Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Kaplanın ceylan avı haramdır - Said Nursi

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Kaplanın ceylan avı haramdır - Said Nursi

[quote author=Mousawi link=topic=23374.msg152424#msg152424 date=1337619214]

önemi yok demiyorum ama ilk mesele değil diyorum
    [/quote]
    diyorsun ama
    [quote author=Mousawi link=topic=23374.msg152417#msg152417 date=1337615517]
    kainat yaratıcıyı tanıtmak için yaratıldı Ali as velayeti için değil.
    [/quote]

bu sözün öyle demiyor.
    Bakın yazdıklarınıza dikkat edin dedim yoksa yanlış anlamlar çıkar ortaya....

Velayet omadan bir kişi cennete gidebilir diyorsunuz? o zaman velayet ile ilgili peygamberin hadisleri ne yapacağız

من لم يكن علويا حين تنسبه فما له في قديم الدهر مفتخر
    أبو النواس

Nesebini (inancını) sorduğunda Alevi değilse, o kişinin Ahiret günü övüneceği hiçbir şeyi yoktur.
    Ebu Nevves

Yorum

Bu Mektepde, hiç tevhidden bahsedilmez mi? Hiç Adalete, Nübüvvete, Mead'a diğer meselelere değinilmez mi? Evet...İman ettik İmamet Kalp konumundadır. İman ettik buna. Ama buna biz iman ettik. İman etmeyenlerin İman etmesi için ne yapacağız...Velayetin yoksa bitmişsin mi diyeceğiz, yoksa Kuran Tahrif edilmiştir seni kandırıyorlar mı diyeceğiz, Yoksa Ehl-i Beyt yaratılmadı mı diyeceğiz, yoksa bol bol sevdiğine veya annesine, babasına Lanet mi okuyacağız...

Bazı insanlar vardır, Vahdet için inancından taviz verir bazı insanlarda vardır belli bir meseleye takılmış, her yerde onu der durur. Örneğin Halifelere lanet okuyan birisi, laneti babasının yanında okusa babasıda amin demese babasına bile lanet okuyacak zihniyete sahiptirler. Din bu mudur ya...Derler ki, Din sevgi ve Nefrettir. Amenna...Kabul ettik, İman ettik...Ee hani bu sevgi...Hep nefret mi? Nefreti bile başaramayan bir insanlık yığını var. Nefret derken bazıları kılıç kalkan zannediyor...Gerçi o da hep dildedir ama, dışarıda kuzu gibidirler...

Yalan konuşmanın, takiye yapmanın anlamı yok. Ve biz artık gündüzleri şiicilik, akşamları ahbaricilik, geceleri ise gulatçılık oyunu oynayanları rahatlıkla anlayabiliyoruz. Bize bu anlayışı yaptıkları ile kazandıranlara Teşekkür bile ederim.

Yorum

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=23374.msg152425#msg152425 date=1337619416]
        İmam Alinin Velayetinden maksatta Tevhid değil midir. Allah Teala İmam Aliye Velayeti neden vermiştir. Yeyzünde İnsanlık aleminde Tevhidi gerçekleştirmek için değil mi? İmam Ali velayetini Tevhide kurban etmemiş midir. imam Ali Tevhid zarar görmesin tehdit altında olmasın diye velayetini gasbedenlere karşı sabretmemiş midir?
        [/quote]

tevhitten yada vahdetten bahsetmiyoruz... burada sırf bazı sünni kardeşlerimiz üzülmesin diyede hiçbir şeyi tartışmayacak değiliz.....
        Hz. Ali'nin velayeti olmadan kişi cennete gider mi? konu budur....

