Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Filistin kerbalamıdır ?

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Filistin kerbalamıdır ?

[quote author=mufaddal link=topic=14725.msg91847#msg91847 date=1277303454]
    Filistin sorunu dini bir mesele değil, tamamen ulusal bir meseledir. israil devleti filistinlileri müslüman oldukları için değil topraklarını ele geçirmek için öldürmektedir. oradaki insanlar hangi dinden olursa olsun ne amerika ne de israili ilgilendirmez
    [/quote]
    asıl sen aynı şeyleri tekrarlayıp duruyorsun sadece cesaretle olmadığını ben de biliyorum
    ama hamas israil gibi güçlü bir devlete karsı filistin halkının ciddi manada cıkarlarını savunan tek direniş örgütü
    bunun bütün müslüman ülkeleri tarafından desteklenmesi gerektiğini düşünüyorum

Yorum

tabi israile kök söktüren el-fetihi düşman ilan edip onu yokederse TEK olarak kalır.

Yorum

İranda islam devriminden hemen sonra İmam Humeyni 600 kişilik uzman devrim muhafızını Kudüsü savunmak filistinli müslümanlara yardım etmek içim işgal altındaki filistine gönderdi. Şii İmam Humeyninin sünni filistini savunmak için oraya devrim muafızı göndermesi bütün dünyada şaşkınlık uyandırdı. Onlar bu 600 kişinin yarın şii sünni vahdetiinin çekirdekleri oalacağını bilmiyorlardı.

Siyonist israil 1987 ye kadar gelebileceği işgal edebileceği ne kadar toprak varsa işgal etmişti. Filistinin aklı başında uleması İranın gönderdiği bu 600 kişiden maddi manevi çok şeyler öğrendiler. Hamas zaten filistin ihvanı idi. İmamın mesajlarına gönüllerini açarak, hiç bir tavizle asla doyrulacak, durdurulacak olması mümkün olmayan israili sadece direnişin durduracağını öğrendiler. Ne zaman ki Hamasın intifadaları başladı israil büyük bir bunalıma sürüklendi. Askeri, siyasi ve ekonomik sarsıntılar geçirdi. İsrailde hayat durdu.

Direniş karşısında çaresiz kalan israil işte fetih hareketinin hiç bir zaman asla başaramayacaği bir başarıya imza attı. İsraili Oslo anlaşmasına mecbur etti. İsrail tarihinde ilk kez işgal ettiği topraklardan çekilme planları yapmaya başladı.

...............

Yorum

İsrail başbakanı İzak Rabin vaad edilmiş topraklardan geri çekildi diye siyonistlerce hain ilan edildi ve Yigal amir adlı siyonist bir genç tarafından öldürüldü. Bu öyle sıradan bir öldürme değildi.Bin yıl içinde ilk kez bir yahudi başka bir yahudiyi öldürüyordu.

Üstelik israili barışa zorlayan Hamastı ancak anlaşma masalarında meyveyi toplamaya çalışan ihanet şebekesi el fetih oluyordu.

Çünkü Hamas çok iyi biliyordu ki israil masa başı hiç bir karara asla saygı duymayacaktı.

El fetih ne yapıyordu bu arada, Haması sindirmek için ssudilerden mısırdan hatta israilden yardım alarak Hamaslı müslümanları katliam ediyordu. Yakın zamanda kaç kez el fetihin israil ile anlaşıp Haması ortadan kaldırmak için yaptıkları planları hamas ele geçiriyor ve dünyaya teşhir ediyordu.

Zaten ne zaman ki Hamas kuruldu ve israile darbeler indirmeye başladı işte tam o zaman yaser arafata haması kontrol etmesi için bir muhtarlık gibi filistin devleti kurdurdular. Halbuki hamas yokken kimsenin aklına filistine bir devlet kurdurmak gelmemişti.

