Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Yönetime eleştirilerim

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Yönetime eleştirilerim

[quote author=ehlibeytin_izinde link=topic=7480.msg49877#msg49877 date=1250978066]
    sitenin lanet okuma kararını çifte standartlı buluyorsun. Yezide lanet ediliyor ama muaviye ve üç halifeye lanet yasak.. Halbuki bu ikisi arasında fark yok çünkü yezidi seven de var... bu sebeple sitenin sana adaletsiz davrandığını düşünüyorsun..
    şundan eminsin ki: bu çok büyük bir çelişki

[/quote]
    İyi hoş ehlibeyin_izinde abi de peki bundan sonra biri çıkar Resulullah(s.a.a) İmam ALi(a.s) ve diger ehlibeyt imamlarına haşa hakaret eder ve lanet okulsa, ve hatta (Allah(cc) sıgınırım) bu hakaretin boyutu Allah(cc) kadar varılsa siz o üye içinde çifte sıtandart olmasın madem yezide lanet okunuyor o kişinin böyle bir hakkıda var diyebilrmisiniz???
    Kızılbaş kardeş formun hassas oldugu noktaları biliyor. Ve ilk 3 halifeyi seven ve onlara deger veren ehlisünnet kardeşlerin oldugunuda biliyor. Ama bunları bile bile ve karşı tarafı kışkırtıcak ve kalp kırıklıgı yaratacak cümleleri ısrarla kullanması dogru karşılanacak yada olumlu bakılacak bir olay değildir. Evet biz kızılbaş kardeşi anlamaya çalışıyoruz ama bunu yaparkende ehlisünnet kardeşlerimizin karplerinin kırılmasını ve mektebizim hakkında kötü düşünmelerini istemiyoruz.

[move][shadow=red,left][glow=red,2,300]Biz SAHİPSİZ Değiliz...[/glow][/shadow][/move]

Yorum

ben kızılbaş için onları yapmaya hakkı vardır dedim mi?
      alıntıladığın tüm yazılarım kızılbaşın düşünceleridir onun neyi düşündüğünü anladığımı ona iletiyorum... kişi anlaşıldığına tam emin olmadıkça uzlaşma yolunu seçmez...

Yorum

[quote author=ehlibeytin_izinde link=topic=7480.msg49878#msg49878 date=1250978177]
        [quote author=mikdat bin esved link=topic=7480.msg49875#msg49875 date=1250977800]
        kızılbaş birinci olarak bu rivayetler ehlibeyt alimleri nezdinde gerçekliği kanıtlanmış sahih rivayetler değildir.
        İkinci olarakta bırakta yönetim tarzımızı ve yönetim tavrımızı biz belirleyelim.
        [/quote]

şu aşamada yapılacak tek hayırlı iş kızılbaşa "tam olarak anlaşıldığını" anlatmaktır...
        [/quote]

Abi Allah aşkına Biharul envar konusunda sizinde mutlak bilginiz vardır hatta bizden fazlaca bilgiyede sahipsinizdir eminim.
        Öyle saçma rivayetler varki tutup her rivayeti burda delil olarak nasıl kabul ederiz.

başka bir forumda bir üye bir rivayet paylaşmıştı imamete inanan bir kişinin namaz kılmasa oruç tutmasa hiçbir ibadet yapmasa bile cennete gideceğini söylüyordu rivayet.KURAN tam tersini söylerken nasıl olurda bu rivayeti doğru kabul edeceğiz.

Allame cafer sübhani kızılbaşın paylaştığı kureyşin iki putu rivayetinin zayıf bir rivayet olduğunu söylüyor.
        Burada kime inanalım ve itibar edelim.
        Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
        İmam Ali (a.s)

Yorum

kızılbaşın yazdıklarını çok yanlış buluyorsun.. tüm rivayetler doğru olacak diye bir şart yok nitekim kureyşin iki putu .. rivayeti de böye diyorsun...

seni anlıyorum mikdat kardeşim

ancak şu an en çok anlaşılması gereken kişi kızılbaştır. burada konu tartışma taraftarı değilim ilmi tartışma yapmıyorum..

yönetim ve sorun çözme becerisi usulü üzerinde konuşmak istiyorum

takdir edersiniz ki ortada sorun var ve bu da ancak kızılbaşın yardımıyla çözülebilir...

bu da ancak onu anladığımıza tam olarak inandığında gerçekleşecektir...

onu dinleyelim...

