ZARAR http://www.nuvezan.com/

Yorum

[quote author=Musluman-ol-yeter link=topic=13896.msg139046#msg139046 date=1325764265]
                asil aklini sen kulan allame meclisi hadisin hasan oldugu diyor sen nelere takliyorsun
                [/quote]
                Ben de bulamadım maalesef.
                Biharul Envar bende var ama cilt ve sayfa numarası verilmeli, Allame Meclisi nerde o hadise hasen demiş merak ettim.
                sn. Musluman-ol-yeter, bu linkte öyle bir şey geçmiyor: http://yasoob.com/books/htm1/m013/13/no1379.html
                bu link de bende açılmıyor maalesef
                http://rafiziler.wordpress.com/2012/...usa-as-ve-tas/
                عاشق اگر رنگی از معشوق نگیرد در عشق خودش صادق نیست

Yorum

üstad bu linkte biharul envarın 100. cildi var

Yorum

Hocam sizin verdiğiniz linke baktım orda Hz. Musa'nın yıkanmasıyla ilgili bir şey yoktur
                    hocam bu linkteki yazıları kopya yapar mısın
                    http://rafiziler.wordpress.com/2012/...usa-as-ve-tas/
                    عاشق اگر رنگی از معشوق نگیرد در عشق خودش صادق نیست

Yorum

hudeyfe link ve 100. ciltle ilgili muta nikahının helal oluşu başlığında açıklama yapacak inş..

Yorum

İmam Mehdi (a.f):

Biz Ehli Beyt’in dışındaki bir yoldan ilim aramak,bizlerin inkar olunmamıza sebep olur.
                        Allahumme salli ala Muhammed’in ve Al-i Muhammed ve accil ferecehum vel an ada ehum.

Yorum

İmam Muhammed Taki (a.s):

Her kim bir konuşmacıyı dinlerse ona tapar.Eğer konuşmacı Allah’a dair konuşursa Allah’a tapar.Eğer konuşmacı İblis’in dilinden konuşursa,dinleyen de İblise tapmış olur
                          Allahumme salli ala Muhammed’in ve Al-i Muhammed ve accil ferecehum vel an ada ehum.

Yorum

İmam Caferi Sâdık aleyhisselama şöyle arzettim:

Biz,siz Ehli Beyte muhalif olanların hadisini dinleyip sonra da onların aleyhinde delil olarak kullanıyoruz.

Buyurdu kiinlemeyin onları.Allah onlara ve onların müşrik milletlerine lanet etsin

Yorum

1. Alimlerden bazıları ilmini saklar ve kimsenin ondan faydalanmasını istemez.Bunlar cehennemin birinci kısmındadırlar.

2. Alimlerin bazılarına nasihat edildiğinde yüzünü ekşitir ve kendisi nasihat ettiğinde ise hiddetli davranır.Bunlar cehennemin ikinci katındadırlar.

3. Alimlerden bazıları ilmini sadece zenginler ve varlıklılara satmak ister ve onun fakirler nezdinde bir yeri olmadığını zanneder.Bunlar da cehennemin üçüncü katındadırlar.

4. Alimlerden bazıları ise zorbaların ve zalim sultanların yanında yer alırlar.Eğer onlara zalimlerin ve zorbaların hakkında birşey söylenirse gazaplanırlar.Bunlar da cehennemin dördüncü kısmındadırlar.

5. Alimlerin bir kısmı kendisini daha bilgili göstermek için yahudi ve hrıstiyanlardan ilim taleb eder.Bu da cehennemin beşinci katındadır.

6. Alimlerin bir kısmı kendisini fetva makamı olarak görür ve bana sorun,der.Belki de verdiği cevbın tek bir harfi dahi doğru değildir.Allah kendini zora sokanları sevmez.O da cehennemin altıncı katındadır.

7. Alimlerin bir kısmı ise ilmini riya ve ikiyüzlülük aracı olarak karar kılar.Bu da cehennemin yedinci katında ve en dibindedir

Yorum

İmam Cafer-i Sadık (a.s):

Alimlerden bazıları bize kin güderler ama bize açık düşmanlık edemediklerinden dolayı bizim ilimlerimizden bir kısmını öğrenir ve şiilerimizin yanında sözlerimizi değiştirir ve düşmanımızın yanında bizim makamımızı küçük düşürürler.Sonra da o ilimlere bizim asla kabul etmediğimiz birçok yalan ve uyduruk sözler eklerler ve bizim zayıf şiilerimiz de biz Ehli Beytin ilmi diye o sözleri kabul ederler.Onlar sapıktırlar ve başkalarını da sapıttırırlar.Onlar şiilerimize ,Hz.Hüseyn ve ashabını öldüren lanetî Yezid’in ordusundan daha zararlıdırlar.Yezidin ordusu canlara ve mallara zarar veriyorlardı. Kötü alimler ise bizi kabullenmiş ve düşmanımızdan uzak görünerek zayıf şiilerimizin kalbine şüphe ve tereddüt sokarlar.Onların sapmasına ve hakka ulaşmasına engel olurlar...”

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X