أبو النواس

Nesebini (inancını) sorduğunda Alevi değilse, o kişinin Ahiret günü övüneceği hiçbir şeyi yoktur.
        Ebu Nevves

Yorum

Ravi şöyle diyor: "İmam Sadık (A)'a şöyle dedim: Bizlere nakledildiği üzere siz şöyle buyurmuşsunuz: "Bizleri tanıdı­ğınız takdirde, istediğiniz gibi amel edin." İmam, "Evet ben öyle dedim." diye buyurdu. Ben, "Eğer o insan zina etse hır­sızlık yapsa şarab içse de mi?" diye sordum. İmam bana şöyle buyurdu: "İnnalillah ve innaileyhi Raciun. Allah'a and olsun-ki bizlere insafsızlık etmişler. Bizler bile amellerimizle mua­heze edilecekken nasıl olur da onlardan hesab kaldırılmış olabilir. Ben sadece şöyle dedim: "Bizleri tanıdıktan sonra küçük veya büyük her türlü hayır amellerini işleyin; bu siz­den kabul edilir." (Usul-i Kafi c/2 s/464 İman ve Küfür kitabı 5. hadis)

BU HADİS USUL-İ KAFİDE BÖYLE GEÇER. AMA DİLLERDE DOLAŞAN ŞEKLİNE BAKINCA EYVAHLAR EDERDİK.

Yorum

[quote author=sveydi link=topic=23374.msg152428#msg152428 date=1337619814]
            tevhitten yada vahdetten bahsetmiyoruz... burada sırf bazı sünni kardeşlerimiz üzülmesin diyede hiçbir şeyi tartışmayacak değiliz.....
            Hz. Ali'nin velayeti olmadan kişi cennete gider mi? konu budur....
            [/quote]

İmam Alinin velayetini ehil ulemanın tebliğleri neticesinde tam anlayarak hüccettin tamam olmasına rağmen inkar edenler hariç, herkesin cennete gitme ihtimali vardır.
            Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
            Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

İmam Bakır (A) şöyle buyurmuştur: "Ey Hayseme taraftarlarımıza söyle ki bizlere güvenerek amelden geri kalmasınlar. Taraftarlarımıza söyleyin ki, Allah-u Teala'nm nezdinde olan şeylere sadece amelleriyle ulaşabilirler. Taraftarlarımıza bildir ki kıyamet gününde insanların en büyük hasret duyanı o kimsedir-ki, adaleti vasfeder, ama daha sonra ona muhalefet eder ve başkasının tarafına geçer. Taraftarlarımıza bildir ki eğer Allah-u Teala'ya itaat edecek olurlarsa şüphesizki, kurtuluş ehli olacaklardır."

Yorum

Ebi Cafer (A) şöyle buyurmuştur: "Ey Cabir şii (taraftar) olduğunu söyleyen birine sadece biz Ehli Beyt-i sevmesi yeterli midir? Vallahi bizim şiilerimiz sadece Allah'tan sakınan ve sadece Allah'a itaat edendir. O halde Allah'tan korkunuz ve Allah indinde olanlara ulaşmak için amel ediniz. Allah ile sizin hiç biriniz arasında herhangi bir yakınlık yoktur. Allah-u Teala'ya en sevgili olanınız ve en değerli olanınız, şüphesiz ki en takvalı olanınız ve itaatte en iyi amel edeninizdir. Ey Cabir; Vallahi Allah-u Teala'ya sadece itaatle yakınlık elde edilebilir. Bizimle ne cehennemden kurtuluş için bir beraat ve ne de herhangi bir kimse için Allah (c.c.)'a bir hüccet vardır. Kim Allah (c.c.)'a itaat ederse o bizim dostumuzdur. Ve her kim Allah (c.c.)'a isyan ederse o bizim düşmanımızdır. Bizim velayetimize sadece amel etmek ve günahlardan sakınmak ile nail olunur."

Yorum

Şu notu yazmağa gereği hissettim.
                  bazı arkadaşların bazı yorumlarının muhattabı ben miyim??? soru işaretleri doğdu bende.... o yüzden bazı yazılara cevap yazmadım. beni muhattap alan bir yazı yazan arkadaşım varsa da lütfen yazdığım yazıyı alıntı yapıp yazarsa sevinirim. ki kastettiği kişi ben olduğumu bileyim....