Yorum

Olay oldukça basit ;

Öncelikle adaletli davranacaksak herkese davranılmalı.
            Ben ebubekire kafir dedim diye uyarı aldım.Bunun 2 sebebi olabilir
            1-Herhangi bir inancın büyüklerine sevdiklerine hakaret etmek her şekilde yasak !!
            Bu durumda Yezidede bişey demeyin çünkü onunda sevenleri var.Satanistler var şeytanı rehber kabul eden.Yada birçok mutasavvuf şeytanı kötülemez.Hatta Hallac şeytan için bir mümin ve arif der.Bunları kötüleyende uyarı alsın o zaman
            2-Ehli sünnetin büyüklerini tekfir etmek yasaktır.
            O zaman açın onlarıbn hadis yada diğer dini kitaplarını okuyun.
            Rabbaninin kitablarına bakın Ebu sufyanın ve eşi Fa...'lik yapan Hz.Hamzanın ciğerlerini yiyen kadının ismini söyleyince nasıl RadyAllahu anhuma diyor.Sahabenin bir çoğu ihanet etti.Savaşlarda peygamberi ölüme terketti.Lanet olsun onu ŞEHİD ettiler :'( Bunlara nasıbiler seviyor diye birşey demeyecekmiyiz. ??

Ama sorun bu değil . Sorun Benim kızılbaş olmam !! Ali Muhammedden üstündür dedik en alakasız konularda karşımıza çıkan açıklama bu

Çnkü bir çoğunuza göre nasıbiler kızılbaşlardan daha yakındır şiaya.

Adaletsiz davranıyorsunuz.

Buda benden size tavsiye
            adminden moddan önce Dediğiniz gibi Şii olun !!!

Yorum

KIZILBAŞ KARDEŞ !!!!

Ben ben dersin
              Biz nedir bilmezsin
              Sana derim ki; sorun benlik
              Kaldır perdeleri kalmasın senlik

Biz bizi biliriz
              Biz bizi severiz
              Biz bize bakarız
              Biz bizle akarız
              BİZ BİRİZ
              Hepimiz biriz
              Kaldır perdeleri kalmasın senlik benlik
              İşte o zaman başlar hakiki ŞENLİK

Yorum

Allah(c.c.) kime lanet kime Rahmet edeceğini elbet iyi bilir kardeşler. falancaya lanet demekle lanetlik değilse laneti artmaz. Rahmet demekle de rahmetlik değilse rahmeti artmaz.
                Welayet.com un amacı kimseye rahmet yada lanet etmek değildir. Kendisine şiayı kötülemeyi, toplum içinde şia yı sapık bir fırka olarak tanıtmayı amaç edinmiş, siyonist emellerle el ele çalışan ve/veya bilmeden o emellere hizmet eden iftiracıların. iftiralarının yersiz olduğunu. Şia nın gerçekte ne ise o şekilde insanlar arasında tanıtılmasını sağlamaktır Amaç.
                Amaç şia yı yaymak değildir
                Amaç başka inanaç mensuplarına hakaret etmek de değildir
                Amaç başkalarının inancına saygısızlık etmekde değildir.
                Amaç inancımıza saygı duyulmasını sağlamaktır. Bunun içinde şia ne ise o şekilde davranmak icab ediyor.
                Nedir ?
                Neye inanır?
                Kur'ana bakışı nedir?
                Hadise bakışı nedir?
                İbadet edermi etmezmi?
                ederse nasıl eder....

gibi düzinelerce sorunun cevabını bilmeyene aktarmaktır amaç

Lütfen bu konuda hassaiyet gösterelim hep beraber.

Allah hepinizden razı olsun.

Allah, geçimsiz efendileri olan bir adamla, yalnız bir kişiye bağlı olan bir adamı misal olarak verir. Bu ikisi eşit midir? Övülmek Allah içindir, fakat çoğu bilmezler. (Zümer 27)

Yorum

"yani böyle karar olmaz bu adil olmadığı gibi adil şekilde uyulanması da mümkün değildir diyorsun.. bu aynı zamanda senin düşüncene göre şiilik de değil..

sünni büyükleri korumak onlardan yararlanmayı gerektirecek durum gibidir.
                  aslında sitedekiler senin kızılbaş olmanı hazmedemiyor.
                  site yönetimi şii gibi davranmıyor asıl kimliğinden öte adaletsiz davranmayı ve sitenin menfaatlerini düşünüyor...
                  böyle olunca da şii olmaları lafta kalıyor.."

kızılbaş umarım yanlış anlamamışımdır?