Yorum

Zalimlere sakın sempati duymayın, onları desteklemeyin, yoksa size ateş dokunur. Sizin ALLAH'tan başka dostlarınız yoktur, sonra size yardım da edilmez.
            hud suresi; 113

Mazluma yardımcı ol, zalime düşman kesil.
            İmam ali (a.s)

“Şimdi Filistin ve Lübnan’da müslüman kardeşlerimiz İsrail’in insanlık dışı kuşatması ve saldırısı altındalar Allah korusun eğer İsrail o savaş meydanında zafere ulaşırsa, saldırısını diğer ülkelere kadar genişletecektir”
            “İslam milleti insani vazifenin gereği, kardeşliğin akli ve İslami vazifenin gereği olarak, bu emperyalizim uşağının köklerini yok etmek konusunda hiçbir fedakarlıktan kaçınmamakla yükümlüdür İsrail aleyhine savaşan kardeşlerine maddi ve manevi yardım; ilaç ve gıda gödererek yardım etmelidir”

imam Humeyni (r.a)

Sürgünümüz hep çöle, sırr-ı hikmet ne ola?
            Sahra-yı KERBELA'da, Hüseynî Fermân'a sor...

Yorum

[quote author=Kerbela44 link=topic=14725.msg91950#msg91950 date=1277324399]

Zalimlere sakın sempati duymayın, onları desteklemeyin, yoksa size ateş dokunur. Sizin ALLAH'tan başka dostlarınız yoktur, sonra size yardım da edilmez.
              hud suresi; 113

Mazluma yardımcı ol, zalime düşman kesil.
              İmam ali (a.s)

“Şimdi Filistin ve Lübnan’da müslüman kardeşlerimiz İsrail’in insanlık dışı kuşatması ve saldırısı altındalar Allah korusun eğer İsrail o savaş meydanında zafere ulaşırsa, saldırısını diğer ülkelere kadar genişletecektir”
              “İslam milleti insani vazifenin gereği, kardeşliğin akli ve İslami vazifenin gereği olarak, bu emperyalizim uşağının köklerini yok etmek konusunda hiçbir fedakarlıktan kaçınmamakla yükümlüdür İsrail aleyhine savaşan kardeşlerine maddi ve manevi yardım; ilaç ve gıda gödererek yardım etmelidir”

imam Humeyni (r.a)

[/quote]

Yorum

Bintulhuda kardeşim, bu kadar da değil. 1959'dan beri filistin davasının yükünü taşıyan, liderliğini yapan el-fetih hareketini bir çırpıda hain ilan etmek o kadar kolay ve basit olmamalı.
                Gerçi hangi pencereden baktığın önemli. Kimin çizgisini savunuyorsan o gözünde hoş görünür.

1987 intifadasının sırf hamasa mal etmek de, herşeyin çözümünü intifada da görmek de yanlıştır.

Çünkü ne intifada ne de hamas'ın mücadelesi israile geri adım attıramamıştır daha da kötüsü yayılmasını engellememiştir, sadece eylemlerine meşruiyet kazandırmıştır.

ben savaşılmasın, oturulup diplomasi yapılsın veya dua edilsin demiyorum.

Sadece hamas'ın bu görevi yürütecek kapasite ve niteliğe sahip olmadığını düşünüyorum.

Bütün çevre ülkelerinin desteğini alacak ve onları bu mesele üzerinde tek cephede birleşerek bu sorunu asgariye indirtecek projelere el atmasıyla belki çözülebilir, hamas böylesi bir koalisyon içinde tabiiki de yer alabilir, ama tek başına arpa yolu katedemeyecektir. Hatta israilin daha fazla ilerlemesine zemin hazırlayacaktır.

Yorum

El-Fetih'in hain, işbirlikçi, satılmış ve İslam düşmanı olduğunu anlamak için alim olmaya gerek yoktur.
                  Farklı cepheden bakmaya da gerek yoktur. HAMAS taraftarı olmaya da gerek yoktur.

Bir ülkede işgal var ise ve birileri işgalci ile pazarlık yapmakta ise onlar hain, işbirlikçi, satılmıştır.
                  Bugün Mahmud Abbas'ın Siyonist katillerden olan Şimon Peres'ler, Ehub Barak'lar, Netenyahu'lar ve sairlerle boy boy fotoğraflarını buraya dizmeye gerek dahi görmüyorum.

Bugün Büyük Şeytan Amerika'nın ve İsrail'in çizgisindeki El-Fetih'i bir müslüman(!) nasıl savunabiliyor aslında bu anlaması zor bir durumdur?

