Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Yönetime eleştirilerim

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Yönetime eleştirilerim

"bu konuda genel şiilerden farklı düşünüyorsun ve asla da onların doğru düşüneceğine ihtimal vermiyorsun.
    bu sitede de bu görüşte devam edecek...
    sen de devam edeceksin. yasaklanman umurunda değil.."

buradaki konuyla ilgili anlayışın için teşekkürler. doğru burası tartışma yeri değil...

kızılbaş

sen hem deli hem akıllısın.

delisin inancın uğruna hiç bir şeyi gözün görmeyecek kadar. bildiğin için bedel ödeyecek kadar. inancın uğruna darağacına gidenler gibi harcanabileceğini de ifade ediyorsun yanılmıyorsam

akıllısın dedim seni ancak buradakilerin anlayabileceğini düşünüyorsun. seni bu dünyada en çok anlayabilecek insanlar az da sana yakın olan burdaki şiiler. eğer inancın uğruna kendini feda edebilecek kadar bile deli olsan bunun yolu akıllı olup seni anlayabilecek insanlara kendini anlatabilmenden geçer. bu kadar da akıllısındır. Burdan atılman sana kazanacaklarından çok kaybettirecektir. kendini anlatamadan atılman da işe yaramaz ki aramızda bulunman kendini anlatma ihtiyacından kaynaklanıyor olmalı..

ama keşke bu cümleleri söylemeseydim. mesele bizim seni anladığımız gibi senin de siteyi anlamış olaydın. doğru katılmayabilirsin ama burada olmayı seçmişsen kurallara uymayacağın hakkını verir mi sana. Bu sitede senin kadar başkaları da konuşma incinmeme hakları yok mu..

sen de incinme başkaları da incinmesin... orta yolu yok mu bu işin..

sence yezidiler ve şeytaniler örneğini vermen çözüm için miydi yoksa siteyi mahkum etme amaçlı mıydı. eğri oturup doğru konuşalım..

gerçekten de site uygulanabilir bir orta yol tutturamamalı mı. insanlar çok çeşitli biri çıksa haşa İmam Ali a.s. 'a sövse ona belki sen tahammül edebilirsin cevap verir ceza vermeme yolunu seçebilirsin.

peki herkes senin gibi midir. Sen anlaşılmayacağın ve kabul görmeyeceğini düşünüyorsun bu nedenle öyle pek toplumu kendi inançlarına gelsin kaygısı gütmüyorsun. Herkesin böyle olduğunu düşünebilir öyle olmasını bekleyebilir misin...

o halde sence bu noktada uzlaşma gerekli mi

nerede..

senin siten olsa nasıl yürütürdün?

Yorum

[quote author=ehlibeytin_izinde link=topic=7480.msg49877#msg49877 date=1250978066]
      sitenin lanet okuma kararını çifte standartlı buluyorsun. Yezide lanet ediliyor ama muaviye ve üç halifeye lanet yasak.. Halbuki bu ikisi arasında fark yok çünkü yezidi seven de var... bu sebeple sitenin sana adaletsiz davrandığını düşünüyorsun..
      şundan eminsin ki: bu çok büyük bir çelişki

[/quote]

Yönetimi eleştiri diye bir başlık açtınız, başlık lanet provasına döndü. Vahdete zarar verici her üsluba karşıyım.

Ehl-i Sünnet nezdinde Ebu Bekir ile Yezidi aynı seviyede görüyor iseniz artık size bir şey demiyorum. Acaba Ehl-i Sünnet Ebu Bekire verdiği önemin aynısını yezide mi verdi. Ben Yezide lanet okudum ama bu lanetimden Ehl-i Sünnet bile rahatsız olmaz. Nitekim Ehl-i Sünnet forumlarda da Ehl-i Sünnetle ittifak ederek Yezide lanet okuyoruz.

