Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Filistin kerbalamıdır ?

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Filistin kerbalamıdır ?

Mehmet kardeşim, ben bütün diyeceklerimi yukrıda defalarca dedim. Söyleyeceklerim eskinin tekrarından öte birşey olmayacak.

Sorularınıza cevap vermeye kalkışırsam, te'sis etmeye çalışılan vahdet olgusuna zarar vermekten korkarım.
    Bu yüzden bu meselede lütfen herkes durmak istediği noktada dursun.

hamas'a ve filistin sorununa bakış açımı kaç defa yazdım.

Allaha emanet olun.

Yorum

Neden ünlem koyduğum cümlenin başına bakıldığı zaman net olarak anlaşılacaktır.

"Ey iman edenler! Yahudileri ve Hıristiyanları dostlar edinmeyin. Onların bazısı, bazısının dostlarıdırlar. İçinizden kim onları dost edinirse şüphe yok ki, o da onlardandır. Muhakkak ki Allah o zalimleri hidayete, doğru yola iletmez." (Mâide Sûresi, 5:51)

Bugün Büyük Şeytan Amerika'nın ve İsrail'in çizgisindeki El-Fetih'i bir müslüman(!) nasıl savunabiliyor aslında bu anlaması zor bir durumdur?
      ABD ve İsrail'i dost ve veli edinmiş El-Fetih'in durumu nedir?
      Ona sevgi beslemenin hükmü nedir?
      Hatırlatma babında bir ünlem işareti koydum. Biraz daha açıklamış olayım.

Ha kusura bakmayın o operasyonda ölen 1000 kişi antarktikada ölmüştü ben karıştırdım.

Gazze'nin denetimini de israil askerleri değil, filistin ulusal ordusu yapmaktadır, evleri de kırgızistan ordusu basmaktadır.

Sebebi de hamas'ın o soba borusundan bozma füzeleri değil de, yunanistanda öldürülen anarşist öğrencinin hesabı sorulmasıydı.

Sanırım biz farklı dünyalarda yaşıyoruz.
      "Allah yolunda öldürülenlere (şehitlere) de ölüler demeyin. Hayır, onlar ölü değil diridirler, ama siz bunu hissedemezsiniz, sezemezsiniz."
      Bakara,154

Evet orada 1000 kişi şehid olmuştur.
      Sabra ve Şatilla Katliamında en az 3500 kişi şehid olmuştur.
      Cenin Katliamı ise Sabra ve Şatilla Katliamından daha gaddarca bir katliamdır.

Bu çerçeveden baktığımız zaman acaba şehid sayısı azalmaktamıdır veya artmaktadır?
      Yanlış anlaşılmasın Şehidlerin İslami Hareketin bereketidir. Ama sizin zafer anlayışınız ölü sayısı eksenli olduğundan bunları bu şekilde açıklamak zorunda kaldım.

Birde siz siyonist basının ağzı ile fasıkların verdikleri haberleri ciddiye alıyorsunuz yine sizin kimleri dost edindiğinizi ve kimleri ciddiye aldığınızı sormam gerekecek...

Gazze'nin her karışının kontrolü HAMAS'ın elindedir.
      Ve o senin göklere çıkardığın büyük(!) israil'in bir esir askerini o soba borusu sahibi basit ve güçsüz hamas'ın elinden 4 yıldır kurtaramamıştır. Bu olaya bir yorum yaparmısınız

Benim yaşadığım dünya;
      İslam güneşinin doğduğu...
      İslam hakimiyetine adım adım gidilen...
      Fecr-i Sadık olan İnkılab güneşinin aydınlattığı bir dünyadır.

Sen de yaşadığın dünyayı yaz, aynı mı farklı mı belirleyelim...

Çevre ülkeler satılmış, hain fln filan, ama hamas sütten çıkmış akkaşık.

Neden bir ülkenin kendi iç işleri ve iç güvenlik hassasiyetleri sizin önem taşımıyor?

Hamas denen örgütün Mısırdaki İhvan elmüslimin örgütünün kolu olduğunu ve onun güçlenmesinin de ihvan müsliminin güçlenmesi anlamına geleceğini hesaba katmıyorsunuz?

Ve Allah aşkına İsrail'in hamas füzelerinden korktuğunu mu sanıyorsunuz?

İsrail'in kendi amaçları uğruna milyonlarca vatandaşını öldürtmekten çekineceğini mi sanıyorsunuz?
      vatandaşlarının onlar için gerçekten önemli olduğunu mu sanıyorsunuz.

