Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Caferiler neden ellerini acarak namaz kilarlar?

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Caferiler neden ellerini acarak namaz kilarlar?

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=3955.msg149892#msg149892 date=1336247482]
    Hazreti Ömeri sevdiğine göre aslında şii olamamış da, takiyye yaparak böyle söylüyorsun değil mi Qumuaşk kardeşim? Birbirimizi kandırmayalım.
    [/quote]

ben sordum, ama öyle cevap verdi. tekrar ısrar etmedim. genel olarak mesajlarına baktığımda onun samimi bir şii olduğunu gördüm. özelden yazışmalarımızda da bunu yakinen biliyorum..

Ömer konusunda bazı bilgilere ulaşmamış olabilir, bilmiyorum kendisi daha doğrusunu söyleyecektir. belki o konuda noksandır...

Sizin gibi hz çektiğini de görmedim.. Peki siz nasıl şiisiniz? Şiiyiz diyorsunuz ya... Hattı İmam'da Ömer için Hz. yakıştırmasına rastladınız mı?

cihandarla takiyyeye ihtiyaç olmayacak kadar samimi ve yakınız Elhamdulillah...

Yorum

İlahi Qum kardeş, biz her zaman şunu söyledik, zaman zaman süniyiz derken sünneti Rasulullaha tabi olduğumuzu söyledik. Şiiyiz derken Ali Şiası olduğumuzu söyledik. Bunların ikisi de aynı şey zaten.

Biz sadece sizin kafanızda tasarladığınız şi sünni kamplaşması kriterlerine uymuyoruz. Lütfen bizim şii mi sünni mi oluşumuza bir şekil vermekten vazgeçin artık.

Bu gün için ise, İmam Humeyni, İnkılapçı sünni müslümanları içeride, inkılap düşmanı şiileri ise dışarıda tutabilmek için ÖZ MUHAMMEDİ İSLAM kavramını bütün islam ümmetine hediye etmiştir.

Sizin bu kavram üzerine değil düşünmek bir kez kullandığınızı bile hatırlamıyorum. Kelime ve kavramların canlı birer varlık olduğunu bilmiyor musunuz. Neden bu kavrama bu kadar uzaksınız. Bu kavramdan uzak kaldıkça mutlaka bir taraftan eksik kalacaksınız kardeş.

Ayrıca Hazreti Ömeri seven birisi şii olabiliyor da, sünni müslümanların mukaddesatına saygı açısından 2. halifeye Hazreti deyişimizle biz mi şii olamıyoruz.
      Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
      Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

bu konuda cihandarın kendisi açıklama yapar. biz kendisinin samimi bir şii olduğunu biliyoruz. bunu çelişki olarak da görüyoruz. ve açıklamayı en doğrusu kendisinin yapmasıdır. bu başlığı görmemiş olmalı yoksa hakkında ifade ettiğimiz çelişkiyi en iyi o açıklayabilirdi. biz onun adına konuşma hakkına sahip değiliz.

Öz Muhammedi İslam tabiri İmam Hamenei ve İmam Humeyni r.a.'in ağzına yakışıyor. Çünkü onlar bu kelimeyi sizin gibi çarpıtmıyorlar sünniliğin de hak olduğu, şianın onun yanında bir mezep olduğu gibi saçma sapan bir görüş anlamında söylemiyorlardı. biz sizin bu tuzağınıza düşmeyiz. İmam Hamenei, hak mektep şiayı dinin aslı görüyor. biz de öyle. İslam'ın değişmeden gelmiş adına şia diyoruz. bu anlamda İslam dediğimizde de şia dediğimizde de aynı şeyi kastediyoruz. ama hiç bir zaman Peygamber s.a.a zamanında olmayan sonradan çıkma bidat mezhepleri ve Ehlibeytin fıkhını itikadını iptal edip onun yerine insanların din ihtiyacını giderecek, beşeri görüşler anlamına gelen mezhepleri (mezhep kişisel görüş demektir) bize Öz Muhammedi İslam adı altında yutturamayacaksınız. buna gücünüz yetmez. hiç bir şii sizin bu tuzağınıza itibar etmez.. etmedi de..