Yorum

sitenin bu ulvi ve herkesin eyvallah diyeceği hasasiyetlerini hatırlattığın için teşekkür ederim mirzehan kardeşim Allah bu amaçlara hizmet etmemizi nasip etsin cümlemize...

Yorum

[quote author=ehlibeytin_izinde link=topic=7480.msg49889#msg49889 date=1250980145]
                      "yani böyle karar olmaz bu adil olmadığı gibi adil şekilde uyulanması da mümkün değildir diyorsun.. bu aynı zamanda senin düşüncene göre şiilik de değil..

sünni büyükleri korumak onlardan yararlanmayı gerektirecek durum gibidir.
                      aslında sitedekiler senin kızılbaş olmanı hazmedemiyor.
                      site yönetimi şii gibi davranmıyor asıl kimliğinden öte adaletsiz davranmayı ve sitenin menfaatlerini düşünüyor...
                      böyle olunca da şii olmaları lafta kalıyor.."

kızılbaş umarım yanlış anlamamışımdır?
                      [/quote]

evet

ayrıca

mirzehan

Kendisine şiayı kötülemeyi, toplum içinde şia yı sapık bir fırka olarak tanıtmayı amaç edinmiş, siyonist emellerle el ele çalışan ve/veya bilmeden o emellere hizmet eden iftiracıların. iftiralarının yersiz olduğunu.

Bunlardan biri benmiyim ???

Yorum

[quote author=Kızılbaş link=topic=7480.msg49891#msg49891 date=1250980458]

Kendisine şiayı kötülemeyi, toplum içinde şia yı sapık bir fırka olarak tanıtmayı amaç edinmiş, siyonist emellerle el ele çalışan ve/veya bilmeden o emellere hizmet eden iftiracıların. iftiralarının yersiz olduğunu.

Bunlardan biri benmiyim ???
                        [/quote]
                        Kardeş bu site amaçı olarak genel yazılmıştır. Sizin şahsınıza yönelik değil.

[move][shadow=red,left][glow=red,2,300]Biz SAHİPSİZ Değiliz...[/glow][/shadow][/move]

Yorum

sevgili kardeşim. ne sana nede diğer kardeşlerime öyle bişe demekten ALlaha sığınırım. forumun amacından bahsettim kısaca herkes payına düşeni alır umarım.
                          Bu forumda bir çok mezhep ve inanç hatta inançsızlık mensubu üyeler var yazışıyorlar. Eğerki karşılıklı kutsallara hakaret ederek bir yazışma ve paylaşım ortamı amaçlanırsa asla aynı kafadan bir kaç kişi dışında kimse kalmaz forumda. Amaç farklı inanşların payaşılarak saygılı bir yazışma ortamında hem doğruya ulaşabilmek hemde Kendi inancını anlatabilmektir.
                          Söz gelimi ben kızılbaş lığın alevilikte ayrı bir tutum olduğunu bilmezdim. Bütün alavilere başka bir kesim tarafından takılan isim olarak bilirdim. Sayenizde öğrendik öğrenmeye devam ediyoruz.
                          Veya Zeydi mehebine mensup birisinin inanının nasıl oldğunu bilmezdim zeydiye isimli üyemizin paylaşımlarından az çok fikir sahibi oldum.

... örnekler çoğaltılabilir.

Saygıylarımla...
                          Allah, geçimsiz efendileri olan bir adamla, yalnız bir kişiye bağlı olan bir adamı misal olarak verir. Bu ikisi eşit midir? Övülmek Allah içindir, fakat çoğu bilmezler. (Zümer 27)

Yorum

kızılbaş, bedir kardeşin dediği gibi ben de bunu seninle ilgili olduunu hiç düşünmemiştim hatta şimdi yeniden okudum çok ağır bir suçlama ki senin için tekrar göz gezdirdim alakası yok bu site dışarda başka yerlerde şia aleyhine yapılan akıl almaz iftiraları bertaraf etmek ve doğru bilgi vermek gibi çok temel bir amaç için kurulmuştur.

şahsım adına senden böyle bir intiba edinmedim. bilakis hiç bilmediğim kızılbaşlık hakkında baya bilgi edindim..

ama yine de yukardaki sözün en iyi anlamını sahibi bilir ondan açıklama bekleyelim derim..

böylesi daha sağlam olur..

yönetimden bazılarının seni hiç olmadığın kadar kötü gördüğüne inanıyorsun... ve böyle bir bakışı beklemiyor da değilsin gerçekte...