Hamas roketleri işlerine gelmiyor olsaydı, onları durdurmayacağını mı sanıyorsunuz?

Ne çok şey sanıyorsunuz....

Ortadoğuyu anlamak kolay değil.
      Bugün artık HAMAS'ın İnkılabi çizgide olduğundan kimsenin şüphesi yoktur.
      Kurulduğu andan itibaren İnkılabi bir çizgide olmasa da son 10 yıldır İnkılabi çizgidedir.
      Bugün Filistin Direniş Grupları, İslam İnkılabımıza Lebbeyk demiştir.
      Bunun için geçtiğimiz aylarda yapılan Filistin Direniş Zirvesi (Tahran) araştırmanızı öneririm.

İsrail HAMAS'ın füzelerinden korkmasa 2009 Gazze savaşında ateşkes ilan edermiydi acaba?
      Ateşkesten önceki gün 700 füze fırlatılmıştır.
      Bugün İslam ümmetinin yüz akı Gazzeli mücahid halkın attığı boşa mı gidecektir. Haşa.
      Allah'ın yardımı nerede diyen müslümanlara melek orduları yardımda bulunmayacak mı acaba? Veya bulunmamış mı acaba?
      2009 savaşında her geçen gün artan füze menzilini araştırınız.
      Savaş başladığı anda 12 km menzili vuran HAMAS, Savaşın sonlarında 60 kmye kadar menzilini genişletmiştir.
      İSrail'in itirafı olarak daha güçlü füzeler gelmeye başladı haberlerini yine siyonist kaynaklardan öğrenebilirsiniz (İslami kaynak vereceğim ama siz yine taraflı kaynaklar damgasını vuracaksınız gidin israil gazetelerini okuyun, oradan bile HAMAS'ın gücü ve israil'in yok oluşa gidişini anlayacaksınız.)

Zafer inananlarındır.
      De ki:Ey Kafirler Yenileceksiniz Ve Cehenneme Sürüleceksiniz.

Vesselam.

Düştü Deşt-i Kerbela’ya Ol Can
      Matem tuttu, ins-ü cin ve canan
      Ruhlarda hep o, hicrandır yanan
      Şahadetiyle destan yaratan

Mazlum Hüseyn Canım, Mazlum Hüseyn Canım...

Yorum

Ne zaman Vahdete zarar gelmesin diye "artık yazmayacam" desem, birisi hayal ürünü söylemlerle beni kışkırtmaya çalışıyor.

İlk olarak çamran tarafından gönderildi
        Sen de yaşadığın dünyayı yaz, aynı mı farklı mı belirleyelim...
        Ben İmam-ı Zaman a.s. Kudüste zuhur edip, sırasıyla İstanbul ve Kabe'yi fethedeceği anda, Zamanın imamına bey'at etmek ve "lebbeyk" demek için beklemekte olanların dünyasında yaşıyorum.

Yorum

Niye hayal diyorsunuz mufaddal kardeş, Hamasla ilgili kardeşlerimizin ifade ettikleri bilgilerin doğruluğuna bizlerde şahit olduğumuz gibi bizim bilgi kaynaklarımız sadece siyonist dünyanın elindeki bilgi iletişim kaynakları da değildir.

Neden yalın haldeki hakikatler insanlara hayal ürünü gibi geliyor. Acaba, alışkanlık haline gelmiş, yerleşik, batı tarafından yönlendirilerek oluşturulan beyin tiplerinin algısına uygun düşmediği için mi?
          Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
          Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

Ben daha fazla açıklama yapmak istemiyorum, çünkü sınırdayım artık.

hamas'ın hiçbir zaferini görmediğim halde, hamas'ın saldırılarının israile meşruiyet kazandırdığını ve yayılmasının önünü açtığını görmeme rağmen, bu saldırıları zafermiş gibi önüme sürmelerine hayal diyorum.