Yorum

Bismillahirrahmanirrahim

Bir kaç kelimede ben arz etmek isterim. Konuyu sonra kapatırsınız. Tahminen 8 yıla yakındır forumlardayım. Bu güne kadar iki Şii forumunda mevcut bulundum. Biri Kerbela.net'di diğeri ise welayet.com'du. Eskiden hem kerbela.nette bazı arkadaşlarımızla yazardık hemde başka sünni forumlarda aktif olurduk. Ve hiç bir zaman Ehli sünnetin sevip saydığı, yücelttiği hatta uluhiyetleştirdiği büyüklerine asla saygısızlık edercesine LANET falan okumadık. Eleştirimiz var ise delilli kaynaklı bir şekilde NASS'ları kullanarak sunduk. Hodri meydan misali, Ehl-i Beyt'ten daha Ehl-i Beytti, Ali'den daha Ali'ci davranarak kimseye saldırmadık. Her an her dakika delil sunduk. Ve bundada başarılı olduk. Buyrun Musa Aydın Örneğine bakınız. Düşün senize, Kırıkkale gibi bir yerde ilk gittiği andan itibaren başlasaydı Lanete, acaba başarı elde edermiydi ki Hamdolsun Musa AYDIN hiç bir zaman lanetin çare olacağına inanmamıştır. Bizlerde bu konuda Musa Aydın gibi Ehl-i Beyt imamlarını örnek alıyoruz. Kerbela.net'de yazdığım bir dönem ben kısa bir süreliğine Gulat'lara sempati duymuştum. Forumdan bildiğiniz Hudeyfe kardeşim o dönemleri iyi bilir. Ben o döneme kadar forumda aktiftim durumlarda çok iyi gidiyordu. Ama ne zaman ki kendim, Ali'den daha Ali'ci davranmaya başladığım anda, lanet okumaya başladım. Gördüm ki ne Şia'ya nede sünniye bir kelime anlatamıyorum ve gördüm ki hedefime doğru bir adım ilerleyemiyorum ve gördüm ki Ehl-i Beyt yoluda faydalı olacak bir kelime yazamıyorum. Tabi bu görmeler hidayete yakın oldu. Hamdolsun hidayet bulduk, gerçeği gördük.

Ben forumlarda her zaman açık açık şunu yazdım, ben EBU BEKİRİ VE ÖMERİ ASLA SEVMEM AMA LANETTE OKUMAM. AMA KALBİMDEN GEÇENLERİ DE BİR ALLAH BİLİR BİR DE BEN. Ve kalkıp bunları seven insanların inançlarına saygısızlık etmem. Sunacağım bir şey, söyleceğim bir şey varsa münazara bölümünde açtığım başlıklarda yaptığım gibi her satırına bir delil yazarım ve rahatlarım...

Allahumme Senemeyn Gureyş....gibi ne olduğu belli olmayan dualarla çıkıpda Ehl-i Sünnete veya insanlara bir şey anlatılacağı mı zannediliyor. Bu dua hakkında şia'nın büyüklerinden Ayetullah Cafer Süphani, Meşhur Tarihcimiz Ayetullah Murtaza Askeri senedi zayıftır diyor. Türkiye bazı alimlerin senedinin sağlam olduklarını söylediklerini duydum ve şahsen üzüldüm. Bu duayla kime ne anlatabiliriz. Ha madem birileri bu duaya inanıyor geçsin namazının kunutunda okusun dursun ama artık gelipde Ali'den daha Ali'ci davranarak umuma açık bir yerde, Vahdete aykırı bir biçimde, şu ana kadara yapılan yazışmaları gölgeleyecektir.

Yönetimin bu tavrına bu kararına saygı göstermeyen bir üyenin, Ali a.s, Muhammed s.a.a'den üstündür iddiasına Yönetimin Saygı göstermesini nasıl bekler?

Hadislerde bir kişinin hidayetine vesile olmanın büyüklüğü hep anlatılmıyormu. Gulat gibi davranarak kimin hidayetine vesile olabiliriz, kimi Ehl-i Beyte ısındırabiliriz. Kimi Ehl-i Beyt aşığı yapabiliriz.? Kimseyi. Aksine daha da düşman ederiz.

Hadi bana deyin ki Şii tarihinde, dünden bu güne falan, falan topluluk lanetle iş başardı. Lanet okuyarak insanları Ehl-i Beyte yakın etti. Hani nerdeler, nerde yaşarlar.

Kraldan Daha Kralcı, Ali'den Daha Ali'ci olmayın. Allah'tan korkun. Şii ulemadan utanın.

İnsanların inancına saygılı olun. Varsa bir anlatmak istediğiniz, çıkın kaynaklarla anlatın.
        YÖNETİME BU GÜZELİM FORUMDAN DOLAYI NE KADAR TEŞEKKÜR ETSEK AZDIR. ALLAH'TAN KORKUN. BU FORUM 8 YILDIR GÖRDÜĞÜM EN AKTİF EN YOĞUN Şİİ FORUMUDUR. BU FORUMDA Kİ BUNCA EMEĞİ LANETLERLE GÖLGELEMEYİN. YÖNETİMİN YANLIŞLARI VAR İSE Kİ MUTLAKA VARDIR, OLABİLİR BUNU GÜZEL BİR DİLLE BEYAN EDİN. UYARIN. SONUÇTA ONLARDA BİZİM GİBİ BİR BEŞER.

En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 06.08.2020, 14:21.

