Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Yönetime eleştirilerim

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Yönetime eleştirilerim

kalite tutunmaya mahkumdur
    kalitesizlik yok oluşa
    kalite rekabet ve eleştirlerle elde edilir.
    geniş bakış eleştirilerle gelir

biz küçükken (ihl li yıllarda) nurcularla tarikatçılarla ve particilerle tartışırdık özellikle particiler bizi çok iyi anladıkları için eleştirilerimizi anlarlar çoğuna da katılırlar ve bu yüzden de kızarlardı. eleştirirken biz bilgiye ve delile dayandığımızdan kendimizden emin rahat duruşumuz olurdu onlarsa saldırgan ve heyecanlı ve bağırır vaziyette...

eleştiri kalitenin olmazsa olmazıdır. büyük şirket toplantılarında, patronun her dediğini alkışlayıp onu pohpohlayan her görüşüne katılan bir işçiyi patron toplantıdan attı. nie? senin bize katkın olamaz benimle aynı düşünürsen bana ne ek katabilirsin ki ben zaten yeterim o zaman sen fazlasın diye...

böyle büyür şirketler. hatta örgütler.. Mikrosoft gibi büyük yazılım şirketleri bir yazılım ürününü ortaya çıkarırken önce korsanları (hacker) toplar en azından onların mantığıyla programı eleştirtir ve açıklarını kapatır öyle ürünü piyasaya sürer....

ben de eleştireceğim. çünkü bu kültür bizim ruhumuzda ve inancımızda var...

devam edecek...

Ynt: Yönetime eleştirilerim

welayet bizim şiayı tanıttığımız, saldırılara iftiralara yanıt aradığımız bir site

şahsen ben bir kişi bile şii olursa dünyada her şeyden daha önemlidir ilkesiyle hareket ettiğim bir site.. umarım bu ilkeye aykırı düştüğümde kardeşlerim hemen düzeltebilmem için orada beni uyarırlar yoksa ahirete kalır ki orada da düzeltmek çok bedel gerektirir...

bu anlamda yönetimin görev ve sorumluluğu çok büyüktür. Bu işin uzmanı ve ehli insanlar olduğuna inanıyorum öyle olmasaydı bu kadar güzel hizmet onların elinde olmazdı. Allah yardımcıları olsun. Ehlibeyt a.s. defterine rabtu zabt eylesin...

çok sorumluluk isteyen bir görev de çok bilgi, tecrübe ve dikkat gerektirir...

bir kaç örnekle yönetimin bu konularda yanlış gördüğüm konuları açıklamaya çalışacağım.. inşallah yanılmıyorumdur...

1- yeşim konusu benim ilk şok olduğum konu oldu yanılmıyorsam yeşimdi sonra niki ehlibeyt aşığı mı ne olmuştu.. hani şu özelde biriyle takışan bir üye arkadaşımız... siteye yeni geldiğini, şii olmak istediğini şiaya ilgisi olduğunu söylemişti. çok sevindim hemen rehberlik yapmaya siteden nasıl yararlanacağını söylemeye ve sorularını yanıtlamaya başladım...

böyle giderken aniden bir mesaj yönetimden : Yeşim... falancayla ne ilişkin var...
    hoppala... şok oldum kanım dondu
    ne falancası ne ilişkisi bir sürü zandan kendimi aldım ve yönetime böyle perde arkası olayları araştırmanın caiz olmadığını eğer siteye zarar verecekse bunun özelden yapılması gerektiğini yazdım biraz da sert yazdım..

bu gizli durumların araştırılıp ortaya dökülmesi (ayıp var mı onu da bilmiyorum) ayıp olsa bile caiz değildir bu bir ikincisi bu amaçla birine zan gösterip mesajlarının bu amaçla okunması caiz değildir bunu da biliyorum. olayın tüm boyutları ortaya çıkmadan ortaya çıkarılması üyenin yargılanmadan infazı ... bütün bunlar değil şii nin sıradan bir müslümanın bile düşmemesi gereken durumlar. kaldı ki welayet yönetimi düşsün...

olayın telafisi için bizim mesajlar silindi bu da hata üzerine hata... tamam olayın sıcaklığı ve heyecanıyla bir hata yapıldı sonra bu hatanın örtülmesi için yeni hatalar yapmak doğru değildi. Hatanızı ve düzeltilen yönlerini üyelerin bilmesinin kime ne zararı var ne sakıncası var bunu hala anlamış değilim... yoksa welayet yönetimi hata yapmaz diye bir iddianız mı var...

