Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Filistin kerbalamıdır ?

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Filistin kerbalamıdır ?

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=14725.msg92279#msg92279 date=1277453151]
    Mehmet kardeşim, Filistin davasını 20 yıldır takip eden bir insanım, İsrail'in batı kamuoyunun baskılarını hiçbir şekilde tınmadığı Efsane'den ibarettir. Lübnan'dan çekilmesi olsun mavi marmara olayından sonra ambargoyu yumuşatması olsun, uluslararası baskıları tınladığına dair somut verilerdir.
    Mufaddal kardeş bu kadar da olmaz. Artık yorumlarınız komik olmaya başladı. İsrail lübnandan ilk kez 2000 yılında çekildi, o da Hizbullahın demir yumruğunu alçak beynine yediği içindi. 2006 da ise israil Hizbullah karşısında perişan oldu.

Hizbullah ve Hamasın bölgede var olmaya başladığı yıllardan itaberen israil hangi geri adımı atmışsa bunların sayesinde atmıştır. Uluslararası baskı da nedir. Uluslararası baskı israilin hizmeti için vardır. Uluslararası baskı biz müslümanlar için vardır israil için değil.
    [/quote]

Mehmet kardeşim, o sizin bakış açınız, Emel hareketi ve hizbullah 1979 dan beri israille mücadele halindeydi. Neden israil çekilmek için 21 yıl bekledi sizce? Tüm verileri hizbullaha bağlamak ne kadar gerçekçi?
    Ve israil filistinde hamas'ın sebep olduğu ne geri adımı atmıştır?

Yorum

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=14725.msg92280#msg92280 date=1277453219]
      İşte ben hala filistin sorununun ulusal bir dava olduğunu ve islami kimlik kazandırılmaması gerektiğini düşünüyorum. sadece filistin sorununa değil, hiçbir ulusal davaya, yoksa o zaman el-kaidenin de islami kimliğine itiraz edemezsiniz.
      Bunu islama göre mi söylüyorsunuz, yoksa heva ve hevesinize göre mi?
      [/quote]

Siz el-kaide veya hamas'ın islamı temsil edebileceğini mi söylüyorsunuz?

Yorum

Değerli kardeşim, karşınızda bütün dünya sermayesini medyasını büyük güçlerini kontrol eden, modern bütün silahların en iyisine sahip maddi hiç bir sıkıntı içinde olmadan, bütün uluslararası örgütler emrinde olan bir güçle savaşmayı kolay mı zannediyorsunuz.

Hizbullah ve İslami Emel elbette, yeni oluşumlardı, bunlar kuruldu, gelişti, organize oldular ve 2000 de israili Lübnandan çıkardı iseler, sosyolojik açıdan bir imkansızı başardılar demektir. Bunu çok iyi kavramak gerekir.

Başka bir örneği var mı? Gösterebilir misiniz?
        Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
        Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

[quote author=mufaddal link=topic=14725.msg92287#msg92287 date=1277453643]
          [quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=14725.msg92280#msg92280 date=1277453219]
          İşte ben hala filistin sorununun ulusal bir dava olduğunu ve islami kimlik kazandırılmaması gerektiğini düşünüyorum. sadece filistin sorununa değil, hiçbir ulusal davaya, yoksa o zaman el-kaidenin de islami kimliğine itiraz edemezsiniz.
          [/quote]

[/quote]

El Kaideye Allah lanet etsin. El Kaide Amerikancı islamın ürünüdür.

Hamas ise Muhammedi İslamın ürünüdür.
          Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=14725.msg92285#msg92285 date=1277453573]
            Bilmediğiniz şeyler üzerinden ve daha da önemlisi benim İSLAMİ İNANCIM üzerinden lütfen değerlendirme yapmayın O benim ile ALLAH'ım arasındadır, senin orada yerin yok.
            Yani laikim diyorsun. Öyle anlaşılıyor. Eğer sizin inançlarınız sizinle Allah arasında kalır da bundan kimsenin haberi olmasa nasıl yayılacak. İnsanlar nasıl sizin güzel inançlarınızı paylaşacak. Bilmeden mi?

İslamın hangi ilkesi, nassı, din kul ile Allah arasındadır demektedir. Veya hangi felsefenin dini kul ile Allah arasında hapsetmeye yetkisi vardır.

Bakın nerede yanıldığınız nasıl anlaşılıyor öyle değil mi?
            [/quote]
            Allah ile arama Çamran kardeşimi sokmamak din karşıtlığı mı oluyor?
            Hangi Nass da çamran kardeşime inançlarım için hesap vereceğim belirtiliyor?
            Tabiî ki her şahsın inançları Allah ile arasındadır, İnsanların paylaşacağı inançların Allahın kitabı, peygamberin sünneti ve masumların güzel açıklamarında var, eğer bunları kabul etmiyorsanız ve sırf hamas denen örgütü beğenmediğim için beni islamdışı sayacaksanız tabiî ki inancım sizi asla ve kat’a ilgilendirmez.
            İslamın hangi ilkesi, nassı, din kul ile Allah arasındadır demektedir. Veya hangi felsefenin dini kul ile Allah arasında hapsetmeye yetkisi vardır
            .
            Sen bunu tüm ciddiyetinle mi soruyorsun?

Yorum

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=14725.msg92290#msg92290 date=1277453856]
              [quote author=mufaddal link=topic=14725.msg92287#msg92287 date=1277453643]
              [/quote]

[/quote]

El Kaideye Allah lanet etsin. El Kaide Amerikancı islamın ürünüdür.