Yorum

Kendinizin hattı imama aykırı tavrınızı düşüncenizi çizginizi bizi bizde olmayan şeylere suçlayarak gizleyemezsiniz. Sizi çok öfkeli ve kindar görüyorum. Bizim kimse için tuzak hazırladığımız yok ama sizin ısrarla Hattı İmam Humeyniyi görmezden gelme tavrınız var.

Biz şii sünni bütün müslümanların İmam Humeyninin mektebine İmam Hamanein rehberiyetinde toplanmasını istiyoruz. Eğer sizin tuzak dediğiniz bu ise, şiiden daha şii, İmam Hamaneiden daha şii olup İmam Hamanein kuyusunu kazan şiilerle birlikte uzun yolculuklar dilerim.

Umarım bu nokta sizi bir Tufeyli bir Muntaziri yapmaz. Sizler ve benzerleriniz için endişeliyiz.
          Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

en son şirazdaydım ilginçtir ordaki şiiler ebubekir ve ömeri sevdiklerini söylediler. kumdan çok farklı bir yerdi şiraz.
            Tanrı "Beni arayacaksınız, bütün yüreğinizle arayınca beni bulacaksınız," dedi. Yeremya 29:13

Yorum

Aynı Mousawi kardeşimin yazdığımı gibi düşünüyorum.Ebubekir ve Ömeri seviyorum yani Şialıkda bunları sevmeyin diye bir madde olduğunu sanmıyorum..
              Haktır Allahım Muhammed mahım
              Ali'dir şahım efendim Allah eyvallah

Yorum

[quote author=Cihandar link=topic=3955.msg150037#msg150037 date=1336316941]
                Ebubekir ve Ömeri seviyorum yani Şialıkda bunları sevmeyin diye bir madde olduğunu sanmıyorum..[/quote]

İlginç...Çok ilgin...

O madde var kardeşim. Teberra derler. Teberra inancımızla, Allah'ın düşmanlarından, Resulullahın düşmanlarından, Ehl-i Beyt'in düşmanlarından beriyiz ve onları asla sevmeyiz. Nasıl bir Şii'siniz ki Teberra denen maddeyi bilmezsiniz...

İlginç...

Yorum

LÜTFEN KONU İLE İLGİSİ OLMAYAN MESAJLAR YAZMAYINIZ, ÇÜNKÜ BU FORUM KURALLARINA AYKIRIDIR. YAZILDIĞI TAKDİRDE KİM OLURSA OLSUN MESAJI SİLİNECEKTİR.

Yorum

[quote author=Mufaddal link=topic=3955.msg150038#msg150038 date=1336317538]
                    İlginç...Çok ilgin...

O madde var kardeşim. Teberra derler. Teberra inancımızla, Allah'ın düşmanlarından, Resulullahın düşmanlarından, Ehl-i Beyt'in düşmanlarından beriyiz ve onları asla sevmeyiz. Nasıl bir Şii'siniz ki Teberra denen maddeyi bilmezsiniz...

İlginç...
                    [/quote]

Ben daha yeniyim.
                    En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 01.08.2020, 22:50.

Yorum

cihandar kardeşimiz daha yeni şii. hemen hemen tüm şii bilgisini de internetten, büyük oranda da velayetten aldı. eksikliklerini giderecek inşaAllah..

Şiada inanç esasları diyebileceğimiz, ve usuli din adı verilen 5 temel esas vadır.

1- Tevhid: Allah'ı gereği gibi bilip tanıyıp ona tam olarak iman etmek

2- Adalet: Allah'ın adil olduğunu bilip ona tam olarak inanmak ve onunla çelişen tüm inançlardan sakınmak

3- Nübüvvet: Peygamberlik demek olup görevlendirilen tüm Peygamberlere iman etmek

4- İmamet: Peygamberimiz s.a.a.ten sonra Ehlibeytten gelecek olan 12 imamı tanımak iman etmek zamanın imamına bağlanmak

5- Mead: öldükten sonraki yaşama hesaba vs iman etmek

Bunların pratik hayata yansıması olan temel esaslara da Furuu din denir. Furuu din daha çok pratik amelleri sistemleştirir bunlar 10 tanedir:

1- namaz
                      2- oruç
                      3- hac
                      4- zekat
                      5- humus: şartları tutanın malının 5te birini zamanın İmamına vermesidir
                      6- Cihad
                      7- Emri Bil Maruf: iyiliği emretmektir
                      8- Nehyi anil münker: kötülükten sakındırmaktır
                      9- Tevella: Allah Peygamber ve Ehlibeytini sevmek, sevenleri de sevip onlarla birlikte olmak
                      10- Teberra: Allah Peygamber ve Ehlibeytine kötülük eden onların düşmanlarından nefret etmek ve onlardan uzak kalmak.

Bu sitede bir çok yerde delilleriyle ispatlandığı gibi Üç halife Peygamberin, s.a.a. açıkça emir ve ilan ettiği Ali a.s.'ın velayetini reddettiler bu yetmiyormuş gibi Ali a.s.'ı ve ona uymak isteyenleri kendilerine biata zorladılar. İşte bu nedenle Ehlibeytin düşmanı oldular. Biz şiiler bu yüzden Ehlibeyte düşman olanları sevmeyiz. Ali a.s. da çocuklarından olan Ehlibeyt İmamları da sevmezdi. Fatıma s.a.'a zulmedenler de Ebubekir ve Ömer idi. Ebubekir ve Ömeri sevenler, bu sevgilerini Fatıma s.a.'a izah edemeyecekler ve ahirette onun yüzüne bakamayacaklardır...

Yorum

[quote author=Qom u aşk link=topic=3955.msg150046#msg150046 date=1336322816]
                        cihandar kardeşimiz daha yeni şii. hemen hemen tüm şii bilgisini de internetten, büyük oranda da velayetten aldı. eksikliklerini giderecek inşaAllah..

Şiada inanç esasları diyebileceğimiz, ve usuli din adı verilen 5 temel esas vadır.

1- Tevhid: Allah'ı gereği gibi bilip tanıyıp ona tam olarak iman etmek

2- Adalet: Allah'ın adil olduğunu bilip ona tam olarak inanmak ve onunla çelişen tüm inançlardan sakınmak

3- Nübüvvet: Peygamberlik demek olup görevlendirilen tüm Peygamberlere iman etmek

4- İmamet: Peygamberimiz s.a.a.ten sonra Ehlibeytten gelecek olan 12 imamı tanımak iman etmek zamanın imamına bağlanmak

5- Mead: öldükten sonraki yaşama hesaba vs iman etmek

Bunların pratik hayata yansıması olan temel esaslara da Furuu din denir. Furuu din daha çok pratik amelleri sistemleştirir bunlar 10 tanedir:

1- namaz
                        2- oruç
                        3- hac
                        4- zekat
                        5- humus: şartları tutanın malının 5te birini zamanın İmamına vermesidir
                        6- Cihad
                        7- Emri Bil Maruf: iyiliği emretmektir
                        8- Nehyi anil münker: kötülükten sakındırmaktır
                        9- Tevella: Allah Peygamber ve Ehlibeytini sevmek, sevenleri de sevip onlarla birlikte olmak
                        10- Teberra: Allah Peygamber ve Ehlibeytine kötülük eden onların düşmanlarından nefret etmek ve onlardan uzak kalmak.

Bu sitede bir çok yerde delilleriyle ispatlandığı gibi Üç halife Peygamberin, s.a.a. açıkça emir ve ilan ettiği Ali a.s.'ın velayetini reddettiler bu yetmiyormuş gibi Ali a.s.'ı ve ona uymak isteyenleri kendilerine biata zorladılar. İşte bu nedenle Ehlibeytin düşmanı oldular. Biz şiiler bu yüzden Ehlibeyte düşman olanları sevmeyiz. Ali a.s. da çocuklarından olan Ehlibeyt İmamları da sevmezdi. Fatıma s.a.'a zulmedenler de Ebubekir ve Ömer idi. Ebubekir ve Ömeri sevenler, bu sevgilerini Fatıma s.a.'a izah edemeyecekler ve ahirette onun yüzüne bakamayacaklardır...
                        [/quote]

Alevi ilmihalinde bunları okumuşdum.