Yorum

[quote author=Mufazzal link=topic=7480.msg49919#msg49919 date=1251008630]
          Bismillahirrahmanirrahim

Bir kaç kelimede ben arz etmek isterim. Konuyu sonra kapatırsınız. Tahminen 8 yıla yakındır forumlardayım. Bu güne kadar iki Şii forumunda mevcut bulundum. Biri Kerbela.net'di diğeri ise welayet.com'du. Eskiden hem kerbela.nette bazı arkadaşlarımızla yazardık hemde başka sünni forumlarda aktif olurduk. Ve hiç bir zaman Ehli sünnetin sevip saydığı, yücelttiği hatta uluhiyetleştirdiği büyüklerine asla saygısızlık edercesine LANET falan okumadık. Eleştirimiz var ise delilli kaynaklı bir şekilde NASS'ları kullanarak sunduk. Hodri meydan misali, Ehl-i Beyt'ten daha Ehl-i Beytti, Ali'den daha Ali'ci davranarak kimseye saldırmadık. Her an her dakika delil sunduk. Ve bundada başarılı olduk. Buyrun Musa Aydın Örneğine bakınız. Düşün senize, Kırıkkale gibi bir yerde ilk gittiği andan itibaren başlasaydı Lanete, acaba başarı elde edermiydi ki Hamdolsun Musa AYDIN hiç bir zaman lanetin çare olacağına inanmamıştır. Bizlerde bu konuda Musa Aydın gibi Ehl-i Beyt imamlarını örnek alıyoruz. Kerbela.net'de yazdığım bir dönem ben kısa bir süreliğine Gulat'lara sempati duymuştum. Forumdan bildiğiniz Hudeyfe kardeşim o dönemleri iyi bilir. Ben o döneme kadar forumda aktiftim durumlarda çok iyi gidiyordu. Ama ne zaman ki kendim, Ali'den daha Ali'ci davranmaya başladığım anda, lanet okumaya başladım. Gördüm ki ne Şia'ya nede sünniye bir kelime anlatamıyorum ve gördüm ki hedefime doğru bir adım ilerleyemiyorum ve gördüm ki Ehl-i Beyt yoluda faydalı olacak bir kelime yazamıyorum. Tabi bu görmeler hidayete yakın oldu. Hamdolsun hidayet bulduk, gerçeği gördük.

Ben forumlarda her zaman açık açık şunu yazdım, ben EBU BEKİRİ VE ÖMERİ ASLA SEVMEM AMA LANETTE OKUMAM. AMA KALBİMDEN GEÇENLERİ DE BİR ALLAH BİLİR BİR DE BEN. Ve kalkıp bunları seven insanların inançlarına saygısızlık etmem. Sunacağım bir şey, söyleceğim bir şey varsa münazara bölümünde açtığım başlıklarda yaptığım gibi her satırına bir delil yazarım ve rahatlarım...

Allahumme Senemeyn Gureyş....gibi ne olduğu belli olmayan dualarla çıkıpda Ehl-i Sünnete veya insanlara bir şey anlatılacağı mı zannediliyor. Bu dua hakkında şia'nın büyüklerinden Ayetullah Cafer Süphani, Meşhur Tarihcimiz Ayetullah Murtaza Askeri senedi zayıftır diyor. Türkiye bazı alimlerin senedinin sağlam olduklarını söylediklerini duydum ve şahsen üzüldüm. Bu duayla kime ne anlatabiliriz. Ha madem birileri bu duaya inanıyor geçsin namazının kunutunda okusun dursun ama artık gelipde Ali'den daha Ali'ci davranarak umuma açık bir yerde, Vahdete aykırı bir biçimde, şu ana kadara yapılan yazışmaları gölgeleyecektir.

Yönetimin bu tavrına bu kararına saygı göstermeyen bir üyenin, Ali a.s, Muhammed s.a.a'den üstündür iddiasına Yönetimin Saygı göstermesini nasıl bekler?

Hadislerde bir kişinin hidayetine vesile olmanın büyüklüğü hep anlatılmıyormu. Gulat gibi davranarak kimin hidayetine vesile olabiliriz, kimi Ehl-i Beyte ısındırabiliriz. Kimi Ehl-i Beyt aşığı yapabiliriz.? Kimseyi. Aksine daha da düşman ederiz.

Hadi bana deyin ki Şii tarihinde, dünden bu güne falan, falan topluluk lanetle iş başardı. Lanet okuyarak insanları Ehl-i Beyte yakın etti. Hani nerdeler, nerde yaşarlar.

Kraldan Daha Kralcı, Ali'den Daha Ali'ci olmayın. Allah'tan korkun. Şii ulemadan utanın.

