Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Filistin kerbalamıdır ?

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Filistin kerbalamıdır ?

[quote author=Murtazaali link=topic=14725.msg91808#msg91808 date=1277295950]
    İnternette, Hamas benzeri Hizbullah içinde yazılar mevcuttur. Daha bu gün Mynet haberde bir tanesi yine yorumlara yazmıştı. Okuduğunda Hizbullahın İsrail tarafından kurulan bir örgüt olduğunu, Hasan Nasrullahın İsrail beslemesi olduğu belirtiliyordu. Ne yapalım inanalım mı?

Zaten islam dünyasında kim Allah rızası için bir oluşum içine girse kim bir adım atsa, oluşumu kuranlar, adım atanlar, CİA - MOSSAD ajanı ilan ediliyor. O da olmasa ürdün ajanı,Suud ajanı, Mit ajanı vs... yani tam bir komplo teorisi...

Bu tür iftiralara uğramış birisi olarak bunun ne kadar acı olduğunu ben iyi bilirim. Allah Islah etsin.

Komplo teorisi üretmeyin lütfen. Karınca misali gelin bir damla su da biz taşıyalım. Bir ebabil misali bir taşda biz atalım. Sanalda olabilir...
    [/quote]

Yorum

Nasrullah ile hamas arasındaki fark çıplak gözle görülebilecek kadar barizdir. Aydınlıkla karanlık gibi.

Eğer siz hamas'ı Allah rızası için çalışan bir hareket olarak görüyorsanız, size karışamam. Saygı duymaya devam ederim.

Yorum

hamas hakkında bu tür iddialarda bulunmak sizin şehit olarak kabul ettiğiniz benimse kabul etmediğim nakşibendi şeyhi Şeyh yasine ve diğer şehitlere saygısızlıksa, sizin de el fetihe aynı iddiaları savurmanızda aynı şekilde el-fetih şehitlerine saygısızlıktır.
        Filistin davası uğruna işgal rejimiyle savaşarak hayatını kaybedenlerin şehit sayılabileceyini Ahbari olmayan ehlibeyt alimleri ve müçtehitlerinin kahir ekseriyeti kabul etmiştir.Bu dava uğrunda hayatını kaybedenlerin ,ırkına,mezhebine siyasi görüşüne bakılmaksızın hepsi şehit sayılmıştır.
        Ama bu davayı şahsi çıkar ve makamlarına alet edenler ve bunlara paralı askerlik yaparken ölenler şehitmidir bunu toplumun vicdanına sormak gerekir.

hamas'ın seçimle gelmiş olması pek fazla birşeyi değiştirmez ki benim hamas hakkındaki düşüncelerimi paylaşan binlerce filistinli aydın bulunmaktadır.

Bahsettiğiniz bu filistinli aydınların ne işle meşgul olduğunu bilemiyorum fakat;
        işi gücü kağıt üzerinde yazıp çizmekten öteye gitmeyenlerin,küçücük bedenini tanklara siper ederek en ağır silahlara karşı taşlarla direnen çocukları anlayacağını hiç sanmıyorum.

Hizbullahın çizgisi ile Hamas'ın çizgisini karşılaştırmayın. Hizbullah doğru eylem çizgisi ile israil ordusunu psikolojik açıdan dağıtarak İşgal topraklarından çekilmesine sebep olmuştur.
        Ama Hamas israilin topraklarını genişletmekten ve saldırılarını meşrulaştırmaktan başka bir şey yapmamıştır.

Bugün hizbullahla hamasın elinde bulunan imkanlar ortadadır.Elhamdulillah,hizbullah imametin velayetin ve hüseyni mektebin farkı ve bilinciyle işgalci siyonistlerin üstesinden gelmesini bilmiştir.
        Ama ne yazıkki hamas için bu söz konusu değildir.
        Bir alimimiz HİZBULLAHLA HAMASI MUKAYESE EDERKEN"İMAMETE İNANANLARLA HİLAFETE İNANANLARIN ARASINDAKİ FARK"DEMİŞTİ.
        ve işabetli olmuştu.

