Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Yönetime eleştirilerim

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Yönetime eleştirilerim

peki kızılbaş kardeşim rahatladın mı
    tamam mı şimdi...
    çok gergin görünüyorsun..

ama bize de fırsat ver bizim de duygularımızı anlamaya çalışsan zarar eder misin? çok mu? Yezidlerin sistemleri güçlüdür onlara karşı bizden başka dost bulamayacaksın hem bu dünyada hem öteki dünyada...

sorularıma cevap alamadım ama:

İmam Ali a.s. tekfir ettiklerini tekfir etmiş mi
    isim olarak kaynak olarak istiyorum.. hangi şii kaynakta geçiyor burası tartışma yeri değil ama kısaca...

sen site yöneticisi olsaydın nasıl olurdun hadi açıkla kardeşim yezidiler de var orta olanlar da gulat da...

sence ortak mekanda nasıl yaşayacağız. Uzaya mı postalayacağız yoksa yezidin yöntemini uygulayıp yezidileri soykırıma mı uğratacağız...

o zaman mı rahatlarsın...

bir kavme olan düşmanlığınız sizi adaletten saptırmasın. Siz onların putlarına sövmeyin ki onlar da cahillik edip sizin Allahınıza sövmesinler ayetini Onların kutsallarına sövmeyin ki onlar da Ali a.s. 'a sövmesinler die anlamıyor musun, ya nasıl?...

işte şimdi canlı örnek tam yönetimin nasıl davranmasını birlikte inceleyebiliriz.

kızılbaş diyelim site kurallarına aykırı davrandı ehli sünnetin kutsallarına sövdü.
    olamaz değil ya böyle olaylar elbette olacaktır. burası umuma açık bir yer

insanları büyük yapan hep kolay olaylarla karşılaşmaları değildir. zor olaylara vermiş olduğu olumlu yapıcı ve kara dönüştürücü tepkilerdir.

bu konuda adil bir yönetici önce etkin dinleme ile kızılbaşı neden bu şekilde davrandığı konusunda uzun uzun dinler.
    onun duygularını tamamen alır kızılbaş tamamen anlaşıldığı kanaatine vardıktan sonra sitenin de hassasiyetleri ve yapmak zorunda oldukları konusunda düşünmesi istenir.

burada birinci sağlanmadan ikinci başarılamaz ikinci adımın olmazsa olmaz şartı sorunlu insanın önce dinlenerek anlaşılmasıdır. hiç bir insan doğal olarak bir başkasına sövmez zarar vermek istemez, ancak kendi ihtiyaçları daha ağır bastığı için kendi ihtiyaçları doğrultusunda davranır bu arada başkalarına zarar veri ama bunun farkında olmaz ya da ne kadar zarar verdiğini düşünecek halde değildir...

sorunlu insan dinlenip de onu anladığımızı bildirir geri iletide bulunduktan sonra ona sen böyle yaptığın zaman bize de şöyle şöyle sorunlar açılıyor sen böle davrandığın zaman bize şöyle zararlar geliyor bu da bizi şöyle duygulara iletiyor şeklinde siz de sizi etkileyen yönleri ortaya koyarsınız...

bu yöntemin çözmeyeceği çok az sorun vardır...

elbette insanlar kızacaklar patlayacaklardır. Resul zamanında adam geliyor mescide idrarını yapıyor... ne cahiller olmuş... Sahabe öldürelim diyor hakaret addediyorlar ancak Resul s.a.a. işini bitirmesine kadar ona fırsat veriyor o ihtiyacını görüp de rahatlayınca başlıyor kendilerine nasıl zarar verdiğini anlatmaya...

sorun burada azıcık sabırdır. Sen sana düşmanlı içinde olana dostça davranırsan bir de bakarsın ki o senin dostun oluvermiş..

iki sert yumurta çarpışırsa biri kırılır.
    hayır buna katılmıyorum ikis de kırılır
    sanki siz yönetimde olan o otoriter tavrıyla yasağı uyguladığında incinmeyeceğini mi sanıyorsunuz. karşıdakine boyun eğdirip istemediği bir şeye mahkum etmek kadar kırıcı çözüm yoktur İmam Ali a.s. dostu mazlumlar için... adil yöneticiler için...

dolayısıyla iki yumurta çarpışırsa ikisi de kırılır...