şimdi bu üye arkadaşımız ne oldu inşallah terkedip gitmemiştir sitededir...

2- ikinci şoku kızılbaş olayında yedim..
    tamam üye yanlış yapar site sonsuz hürriyetler alanı değildir, öyle olsa iki günde kapanır hem de biz müslümanlara yakışmaz ancak;
    hata yapan kişiye canına okurcasına yapılan tehditler kullanılan kelimeler, savunmaya kalkmasın kimse diye ... cümleler hiç de kendinden emin, yönetici edasında değildi..
    kızılbaş yanlış yaptı mı... bu tartışılmadı . ben ceza verdim oldu bitti.. kimse karışmasın...
    karışmadık ama içimizde kaldı kızılbaş mazlum konumuna düştü... meseleleri konuşmaktan hiç zarar gelmez kurallarınız çiğneniyorsa uygulatamayacağınızı düşünüyorsanız bu durumda evet siz öyle düşünüyorsunuz ama bizim şu işlerimiz var konuyu mesaja kapatalım müsait zamanda açar devam ederiz hem böylece sorun donmaya alınmış olur dersiniz bu daha şık durur...

3- Ramazanda münazara bölümünün kapanması... bu karar nasıl alındı bilmiyorum ...devam edecek..

Yorum

[quote author=ehlibeytin_izinde link=topic=7480.msg49791#msg49791 date=1250946796]
      2- ikinci şoku kızılbaş olayında yedim..
      tamam üye yanlış yapar site sonsuz hürriyetler alanı değildir, öyle olsa iki günde kapanır hem de biz müslümanlara yakışmaz ancak;
      hata yapan kişiye canına okurcasına yapılan tehditler kullanılan kelimeler, savunmaya kalkmasın kimse diye ... cümleler hiç de kendinden emin, yönetici edasında değildi..
      kızılbaş yanlış yaptı mı... bu tartışılmadı . ben ceza verdim oldu bitti.. kimse karışmasın...[/quote]

Burası benle ilgili. değerli kardeşim forum kuralları bellidir. Bir de linki vardır. kurallar maddeler halinde sıralanmıştır. kurallar incelendiğinde kimsenin bu forumda, Ehl-i sünnetin sevip saydığı halifelere kafir demeyeceğini görürsünüz. bu forumda yönetimin bile sevmediği muaviyeye, muaviyeyi seven ehl-i sünnet kesimine saygı bakımından vahdete aykırı olmaması bakımından lanet yasaktır.

kızılbaş gelmiş, Ebu Bekire "kafir" demiş. diyemez. dedirttirmeyiz. çünkü forum kurallarına aykırıdır. yazı editlenince bir yazı geliyor: "Ebu Bekir kafir diye niye uyarı alıyorum" gibisinden. ve yanında bir kahkaha işareti.

sonra bir yazı daha: Şia forumu değilmi burası ?? İmamların onun kafir olduğuna dair hadisleri var ayrıca İmamete karşı tavırları yüzündende kafirdirler.

Ehl-i Beytin izinden kardeşim bu forum herkese açıktır. isteyen istediği gibi girer inançlarını paylaşır. Edebe, ahlaka uymak şartı ile.

Yazı editlendikten sonra bir yazı daha onuda editledim.

Bu foruma üye olan ve yazan herkes forum kurallarına uymak zorundadır.

Açıkçası tekrar söylüyorum. Aynı tavır tekrar sergilenir ise yine editlerim. tekrar olursa foruma yasaklarım. Mehmet Hakan nickli üyenin yasaklandığı gibi.

Yorum

yeşim nickli üyemiz forumumuzu terk etmedi. ara sıra forumumuzu ziyaret ediyor ve bazı bölümleri okuyor.

Yorum

Münazara bölümüne 30 gün boyunca yazmama kararı aldım. Yani tartışmalara katılmama anlamında. Başlıklarıma ekleme yapmayı durdurdum.

Ama kim ne yazacaksa bırakacaktınız yazsın. Bölüm kapatmak ne demek yahu. Bu yanlış bir karar.Başkaları gelip okur eder, yazardı. Cevaplık bir durum var ise altına not düşerdik Ramazandan sonra devam ederiz diye.