Yorum

[quote author=zülfikar darbesi link=topic=14725.msg91812#msg91812 date=1277297189]
          hamas hakkında bu tür iddialarda bulunmak sizin şehit olarak kabul ettiğiniz benimse kabul etmediğim nakşibendi şeyhi Şeyh yasine ve diğer şehitlere saygısızlıksa, sizin de el fetihe aynı iddiaları savurmanızda aynı şekilde el-fetih şehitlerine saygısızlıktır.
          Filistin davası uğruna işgal rejimiyle savaşarak hayatını kaybedenlerin şehit sayılabileceyini Ahbari olmayan ehlibeyt alimleri ve müçtehitlerinin kahir ekseriyeti kabul etmiştir.Bu dava uğrunda hayatını kaybedenlerin ,ırkına,mezhebine siyasi görüşüne bakılmaksızın hepsi şehit sayılmıştır.
          Ama bu davayı şahsi çıkar ve makamlarına alet edenler ve bunlara paralı askerlik yaparken ölenler şehitmidir bunu toplumun vicdanına sormak gerekir.

hamas'ın seçimle gelmiş olması pek fazla birşeyi değiştirmez ki benim hamas hakkındaki düşüncelerimi paylaşan binlerce filistinli aydın bulunmaktadır.

Bahsettiğiniz bu filistinli aydınların ne işle meşgul olduğunu bilemiyorum fakat;
          işi gücü kağıt üzerinde yazıp çizmekten öteye gitmeyenlerin,küçücük bedenini tanklara siper ederek en ağır silahlara karşı taşlarla direnen çocukları anlayacağını hiç sanmıyorum.

Hizbullahın çizgisi ile Hamas'ın çizgisini karşılaştırmayın. Hizbullah doğru eylem çizgisi ile israil ordusunu psikolojik açıdan dağıtarak İşgal topraklarından çekilmesine sebep olmuştur.
          Ama Hamas israilin topraklarını genişletmekten ve saldırılarını meşrulaştırmaktan başka bir şey yapmamıştır.

Bugün hizbullahla hamasın elinde bulunan imkanlar ortadadır.Elhamdulillah,hizbullah imametin velayetin ve hüseyni mektebin farkı ve bilinciyle işgalci siyonistlerin üstesinden gelmesini bilmiştir.
          Bir alimimiz HİZBULLAHLA HAMASI MUKAYESE EDERKEN"İMAMETE İNANANLARLA HİLAFETE İNANANLARIN ARASINDAKİ FARK"DEMİŞTİ.
          ve işabetli olmuştu.

[/quote]
          bunun nedeni Hamasın hizbullah kadar güçlü olmaması ama onlar da ellerinden geldiğnce direniş hareketlerini sürdürdü.onların yerinde kim olsa aynısını yapardı tepkisiz kalamazlardı.

Yorum

İlk olarak zülfikar darbesi tarafından gönderildi
            Bu dava uğrunda hayatını kaybedenlerin ,ırkına,mezhebine siyasi görüşüne bakılmaksızın hepsi şehit sayılmıştır.
            İmamete iman etmeyen, daha da kötüsü ehlibeyte düşman olan bir ekolun mensubu, hatta önderi, mesela şeyh yasin vatan davası uğruna öldüğü zaman şehit mi sayılır? Bu şehadet makamı, din uğruna şehit olanlar gibi bir şehadet mi, yoksa başka bir şehadet mertebesi mi vardır? önce bunu bilelim.

İlk olarak zülfikar darbesi tarafından gönderildi
            Elhamdulillah,hizbullah imametin velayetin ve hüseyni mektebin farkı ve bilinciyle işgalci siyonistlerin üstesinden gelmesini bilmiştir.
            ve işabetli olmuştu.
            iyi, zaten benim hep anlatmak istediğim şeylerin özünü açıklamışsınız. teşekkür ederim.