Yorum

kızılbaş kardeş mesajınız yönetim tarafından değerlendiriliyor,
      Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
      İmam Ali (a.s)

Yorum

WELAYET.COM YAZIŞMA KURALLARI

1- WELAYET.COM’a her mezhep ve cemaatten üyeler katılabilir; görüşlerini, inançlarını, değerlerini -bildirilen kaideler dâhilinde- ifâde edebilir. WELAYET.COM’un bilgi-paylaşım forumu olduğu unutulmamalıdır

2- WELAYET.COM’da hiç bir akıma, hiç bir mezhebe; bunların değerlerine, hiç bir âlim ve fâzıl bilinen kişiye, hiç bir grup ve mezhebe veya bunların mensuplarına aşağılayıcı, hakaret edici, alaya alıcı, tekfir edici, müşrik ve sapık ilân edici üslup ve ithâmda bulunulamaz. WELAYET.COM’da Müslüman olduğunu söyleyen hiç bir üyeye kâfir, müşrik gibi Müslüman'a yakışmayacak bir sıfât kullanılamaz, îmâ dahi edilemez. Mezheplerin, cemaatler ve şahısların fikirleri, görüşleri, tezleri vb. usul ve üslûba dikkat edilerek tenkit edilebilir.

kızılbaş adlı üyemiz ceza sistemine göre 2 nolu uyarıyı aldınız
        İmam Ali (a.s)

Yorum

[quote author=Mekteb-i Mülkiye link=topic=7480.msg49828#msg49828 date=1250969585]
          [quote author=ehlibeytin_izinde link=topic=7480.msg49826#msg49826 date=1250968906]
          hayır tabi ki kızılbaşı kardeş ilan ettiğimi nerden çıkardın.
          [/quote]

[quote author=ehlibeytin_izinde link=topic=7480.msg49820#msg49820 date=1250967149]
          bu bizim kardeşimiz buna yardımcı olalım aramızdaki sorunu kalite ölçüsünde yapıcı ve Hakkın razı olacağı şekilde çözelim iyi niyetinden yoksun..
          [/quote]

buradan çıkardım ama diliniz sürçmüş olabilir ya da ben yanlış çıkarımda bulunmuş olabilirim
          [/quote]
          bu sitedekilerin gözünden de bir şey kaçmıyo ki kardeşim rahat rahat çelişki yaşasak buna şimdi ne diyeceğiz ki =)

hadis var bilmem rastladınız mı beşeri ilişkilerde insanlara iyi hitap ediniz onlar sizin ya dinde ya nesilde kardeşlerinizdir çünkü hepiniz ademin çocuklarısınız...

anı mekanı ve zamanı paylaştığınız kimselere kardeşim diye hitap zarardan çok fayda getirir nitekim ben Ufukalp için de aynı kelimeleri kullanmıştım...

kızılbaş bizim insanlık değerlerinde kardeşimiz ve itikadda da kardeş adayımız...

kendisini yanlış da olsa inançlarında samimiyetinden onları ispatlama gayretinden dolayı takdir ediyorum.

Yorum

İmam Ali a.s. tekfir ettiklerini tekfir etmiş mi

...EDİT...HUCR BİN ADİY...

el-Meclisî'nin Biharu'l-Envar adlı kitabı:c.85,s.240'de el-Kef'amî'den naklediğine göre, KUREYŞ'İN İKİ PUTU DUASI; çok yüce bir dua ve muazzam faydası olan bir duadır. Bu dua, sırların gizli hazinesi ve zikr'lerin en seçkinidir.Bunu Abdullah İbn Abbas, Müminlerin Emiri'nden (aleyhisselam); O'nun bu duayla Kunut'da bulunduğunu ve her gece ve seher vakitlerinde bu duayı bu duayı okumaya özen gösterdiğinin rivayet edildiğni söyler. Âlimlerin bazıları, demişlerdir ki; ihtiyaçların giderilmesi, arzuların gerçekleşmesi için bu duanın okunması tecrübe edilmiştir.