Yorum

[quote author=mufaddal link=topic=14725.msg92110#msg92110 date=1277387643]

hamas'ın hiçbir zaferini görmediğim halde, hamas'ın saldırılarının israile meşruiyet kazandırdığını ve yayılmasının önünü açtığını görmeme rağmen, bu saldırıları zafermiş gibi önüme sürmelerine hayal diyorum.
              [/quote]

Değerli kardeşim, size israili tanımadığınızı söyledim siz herhalde es geçtiniz. Siyonist israil saldırmak için meşruiyet aramıyor ki, o sadece saldırır. Meşruiyet filan aramaz. Ve israil saldırıları Hamas gelinceye kadar çok daha fazla idi. Hamas gelinceye kadar israil filistin halkını kendilerinden istifade edilmesi gereken kullanılacak varlıklar, hayvanlar olarak görüyordu. Hamastan sonra saldırılar kısmen azaldı. Çünkü Hamastan önce filistin halkını koruyacak silahlı bir güç yoktu. Arafatın, fetihin militanları hain araplardan aldıkları paraları yemekle ve dünya üzerinde sivil hedeflere saldırarak güya filistin davasına hizmet ettiklerini sanıyorlardı. Ancak işgal altındaki filistinde halk tamamen siyonist askerlerin insafı altında zulümler içindeydi.

Hamas filistin halkını koruyor. Hamas olmasa her eve israilin her an baskın ve zulümlerine maruz kalmakta idi. Üstelik filistin halkı bütün tafirlerin anti propogandasına rağmen Hamasa sahip çıkması da Hamasın ne olduğunu gösteriyor. Hamas zaten filistin halkından başka bir şey değil. Onlar benimsiyorsa başkalarına susmak düşer zaten.
              Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

Değerli kardeşim, emin ol israil denen illetin ne mal olduğunu biliyorum.

Saldırmak ve ambargo uygulamak için bahane aradığı sabit bir durumdur. Zaten uluslararası baskılar olmasaydı israil çok daha fazla şeyler yapmıştır. 2000 tarihinde lübnan'dan çekilmesinde Hizbullah direnişinin yanında batı'nın baskılarını da unutmamak gerekir.
                Eğer mavi marmara olayından sonra ambargoyu birazcık olsa yumuşattıysa avrupa ülkelerinin baskıları sonucu yumuşatmıştır ve bir kehanette bulunayım :
                Ambargoyu tekrar sıkılaştırmak için hamas'ın bir saldırısını beklemektedir, er veya geç hamas saldıracak ve israil bu bahanenin arkasına sığınarak tekrar ambargoyu sıkılaştıracak.
                Bu yöntem israilin yıllardır uyguladığı bir yöntemdir. Ne zaman başı sıkışsa hamas füzeleri imdadına yetişmiştir israilin.
                Resmin bir bölümüne odaklandığınız için, geri kalan asıl bölümünü göremiyorsunuz.

Arafatın, fetihin militanları hain araplardan aldıkları paraları yemekle ve dünya üzerinde sivil hedeflere saldırarak güya filistin davasına hizmet ettiklerini sanıyorlardı.
                El-fatih içinde hainlerin olamayacağını söylemedim, mutlaka olmuştur, hatta arafat'ın temiz olduğunu ve onu sevdiğimi söyleyemem (hamas liderlerini de sevmem) ama el-fetih arafat ve birkaç hainden ibaret değildir.

Hamastan sonra saldırılar kısmen azaldı.
                yapmayın Allah aşkına, hamas'ın dönemindeki kitlesel katliamları unutmayın.

Hamas filistin halkını koruyor. Hamas olmasa her eve israilin her an baskın ve zulümlerine maruz kalmakta idi.
                Siz bu sözlere inanıyormusunuz? korusaydı binlerce filistinli ölürmüydü?
                Üstelik filistin halkı bütün tafirlerin anti propogandasına rağmen Hamasa sahip çıkması da Hamasın ne olduğunu gösteriyor.
                Filistin halkının sahip çıkması yeterli ölçütmüdür sizce. Filistin halkı amerikancı akp'ye de sahip çıkıyor, muaviyeye de sahip çıkıyor. ne güzel ölçü sizinki.

Hamas zaten filistin halkından başka bir şey değil. Onlar benimsiyorsa başkalarına susmak düşer zaten.
                kendinizle çelişiyorsunuz kardeşim. Eğer filistin halkı desteklediği zaman başkalarına susmak düşüyorsa, Filistin halkının oylarının % 44.10 u alan el-fetih hakkında da başkalarının susması gerekir. DEĞİL Mİ AMA???

Filistin Gazze'den ibaret değil...

Yorum

Değerli kardeşim, israil hiç bir zaman güya uluslararası baskı denen hiç bir yaptırımları hiç bir zaman tınmamıştır. BM kararlarını hiç bir zaman uymuş değildir. Bu konuda bir endişesi de yoktur. Amerikanın vetosu kesin ve garanti olduğundan dolayı BM den yönelecek hiç bir tehlike olmayacağından emin olduğu için, uluslararası falan filan yaptırımlar masal ve hikayeden ibarettir israil için.