İnsanların inancına saygılı olun. Varsa bir anlatmak istediğiniz, çıkın kaynaklarla anlatın.
          [glow=red,2,300]YÖNETİME BU GÜZELİM FORUMDAN DOLAYI NE KADAR TEŞEKKÜR ETSEK AZDIR. ALLAH'TAN KORKUN. BU FORUM 8 YILDIR GÖRDÜĞÜM EN AKTİF EN YOĞUN Şİİ FORUMUDUR. BU FORUMDA Kİ BUNCA EMEĞİ LANETLERLE GÖLGELEMEYİN. YÖNETİMİN YANLIŞLARI VAR İSE Kİ MUTLAKA VARDIR, OLABİLİR BUNU GÜZEL BİR DİLLE BEYAN EDİN. UYARIN. SONUÇTA ONLARDA BİZİM GİBİ BİR BEŞER. [/glow]

[/quote]
          En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 06.08.2020, 14:22.

Yorum

Mufazzal kardeşin bu duygu dolu yapıcı yazısından dolayı kendisine teşekkür ediyorum. Dedim ya üstad her zaman emrinizdeyiz..

çünkü başlıın başınd da yazdığım gibi Mufazzal bir kalitedir

welayet.com bir kalitedir.

kalite tutunmaya mahkumdur, düşük kalite de kalitenin yanında tutunamaz...

artık Allahın izni Ehlibeyt a.s.'ın nuruyla welayet.com ateşi güçlenmiştir. esecek ufak rüzgarlarla bu ateş sönmez daha da güçlenir.. Mazlum Ehlibeyt a.s. izleyicisi şiilerin aşkını, hasret kalplere en hızlı ve sahih şekilde ulaştırır.. bundan endişem de şüphem de yok elhamdülillah...

bir yanlış anlaşılmaya vesile olmaması açısından bu başlık ve gidişatı ile ilgili açıklamaya gerek duymaktayım. İyiliği emreden arkadaşlarımdan edindiğim intibayla yönetime eleştirilerim başlığı kızılbaşın cezası ve ona sebep olan olayların provasına dönüştüğü konusu...

kızılbaşı savunmadığım ve görüşlerine de katılmadığım ortadadır. Ancak siz güçlü kişiliğe bilgiye sahipseniz kalitenin peşindeyseniz katılmadığınız görüşleri de öldürme boğma gibi bir hataya düşmezsiniz...

bu konuyu da kapitalizmle açıklamak istiyorum.. daha önceki örneklerim mikrosoftun bir programı piyasaya sunmadan önceki çalışmaları ve başarılı şirketteki istişare toplantısında patronun kendi görüşlerine tıpa tıp onay veren işçiyi toplantıdan atması örnekleriydi

kapitalizm sizce neden kominizme nazaran dah uzun ömürlü oldu... yıkılmayla yüzyüze olduğu anlardan kurtularak kendine biraz daha yaşam buldu... her ne kadar aykırı görüşler olsa da ben öyle bir kaç sene içinde kapitalizmin çökeceğine de inanmıyorum. Tüm beşeri sistemler çökmeye mahkumdur ama kapitalizm diğerlerine göre neden daha uzun ömürlü oldu onu açmak istiyorum sitede kaliteyi yakalayabilmek ve aykırı, eleştirel düşüncenin önemini anlatabilmek için:
            Kapitalizm kendine iletişim ve bilimsel alanda modernizm dediğimiz kelimeyi seçti ve düşüncelerini teorilerini bu kelimeyle ifade etti.
            ancak modernizm düşüncesinin yanlışlığına dair ciddi eleştiriler, insan hayatını bozmaya yönelik ciddi tehditleri gördüğünde bu eleştirileri boğmadı, yok saymadı, onları da sistemine aldıp dünyaya yaydı, modernizm eleştirisine de postmodernizm dedi. birbirine zıt ne kadar düşünceler varsa birincisini modernizm zıtlarını da postmodernizm diye adlandırıp bunlardan yararlandı ve açıklarını yıkılmaya yüztutumuş yönlerini kapattı yamadı.

yeter mi elbette yetmez ama insanları belki bir 100 yıl daha bu şekilde oyalayıp kendi dünya hegomonyasını sürdürme şansı buldu kapitalizm... kapitalizmin başı büyük şeytan abd...

bu konuda Ali Şeriatinin Kapitalizm uyanıyor mu başlığı güzel bir araştırma..