Abbas milislerinin eğitimini ABD'li generel Keith Dayton'un yaptırdığından haberiniz var mıdır?
                  ABD, AB ve sair güçlerin Abbas ve ekibini aleni desteklediğini bilmiyorsunuz?
                  Batıl cephenin desteklediği ve onların temsilcisi olan bir yapı ile İslami Direniş Hareketi HAMAS'ı kıyaslama gafleti neyin nesidir?
                  Mahmud Abbas isimli hain adam 2 yıldır görev süresi bittiği halde koltuğunda oturmaya devam etmiyor mu?
                  Daha 15-20 gün önce yahudilerin Filistin'de toprak alma hakkının olduğunu söyleyen Abbas'tan başka birimiydi?

Daha onlarca haber ve belge yazarım, getiririm. Birisi de gelip Filistin halkının temsilcisi Abbas olsun, El-Fetih olsun demesin.
                  Kendi silahlı birlikleri olan El-Aksa Şehitleri Tugaylarını dağıtan kimdir?
                  Bugün Batı Şeria'da gönüllü siyonizm uşaklığı yapan kimdir?

Geri adım attırama mevzusuna gelince...
                  -Gilad Şalit 4 yıldan uzun bir süredir HAMAS'ın elindedir...
                  -HAMAS 2009 Gazze savaşında siyonist kuvvetleri bir adım dahi Gazze'ye sokmamıştır...
                  -Her gün yüzlerce roket ve füze ile siyonistlerin korkulu rüyası olmuştur.
                  -Siyonist yetkililerin HAMAS'ı bitiremedik, Savaşı kaybettik, Yenildik türü açıklamalarını direk siyonist gazetelerden okuyabilirsiniz.

HAMAS ve ekibi senin hayallerinin çok çok üstünda kapasitelere sahip kaliteli insanlardır.
                  Çevre ülkeler satılmış, uşak ve işbirlikçi Mısır, Ürdün gibi ülkeler ise onların desteği hiç lazım değildir.

Bugün Filistin meselesini İslami zemine oturtan ve Filistin Davasını İslamileştiren İmam Humeyni(ra) ve İran İslam İnkılabıdır.
                  Bugünde tüm güçleriyle maddi ve manevi olarak dava desteklenmektedir.
                  Son noktaya doğru hızla gelinmektedir.

Hayber Hayber Ey Yahudi.
                  Geliyor Cünd-i Muhammedi.

Düştü Deşt-i Kerbela’ya Ol Can
                  Matem tuttu, ins-ü cin ve canan
                  Ruhlarda hep o, hicrandır yanan
                  Şahadetiyle destan yaratan

Mazlum Hüseyn Canım, Mazlum Hüseyn Canım...

Yorum

Bugün Büyük Şeytan Amerika'nın ve İsrail'in çizgisindeki El-Fetih'i bir müslüman(!) nasıl savunabiliyor aslında bu anlaması zor bir durumdur?
                    Özgür bakış açısı meselesi. İyi de beni nitelemek için müslüman ibaresinin önüne parantez içinde ünlem işareti koyma hakkını kim verdi size? Acaba sizde iman ölçer mi var?
                    Acaba islamlık birilerinin tapulu malı mı? Yoksa hamasa iman etmeyen müslüman olamıyor mu?

-HAMAS 2009 Gazze savaşında siyonist kuvvetleri bir adım dahi Gazze'ye sokmamıştır...
                    Ha kusura bakmayın o operasyonda ölen 1000 kişi antarktikada ölmüştü ben karıştırdım.

Gazze'nin denetimini de israil askerleri değil, filistin ulusal ordusu yapmaktadır, evleri de kırgızistan ordusu basmaktadır.

Sebebi de hamas'ın o soba borusundan bozma füzeleri değil de, yunanistanda öldürülen anarşist öğrencinin hesabı sorulmasıydı.

Sanırım biz farklı dünyalarda yaşıyoruz.

Yorum

Çevre ülkeler satılmış, hain fln filan, ama hamas sütten çıkmış akkaşık.

Neden bir ülkenin kendi iç işleri ve iç güvenlik hassasiyetleri sizin önem taşımıyor?

Hamas denen örgütün Mısırdaki İhvan elmüslimin örgütünün kolu olduğunu ve onun güçlenmesinin de ihvan müsliminin güçlenmesi anlamına geleceğini hesaba katmıyorsunuz?

Ve Allah aşkına İsrail'in hamas füzelerinden korktuğunu mu sanıyorsunuz?