....EDİT... ve onda birçok belalar vardır. Ne imanda herhangi bir öncülüğü ne sağlam ve sabit bir hicreti yoktur. Kalbi sürekli olarak nifakla doludur ve Uhut günü insanları Hz. Resulullah Sallallahu aleyhi ve alihi ve selleme yardımdan alıkoyan o idi.

Kaynak: Tekrib-ul Mearif s. 293, Bihar-ul Envar c. 31 s. 310

Yorum

Ömer Ebu Bekir'e Şöyle dedi: 'Hadi kalk Fâtıma'ya gidelim; biz onu gazaplandırdık.' Birlikte Fâtıma'ya gelip görüşmek için izin istediler; fakat Hz. Fâtıma izin vermedi; bu sefer Hz. Ali'ye geldiler; o da onları Fâtıma'nın yanına götürdü; yanında oturduklarında Hz. Fâtıma yüzünü duvara doğru çevirdi; selam verdiler; cevaplarını vermedi...Sonra Hz. Fâtıma onlara hitap ederek şöyle konuştu: 'Size Resulullah'tan bir hadis nakledersem tasdik eder misiniz?' Evet dediler; şöyle devem etti: 'Sizi Allah'a ant verdiriyorum, Peygamber'den benim hakkımda 'Fâtıma'nın rızası benim rızamdır; Fâtıma'nın gazabı benim gazabımdır; kim benim kızımı severse beni sevmiştir; kim Fâtıma'yı hoşnut ederse beni hoşnut etmiştir; kim onu gazaplandırırsa beni gazaplandırmış olur' buyurduğunu duydunuz mu? Onlar da evet duyduk cevabını verince Hz. Fâtıma şöyle dedi: 'Allah ve melekleri şâhid olsunlar ki siz ikiniz beni gazaplandırdınız ve hoşnut etmediniz. Peygamber'in yanına vardığımda mutlaka sizi şikayet edeceğim.' Bunun üzerine Ebu Bekir ağlayarak 'Allah'ın ve senin gazabından Allah'a sığınırım' deyince, Hz. Fâtıma şu cevabı verdi: 'Allah'a andolsun ki kıldığım her namazın ardından sana beddua edeceğim...

Yorum

peki kızılbaş kardeşim rahatladın mı
                tamam mı şimdi...
                çok gergin görünüyorsun..

Evet bir zamanlar Fatıma gibi !!!

Yorum

kızılbaş kardeş anlattıgın olayları bizde bilmekteyiz. Ama bizim karşı oldugunuz sizin bunları dile getilirken kullandıgınız uslubunuz...

[move][shadow=red,left][glow=red,2,300]Biz SAHİPSİZ Değiliz...[/glow][/shadow][/move]

Yorum

[quote author=ehlibeytin_izinde link=topic=7480.msg49850#msg49850 date=1250975102]
                    işte şimdi canlı örnek tam yönetimin nasıl davranmasını birlikte inceleyebiliriz.

kızılbaş diyelim site kurallarına aykırı davrandı ehli sünnetin kutsallarına sövdü.

insanları büyük yapan hep kolay olaylarla karşılaşmaları değildir. zor olaylara vermiş olduğu olumlu yapıcı ve kara dönüştürücü tepkilerdir.

bu konuda adil bir yönetici önce etkin dinleme ile kızılbaşı neden bu şekilde davrandığı konusunda uzun uzun dinler.
                    onun duygularını tamamen alır kızılbaş tamamen anlaşıldığı kanaatine vardıktan sonra sitenin de hassasiyetleri ve yapmak zorunda oldukları konusunda düşünmesi istenir.

burada birinci sağlanmadan ikinci başarılamaz ikinci adımın olmazsa olmaz şartı sorunlu insanın önce dinlenerek anlaşılmasıdır. hiç bir insan doğal olarak bir başkasına sövmez zarar vermek istemez, ancak kendi ihtiyaçları daha ağır bastığı için kendi ihtiyaçları doğrultusunda davranır bu arada başkalarına zarar veri ama bunun farkında olmaz ya da ne kadar zarar verdiğini düşünecek halde değildir...