Yorum

İlk olarak melek yavuz tarafından gönderildi
              bunun nedeni Hamasın hizbullah kadar güçlü olmaması ama onlar da ellerinden geldiğnce direniş hareketlerini sürdürdü.onların yerinde kim olsa aynısını yapardı tepkisiz kalamazlardı.
              ben gücünden bahsetmedim, yönteminden bahsettim. Eğer stratejik açıdan ele alırsanız, Lübnandaki stratejik yöntemlerin filistine uymayacağını görürsünüz.
              Çünkü koşullar çok ama çok farklı.

Yorum

[quote author=mufaddal link=topic=14725.msg91823#msg91823 date=1277298657]
                ben gücünden bahsetmedim, yönteminden bahsettim. Eğer stratejik açıdan ele alırsanız, Lübnandaki stratejik yöntemlerin filistine uymayacağını görürsünüz.
                [/quote]

Hamasın bu konuda başarısız olduğu ortada ama bunun tek nedeni zayıf olması yöntemi farklı olsa da.

Yorum

[quote author=melek yavuz link=topic=14725.msg91826#msg91826 date=1277299380]
                  [quote author=mufaddal link=topic=14725.msg91823#msg91823 date=1277298657]
                  [/quote]

Hamasın bu konuda başarısız olduğu ortada ama bunun tek nedeni zayıf olması yöntemi farklı olsa da.
                  [/quote]
                  Ben katılmıyorum.

Yorum

illa katılın demiyorum zaten ama yanlış yönlendiriyosunuz.Hamasın amacı gayet açık yöntemi de doğrudur HAMAS Filistin'deki Müslümanlarla ve genelde Araplarla siyonistler arasındaki mücadelenin bir uygarlık ve varlık mücadelesi olduğuna inanmaktadır. Ona göre bu mücadeleyi hazırlayan sebepler ortadan kalkmadan bu mücadelenin son bulması mümkün değildir. Sebeplerin başta geleni ise siyonistlerin Filistin topraklarına yerleştirilmesidir HAMAS Filistin toprağının en ufak bir parçasından bile taviz verilmesinin veya onun üzerindeki siyonist işgali meşru görmenin caiz olmadığına, Filistin halkının ve onların dışındaki tüm Müslümanların, siyonistleri geldikleri gibi Filistin'den çıkmaya zorlamak için savaşmak üzere gerekli hazırlıkları yapmalarının gerektiğine inanmaktadır.

Yorum

Ben kimseyi yanlış yönlendirmiyorum. herkesin kendi aklı ve algı kabiliyeti var, olayları aklı doğrultusunda değerlendirebilir.
                      Hamas geçmişte el-fetih'in kullandığı barış görüşmeleri taktiğini eleştirirken şimdi kendisi de israille müzakere masasına oturmanın yollarını arıyor.
                      O zaman El-fetih'i pasifistlikle suçlamanın manası neydi?

hem insanları yanlış yönlendirdiğim yönünde eleştiri yapıyorsunuz, hem de hamas hakkında daha fazla şey yazmamın temelini oluşturuyorsunuz.

Yorum

ben hamasla ilgili suçlamalarınıza cevap vermek için yazdım HAMAS bir İslâmi Cihad Hareketidir ki Filistin sorununun ulusal bir sorun değil temel İslâmi bir sorun olduğu dolayısıyla sadece Filistinlileri değil bütün İslâm ümmetini ilgilendirdiği görüşünü savunmaktadır.
                        İslâmi Cihad Hareketi de İsrail işgal rejiminin meşrulaştırılmasını sağlama amacına yönelik görüşmelere başından itibaren karşı çıkmıştır ama israil gibi şuursuz bir devlete karşı daha fazla direnmenin çözüm olmayacağını aksine bunun filistin halkına daha fazla zarar vereceğini anladı bu yüzden israille masaya oturmanın yollarını arıyor.