İsrail'in kendi amaçları uğruna milyonlarca vatandaşını öldürtmekten çekineceğini mi sanıyorsunuz?
                      vatandaşlarının onlar için gerçekten önemli olduğunu mu sanıyorsunuz.

Hamas roketleri işlerine gelmiyor olsaydı, onları durdurmayacağını mı sanıyorsunuz?

Ne çok şey sanıyorsunuz....

Ortadoğuyu anlamak kolay değil.

Yorum

Sayın mufaddal, size bir fıkra anlatayım: Bir deli yere ters düşmüş bir vazoyu olduğu gibi eline almış. Sonra demişki, yahu bu vazonun üstü kapalı, ayrıca altında da boşluk var. Benim Bildiğim vazonun üstünde boyluk olur altı kapalı olur.

Vazo aynı vazo idi, sadece ters dönmüştü ve vazoyu ele alan deli vazoyu değil kendi bakış açısını yansıtıyordu.

Arkadaşım hangi hayal dünyasında yaşıyorsun bilmem ama, siz ne israili, ne filistini, ne islamı ne de güncel olayları biliyorsunuz.

Hepsinden kırhıntı halinde, bölük pörçük, yanlı, karışık ve özellikle islam düşmanlarının yorumlarını harmanlamış kafanızda bir görüntü oluşturmuşsunuz.

Kardeşim, eğer hamas olmasaydı bu gün filistinin yerinde yeller esiyor olacaktı. Nasıl mı? Belki filistin araplarının vücudu dilleri arsaları kalacaktı ancak islami özleri kaybolacaktı. Demokratik laik ve israilden hiç bir farkı olmayan belkide müreffeh bir filistin olması mümkün dü. Peki İslamın Allahın razı olduğu olacağı bir filistin olacaktı mı?

İsminiz şia ismine benziyor ama siz hiç benzemiyorsunuz. Siz islamın şehidlerini küçümsüyorsunuz, ölümü fena halde çirkinr görüyorsunuz. Allah yolunda olsa bile. Baksanıza filistinde şehid olan bin kişiyi sanıl değerlendirmişsiniz.

Eğer ölmenin bir anlamı yok ise KERBELA olayını bize nasıl açıklayabilirsiniz. Öyleki Kerbela olayındaki gibi kapsamlı bir ölüm hiç bir zaman olmamıştır.

İmam Hüseyin bütün aile ve evlatlarının tümünü, yakın akrabalarını, kardeşlerini, yarenlerini Kerbelada toplayıp kendi eliyle kendini yok etmek mi istemişti? Ne dersin?
                        Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
                        Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

Mehmet kardeşim. Ben ne zaman artık yazmayacam desem, bir bakıyorum birileri bana ders verecek şekilde bir yazı yazmış. Benim derse veya akıla ihitiyacım yok. Ben kendi araştırmalarımdan bu sonuçlara vardım. Filistini de bilirim, filistinlileri de. ban hayal dünyasında yaşadığımı söylüyorsun, aynısını size söylesem ne diyeceksiniz? Eminim ağır ifadelerle cevap vereceksiniz.
                          Fikrinize aykırı gelen bir yorum okusanız hemen ya islam düşmanlarının görüşleri olur ya da şia düşmanlarının.
                          hamas olmasaydı filistinin yerinde yeller esiyor olacaktı demişsin. Zaten filistinin yerinde yeller esiyor ve Hamas sayesinde esamesi kalmayacak diyorum.
                          Ben hamas'ın politikalarını beğenmiyorum ve filistin davasına zarar verdiğini düşünüyorum ve HİÇBİR SORUNU ÇÖZEMEYECEĞİNE inanıyorum. İnsan olarak farklı düşünme hakkımı neden kabul etmiyorsun?