şimdi biri sizi eleştiriyorsa sizi adam yerine koyduğundandır. açıklarınızı gösteriyor ve düzeltmenizi istiyor olduğundandır. her ke kadar kızarsa kızsın... tersini düşünün! eleştirmiyosa?

iki ihtimal vardır 1- sizi masum görüyordur 2- adam olacağınıza inanmıyordur...

masum olmadığımızı biliyoruz o halde bizi eleştirmeyen biri adam olmayacağımıza nasihat kar etmeyeceğine inanıyordur....

yönetime eleştirilerim başlığı yönetime verdiğim değerdendir...

kızılbaş olayı da yönetimin karşılaşacağı benzer olaylarda problemi nasıl çözeceğine yönetlik acizane örnekli teklifimdir...

aykırı fikirde biri site kurallarını ihlal edecek biri, bir problemdir.

iki seçeneğiniz vardır: 1- problem çıkartmam atarım 2- problemin zararını kara dönüştürürüm..

1.si kolaydır iki üç ceza sonra tekme
            2.si zordur uğraş ister

ancak 1.sinden her taraf kaybeder. Örnek aykırı tipi atmak büyük kayıptır. biri ne kadar aykırıysa size meseleye sizin göremeyeceğiniz kadar değişik açıdan bakıyor demektir. alın yararlanın. bundan büyük bir bilgi kaynağı mı olur..

değişik bir mezhebi ve görüşlerini öğrenmek için siteler boyu gezmeniz, büyük bir ihtimal bulamayacaksınız sonra taa günler boyu yolculuk soruşturma mı yapacaksınız işte alın size değişik bir renk, bilgi kaynağı kendinizi test edin.

bilgiliyseniz, inanç ve yaşayış ilkeleriniz sağlamsa daha da güçlenir çıkarsınız çürükse zaten kendinizi kandırmanızın anlamı yok o halde her iki durumda da karlısınız aykırı düşünceyi içinizde tutmaktan dolayı...

bu vesileyle hiç bir kimsenin siteden atılması düşüncesine katılmıyorum hatta argo küfür edenler de dahil.

ancak bu sitenin ahıra dönmesi anlamına gelmez. tersine bilmiyorum teknik olarak mümkün müdür siteye veri girişinde yasak kelimeler koyarsınız argo küfür sövgü sözleri girmez. otomatik editlenir..

bu tür aykırı tipler zaten toplumda çok azdır tek tüktür. Allah her türünden yaratmış işte ne yapacaksınız uzaya mı ışınlayacaksınız günlük hayatta da karşılaşıyosunuz bunlarla...

bağışıklık kazanmayalım elbette ama kendimizi koruma devremiz güçlü olsun...

siteye veri girişinde argo filtresi koymak mümkünse sorunun büyük bölümü hallolur ancak küfür ima eden de olabilir ama dediğim sayısı istisna denilecek kadar az olan bu tipler de takip edilir. bu konuda yönetim sitedeki yetiştiremiyorsa eleman alabilir eminim ki sitede bu işi yapmaya gönüllü, Ehlibeyt aşkının yansıması esnasında oluşacak parazitleri filtreden çok memnun olup faydalı olmanın hazzını yaşayacak dostlarımız elbette vardır. argo filtreme teknik olarak mümkün oluyorsa adam küfür kelimesinin ilk kelimesini yazacak diğerlerine nokta nokta koyacak tu tür küfürleri engellemek için takip elemanından bahsediyorum sanırım anlaşılmıştır...

aykırı fikri argolar içinse zaten yönetim takip ediyor onları da anında ediltlersiniz böylece kimsenin inancına hakaret edilmeden her aykırı fikirin de yayınlanması sağlanmış olur...

saygılarımla..
            En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 06.08.2020, 14:22.

Yorum

Bu dua yı sahih sayanlar ;

- Kefami
              - Meclisi
              - Nurullah el-Huseyni el-Maraşi et-Tusteri
              - Büzürg et-Tahranî
              - Şeyh Abbas el-Kummi
              - Ayetullah Seyyid Ebu'l Kasım el-Hoi
              - Seyyid Huseyn Burucerdi
              - Seyyid Ebu'l-Hasen el-Esfahanî
              - Ayetullah şirazi

Aynı şekilde Osman için söylenmiş hadiste meclisinin kitabındaydı ve sahihtir.En azından itiraz edene rastlamadım.

Hz.Fatıma ile ilgili hadis ehl-i sünnet kitabından ama şianın sahih kabul ettiği bir hadistir.

Bu durumda Mufazzal soruyorum sana ;

1-Mevla Ali demi gulat ?
              2-Hz.Fatımadamı gulat ?
              3-Madem lanet okumak yanlış ve birşey kazandırmaz İmamla Peygamber kızı yanlış yaptı siz mi doğrusunu yapıyorsunuz ??

AYRICA HUCR BİN ADİYY HADİSİ EDİTLEMİŞSİN !!!

