Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Filistin kerbalamıdır ?

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Filistin kerbalamıdır ?

Hamasın velayeti inakr ettiği ve hamastan sonra gelen el-fetihinde el-kaideye bağlı nasıbilerden olduğu ve halkının bu ikisinen birini tercih ettiği bir yer kerbelamıdır ?

Ynt: Filistin kerbalamıdır ?

kerbela'daki yönetim şianın elinde miydi ki İmam Hüseynin şehadeti esnasında?

ordakiler gerçek şii miydi?

biz filistinde ilk kıblemizi ve gelecekte iktidar olacak şiilerimizi görüyoruz..

Yorum

Kerbelada ölenler bellidir filistinde ölenler belli ?

Bi tarafta ehl-i beyt ve şiası bi tarafta velayeti inkar edenler ve şiaları katledenler.

Aynımı sizce ?

Yorum

filistinde mi şiiler katlediliyor?

Kerbelada ölenlerden kastınız Kerbela şehidleri mi? Siz Mescidi aksayı ve lanetlik siyonist kanlı çeteyi görmüyor musunuz

ne yapılmalı?

Yorum

Fitneci üçkağıtçı.
          Gece gece fitne ateşin nereden kabardı.
          Şeytan rüyana mı girdi nedir?
          Düştü Deşt-i Kerbela’ya Ol Can
          Matem tuttu, ins-ü cin ve canan
          Ruhlarda hep o, hicrandır yanan
          Şahadetiyle destan yaratan

Mazlum Hüseyn Canım, Mazlum Hüseyn Canım...

Yorum

bana mı?

Yorum

[quote author=ehlibeytin_izinde link=topic=14725.msg91180#msg91180 date=1277082506]

Kerbelada ölenlerden kastınız Kerbela şehidleri mi? Siz Mescidi aksayı ve lanetlik siyonist kanlı çeteyi görmüyor musunuz

ne yapılmalı?
              [/quote]
              Filistinde hamastan sonra en çok destek gören el-fetih el kaideye bağlıdır.El-kaidenin ırakta şiileri nasıl katlettiğini bilmiyormusunuz ?

Siyonistler insanları öldürüyor hamasta bunu yapıyor.İsraile füzeleri sallayıp sonra çarşılara pazarlara saklanıp basına bakın israil çocukalrı kadınlatı öldürüyor demenin anlamı ne ?
              Bu şiilerin sorunu değil.nasıbilerle siyonistler birbirini yesin

Yorum

ehlibatıl'a...
                Düştü Deşt-i Kerbela’ya Ol Can
                Matem tuttu, ins-ü cin ve canan
                Ruhlarda hep o, hicrandır yanan
                Şahadetiyle destan yaratan

Mazlum Hüseyn Canım, Mazlum Hüseyn Canım...

Yorum

ehlihak sözlerine dikkat et.

Yorum

[quote author=ehlihak link=topic=14725.msg91186#msg91186 date=1277082708]
                    [quote author=ehlibeytin_izinde link=topic=14725.msg91180#msg91180 date=1277082506]

ne yapılmalı?
                    [/quote]
                    Filistinde hamastan sonra en çok destek gören el-fetih el kaideye bağlıdır.El-kaidenin ırakta şiileri nasıl katlettiğini bilmiyormusunuz ?

Siyonistler insanları öldürüyor hamasta bunu yapıyor.İsraile füzeleri sallayıp sonra çarşılara pazarlara saklanıp basına bakın israil çocukalrı kadınlatı öldürüyor demenin anlamı ne ?
                    Bu şiilerin sorunu değil.nasıbilerle siyonistler birbirini yesin
                    [/quote]

bu yalnızca şiilerin değil bütün insanlığın sorunu kimin neler yaptığı ne düzwenler çevirdiği önemli değil önemli olan ve bizimde rolumüzü üstlememizi sağlayan bir katliam var ve bu kim olursa olsun yardım etmek zorundayız

evet filisin kerbeladır

imam huseyn a.s demiyor mu mazlumun dini sorulmaz diye bizde ordaki mazlumların inançlarına göre değil düşürüldükleri duruma göre hareket etmek zorundayız sorgulama işi herşey rayına oturduğunda başlar

merak ettim doğrusu bulunduğunuz yerde eli silah tutanlar birbirine girse ve sizin yakınlarınız sevdikleriniz bu didişmeden ötürü ağır darbeler alsa siz ne olur bana yardım edin dediğinizde karşınızda ki kişinin "aman banane ölüenlerden baştakileri nasılsa ben sevmiyorum birbirlerini yiyip dursunlar ölenler yetim kalan çocuklar arada kalan kadınlar hiç de umrumda değil " derse hoşunuza gider mi

El insaf
                    merhamet etmeyene merhamet edilmez
                    "İmam"ın hattı” belli bir mezhebe mensup olanların değil,
                    "Muhammedi İslam kimliğ"ini kuşanan bütün Müslümanların hattıdır."