sorunlu insan dinlenip de onu anladığımızı bildirir geri iletide bulunduktan sonra ona sen böyle yaptığın zaman bize de şöyle şöyle sorunlar açılıyor sen böle davrandığın zaman bize şöyle zararlar geliyor bu da bizi şöyle duygulara iletiyor şeklinde siz de sizi etkileyen yönleri ortaya koyarsınız...

elbette insanlar kızacaklar patlayacaklardır. Resul zamanında adam geliyor mescide idrarını yapıyor... ne cahiller olmuş... Sahabe öldürelim diyor hakaret addediyorlar ancak Resul s.a.a. işini bitirmesine kadar ona fırsat veriyor o ihtiyacını görüp de rahatlayınca başlıyor kendilerine nasıl zarar verdiğini anlatmaya...

sorun burada azıcık sabırdır. Sen sana düşmanlı içinde olana dostça davranırsan bir de bakarsın ki o senin dostun oluvermiş..

sanki siz yönetimde olan o otoriter tavrıyla yasağı uyguladığında incinmeyeceğini mi sanıyorsunuz. karşıdakine boyun eğdirip istemediği bir şeye mahkum etmek kadar kırıcı çözüm yoktur İmam Ali a.s. dostu mazlumlar için... adil yöneticiler için...

[/quote]

Yorum

[quote author=bedir link=topic=7480.msg49869#msg49869 date=1250976618]
                      kızılbaş kardeş anlattıgın olayları bizde bilmekteyiz. Ama bizim karşı oldugunuz sizin bunları dile getilirken kullandıgınız uslubunuz...
                      [/quote]

Kureyşin 2 putu demedimde ebubekirle ömer dedim
                      Üçüncü demedimde osman dedim.

Hayır Allah için siz bunları sadece görmüşsünüz.Ama anlayamamışsınız.

Yorum

[quote author=ehlibeytin_izinde link=topic=7480.msg49870#msg49870 date=1250976634]

[/quote]

Ben site kurallarına aykırı davranmadım !!

Eğer ben suçluysam muaviyeye yezide şeytana laf edende suçludur !!

Hucr bin adiyy nickli kişi yezide lanet okumadımı ??

Ebubekiri seven sünni varsa yezidi sevende var.Eğer kimseye birşey demeyeceksek.Şeytanı kötüleyen ayetlerinde yazmayın.Bu nasıl bir mantık !?

Yorum

kızılbaş...
                          mazlum şia tarihindeki gibi o masumların a.s. başlarına gelenlerin, onları seven gerçek takipçilerinin de başına geleceğine inanıyorsun.. ve bu anlamda senin başına gelecekleri biliyor ve bekliyorsun. bunlar sana vız gelir...

İmam Ali a.s. 'ın isim olarak Ebubekir ve Ömeri tekfir ettiğini ve onları lanetlediğini biliyor ve buna dair kesin inanç taşıyorsun...
                          dolayısıyla onlara lanet ederken asla bir korku duymadığın herhangi bir günaha girdiğini düşünmediğin gibi bundan incinenleri de karşı tarafta görüyorsun...

Yorum

kızılbaş birinci olarak bu rivayetler ehlibeyt alimleri nezdinde gerçekliği kanıtlanmış sahih rivayetler değildir.
                            İkinci olarakta bırakta yönetim tarzımızı ve yönetim tavrımızı biz belirleyelim.
                            İmam Ali (a.s)

Yorum

sitenin lanet okuma kararını çifte standartlı buluyorsun. Yezide lanet ediliyor ama muaviye ve üç halifeye lanet yasak.. Halbuki bu ikisi arasında fark yok çünkü yezidi seven de var... bu sebeple sitenin sana adaletsiz davrandığını düşünüyorsun..
                              şundan eminsin ki: bu çok büyük bir çelişki

Yorum

[quote author=mikdat bin esved link=topic=7480.msg49875#msg49875 date=1250977800]
                                kızılbaş birinci olarak bu rivayetler ehlibeyt alimleri nezdinde gerçekliği kanıtlanmış sahih rivayetler değildir.
                                İkinci olarakta bırakta yönetim tarzımızı ve yönetim tavrımızı biz belirleyelim.
                                [/quote]

şu aşamada yapılacak tek hayırlı iş kızılbaşa "tam olarak anlaşıldığını" anlatmaktır...

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X