Kardeşim, eğer hamas olmasaydı bu gün filistinin yerinde yeller esiyor olacaktı. Nasıl mı? Belki filistin araplarının vücudu dilleri arsaları kalacaktı ancak islami özleri kaybolacaktı. Demokratik laik ve israilden hiç bir farkı olmayan belkide müreffeh bir filistin olması mümkün dü. Peki İslamın Allahın razı olduğu olacağı bir filistin olacaktı mı?
                          Acaba bugünkü filistin Allahın razı olduğu Filistin mi? ben sizinle aynı fikirde HİÇ değilim. bakın üzerine basa basa söylüyorum HİÇ.
                          Gene dini kimliğime ilişkin değerlendirme yapmışsınız. İsmim ŞİA ama ben şiaya benzemiyorum. MaşaAllah önce din tekeli vardı, şimdi de şia tekeli başladı.
                          Ben Allah'ın varlığına, birliğine, Nübüvvete ve İmamete iman eden bir insanım ama HAMAS'ı beğenmiyorum. Şialıktan çıkıyormuyum? ilginç.

İslam şehitlerini küçümsediğim bir yeri gösteremezsiniz., eğer yazılarımı siz böyle algılamışsanız demekki bu algı sorunudur. Ben filistinde ölen 1000 kişiyi küçümsemiyorum, sadece arkadaşımızın yaptığı tahlille ilişkin bir veri olarak sundum, eğer küçümseme olarak algılayacaksanız ben size hiçbir şey diyemem.
                          Ölmenin anlamının olmadığını söylemedim ve lütfen filistinde ölenleri 14 masumdan biri olan İmam hüseyin a.s. ile kıyaslamayın LÜTFEN.
                          Aradaki farkı ben size anlatacak değilim.

Yorum

[quote author=islam-devleti link=topic=14725.msg92061#msg92061 date=1277375495]
                            Arkadaşlar Yaser Arafatla Ayetullah Humeyni'nin bir resmini buldum internetten. Doğru mudur acaba?

http://depo.resimlihaber.com/gal/9fb...0011_93082.jpg
                            [/quote]

Fotoğraf uydurma. Çünkü İmam Humeyni uzun boylu idi. Arafat ise kısa. Bu hemen imk etapta farkediliyor. Ayrıca bu inkılap önderlerini karalamak için düşman sitelerin uydurdukları başka resimlerde var onlara çok benziyor.
                            Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

Mufaddal kardeşim, üzdüysem bağışlayın. Elbette herkes düşüncesinde özgürdür. Ancak müslümanın düşünce özgürlüğünü islam belirlemez mi? Müslüman dünyaya islamın çizdiği çerçevede, ilsamın öngördüğü biçimde, islamın boyasını katarak bakmaz mı?

Şahsınıza bir diyeceğim yok, ancak yorumlarınız tümüyle islam düşmanlarının yorumlarıyla tıpatıp aynı.

Bu gün Hamasa düşman olanlara bakarsak söylediğimizin hiç te yabana atılacak düşünceler olmadığını takdir edersiniz.

Bakın Hamasla iyi ilişkiler içerisinde olan Sadece İran İslam Cumhuriyetidir.

abd, israil, mahmud abbas, mısır, ürdün velhasıl bütün islam düşmanı zalim kafirler Hamasın düşmanıdırlar. böyle bir durumda Haması karalarken hangı safta kaldığınıza dikkat etmiyor musunuz?

Halbuki Hamas 1,5 milyarlık sünni alem ile 300 milyonluk şii dünyası arasında muazzam bir köprü değil midir. Hamas Liderlerinin İslam Cumhuriyeti liderleri ile aralarındaki kardeşlik, işbirliği ve dayanışma sizlere bir şeyleri hatırlatmıyor mu?

Şii sünni kardeşliğini izah ederken hemen ilk aklımıza Hamas gelmekte, biz de onurla bundan söz etmekteyiz. Haması karalarken neleri kaybettiğinizin farkında mısınız?

Yorum

Mehmet ufukalp'in görüşlerine aynen katılıyorum.
                                Hani bir söz vardırya;Bana arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim.
                                Bugün hamas'ında elfetih'inde kimleri muhatap aldığını kimlerle ittifak ettiğini herkes biliyor.
                                iran islam cumhuriyeti hamas'lamı ittifak ediyor stratejik ortaklık yapıyor,yoksa elfetih'lemi?
                                Abd, mısır,ürdün,suudiarabistan ve dolaylı olarakta israil;hamas'lamı ittifak halindedir yoksa elfetih'lemi.
                                Elfetih'in islam düşmanları ve satılmış arap rejimleriyle ilişkileri ayan beyan ortadayken hala birilerinin kalkıp hamas'ı suçlu günahkar ilan etmesi çok enteresandır.

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X