Yorum

ehlihak adlı üye 1 nolu uyarıyı almıştır.
                      Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
                      İmam Ali (a.s)

Yorum

[quote author=mikdat bin esved link=topic=14725.msg91209#msg91209 date=1277103435]
                        ehlihak adlı üye 1 nolu uyarıyı almıştır.
                        [/quote]

sebeb işinize gelmeyen bişeymi yazdım ?

Yorum

Aranızdan biride çıkıp bu insanalrın velayeti inkar ettiğini hatta el-fetih taraftarlarının nasıbi olduğunu ve bağlı olduğu el-kaidenin yaptıklarını yalanlayamadı ? demekki biliyorsun iyi o zaman yardım edinki evlayet düşmanları güçlensin şiileri öldürsün.

BEYZA nasıbiler de siyonistlerde benim yakınım değil.İmamet düşmanları sizin yakınınız demek.şii değilsiniz galiba

Yorum

İmam Hüseyin a.s'a ait bir hadis okumuştum...

Mazlumun dini sorulmaz...

Filistine, Filistinliye düşman olan sözde Şii görünümlü şahısların düşmanlığı Filistinlinin Nasibiliğinden değildir. Çünkü filistinde Nasibi yoktur.

Bize göre Nasibi Ehl-i Beyte lanet okuyan, Ehl-i Beytin kafir olduğunu bilip inanan kimselere Nasibi denir. Ama bu insanlara göre ise nasibi, Ehl-i Beyt'e değil, Şiilere lanet okuyan, kafir diyenlere nasibi denir.

Ama gerçek bu da değildir. Gerçek tüm sünni dünyanın, yani bu insana göre bu insanların düşünce ve inançlarını kabul etmeyen tüm Müslüman görünümlü şahıslar Nasibidir. Ve bunlar (Filistinliler) eğer İsrail tarafından katlediliyorsa, İSRAİLİN ELİNE SAĞLIK denir...CANLARI DERT GÖRMESİN denir...
                            Ama bakıyorsun hey Allah'ım diyorsun. MOSSAD - CİA ne istiyorsa, hoşlarına ne gidiyorsa bu insanlar onu yapıyor onu söylüyor...

İsrailin sadece Filistin düşmanı olduğu zannedilir. Halbuki bu insanların, İsrailin, Hizbullahla (Şii) yaptığı savaşta bile sesini duymadık.

Yorum

Filistin'de nice tarikatlar vardı. Şu anda tarikat liderleri var mı yoksa şimdi bidat mi sayıyorlar? Orada Vehhabi düşünceli insanlar var mı? Şii mezhebinden olanlar var mı?

Filistin'de tasavvufi akımlar pek yaygın değil. Bu sadece Filistin için değil bütün Arap dünyası için söz konusu. Ancak bunu Vehhabiliğin sonucu diye kestirip atmak doğru değildir. Bunun birinci sebebi Arap dünyasındaki tasavvufi ekollerin bidat ve hurafelere çok fazla bulaşmış olmalarıdır. Filistin'deki durum biraz o bölgeye mahsus bir olgudur. Filistin'de en güçlü ve en yaygın İslami hareket Müslüman Kardeşler cemaatidir. HAMAS, bu cemaatin bir koludur. Fakat bazılarının iddia ettiği gibi cemaatten kopmuş değildir. Müslüman Kardeşler ise tasavvufu karşısına almaz ama tasavvufi bir cemaat de değildir.

Vehhabilik konusunda Türkiye'de pek çok spekülasyon bulunmaktadır. Bu yüzden de örneğin bir kimse kabirlere türbe yapılmasının bidat olduğunu söylese hemen Vehhabilikle itham ediliyor. Dolayısıyla Suudi Arabistan'da resmi itikad çizgisi olarak benimsenen anlayışla mutedil selefi akımı birbirinden ayırmak gerekir. Selefi görüşleri benimseyen ilim adamlarının Filistin'de de etkisi olmuştur. Ama Filistin'deki ilim çevreleri oldukça geniş bir bakış açısına sahip ve dünyadaki tüm İslami akımlara sıcak yaklaşan çevrelerdir. Zaten dediğimiz gibi Filistin'deki İslami akıma Müslüman Kardeşler cemaati damgasını vurmuş olduğundan bu cemaatin: "Biz davetçileriz yargılayıcılar değiliz" anlayışı hakim durumdadır.

Filistin'de şii cemaat yoktur. Şiiler Lübnan'da ağırlıklı durumdadırlar.

Yorum

YUKARI ÇIK
                              Çalışıyor...
                              X