Hamas ise Muhammedi İslamın ürünüdür.
              [/quote]

hah geldik mi şimdi kişisel ve inançsal bakış açılarına? Ama dünyada el-kaide hakkında sizin tersiniz gibi düşünen milyonlarca insan gösterebilirim. size göre sizin düşünceniz doğru, diğerlerine göre başkası doğru.

Yorum

Tabii ki tüm ciddiyetimle soruyorum. Kardeşim biz dini direkt Allahtan mı aldık. Cebrail Peygamberler İmamlar neyin nesi. Allah herkese kişiye özel vahiy mi gönderiyor.

Alllah ile insanlar arasında peygamberler ve imamlar tabii ki aracıdır. Çünkü Allahı tevhidi en iyi onlar bilmekte bizlere de öğretmektedirler. Bu yüzden Allaha nasıl kulluk yapılacağı onlara sorularak öğrenilmektedir.

eğer onları da kabul etmiyorsan niye inanıyorsun ki?

Yorum

Ben Allaha, peygambere, masum imamlara inandığımı açıkça belirtmiş bir insanım, ama her nedense Çamran kardeşimiz bunları yetersiz gördü ve hamas'a biat etmeden islam sayılmayacağımı ima etti.

Hatta bununla yetinmeyip benden Allah'ın soracağı hesabı sormaya kalkıştı.

Sence O'na hesap mı verseydim? Bu şirk olmazmıydı?

İslami anlayışlarımızda ortaklık olmadığını buyuran Çamran kardeşimize hiç neden böyle birşeyi buyurduğunu sormayı aklınızdan geçirdiniz mi?

ve sırf hamasa biat etmeyen bir insanın Allah ve resulu ile masum imamlara inancını geçersiz sayma yetkisini hangi masumdan aldığını hiç sordunuz mu?

Yorum

@mufaddal...

Öncelikle yazdığım mesajlardaki sorulara cevap verirseniz daha sağlıklı bir tartışma ve bilgilendirme olur diye düşünüyorum.
                    Benim yaptığımı düşündüğünüz bazı olaylara yer vermişsiniz (inanç sorgulama, hesap vs.) bunlar sizin algılama biçiminizden kaynaklanmaktadır.
                    Benim vurgulamak istediğim eğer Müslüman isek, İslam için mücadele eden mücahidlerin arkasında durmamız gerektiğidir.
                    Tabii siz hemen El-Kaide'yi getirip bu cümlenin altına yamayabilirsiniz. Onun için hemen belirtelim İnkılabi çizgide mücadele eden İslami hareketler haricinde hiç bir İslami oluşum düzgün değildir. çünkü İmam'a bağlı değildir. İmam'a bağlı olmayan hareket, İslami hareket olamaz. Olduğunu iddia edebilir. O ayrı konu.

Yoksa eğer buraya yazacaksam, filistinde ve filistinlilerle yıllarca yaşamış biri olarak, o uğurlarına canlarınızı vermeye hazır olduğunuzu gördüğüm filistinlilerin Masumlarımız ve inançlarımız hakkındaki görüşlerini, kendilerini destekleyen arap ülkelerine yönelik niyetlerini vs. yazarım o zaman sizin te'sis etmeye çalıştığınız VAHDET'e hakkaten zarar gelecek.
                    İstediğinizi yazmakta özgürsünüz. Sayfalardır yazdığınız yazılar zarar vermiyor da bundan sonraki yazdıklarınız mı verecek?
                    Sizin yazacağınız ancak ve ancak Batı'ya övgü, işbirlikçilere destek, İslam davasını ulusallaştırma ve Şii olmayan Filistin halkına uyuz bakış açısından ibarettir. Kaybeden siz olursunuz.

Mehmet kardeşim, o sizin bakış açınız, Emel hareketi ve hizbullah 1979 dan beri israille mücadele halindeydi. Neden israil çekilmek için 21 yıl bekledi sizce? Tüm verileri hizbullaha bağlamak ne kadar gerçekçi?
                    Ve israil filistinde hamas'ın sebep olduğu ne geri adımı atmıştır?
                    Gözünüzü açarsanız göreceksiniz. Ama gözü kapalı ilen güneş görülmez ki

hah geldik mi şimdi kişisel ve inançsal bakış açılarına? Ama dünyada el-kaide hakkında sizin tersiniz gibi düşünen milyonlarca insan gösterebilirim. size göre sizin düşünceniz doğru, diğerlerine göre başkası doğru.
                    Örnek verebilirmisiniz? Mesela Bin Ladin'in önünde duran milyonluk halk kitleleri veya El-Kaide adına savaşan yüzbinleri veya o milyonların yaptıkları faaliyetleri?
                    Ciddi manada bu bilgiyi istiyorum.
                    Zira kendini bilmez, cahil ve ahmak insanlardan başka herkes El-Kaide ve Ladin'in ABD'nin ürünü olduğunu bilmektedir.

Son olarak inançlı olmanız bizi sevindirir. Amacımız İslamı ve Dünyada gelişen İslami hareketleri dünya halklarına anlatmak.
                    Bu durumda iken neden müslümanım diyen birisini üzecek hareketler yapalım ki?
                    Beklentim müslümanların birbirlerinin dertleriyle dertlenmesi ve kafirlerin oyunlarına gelmemeleridir.

Vesselam.
                    Düştü Deşt-i Kerbela’ya Ol Can
                    Matem tuttu, ins-ü cin ve canan
                    Ruhlarda hep o, hicrandır yanan
                    Şahadetiyle destan yaratan

Mazlum Hüseyn Canım, Mazlum Hüseyn Canım...

Yorum

YUKARI ÇIK
                    Çalışıyor...
                    X