Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Selamun Aleyküm

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Selamun Aleyküm

[quote author=Musavi link=topic=22343.msg137693#msg137693 date=1324564500]
    Ben musa aydin hocaya ordum sahih değil uydurma dedi omer zeki birisi boyle birseyler yapmaz derken bu mektubun gectigi kerrar.coma karsi beni uyardi.
    [/quote]

eyvALLAH

musavi kardeş

zaten bu mektubun uydurma olduğu belliydi.

Yorum

onur kardeş ve Qomu aşk kardeş

sizde hakkınızı helal edin istemedende olsa konuşmalarınızın arasına girdik.

Yorum

helal olsun benim için önemli değil sayfa Cihandar kardeşin...

Yorum

Selamun aleykum

Eyvallah abdullah kardes

Yorum

[quote author=Abdullah link=topic=22343.msg137686#msg137686 date=1324555656]

ALEYKÜMSELAM

çok cahilane bir yaklaşım
            senin bu yazdıklarından anladığım kadarıyla,sana söylenen herşeye araştırmadan hemen inanıyorsun.

niye açıklanmaz?harıl harıl mektubu yazıyorsun ama

Bak kardeşim senin burda yazdıklarını şii olmayanlarda okuyor.
            ve senin şahsında bütün şiileri tanıdığını zannedecek.

senedini yazmış olsaydın soracaktım zaten

ALLAHa emanet

[/quote]

Selamün Aleyküm,
            İstediğini diyebilirsin,yazabilirsin.Umurumda değil,yalnız benim cahil olup olmadığımı beni görmeden,konuşmadan karar verme.
            bu mektubu ilk defa duyuyorsun bana cahil diyorsun.bu millet 1400 sene kimlere inandı.sonuç aha da ortada.
            Allahumme salli ala Muhammed’in ve Al-i Muhammed ve accil ferecehum vel an ada ehum.

Yorum

mektuptan...............

Ey Muaviye! Lat ve Uzza’nın Rabbine yemin olsun. Eğer emr, Ebu Feşel (Ebu Bekir) için olmuş olsaydı ve benim zihnimde onun ulaştığı yere ulaşma fikri olmasaydı, o asla hilafet makamına oturamazdı. Ben İmam Ali Aleyhisselam’ın kapısının önünde gözlerimi ve kalbimi açtım ve millete dedim ki: Hilafet Kureyş için değil mi? Siz halifeye itaat ederseniz, Allah’a itaat etmiş olacaksınız.

Ey Muaviye! İmam Ali Aleyhisselam’ın ne yaptığını görmedik mi? Çektiği kılıçlar, savaşlarda atalarımızı öldürmesi ve O’na, Hz. Peygamber Sallallahu aleyhi ve alihi ve sellem’e yardım etmesi ve Kuran’ın toplayıcısı olması ve O’nu koruması, O’nun borçlarını ödemesi ki altmış bin dirhemdi ve O’nun vaadlerini yerine getirmesi.

Biz İmam Ali Aleyhisselam’ın evinin önündeyken Ensar ve Muhacir’de oradaydılar .Onlar dediler ki: İmamet Kureyş’tendir ve dediler ki: İmamet enze ve betin’indir. (İmam Ali Aleyhisselam’ın) Hz. Peygamber Sallallahu aleyhi ve alihi ve sellem bütün ümmetten Gadiri Hum’da biat aldı ve biz o zaman bu emr’e teslim olduk. Hatta bundan başka dört yerde, O’nun tüm kadın ve erkek müslümanların emiri olduğuna dair biat ettik. Ve siz unuttuysanız Hz. Peygamber Sallallahu aleyhi ve alihi ve sellem’in bizden aldığı biatı, ama biz unutmadık. Meğer biat ve imamet ve hilafet ve vasilik farz olan bir hak değil mi? Ve bu bizim bir iddiamız da değildir.

devamı var.................
              Allahumme salli ala Muhammed’in ve Al-i Muhammed ve accil ferecehum vel an ada ehum.

Yorum

yezid lanetisinin İmam Hüseyin'i (a.s) niye şehit ettiğini anlıyormusunuz ? umarım........

