Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Caferiler neden ellerini acarak namaz kilarlar?

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Caferiler neden ellerini acarak namaz kilarlar?

[quote author=Taberi link=topic=3955.msg147607#msg147607 date=1334757656]
    size Hz. Ali'nin sözleri getiriyorum hala böyle şey yok diyorsunuz yahu türkçe yazıyoruz türkçe bakınız ilgili hadis=

Hz. Ali (r.a.)'den rivayet edildiğine göre şöyle demiştir: "Sağ elin sol el üzerine göbeğin altına konması sünnettendir." (5) Bundan kastedilen Hz. Peygamber (a.s.)'in sünnetidir.
    5- Bu hadisi Ahmed ile Ebu Dâvud rivayet etmişlerdir.
    Bk. Vehbe Zuhayli, İslam Fıkhı.

bu söz Hz. Alinin, Sizce Hz. Ali yanlışmı söyledi bence (sümme haşa), o halde bari yok namazı batıl eder demeyin. Sünnet kardeşim sünnet anlaştık.[/quote]

cevap:

1. biz Hz. Ali a.s'ın veya Rasulullah s.a.a'in sözlerini inkar ediyor değiliz, sadece bu sözün onlara ait olduğunu inkar ediyoruz. iyice anlaya bilmeniz için biraz daha açıyorum. sizin kendi hadis, tefsir, siyer ve akaid kitaplarınız olduğu gibi bizim de kendi hadis, tefsir, siyer, fıkıh ve akaid kitaplarımız vardır. siz nasıl bizim kitaplarımızı doğru bulmuyor ve kabul etmiyorsanız, aynı şekilde bizde sizin kitaplarınızı, doğru ve güvenilir bulmuyor ve kabul etmiyoruz. ehli sünnet kaynakları ve hadisleri hakkında şeyhimiz Hüseyin el-Amuli r.a diyor ki:

yani burada sorun Hz. Ali a.s'ın sözünün kabul edilip edilmediği değil, bu sözün Hz. Ali a.s'dan sadır olup olmadığıdır. daha kolay anlatayım: ben "el-Kafi"den imam Cafer a.s'ın Ebu Hanife'yi lanetlediğine dair hadis yazarsam sen bunu kabul eder misin? eğer sen bunu kabul etmeyeceksen hangi akıl ile benim bunu kabul edeceğimi düşünüyorsun?

2. bu hadis hakkında daha önce kouşmuştuk, hadis hatta ehli sünnetin kendi hadis ilmine göre bile sahih değildir, bkz: http://www.velayet.com/index.php/top....html#msg77941

Yorum

Nerelerdesin sen Gözümün Nuru...Hoş geldin kardeş...

Yorum

[quote author=Mufazzal link=topic=3955.msg149671#msg149671 date=1336061844]
        [/quote]

Sadece sizin mi muhterem?
        En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 01.08.2020, 23:53.
        Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
        Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=3955.msg149672#msg149672 date=1336061922]
          Sadece sizin mi muhterem?
          [/quote]

Tabiki değil abi. Elmeddini, Mektebin ihlaslı bir savunucusu olarak görüyorum. Elmeddini, emeğinden, çabasından, akılcı çalışmaları, delil ve belgelerinden dolayı çok seviyorum. Kendisi gerçekten bu konuda mükemmel birisi.

Yorum

[quote author=Mufazzal link=topic=3955.msg149675#msg149675 date=1336062245]
            Tabiki değil abi. Elmeddini, Mektebin ihlaslı bir savunucusu olarak görüyorum. Elmeddini, emeğinden, çabasından, akılcı çalışmaları, delil ve belgelerinden dolayı çok seviyorum. Kendisi gerçekten bu konuda mükemmel birisi.
            [/quote]

Evet bu yüzden bizde kendisini çok seviyoruz.
            Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

Yahu elemeddin tanışalım konuşalım taleben oluyım banada öğret bunları..
              Haktır Allahım Muhammed mahım
              Ali'dir şahım efendim Allah eyvallah