أبو النواس

Ebu Nevves

Yorum

Kafi'de yar alan bir hadiste İmam Bakır (A) şöyle buyurmaktadır: "Ey Al-i Muhammed'in şiileri sizler orta yolda olunuz. Taki ileri gidenler sizlere geri dönsün ve geride kalanlar sizlere mülhak olsun." Sa'd adında Ensardan birisi şöyle arzetti: "Fedan olayım ileri gidenler kimlerdir?" İmam şöyle buyurdu: "Onlar öyle insanlardır ki bizim kendi hakkı­mızda, demediğimiz şeyleri onlar bizim hakkımızda derler. Dolayısıyla onlar bizden değildir. Bizde onlardan değiliz." O halde geride kalanlar kimdir?" diye sorulunca da İmam şöyle buyurdu: "O kimsedir ki hidayet talibidir ama bunun yolunu bilmiyor ve kendisine hayrın ulaşması için amel etmek istiyor." İmam daha sonra şiilerine dönerek şöyle buyurdu: "Allah'a and olsun ki, bizde Allah (c.c.)'ın azab ve gazabından kurtuluş için bir beraat yoktur ve bizimle Allah arasında bir akrabalıkta yoktur. Ve bizim Allah-u Teala için bir hüccetimiz de yoktur. Biz Allah-u Teala'ya sadece itaat ile yakınlaşırız. Sizden her kim Allah-u Teala'ya itaat ederse, bizim velayetimizin ve dostluğumuzun da kendisine bir faydası vardır. Ama kim Allah (c.c.)'a itaat etmezse bizim velayetimizin ona hiç bir faydası yoktur. Yazıklar olsun size, sakın gururlanmayın... Yazıklar olsun, eyvahlar olsun size, sakın gururlanmayın.

Yorum

İMAM HUMEYNİ R.A : Zavallı sanıyor ki, şii olduğunu söylemekle ve Ehli Beyt muhibbi olduğunu iddia etmekle Allah (c.c) korusun her türlü günahı işlemeye izin almıştır. Ve teklif kalemi onun hakkında işlemez hale getirilmiştir. Zavallı şeytanın kendisini körleştirdiğini ve ömrünün sonunda bu yersiz muhabbetin de elinden alınacağını ve dolayısıyla da kıyamette Ehl-i Beytin düşmanları safında yer alacağını bilmemektedir. Muhabbet iddiasında bulunan kimsenin beyyinesi olmadığı takdirde bu iddiası asla kabul edilmez. Ben sizinle dost olduğum takdirde ve halis bir şekilde, sizi sevdiğim surette asla sizin maksadınızın hilafına teşebbüste bulunamam. Muhabbet ağacının semeresi onunla uyumlu bir şekilde amel etmektir. Ve eğer bu semeresi olmazsa bilmek gerekir ki, bu sevgi yoktur. Ve hayali bir muhabbettir. Peygamber-i Ekrem ve onun mükerrem Ehl-i Beyt'i bütün ömrünü Allah'ın hükümlerini ahlaki kanunları ve itikadi meseleleri yaymak ve beşeri İslah etmek için bu yolda her türlü öldürmelere zillete, ihanete sabrettiler. Bütün bunlar onları bu yolda çalışmaktan alıkoymadı. O halde şii de onların yolunda yürüyen ve onların dediği üzere amel eden kimsedir.

Yorum

[quote author=Murtazaali link=topic=23374.msg152440#msg152440 date=1337621299]
                        İMAM HUMEYNİ R.A : Zavallı sanıyor ki, şii olduğunu söylemekle ve Ehli Beyt muhibbi olduğunu iddia etmekle Allah (c.c) korusun her türlü günahı işlemeye izin almıştır. Ve teklif kalemi onun hakkında işlemez hale getirilmiştir. Zavallı şeytanın kendisini körleştirdiğini ve ömrünün sonunda bu yersiz muhabbetin de elinden alınacağını ve dolayısıyla da kıyamette Ehl-i Beytin düşmanları safında yer alacağını bilmemektedir. Muhabbet iddiasında bulunan kimsenin beyyinesi olmadığı takdirde bu iddiası asla kabul edilmez. Ben sizinle dost olduğum takdirde ve halis bir şekilde, sizi sevdiğim surette asla sizin maksadınızın hilafına teşebbüste bulunamam. Muhabbet ağacının semeresi onunla uyumlu bir şekilde amel etmektir. Ve eğer bu semeresi olmazsa bilmek gerekir ki, bu sevgi yoktur. Ve hayali bir muhabbettir. Peygamber-i Ekrem ve onun mükerrem Ehl-i Beyt'i bütün ömrünü Allah'ın hükümlerini ahlaki kanunları ve itikadi meseleleri yaymak ve beşeri İslah etmek için bu yolda her türlü öldürmelere zillete, ihanete sabrettiler. Bütün bunlar onları bu yolda çalışmaktan alıkoymadı. O halde şii de onların yolunda yürüyen ve onların dediği üzere amel eden kimsedir.
                        [/quote]