Yorum

ben hamasla ilgili suçlamalarınıza cevap vermek için yazdım HAMAS bir İslâmi Cihad Hareketidir ki Filistin sorununun ulusal bir sorun değil temel İslâmi bir sorun olduğu dolayısıyla sadece Filistinlileri değil bütün İslâm ümmetini ilgilendirdiği görüşünü savunmaktadır.
                          Değerli kardeşim, Filistin sorunu dini bir mesele değil, tamamen ulusal bir meseledir. israil devleti filistinlileri müslüman oldukları için değil topraklarını ele geçirmek için öldürmektedir. oradaki insanlar hangi dinden olursa olsun ne amerika ne de israili ilgilendirmez. işte hamas'ın ana sapmalarından bir tanesi budur. Filistin davasını el-fetih'in oturtmuş olduğu ulusal dava çizgisinden kaydırıp dini bir kimlik kazandırmasıydı.

İslâmi Cihad Hareketi de İsrail işgal rejiminin meşrulaştırılmasını sağlama amacına yönelik görüşmelere başından itibaren karşı çıkmıştır ama israil gibi şuursuz bir devlete karşı daha fazla direnmenin çözüm olmayacağını aksine bunun filistin halkına daha fazla zarar vereceğini anladı bu yüzden israille masaya oturmanın yollarını arıyor.
                          şimdi de islami cihad da işin içine girdi. El-fetih'in İsraili meşrulaştırdığı hamas ve islami cihad iftiralarından ibarettir ve kendilerinin müzakere çizgisine yanaşmalarının açıklamalarını yapabilmeyi kolaylaştırma çabalarıdır, yani bizim müzakarelerimiz el-fetih'in müzakereleri gibi değil iddiaları. Halbuki aksine El-fetih'İn müzakareleri temelleri atılmaya başlanan Filistin devletini meşrulaştırmaya yönelikti. Son satırlarınız ise, saatlerdir direndiğiniz görüşlerime katılmaktan başka bir şey değildir, eğer sonunda benim görüşlerime katılacaktınız o zaman neden saatlerdir bu kadar zahmet edip, bana zahmet verdiriyorsunuz? Hamas'ın yürüttüğü silahlı mücadele artık filistin halkına ve davasına zarar vermeye başladı, artık ancak israil ile eşit olmasa da eşit şartlarda müzakerelerle eğer filistin sorunununa bir çözüm sağlanabilirse, sağlanır ve dediğiniz üzere de hamas'ın yanaştığı çizgi de budur, yani el-fatih'in 20 senedir varmış olduğu nokta.
                          Bu durumda demekki el-fetih hamas'tan 20 sene önde.

Dikkat ettiyseniz aynı şeyleri söylüyoruz, ama birbirimizi dinlemiyoruz.

Yorum

[quote author=mufaddal link=topic=14725.msg91369#msg91369 date=1277138423]
                            El-fetih ve el-kaide hayatımda gördüğüm en saçma özdeşleştirme. El-fetih laik sosyalist meşrepli siyasi bir harekettir. Filistinliler dahil herkes bilirki, El-fetih'in devrimci isabetli tahlil ve eylemleri sonunda köşeye sıkışan israil el-fatihi bitirmek ve filistin davasını ulusal boıyuttan dini boyuta indirgemen için hamas örgütünü kurdu/kurdurttu.

Filistin davasını, ulusal boyuttan dini boyuta indirgeyip islami söylemli şiddet eylemleri yaparak davayı, en büyük destekçileri olan avrupa kamuoyundan soyutlayarak yalnızlaştıran hamas ve politikalarıdır.