Yorum

evet güzel güzel konuşup birbirimize hakkı sabrı tavsiye ediyor ve sitenin değerlendirmesini yapıyoruz.
            şu anlaşılmasın
            en baştaki cümlemi hiç unutmayın
            burda kişisel konuşmuyorum. Genel olarak yönetimdeki ilkeleri konuşmayı ve yanlış olduğunu gördüğüm bazı uygulamaları yazıyorum. katılmayabilirsiniz kendinizi savunma ihtiyacında bulunabilirsiniz bu sizin hakkınız ve hakkı bulmamıza daha uygun

kızılbaşın uyarılması konusunda da yanılmıyorsam belirtmiştim. Peygamber s.a.a. ile ilgili bir ayet var yönetimiyle ilgili..."Allahtan ki sen onlara yumuşak davrandın sert olsaydın çevrenden dağılır giderlerdi..."

insan kolay yetişmiyor, kalp kolay kazanılmıyor burada çoğu arkadaşımız kendini yetiştirmiş bilgi dolu. Allaha hamd olsun bu mektebin güzelliğinden. ancak bu böyledir diye yönetim yukardaki ayeti uygulamazsa vebale girer. Kimse güdülecek koyun değildir. herkesin düşünceleri tercihleri hassasiyetleri vardır. Bu yönetim için de geçerlidir.

ben kızılbaş kardeşimiz için uyarılmasın ya da başkasına cez verilmesin, site kuralsız olsun sınırsız özgürlük olsun, dahası sitenin kararları yanlış gibi laflar ettiğimi hatırlamıyorum. ancak hatırladıım ve yukarda yazdığım; yöntem biçim uslüp...

bu olayı bakın iki iş yeri ilanıyla örnekleyeyim:

"eleman alınacak"
            "bizimle çalışmak ister misiniz"

sizde neyi çağrıştırıyor bir karşılaştırın. ikisi de bir amaç aynı amaç için yazılmış. siz hangisini kaliteli görür iş arasanız hangisini tercih eder, hangi iş yerini kaliteli görürsünüz...

elbette "elaman alınacak" gibi emir komuta düzeyinden başka kişilik yapısını geliştirememiş insanlar da vardır. onu anlayıp diğerini anlamayacaklar da çıkar ama welayet.com gibi bir seçkin ehlibeyt a.s. yolunda olanların, halkı kula kulluk boyunduruğundan kurtarıp Allah'a kul etme derdinde olanların bu kişilik özelliklerine sahip olduğunu zannetmiyorum...

yaparım ederim ettirmem gibi sözler kural merkezli sözlerdir. onun yerine böyle yapılırsa, bu zarara neden olur bu da bizi şöyle etkiler gibi sözler yapıcıdır ve daha çok sevaptır. diğer türlü insanlara boyun eğdirme onları gütme onları bana mahkumsunuz deme gibi anlam anlaşılır...

bakın bir örnek daha:

imamlardan a.s. hangisi hatırlamıyorum kölesi tembelmiiş hiç çalışmazmış gece gündüz uyurmuş, imam onun yanına gelerek: geclerin sana ait ama güdüzlerin de bize ait demiş...biz senin gedce istirahatine karışmıyorsak sen de bize gündüzleri bunu ödemelisin gibisinden uyarmış
            şu nezakete adaleti hatırlatıcı uyarıya bakın. Başka biri olsaydı güzel bir dayak attırır sonra da derdi ki köle değil misin eşşek gibi çalışacaksın seni ben doyuruyorum....

seçim sizin savunma pozisyonun girip haklı haksız peşinde olursanız zihniniz o yönde çalışır ancak, olayları anlamaya çalışır ilkeler peşinde olursanız zihninize ben daha kaliteli olmalıyım kalite hangisidir diye sorarsanız çok daha iyi sonuca ulaşırsınız...

Mufazzal kardeşimin münazara bölümüyle ilgili yazdığı eleştiriye katılıyorum o da 3. eleştirim..

yönetim olarak karar alınır. ancak bu istişare yapmaya engel değildir. kararlar tüm form kullanıcılarıyla birlikte alınırsa o zaman sahip çıkılır. doğruyu sadece yönetim olarak biz biliriz biz böyle uygun gördük deme hakkına sahipsiniz biz misafiriz ve kurallara uyarız... sürecek...
            En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 07.08.2020, 17:05.