Canlarımız yüce İmam Humeynin yoluna binler kez feda olsun.
                        Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
                        Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=23374.msg152430#msg152430 date=1337620017]
                          İmam Alinin velayetini ehil ulemanın tebliğleri neticesinde tam anlayarak hüccettin tamam olmasına rağmen inkar edenler hariç, herkesin cennete gitme ihtimali vardır.
                          [/quote]

Resulullah (saa) şöyle buyurdu: “Kıyamet Günü’nde sırat köprüsü cehennemin kenarına kurulduğunda, onun üzerinden ancak Ali bin Ebi Talib’in velayetinden bir yazı getiren geçebilecek.”

bazı rivayetlerde hadisin devamında kurAndan "Ve durdurun onları, çünkü sorguya çekilecekler." saffat 24/ ayetide vardır.

bu hadisin geçtiği kaynaklar...

biharul envar: 8/67, 27/141, 39/196 ve 202
                          el-Ameli lit-Tusi 290
                          başaratul Mustafa 144 ve 200
                          taraif 1/82
                          'umde 369
                          Keşful ğumme 1/397
                          keşful yakin 304
                          menakib 2/156
                          nehcul hak 262

أبو النواس

Ebu Nevves

Yorum

[quote author=sveydi link=topic=23374.msg152449#msg152449 date=1337624437]
                            Resulullah (saa) şöyle buyurdu: “Kıyamet Günü’nde sırat köprüsü cehennemin kenarına kurulduğunda, onun üzerinden ancak Ali bin Ebi Talib’in velayetinden bir yazı getiren geçebilecek.”

bazı rivayetlerde hadisin devamında kurAndan "Ve durdurun onları, çünkü sorguya çekilecekler." saffat 24/ ayetide vardır.

bu hadisin geçtiği kaynaklar...

biharul envar: 8/67, 27/141, 39/196 ve 202
                            el-Ameli lit-Tusi 290
                            başaratul Mustafa 144 ve 200
                            taraif 1/82
                            'umde 369
                            Keşful ğumme 1/397
                            keşful yakin 304
                            menakib 2/156
                            nehcul hak 262
                            [/quote]

o zaman hz.musanın ashabı cennete giremeyecek mi *
                            Tanrı "Beni arayacaksınız, bütün yüreğinizle arayınca beni bulacaksınız," dedi. Yeremya 29:13

Yorum

[quote author=Mousawi link=topic=23374.msg152451#msg152451 date=1337624837]

o zaman hz.musanın ashabı cennete giremeyecek mi *
                              [/quote]

hz. Musa'nın ashabı tabiki cennete girecek ama hak Musa dinine bağlı olanlar.... onlardır Musa'nın ashabı şimdiki yahudiler değil.....

أبو النواس

Ebu Nevves

Yorum

[quote author=sveydi link=topic=23374.msg152453#msg152453 date=1337625195]
                                hz. Musa'nın ashabı tabiki cennete girecek ama hak Musa dinine bağlı olanlar.... onlardır Musa'nın ashabı şimdiki yahudiler değil.....
                                [/quote]

onlarda da alinin velayeti yokta ondan sordum
                                Tanrı "Beni arayacaksınız, bütün yüreğinizle arayınca beni bulacaksınız," dedi. Yeremya 29:13

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X