Yorum

[quote author=huge link=topic=22343.msg137708#msg137708 date=1324609332]
                  .......dediler ki: İmamet enze ve betin’indir. [/quote]

Zahmet olmazsa bu cümleyi açıklar mısınız?
                  عاشق اگر رنگی از معشوق نگیرد در عشق خودش صادق نیست

Yorum

selamun aleykküm.bu mektupta yazanlara neden inanmadığınızı anlamadım doğrusu.yalan yanlış şeyler mi ki hemen itiraz ediyorsunuz.zaten siz bir şeye inanmazsanız ya senedi zayıftır yada byle bir olay olmamıştır.tarihte olanlar sanki sizin bildiğiniz kadar...kim bilir daha neler olmuşta olabilir.zaten bu yapılanların hepsi sünni kaynaklarda geçmiyor mu?bu ümmet değil mi peygamberi başında taht kavgası yapan,bu ümmet değil mi peygamberin şehadetinden sonra kızının kapısını yakan ve daha niceleri siz daha iyi bilirsiniz tabi herşeyi!! ne de olsa sizden farklı düşüünen cahil ya.anlamıyorum ki hangi vicdanla ömeri aklamaya çalışıyosunuz.hoş aramızda ona saygı duyanlar bile varken tabi ki bu mektuba inanmazlar

Yorum

[quote author=Velayet_Nuru link=topic=22343.msg137710#msg137710 date=1324618851]
                      Zahmet olmazsa bu cümleyi açıklar mısınız?
                      [/quote]

Selamün Aleyküm,
                      Bilmiyorum ama bu gece sorabilirim,öğrenirim cevabını yazarım inşallah.

Yorum

Mektubun devamı..................

Ama bizim gurubumuz onların bu iddialarını yalanladık ve bizden kırk kişi orada şahadet getirdi ki Peygamber Sallallahu aleyhi ve alihi ve sellem imameti ümmetin ihtiyarına bıraktı. Bunun üzerine Ensar dedi ki: Biz Kureyş’ten daha layığız bu işe. Çünkü biz O’na, ev verdik ve O’na yardım ettik ve millet bize doğru hicret etti. Bu iş sizin için değil, belki bu iş bizim içindir. Başka bir kavim de dedi ki: Bir emir sizden olsun, bir emir de bizden olsun. Biz onlara dedik ki: İmamet Kureyş’tendir ve kırk kişi buna şahadet etti. Ve bir gurup bunu kabul etti ve diğerleri bunu inkar etti ve aralarında çekişmeye başladılar.Bunun üzerine ben dedim ki: Herkes duysun, dinlesin beni. İçimizde yaşı en büyük olan ve en yumuşak olanı nasıldır. Onlar dediler ki: O kimdir? Ben dedim ki: Bellidir. Ebu Bekir’dir ki Peygamber Sallallahu aleyhi ve alihi ve sellem onu namazda öne geçirdi ve Hz. Peygamber Sallallahu aleyhi ve alihi ve sellem onunla birlikte Bedir savaşı günü aynı çadırda oturdu ve Bedir’de onun görüşünü kabul etti. (Sünni kaynaklara göre Hz. Peygamber Sallallahu aleyhi ve alihi ve sellem Bedir günü bir istişare oluşturdu ve Ebu Bekir’in görüşünü kabul etti. Bunun tek şahidi Ömer olmuştur.) ve mağarada O’nun yoldaşıydı ve kızı da O’nun karısıydı ve Hz. Peygamber Sallallahu aleyhi ve alihi ve sellem onu müminlerin annesi olarak adlandırdı.

Bu konuşmalar olurken Haşimoğulları geldiler ve onlar çok sertti ve kılıcı meşhur olan Zübeyr’de onlara yardım ediyordu ve Zübeyr asla biat etmedi ve kılıcını hiç kınına sokmadı. Ben O’na dedim ki: Senin feryadın dinden ötürü değil, Beni Haşim’den ötürüdür. Senin annen Safiye’dir, Hz. Abdulmuttalib Aleyhisselam’ın kızıdır. O dedi ki: Vallahi bu çok iftihar edilecek bir şerefdir, bu yüceliktir, ey Sehhak’ın veledi zinası! Sus esasen senin hiç anan yoktur. Ben Zübeyr’in bu sözü üzerine yanımdakilere dedim ki (Beni Saide Sakifesinde bulunan kırk kişi) çullanın bunun üzerine. Herkes onun üzerine çullandı, and olsun Lat ve Uzza’ya biz onun elinden kılıcını alamadık. Ama onu yere düşürdük ve ona hiç kimse yardım etmedi.

Ey Muaviye! Beni Saide’de toplandığımızda, ben Ebu Bekir’in üzerine öyle çullanmıştım ve onun elinin üzerine elimi koymuştum ve Osman beni takiben biat etmişti ama Zübeyr biat etmemişti. Biz Zübeyr’e demiştik ki: Ya biat et, ya da seni öldüreceğiz. Ama sonra ben milleti engelledim ve dedim ki: Öfkesi geçene kadar buna vakit verin. Bunun öfkesi Beni Haşim’den ötürüdür. Ebu Bekir’in elinden tuttum ve onu oturttum ve o titremeye başladı, korktu ve onun aklı karıştı ve ben onu Hz. Peygamber Sallallahu aleyhi ve alihi ve sellem’in minberine (makamına, çünkü Sakife’de minber yoktu) iterek geçirdim.

devamı var..................