Yorum

sanırım kızılbaş anlatmak istediklerini doğru olarak anlatabildin..
                              Ebubekir Ömer ve Osman hakkında düşüncelerini doğru olarak ilettin. Bu konuda bedel ödemeye hazır olduğunu ispatladın... Cezalar seni korkutmaz... bu konularda o kadar netsin ki siteden atılman bile seni durdurmaz, kararlısın...

seni doğru anladığımı sanıyorum...

bunlar senin seçimlerin ve tercihlerin saygı duyuyorum...

site yönetiminden isteğim:

bu konuyu ben kızılbaş gelsin ve yeniden ceza alsın diye açmadım sizi eleştirmek ve kaliteli olana ulaşmak için sitenin daha iyi olması için açtım...

ancak olayın geldiği nokta beni üzdü.. kendimi suçlu hissettim bir kaç kez acaba hiç açmasa mıydım dedim. bu durumda teklifim kızılbaşa verilen cezayı kaldırıp sebep olan bana verin diyorum.. çünkü buna sebep olan benim...

o hak etmedi konu kapanmıştı yeniden ben kaşıdım niyetim o değildi ama ona gitti...

kızılbaş hayır bu cezaya razıyım diyecektir ama ben bunu kabul etmiyorum.. çünkü sebep olan benim...

Bu cezayı bana yazmanız bana zarar getirmez konuyu açmış olmak ve hayırlara vesile olmaktan alacağım sevabı bunun çok üzerinde görüyorum...

kızılbaş eğer hassasiyetlerini anlatabilmiş ve kafanda soru kalmamışsa sorunun nasıl çözüleceği konusunda umarım bize yardımcı olursun

yani sence sitenin bir rahatsızlığı var senin olduğu gibi.. senin hassasiyetin olduğu gibi yönetimin de hassasiyeti var sence bu konuda onları anlaman gerekir mi...

yönetimi nasıl anladın şu ana kadar...

sen olsaydın nasıl yapardın...

1- bu amaçları edinir miydin niçin
                              2- bu yasakları koyar mıydın
                              3- amaçları bu olan bir site bu amaçlarını nasıl devam ettirebilir...

samimice katkılarını bekliyorum...

Yorum

Yazdıklarımda neyin ne olduğu ortada

Tartışmayı uzatmanında bi anlamı yok.

Burası sanal bir ortam uyarı alsam ne olur almasam ne olur ??

Allah şahid yeryüzünde tek kalsamda sadece vahdet için değil tüm sevdiklerimi kaybetsem Hallac gibi öleceğimide bilsem Ehl-i beyt düşmanına Mevla Aliye en ufak kin besleyene saygı göstermem.

Aslında sorun forumda bi avuç insanın değil anladığım kadarıyla tüm şiilerin sorunudur.

VAHDET VE SAYGI !!!

Başka bir ko9nuya Kureyşin iki putuyla ilgili bir mesaj yazdım.Yanlış hatırlamıyorsam mikdat silmişti.
                                Bu aslında önemli bir konu çünkü o mesajda ben en ufak bir hakarette veya iddada bulunmadım
                                dedimki Kureyşin 2 putu kim ??
                                Bu mesaj silindi.Neden ?? forum kurallarına aykırı değildi.
                                Üzüldüğüm kısımsa sözün Mevla Aliye ait olmasıdır.
                                Yani Efendimiz İmamımız Ali o ikisine birşeyler diyor.Şiasıda o ikisini sevenleri kendilerine çekmek yani vahdet için İmamın söyledikleri saklıyor.

Heralde kelimeler güzel.Vahdet kardeşlik saygı sevgi dünya barışı . İşin aslı ne peki ??

2 kişi yanyana camide dua ediyor ;
                                Biri Ya Rab ehl-i beyt düşmanına Lanet et diyecek
                                Diğeri Allahım sen bütün ashabtan razı ol.

Bu olağanmıdır ??

Yada İmamet ne oldu ??

Selahattin özgündüz diye biri ki hepiniz tanıyor ve seviyorsunuzdur.Ki bende saygı duyarım.Çıkıp İmameti reddetmenin kişiyi dinden çıkarmayacağını söylüyor ve vahdetçilerde aynı görüşte.

Allah Allah. Ama o kadar insan öldü ?? Yeri burası değil.Bu ayrıca bir tartışma konusu ama asıl sorunda bu konudur.Daha doğrusu sorunlardan biri.

Forum yönetimide aynı tutuma devam edecek.

Siz diğer eleştirilerinize geçin.Bu konuda forum adına bir sorun yok genel bir sorun var ayrı başlıkta tartışılır buda

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X