FORUMDA HZ.ALİNİN SÖZÜ EDİTLENİYOR .

Aramızdaki fark şu ;

Siz Kendi görüşlerinize İmamı uydurmaya çalışıyorsunuz.Oy sa bu kadar basit bir konu olsaydı MEvla Ali ona biat eder vahdeti sağlardı.İmamın istemediğini yapmadığını hayırlı görüyorsunuz.

Bense kelimenin ne kadar güzel olduğuna bakmadım.Vahdetmiş kardeşlikmiş barışmış.Ehl-i beyt Lanetlemiş eğer onların şiasıysam bende lanetlerim.

Ama Yemin ederimki sizin için diyorum bunları.Mevla Alinin sözü forumda nasıl editleniyor ??
              En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 06.08.2020, 14:23.

Yorum

[quote author=Kızılbaş link=topic=7480.msg49864#msg49864 date=1250976017]
                İmam Ali a.s. tekfir ettiklerini tekfir etmiş mi

...EDİT...HUCR BİN ADİY...

el-Meclisî'nin Biharu'l-Envar adlı kitabı:c.85,s.240'de el-Kef'amî'den naklediğine göre, KUREYŞ'İN İKİ PUTU DUASI; çok yüce bir dua ve muazzam faydası olan bir duadır. Bu dua, sırların gizli hazinesi ve zikr'lerin en seçkinidir.Bunu Abdullah İbn Abbas, Müminlerin Emiri'nden (aleyhisselam); O'nun bu duayla Kunut'da bulunduğunu ve her gece ve seher vakitlerinde bu duayı bu duayı okumaya özen gösterdiğinin rivayet edildiğni söyler. Âlimlerin bazıları, demişlerdir ki; ihtiyaçların giderilmesi, arzuların gerçekleşmesi için bu duanın okunması tecrübe edilmiştir.

....EDİT... ve onda birçok belalar vardır. Ne imanda herhangi bir öncülüğü ne sağlam ve sabit bir hicreti yoktur. Kalbi sürekli olarak nifakla doludur ve Uhut günü insanları Hz. Resulullah Sallallahu aleyhi ve alihi ve selleme yardımdan alıkoyan o idi.

Kaynak: Tekrib-ul Mearif s. 293, Bihar-ul Envar c. 31 s. 310

[/quote]

Yorum

bu başlığımı bilimsel tartışma için açmadım
                  sadece yönetime kişisel eleştiriler için açtım
                  maksadım hasıl olmuştur eleştirilerim bir önceki mesajımla sona ermiştir.
                  bir önceki mesajımdan sonra yazılacaklardan manevi maddi sorumluluk kabul etmiyorum...
                  herkesten özür dileyerek..

Yorum

[quote author=Kızılbaş link=topic=7480.msg49989#msg49989 date=1251033886]
                    Hz.Fatıma ile ilgili hadis ehl-i sünnet kitabından ama şianın sahih kabul ettiği bir hadistir.[/quote]

Amenna.

1-Mevla Ali demi gulat ?
                    2-Hz.Fatımadamı gulat ?
                    3-Madem lanet okumak yanlış ve birşey kazandırmaz İmamla Peygamber kızı yanlış yaptı siz mi doğrusunu yapıyorsunuz ??[/quote]

Bu soruları yersiz, mantıksız buluyorum. En azından beni az çok tanıyan birisi olarak bana bu soruları sormanız biraz yersiz olmuş. HAŞA

Kızılbaş, sana bu rivayetlerin alasını sunarım ki zevkten dört köşe olursun. Ama benim bunlar umrumda değil. Benim yöntemim bellidir.

Senemeyn Gureyş denen dua hakkında Şia'nın iki büyük aliminin sözünü beyan ettim.

Kızılbaş senden bir isteğim var. Eğer yaparsan dediklerini onaylayacağım. BU DUAYI, SENEMEYN GUREYŞ DUASINI ALACAKSIN, GİDECEKSİN FATİH CAMİİNİN AVLUSUNA, O AVLUDA ÇIKACAKSIN YÜKSEK BİR DUVARIN ÜZERİNE VE BU DUA TÜRKÇE OLARAK BAĞIRARAK OKUYACAKSIN. ARDINDAN DA O LANETLEDİĞİN İNSANLARA LANET OKUYACAK VE ONLARA DİYECEKSİN Kİ BU İNSANLAR KAFİRDİR. MADEM BU KADAR MERTSİN, CESURSUN HADİ CESARETİNİ GÖREYİM. SANAL KAHRAMANLIK YAPMANIN ALEMİ YOK KIZILBAŞ. HADİ BU DEDİĞİMİ YAP DEDİKLERİNE KATILAYIM. Aksi halde özellikle beni bu boş işlerle uğraştırma.