Yorum

[quote author=Mufazzal link=topic=3955.msg149671#msg149671 date=1336061844]
                [/quote]

elmeddini sevmeyenin gönlünde leke vardir herhalde
                sadece Mufazzal abisinin degil
                gulistan ablasinin da gözünün nuru o

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

Allah c.c hepinizden razı olsun, bende sizleri çok özlemiştim ama işlerimden dolayı vakit bulamıyordum. eve gelir gelmez ilk olarak velayet'e koştum

Yahu elemeddin tanışalım konuşalım taleben oluyım banada öğret bunları..
                  estağfirullah kardeşim, ben öğretmenlik yapamam, çünkü kendim öğrenmeğe muhtacım. görüşmemizin de pek mümkün olduğunu sanmıyorum, zira ben Azerbeycandayım, vatanım burası, buradan yazıyorum. ama tanışmaya gelince, msn üzerinden konuşa biliriz, msn adresim profilimde var, beni ekle konuşalım.

Yorum

[quote author=Elmeddin link=topic=3955.msg149737#msg149737 date=1336117929]
                    Allah c.c hepinizden razı olsun, bende sizleri çok özlemiştim ama işlerimden dolayı vakit bulamıyordum. eve gelir gelmez ilk olarak velayet'e koştum

estağfirullah kardeşim, ben öğretmenlik yapamam, çünkü kendim öğrenmeğe muhtacım. görüşmemizin de pek mümkün olduğunu sanmıyorum, zira ben Azerbeycandayım, vatanım burası, buradan yazıyorum. ama tanışmaya gelince, msn üzerinden konuşa biliriz, msn adresim profilimde var, beni ekle konuşalım.
                    [/quote]

Tamam ekliyorum kardeşim..
                    Haktır Allahım Muhammed mahım
                    Ali'dir şahım efendim Allah eyvallah

Yorum

[quote author=Cihandar link=topic=3955.msg149800#msg149800 date=1336148496]
                      Tamam ekliyorum kardeşim..
                      [/quote]
                      cihandar kardeş. konu ile alakalı değil ama birşey soracam.

imzanda ömer bin hattab yazıyor. neden imzanda hattabın oğlu ömer yazısını kullanıyorsun.bir Ehli Beyt sitesinde bu imzayı kullanmanın özel bir nedeni olmalı.

bizimle paylaşabilir misin?
                      [center]
                      ..ey ahle aalam agham Eli mazloome... یا ابا عبدالله الحسین
                      [center]
                      Bizleri öldürün! Zira Halkımızın bilinci daha da artacak!
                      Şehid Seyyid Abbas Musavi(Eski Hizbullah Lideri)

Yorum

ben de sordum şiiymiş ama Ömeri çok seviyormuş başka bir kastı yokmuş

Yorum

[quote author=Qom u aşk link=topic=3955.msg149887#msg149887 date=1336246532]
                          ben de sordum şiiymiş ama Ömeri çok seviyormuş başka bir kastı yokmuş
                          [/quote]

:-X

Yorum

Cihandar kardeş kısa sürede çok yol aldı ve iyi anlamda bir Ehlibeyt dostu oldu. Onun kalbi şimdi çevresindekilere Ehlibeytin mazlumiyeti ve onlara inanmanın hak olduğuna dair delilleri paylaşma isteği ve heyecanıyla dopdolu.

Rabbim cümlemizi Ehlibeytin yolundan hiç ayırmasın....

Yorum

Hazreti Ömeri sevdiğine göre aslında şii olamamış da, takiyye yaparak böyle söylüyorsun değil mi Qumuaşk kardeşim? Birbirimizi kandırmayalım.

Yorum

caferiler namazı doğru kılar,siz elinizi bağlarsınız.namazda el bağlamak diye bir yok ki,sen soruyu yanlış kişilere soruyorsun.
                                esas soru şöyle olacak.namazda el bağlayanlar niye elini bağlarlar.elini bağlayanlara sor.
                                cevap:2 halifeniz öyle istedi diye.
                                Allahumme salli ala Muhammed’in ve Al-i Muhammed ve accil ferecehum vel an ada ehum.

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X