Yorum

qum- Bu sitede bir çok yerde delilleriyle ispatlandığı gibi Üç halife Peygamberin, s.a.a. açıkça emir ve ilan ettiği Ali a.s.'ın velayetini reddettiler bu yetmiyormuş gibi Ali a.s.'ı ve ona uymak isteyenleri kendilerine biata zorladılar. İşte bu nedenle Ehlibeytin düşmanı oldular. Biz şiiler bu yüzden Ehlibeyte düşman olanları sevmeyiz. Ali a.s. da çocuklarından olan Ehlibeyt İmamları da sevmezdi. Fatıma s.a.'a zulmedenler de Ebubekir ve Ömer idi. Ebubekir ve Ömeri sevenler, bu sevgilerini Fatıma s.a.'a izah edemeyecekler ve ahirette onun yüzüne bakamayacaklardır...

Şiiler 3 halifeyi sevmiyor. Sünniler ise seviyor. Her iki kesimde kendi kaynakları açısından olaylara bakıyor.
                          Hal böyle olunca, şiiler, 3 halifeyi seviyor diye sünnilere düşman mı olması gerekiyor.
                          Ya da sünniler, 3 halifeyi sevmiyor diye şiilere düşman mı olması gerekiyor. İlla düşman mı olmaları gerekiyor birbirlerine. İslam düşmanlar bundan başka bir şey mi istiyorlar ki zaten.
                          Biz nerelerdeyiz hala. Söyle Qumu aşk, 3 halifeyi seven sünnileri de sevmiyor musun. Eğer sevmiyorsan, İslami İnkılabının İslami Vahdet programı sizin için ne anlama geliyor.

Yorum

3 Halifeyi sevdikleri için Şiiler aslan Sünnileri Düşman olarak görmezler. Kardeşimiz derler, Müslüman derler...Ama sünni dünyada bir çok Tarikat, Selefi kesim, sırf 3 halifeyi sevmeyen Şii Müslümanlar için ciddi düşmanlık ederler. Örneklerini defalarca gördük. Ama nasibiler Şia'nın en açık düşmanıdır...

Yorum

[quote author=Mufaddal link=topic=3955.msg150054#msg150054 date=1336325358]
                              3 Halifeyi sevdikleri için Şiiler aslan Sünnileri Düşman olarak görmezler. Kardeşimiz derler, Müslüman derler...Ama sünni dünyada bir çok Tarikat, Selefi kesim, sırf 3 halifeyi sevmeyen Şii Müslümanlar için ciddi düşmanlık ederler. Örneklerini defalarca gördük. Ama nasibiler Şia'nın en açık düşmanıdır...
                              [/quote]

Mufaddal kardeş bu konuda da aynı durum söz konusu. Sünnilerden de 3 halifeyi sevmediklerini bildikleri halde şii müslümanlara kardeşimiz diyenler var.

Aynı şekilde şiilerde de 3 halifeyi sevdikleri halde sünnilere kardeşimiz diyenler var.. Bu konuda tam bütünlük yok.

Dediğiniz gibi sünnilerin çoğu 3 halifeyi sevmiyor diye şiayı bida olarak değerlendirmektedirler, ancak yinede tekfir etmemektedirler. Bir avuç harici nasibi vahhabilerin tekfiri ile diğer sünni müslümanları suçlamak haksızlık olur.

İnşallah çoğu değildir ama şiilerden bir çoğu 3 halifeyi seviyor diye sünni müslümanları sapık bilmektedirler. İşte burada takiyye konusu işi daha vahimleştirmekte, sanki asıl niyetlerin gizlendiği zannı galip gelmektedir sünnilerde.
                              En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 01.08.2020, 22:50.

Yorum

allah birdir beni yaratandır sonsuz güce sahiptir diyen herkesi kardeş biliyorum.
                                Tanrı "Beni arayacaksınız, bütün yüreğinizle arayınca beni bulacaksınız," dedi. Yeremya 29:13

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X