İsrailin endişe ettiği sadece ve sadece Hamas İslami hareketi, islam ümmetinin uyanması ihtimali ve Hizbullah ve İslam İnkılabının ümmeti uyandırma çabasıdır. İsrail bundan çekinmektedir.

Hamas islami hareketi işte israili buna zorlamaktadır. İsrail cinayet işledikçe ümmet uyanmaktadır. Bunu görememenizin nedeni bu konuda beslendiğiniz kaynakların islami kaynaklar olmamasıdır.

Filistin hareketi İslam Devrimine kadar milliyetçi yer yer marksist özellikler taşımakta idi. Filistin hareketi İslam Devriminin katkıları ile HAMAS la birlikte islami bir hüviyet kazandı.

Filistin halkı HAMAS islami hareketi ile bilikte dünyada mazlumiyeti tescillendi. Bir zamanlar siyonistlere sapan taşı ile mücadele eden çocuklar vardıya, işte Hamas o çocuklardır. Dünya kamuoyuna sapan taşına karşı füze ifadeleri ile filistin bütün dünyayaya mal oldu ve dünya halklari bu sayede filistinin mazlumiyetine inandı.

Halbuki hamastan önce, el fetih bütün dünyada uçak kaçıran, gemi rehin alan, ilgisi olmayan başka ülkelerde sivillere saldıran, yahudi olmayan israilli olmayan sivillere saldıran, futbol maçlarında başka insanlardan insanları öldüren bir terör örgütü halinde idi.

El fetihin tabanında saf ve zavallı, belki el fetih ihanet şebekesinin ihanetinden haberi olmayan kaz kafalılar olabilir. Bunların olması ne ifade eder ki.

Yorum

Ne zaman Vahdete zarar gelmesin diye "artık yazmayacam" desem, birisi hayal ürünü söylemlerle beni kışkırtmaya çalışıyor.
                    Henüz İslami anlayışlarımızda ortaklık yok iken ortada vahdet gibi bir söylemden bahsetmek hayaldir.
                    Dost edinmemesi gerekenleri dost edinen, itibar edilmemesi gereken haberlere itibar eden ve ısrarla ölü sayısı üzerinden zafer hesabı yapmaya çalışan bir kişi nasıl bir İslami anlayışa sahiptir?
                    Sizin bakış açınızla İmam Hüseyin(as) Kerbela'da yenilmiştir. Aksini ifade etmeyin çünkü anlatımlarınıza göre İmam Hüseyin ve ordusu zafer kazanması için Yezid ve ekibini yok etmesi gerekirdi.

Daha önce belirttim, yine belirteyim;

"Kökü ezelde olan ve dalları ebede uzanan din ağacının suyu şehidlerin kanıdır" (Hizbullah HAKVERDİ)

Ben İmam-ı Zaman a.s. Kudüste zuhur edip, sırasıyla İstanbul ve Kabe'yi fethedeceği anda, Zamanın imamına bey'at etmek ve "lebbeyk" demek için beklemekte olanların dünyasında yaşıyorum.
                    İmam-ı Zaman işbirlikçileri destekleyip, İslami hareketleri kötüleyip, Batı'nın müslümanlara yardım ettiği hayalleri ile beklenmez.
                    Bugün İmam-ı Zaman fonksiyonunda Velayet-i Fakih ve İslam İnkılabımızı göz ardı etmemek gerekir.
                    Zaman bekleme zamanı değildir, Zaman İnkılabi söylemi dünyaya hakim kılma zamanıdır.

Bu cümlenin doğrusu : Ben daha fazla açıklama yapmak istemiyorum, çünkü köşeye sıkıştım olmalıdır.

Güneşe bakarken gözünü kapatıp Güneş yok dersen ne kadar inandırıcı olur ise;
                    HAMAS'ın zaferi yok demek o kadar inandırıcı olur.

Meşruiyet vs. mevzularını Mehmet UFUKALP isimli üye açıklamış zaten.

Zaten uluslararası baskılar olmasaydı israil çok daha fazla şeyler yapmıştır. 2000 tarihinde lübnan'dan çekilmesinde Hizbullah direnişinin yanında batı'nın baskılarını da unutmamak gerekir.
                    Bırak bu Batı'nın destek olma hikayelerini.
                    Bunlar İsrail yenilip yok oluşa gittiği için devreye girip ateşkes demektedir.
                    Aynen Türkiye'nin son Gazze savaşında kötüye gidişi önlemek için yaptığı müzakere çağrıları gibi.