Yorum

Selamun aleykum

Omeri aklayan yok ve o isleri yaptiginida yalanlayan yok. Ama mektup uydurma bunu soyleyen de sia alimi.

Yorum

sorarız öğreniriz,sorun yok.farz edelim uydurma fikrimde en ufak değişiklik olmaz.

Yorum

mektubun devamı..............

O bana dedi ki: Ey Hafsa’nın babası! Ben İmam Ali Aleyhisselam’dan korkuyorum. Ben ona dedim ki: İmam Ali Aleyhisselam başka işlerle meşguldür. Benim bu sözümü Ubeyd İbni Cerrah’da destekledi. Ebu Bekir titriyordu, elini minberin köşesine koymuştu, çıkıp çıkmamakla tereddüt ediyordu. Ben O’nu arkadan keçi ve danayı iter gibi itiyordum. O dehşete kapıldı. Ben ona konuş dedim ve ona sinirlendim, çünkü titriyordu ve onun üzerine yürüdüm. Bundan ötürü dehşete kapıldı ve o yavaş yavaş konuşmaya başladı, ne dediği anlaşılmıyordu ve ben onun elini dişledim ve ona dedim ki düzgün konuş.

O dedi ki: Ne konuşayım? Ve ben onun bu durumunu görünce onu minberden aşağı çekip oraya kendim çıkmak istedim. Ama milletin beni yalanlamasından ve biat etmemesinden korktum. Çünkü ben demiştim ki: En yaşlı ve en yumuşak olan halife olmalıdır. Bunu yalanlamalarından korktum. Ve ben millete şöyle demiştim: Hz. Peygamber Sallallahu aleyhi ve alihi ve sellem, Ebu Bekir hakkında birçok hadis söylemişti. Bu sözlerim üzerine benim minbere çıkmam uygun olmazdı.

Ben daha sonra Ebu Bekir’e dedim ki: Konuşacaksan konuş, yoksa in aşağıya ve bu durumu yüz ifademle de ona anlattım. Sonra o konuşmaya başladı, zayıf bir sesle dedi ki: Ben sizin veliniz ve halifeniz oldum ama ben sizin en hayırlınız değilim.Vakia süresinde buyuruluyor: Ve diyecekler keşke ben bunu kendime dost edinmeseydim, ben hidayet olduktan sonra o beni saptırdı ve bilin ey halk! Benim bir şeytanım var, o beni her zaman kandırıyor ve benden başka kimseyi istemiyor ve benden el çekmiyor. Sizler benim ayaklarım titrediğinde ve yoldan çıktığımda bana yardımcı olun. Çünkü ben sizler kadar düşünemiyorum ve Allah’tan tevbe ediyorum hem sizin için, hem de kendim için.

Ve o konuşmasını bitirdikten sonra minberden aşağıya indi. Ben onun elinden tuttum ve milletin gözleri bize dikilmişti, onun elini sıktım ve oturttum ve milleti ona biat etmeleri için yavaş yavaş sıraya koydum, biat etmeyenleri korkuttum biat etsinler diye. Oradaki bazıları biat etmekten çekindiler. Çünkü İmam Ali Aleyhisselam biat etmemişti, ben onlara dedim ki: İmam Ali Aleyhisselam bu hilafeti boşadı ve bunu müslümanların ihtiyarına bıraktı ve evine çekildi, evinde oturdu. Orada bulunanların çoğu istemeden de olsa biat ettiler. Bu olay olup bittikten sonra, biz gördük ki İmam Ali Aleyhisselam, Hz. Fatime Selamullahaleyha, İmam Hasan ve Hüseyin Aleyhimusselam’ı almış, Ensar ve Muhacirler’in evlerine gidiyor ve onlara: Hz. Peygamber Sallallahu aleyhi ve alihi ve sellem dört yerde sizden, bize biat almadı mı? Sözünü hatırlatıyordu. Ne gariptir ki, gece İmam Ali Aleyhisselam’a yardım sözü veriyorlardı, ama gündüz bize dönüyorlardı.

devamı var..................

Yorum

BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM

Onlar, yalana şahitlik etmeyen, faydasız boş bir şeyle karşılaştıkları zaman, vakar ve hoşgörü ile geçip gidenlerdir.

FURKÂN suresi 72. ayet

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X