El-fetih filistin davasını, "Emperyalist-siyonist güçlerin ortadoğuya hakim olup sömürmek ve yurtsuz yahudilere vatan kurmak için bu toprakların sahibi olan filistinli arapları yurtlarından sürme çabası" olarak tahlil ederken,

hamas ; "İslam düşmanı İngiltere ve yahudilerin müslümanları dini inançları yüzünden öldürmek istemeleri" gibi mantıksız ve temelsiz bir görüşle tahlil etmiş ve eylemlerini bu yanlış tahlil çerçevesinde geliştirerek destekçi batı kamuoyunun düşmanlığını kazanmıştır.

Bu Hamas'ın ilk eylemi de mescidi aksa'da toplu cuma namazı kılmaktı.

El-fetih ile el-kaide arasında değil de Hamas ile el-kaide arasında bağ kurulsaydı anlardım da, bu olmadı...
                            [/quote]
                            ben bunlara cevaben yazdım hamas hakkında islami inanç üzere kurulduğunu bunun yanlış bir yöntem old yazmışsınız
                            bende başından beri yöntemlerinin doğru old zayıf oldukları için başarısız old sonunda israille masaya oturmak zorund kaldıklarını anlatıyorum

Yorum

Ben ulusal davaların islami kılıkla kılıklandırılmalarına karşıyım. O davanın yapmış olduğu hata ve yanlışlar o zaman islam dinine mal edilmiş olur, hem de dini hassasiyetler o hareketin tahlil, taktik ve stratejilerine de etki etmeye başlar.
                              Sonuçta Hamas gibi, Filistinlelerin müslüman oldukları için israil tarafından öldürüldükleri düşüncesine varılır.

El-Kaide gibi tüm batı toplumunu, sivili ve masumuyla düşman ve yokedilmesi gerektiğine, hatta müslüman olup da VAHHABİ olmayanların dahi kafirlerle beraber yokedilmesi gerektiğine inanılan bir düşünceye varılır.

İslam dini tüm bunlardan üstün ve münezzehtir. Ulusal dava yürütüyorsan islam dinini bunun içine katmaya gerek yok.

Yorum

[quote author=mufaddal link=topic=14725.msg91854#msg91854 date=1277305680]
                                Ben ulusal davaların islami kılıkla kılıklandırılmalarına karşıyım. O davanın yapmış olduğu hata ve yanlışlar o zaman islam dinine mal edilmiş olur, hem de dini hassasiyetler o hareketin tahlil, taktik ve stratejilerine de etki etmeye başlar.
                                Sonuçta Hamas gibi, Filistinlelerin müslüman oldukları için israil tarafından öldürüldükleri düşüncesine varılır.

El-Kaide gibi tüm batı toplumunu, sivili ve masumuyla düşman ve yokedilmesi gerektiğine, hatta müslüman olup da VAHHABİ olmayanların dahi kafirlerle beraber yokedilmesi gerektiğine inanılan bir düşünceye varılır.

İslam dini tüm bunlardan üstün ve münezzehtir. Ulusal dava yürütüyorsan islam dinini bunun içine katmaya gerek yok.
                                [/quote]
                                filistin sorununu sadece ulusal bir dava olarak değerlendiremezsiniz çünkü israilin hedefi oradaki müslüman halktır.

dolayısıyla Hamas da İslâmi cemaatleri ve faaliyet gruplarını birleştirmeye öncelik vermekte ve bu gruplar arasındaki ortak değerlerin ayrılmaya sebep olan etkenlerden çok daha fazla olduğuna inanmaktadır.
                                İslâm ümmetinin birliğine inanmakta, bu birliğin sağlanması yolunda sarf edilen bütün çabaları desteklemektedir.
                                HAMASa göre:
                                Filistin toprağı kutsal bir İslâm toprağıdır. Siyonistler burayı baskı yoluyla gasbetmişlerdir. Müslümanların burayı geri almak ve işgalcileri oradan çıkarmak için cihad etmeleri farzdır.

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X