Eğer mavi marmara olayından sonra ambargoyu birazcık olsa yumuşattıysa avrupa ülkelerinin baskıları sonucu yumuşatmıştır ve bir kehanette bulunayım :
                    Ambargoyu tekrar sıkılaştırmak için hamas'ın bir saldırısını beklemektedir, er veya geç hamas saldıracak ve israil bu bahanenin arkasına sığınarak tekrar ambargoyu sıkılaştıracak.
                    Bu yöntem israilin yıllardır uyguladığı bir yöntemdir. Ne zaman başı sıkışsa hamas füzeleri imdadına yetişmiştir israilin.
                    Resmin bir bölümüne odaklandığınız için, geri kalan asıl bölümünü göremiyorsunuz.
                    Ne yumuşatması?
                    Kardeşim eğer müslüman isek, İslami kaynaklardan beslenmemiz gerekir.
                    En sağlam islami kaynaklar ise İnkılabımızın kaynaklarıdır.
                    Saldırı için bir bahaneye hiç gerek yoktur.
                    HAMAS'ın füzeleri son 3-4 yıldır gündemde olan bir olaydır.

Kimin resmin tümünü gördüğüne, kimin at gözlüğü ile yönünü Batıya çevirdiğine okuyucular karar versin.
                    Vesselam.
                    Düştü Deşt-i Kerbela’ya Ol Can
                    Matem tuttu, ins-ü cin ve canan
                    Ruhlarda hep o, hicrandır yanan
                    Şahadetiyle destan yaratan

Mazlum Hüseyn Canım, Mazlum Hüseyn Canım...

Yorum

Mehmet kardeşim, Filistin davasını 20 yıldır takip eden bir insanım, İsrail'in batı kamuoyunun baskılarını hiçbir şekilde tınmadığı Efsane'den ibarettir. Lübnan'dan çekilmesi olsun mavi marmara olayından sonra ambargoyu yumuşatması olsun, uluslararası baskıları tınladığına dair somut verilerdir.

hala israil'in hamas baskılarından endişe ettiğni iddia ediyorsunuz, bana göre böylesi bir durum yok. islam ümmetinin de uyuduğunu düşünmüyorum. islam ümmeti bu baskı ve katliamları yıllardır izliyor.
                      israil'in tek çekincesi bana göre, İran gibi kendisinin ortadoğuda yaylmasını engelleyebilecek düzeyde güçlü ve nükleer caydırıcı güce sahip bir ülke olmasıdır.
                      İsrail'in 1974 arap savaşında, arap ordularının israil işgalini sonlandırmasındaki tek sebebi israil'in sahip olduğu nükleer- biyolojik silahlardı, bizzat o dönemi yaşayan arap aydınlarının açıklamalarına göre israil, arap ülkelerine " yok etmek istediğiniz israille beraber tüm ortadoğuyu yok etme" tehdidinde bulunmuştur.

Filistin hareketi İslam Devrimine kadar milliyetçi yer yer marksist özellikler taşımakta idi. Filistin hareketi İslam Devriminin katkıları ile HAMAS la birlikte islami bir hüviyet kazandı
                      İşte ben hala filistin sorununun ulusal bir dava olduğunu ve islami kimlik kazandırılmaması gerektiğini düşünüyorum. sadece filistin sorununa değil, hiçbir ulusal davaya, yoksa o zaman el-kaidenin de islami kimliğine itiraz edemezsiniz.

Filistin halkı HAMAS islami hareketi ile bilikte dünyada mazlumiyeti tescillendi.
                      Bence mesnetsiz ve doğru ve yanlışlığı tartışılmayacak bir iddia. Bakın hamas öncesinde de tüm dünya ülkelerinde filistin mücadelesine katılmak için o bölgelere gelen insanlar vardı, o dönemde de filistinin mazlumiyeti tescilliydi. ama eğer hamas daha fazla filistinin öldürülmesine malzeme verdiyse o başka.

Bunu görememenizin nedeni bu konuda beslendiğiniz kaynakların islami kaynaklar olmamasıdır.
                      ben şucu veya bucu kaynaktan beslenmiyorum. her kaynaktan faydalanırım. ama filistin sorununda ise keskin çizgilerim vardır. İslamcıların bu konudaki değerlendirmelerini (sizi kastetmiyorum) çok uç, gerçekten kopuk ve aşırı suistimalci-pragmatist bulduğum için itibar etmiyorum.