Bense kelimenin ne kadar güzel olduğuna bakmadım.Vahdetmiş kardeşlikmiş barışmış.Ehl-i beyt Lanetlemiş eğer onların şiasıysam bende lanetlerim.[/quote]

Hadi kardeşim. O zaman dediğimi yap. Buyur azizim. Ne de olsa vahdet mahdeti tınladığın yok azizim.

Ama Yemin ederimki sizin için diyorum bunları.Mevla Alinin sözü forumda nasıl editleniyor ??[/quote]

İbrahim bin Numan eseri olan Gaybeti Numaninin baş kısmında İmam Sadık a.s'dan bir söz aktarıyor. Bizim sırrımızı ifşa eden bizimle kılıçla savaşmış gibidir.

Sana bir kaç soru Kızılbaş:

İMAMLARIMIZ HER SÖZÜ HER YERDE SÖYLERLERMİYDİ?
                    İMAMLARINIZ AYNI SORUYU SORAN HER İNSANA AYNI CEVABI VERİRLERMİYDİ?
                    En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 06.08.2020, 14:23.

Yorum

Kızılbaş kardeşim, bu forumda Lanet okuman ve başkalarını tekfir etmen kesinlikle yasaktır. 2 uyarı cezası aldın. 3.cüsünü almanı istemiyorum. Lütfen daha sakin ol. Forumda, üyelere bir şeyler anlatmak istiyorsan delil ve kaynak kullanarak anlatabilirsin. Sana bir şey diyen olmaz. Ama aksi durumda aynı tavrına devam edersen seni foruma yasaklamaktan bir adım geri durmam. Lütfen bizleri tahrik edip buna zorlama.

Yorum

[quote author=Mufazzal link=topic=7480.msg50007#msg50007 date=1251039669]
                        Hz.Fatıma ile ilgili hadis ehl-i sünnet kitabından ama şianın sahih kabul ettiği bir hadistir.[/quote]

Amenna.

1-Mevla Ali demi gulat ?
                        2-Hz.Fatımadamı gulat ?
                        3-Madem lanet okumak yanlış ve birşey kazandırmaz İmamla Peygamber kızı yanlış yaptı siz mi doğrusunu yapıyorsunuz ??[/quote]

Bu soruları yersiz, mantıksız buluyorum. En azından beni az çok tanıyan birisi olarak bana bu soruları sormanız biraz yersiz olmuş. HAŞA

Kızılbaş, sana bu rivayetlerin alasını sunarım ki zevkten dört köşe olursun. Ama benim bunlar umrumda değil. Benim yöntemim bellidir.

Senemeyn Gureyş denen dua hakkında Şia'nın iki büyük aliminin sözünü beyan ettim.

Kızılbaş senden bir isteğim var. Eğer yaparsan dediklerini onaylayacağım. BU DUAYI, SENEMEYN GUREYŞ DUASINI ALACAKSIN, GİDECEKSİN FATİH CAMİİNİN AVLUSUNA, O AVLUDA ÇIKACAKSIN YÜKSEK BİR DUVARIN ÜZERİNE VE BU DUA TÜRKÇE OLARAK BAĞIRARAK OKUYACAKSIN. ARDINDAN DA O LANETLEDİĞİN İNSANLARA LANET OKUYACAK VE ONLARA DİYECEKSİN Kİ BU İNSANLAR KAFİRDİR. MADEM BU KADAR MERTSİN, CESURSUN HADİ CESARETİNİ GÖREYİM. SANAL KAHRAMANLIK YAPMANIN ALEMİ YOK KIZILBAŞ. HADİ BU DEDİĞİMİ YAP DEDİKLERİNE KATILAYIM. Aksi halde özellikle beni bu boş işlerle uğraştırma.

Bense kelimenin ne kadar güzel olduğuna bakmadım.Vahdetmiş kardeşlikmiş barışmış.Ehl-i beyt Lanetlemiş eğer onların şiasıysam bende lanetlerim.[/quote]

Hadi kardeşim. O zaman dediğimi yap. Buyur azizim. Ne de olsa vahdet mahdeti tınladığın yok azizim.

Ama Yemin ederimki sizin için diyorum bunları.Mevla Alinin sözü forumda nasıl editleniyor ??[/quote]

İbrahim bin Numan eseri olan Gaybeti Numaninin baş kısmında İmam Sadık a.s'dan bir söz aktarıyor. Bizim sırrımızı ifşa eden bizimle kılıçla savaşmış gibidir.