El fetihin tabanında saf ve zavallı, belki el fetih ihanet şebekesinin ihanetinden haberi olmayan kaz kafalılar olabilir.
                      Vatanları uğrunda mücadele etmiş temiz insanlara kaz kafalı demek..........

Yorum

İmam-ı Zaman işbirlikçileri destekleyip, İslami hareketleri kötüleyip, Batı'nın müslümanlara yardım ettiği hayalleri ile beklenmez.
                        Bugün İmam-ı Zaman fonksiyonunda Velayet-i Fakih ve İslam İnkılabımızı göz ardı etmemek gerekir.
                        Zaman bekleme zamanı değildir, Zaman İnkılabi söylemi dünyaya hakim kılma zamanıdır.
                        İslam İnkılabını göz ardı eden bir mehdi bekleme anlayışı sadece bir hayalden ibarettir.

Yorum

Mehmet kardeşim, Filistin davasını 20 yıldır takip eden bir insanım, İsrail'in batı kamuoyunun baskılarını hiçbir şekilde tınmadığı Efsane'den ibarettir. Lübnan'dan çekilmesi olsun mavi marmara olayından sonra ambargoyu yumuşatması olsun, uluslararası baskıları tınladığına dair somut verilerdir.
                          Mufaddal kardeş bu kadar da olmaz. Artık yorumlarınız komik olmaya başladı. İsrail lübnandan ilk kez 2000 yılında çekildi, o da Hizbullahın demir yumruğunu alçak beynine yediği içindi. 2006 da ise israil Hizbullah karşısında perişan oldu.

Hizbullah ve Hamasın bölgede var olmaya başladığı yıllardan itaberen israil hangi geri adımı atmışsa bunların sayesinde atmıştır. Uluslararası baskı da nedir. Uluslararası baskı israilin hizmeti için vardır. Uluslararası baskı biz müslümanlar için vardır israil için değil.

Yorum

İşte ben hala filistin sorununun ulusal bir dava olduğunu ve islami kimlik kazandırılmaması gerektiğini düşünüyorum. sadece filistin sorununa değil, hiçbir ulusal davaya, yoksa o zaman el-kaidenin de islami kimliğine itiraz edemezsiniz.
                            Bunu islama göre mi söylüyorsunuz, yoksa heva ve hevesinize göre mi?

Yorum

Henüz İslami anlayışlarımızda ortaklık yok iken ortada vahdet gibi bir söylemden bahsetmek hayaldir.
                              benim yazılarımı okumamuşsınız gibi geliyor bana. Ben seninle aramdaki vahdet'ten bahsetmedim. vahdete ilişkin öznel fikirlerimi de açıklamadım ve de bilmiyorsunuz.
                              Bilmediğiniz şeyler üzerinden ve daha da önemlisi benim İSLAMİ İNANCIM üzerinden lütfen değerlendirme yapmayın O benim ile ALLAH'ım arasındadır, senin orada yerin yok.

Ben vahdet derken, sizin te'sis etmeye çalıştığınız Vahdet'ten bahsetmiştim. benim bu foruma gelip vahdet'e zarar verecek yazılar yazmaya hakkım olmadığını ifade etmek açısından yazdım.

Yoksa eğer buraya yazacaksam, filistinde ve filistinlilerle yıllarca yaşamış biri olarak, o uğurlarına canlarınızı vermeye hazır olduğunuzu gördüğüm filistinlilerin Masumlarımız ve inançlarımız hakkındaki görüşlerini, kendilerini destekleyen arap ülkelerine yönelik niyetlerini vs. yazarım o zaman sizin te'sis etmeye çalıştığınız VAHDET'e hakkaten zarar gelecek.

Yoksa altını çizerek yorumladığın sözlerim "köşeye sıkıştığım" anlamına gelmez.

Yorum

Bilmediğiniz şeyler üzerinden ve daha da önemlisi benim İSLAMİ İNANCIM üzerinden lütfen değerlendirme yapmayın O benim ile ALLAH'ım arasındadır, senin orada yerin yok.
                                Yani laikim diyorsun. Öyle anlaşılıyor. Eğer sizin inançlarınız sizinle Allah arasında kalır da bundan kimsenin haberi olmasa nasıl yayılacak. İnsanlar nasıl sizin güzel inançlarınızı paylaşacak. Bilmeden mi?

İslamın hangi ilkesi, nassı, din kul ile Allah arasındadır demektedir. Veya hangi felsefenin dini kul ile Allah arasında hapsetmeye yetkisi vardır.

Bakın nerede yanıldığınız nasıl anlaşılıyor öyle değil mi?

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X