Sana bir kaç soru Kızılbaş:

[/quote]

Okulda dediklerinizi yaptım gerek din hocası gerek çevrede konuştuğumuzda onların kafir olduğunu ve bunun sebeblerinide söyledim.Sözde din hocasına İmameti inkar edenin kafir olduğunuda açıkça söyledim ki sınıfta herkesin önünde.Okul sitesinede o ikisinin kafirliğiyle ilgili başlıklar açmıştım 2 sene önce.Bunlara Allah şahid sanal delikanlılık yapmıyorum.

Sana sorduğum sorular gayet mantıklı cevabını veremezsin çünkü bana laf atmak kolay ama yaptığım işi ehl-i beyt yapmışsa anca susarsın.

Sen 2 alim getirdin bende doğru sayan daha fazla alim yazdım.

Vahdeti tınlamıyorum.Çünkü bu iki taraftan birinin inancından vaz geçmesini gerektirir.Onlar vaz geçerse zaten şii olurlar eyv.Ama ben vahdet için ehl-i beyt düşmanına saygı göstermem.

Bizim sırrımızı ifşa eden bizimle kılıçla savaşmış gibidir.

Burdaki sırrın onların kafirliği olmadığını sende en az benim kadar iyi biliyorsun.

İmamlar her sözü her yerde söylemezdi.Ama bir şii forumunda helede kimsenin kimseye zarar veremeyeceği sadece konuşabileceği bir ortamda bunlar söylenir.

Bu 2 sorunun cevabınıda biliyorsun.Bunlar farklı konular içindir.
                        En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 06.08.2020, 14:24.

Yorum

Dediğimi yapacak mısın Kızılbaş? Bana Okul masalları anlatma azizim.
                          Bir duanın bir kaç eserde geçmesi onun sahih olduğunu göstermez.

Ayetullah Hoi bu rivayeti nakledenlerdendir ama senedinin zayıf olduğunu rical ilmi üzerine yazdığı 20 küsur ciltlik eserinde belirtmiştir. belirtmiştir.

Ayrıca Ayetullah Murtaza Amuli'de bu duanın senedini zayıf bilenlerdendir azizim. Meclisi demişsin. Meclisi bu duayı nakleder ama senedine dair bir görüş belirtmez.

Bak kızılbaş lafı fazla uzatmayayım. Dediğimi yapacak mısın? Namaz çıkışı, Fatih Camiinin avlusunda bu dediğimi yapacak mısın? Yapmayacaksan, SUS ve içinden gizli gizli lanetini oku ama kimseyi rahatsız etme.

Yorum

Ben herkesin önünde onların kafir olduğunu söyledim.Tüm sünnileri bulup teker teker söyleyecek değilim.Yine konu açılırsa düşüncemi yine söylerim.

Biz ığdırda yaşamıyoruz burda nakşilerin nurcuların içindeyiz ve beni tanıyan herkes düşüncemi bilir.Ehlibeyt düşmanına lanet okumak sizi rahatsız etmiş.Üzüldüm.

Yorum

[quote author=Kızılbaş link=topic=7480.msg50033#msg50033 date=1251042744]
                              Ben herkesin önünde onların kafir olduğunu söyledim.Tüm sünnileri bulup teker teker söyleyecek değilim.Yine konu açılırsa düşüncemi yine söylerim.

Biz ığdırda yaşamıyoruz burda nakşilerin nurcuların içindeyiz ve beni tanıyan herkes düşüncemi bilir.Ehlibeyt düşmanına lanet okumak sizi rahatsız etmiş.Üzüldüm.
                              [/quote]

1- Her sünninin önüne çık lanet oku demedim. Sadece Fatihe git oku dedim. Ters tepti bu bir çelişkidir. Sanal kahramanlıktır.

2- Teberra hükmü Furu-u Dinimizin Kanunlarından bir kanundur. Ama bu kanun sizin anladığınız türden bir kanun değildir. Bu kanunu daha iyi anlayabilmeniz için, Ayetullah Murtaza Amulinin Teberra isimli makalesini bulup okumanızı tavsiye ederim. Kıble Dergisinin bir sayısında olması lazım.

3- Senin sevmediklerini bende sebmem. İkide bir garip garip sözler yazıpda beni Ehl-i Beyt düşmanlarının dostuymuş gibi göstermeye çalışma. ÇOK KÖTÜ KIZARIM.

4- Bu konuyuda burda kapat. İstersen kapatma. Ramazandan sonra aç bir başlık.

Yorum

Guluv Düşüncelere sahip Gulatların bir inancı vardır. Derler ki: Bizim inandığımız gibi inanmayan herkes Ömer, Ebu Bekir dostudur.

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X