Yorum

[quote author=Hucr bin Adiy link=topic=7480.msg49793#msg49793 date=1250947731]
              kurallar incelendiğinde kimsenin bu forumda, Ehl-i sünnetin sevip saydığı halifelere kafir demeyeceğini görürsünüz. bu forumda yönetimin bile sevmediği muaviyeye, muaviyeyi seven ehl-i sünnet kesimine saygı bakımından vahdete aykırı olmaması bakımından lanet yasaktır.

kızılbaş gelmiş, Ebu Bekire "kafir" demiş. diyemez. dedirttirmeyiz. çünkü forum kurallarına aykırıdır. yazı editlenince bir yazı geliyor: "Ebu Bekir kafir diye niye uyarı alıyorum" gibisinden. ve yanında bir kahkaha işareti.

sonra bir yazı daha: Şia forumu değilmi burası ?? İmamların onun kafir olduğuna dair hadisleri var ayrıca İmamete karşı tavırları yüzündende kafirdirler.
              [/quote]

O ehl-i sünnet kardeşlerin ve sevdiklerinin şefaati üzerine olsun

kızılbaş gelmiş, Ebu Bekire "kafir" demiş. diyemez. dedirttirmeyiz

Helal sana !

Yorum

uf ya bu bağlantı sorunlarından bıktım.........
                ne güzel yazı yazmıştım...
                gönderdim bağlantı kopmuş gitmedi ...

....
                ancak yönetimin tek başına koyduu yasakların olumsuzluğu tek başına yönetimdekilerin omuzuna biner ki bu da Ehlibeyt a.s. dostları olarak bize de ağır gelir. Ancak kararlar yasaklar yine aynı olacaktır bunu birlikte alırsanız bu yasaklara herkes sahip çıkar..

Muaviye tipi despotizm saltanatında ben böyle istiyorum bu böyle olacak siz kullarsınız uymaktan başka şansınız yok, burası bizim çiftliğimiz gibi karşısındakini hiçe sayıcı dayatmalar mevcuttur. Oysa Alinin a.s. adaletinde karşıdakinin irade ve seçim hakkı olduğu gibi seçimi yanlış da olsa saygı durma ve unu yaşama hakkını oluşturma özgürlüğü vardır. Ki isteyen cennete gitsin isteyen de cehennemi haketsin...

Ali a.s. düzeninde kula kulluğun kaldırılması esastır. Peygamber s.a.a. her konuştuğunun vahy olmasına ve asla yanılmamasına rağmen ashabıyla istişare yaptı ki biz Ehlibeyt izleyicileri benim dediğim dediktir bizim fermanımız budur diyen kırallar gibi olmayalım... kararları istişare ile alalım sonuçlarını hep beraber paylaşalım...

şiddet şiddeti doğurur. insanların iradelerini ön plana çıkarır tercihlerini düzeltme yoluna giderseni doğruy seçmelerine yardımcı olursanız ne ala. yok eğer otoriter olur bu böyle olacak derseniz karşıdaki fırsat arar güç ona geçince de o aynı tavrı takınır. Örneğin hemen yukardaki kızılbaşın tepkisi bunu gösteriyor..

onaylamıyorum bu tepkiyi aynen yukardaki hucr b adiy den farksız. bu bizim kardeşimiz buna yardımcı olalım aramızdaki sorunu kalite ölçüsünde yapıcı ve Hakkın razı olacağı şekilde çözelim iyi niyetinden yoksun..

kızılbaş...
                sence gerçekten de hucr ehli sünnete sevgisinden dolayı mı bu tavrı takındı. bunu mu düşünüyorsun...

bu şekilde empati yapmadan sorunları çözemezsiniz...

Ehlibeyt dostları bu şekilde birbirlerini incitmemeliler çünkü hepsi de mazlum bir mektebin sevgisini taşımaktadırlar yüreklerinde. Öyleyse karşısındakine zulmetmelerinden herşeyden çok korkmalılar..

orta yol adalet empati sabır..

kızılbaş sence böyle bir site nasıl yönetilmeli yasakları neler olmalı hangi provakaya karşın ne tedbir alınmalı ceza olmalı mı olmamalı mı, bu siteyi yönetmek bu kadar fikiri bir arada tutmak kolay mı...

cahil insanları sürü gibi idare etmek sert tedbirlerle mümkün ve kolaydır oysa herkesin kafası çalışıyorsa siz yönetimdekilerin kafalarının daha çok çalışması gerekir...

bir sorum olacak bu noktada benim mi daha önce dikkatimi çekmedi yoksa gerçekten de doğru mu düşünüyorum

kızılbaşın ceza alışından sonra yönetim duyuruları ve kuralları bölümünde çok ziyaretçi bulunuyor bütün millet siteye kuralları okumak için mi giriyor. dier yerlerde tek tük kişilerin olduğu zamanda bile bu bölümde çok kişi var ...

İşin diğer yönü şii sitesinden Ebubekire saygısızlığa ceza geldi diye bir başlık haber değeri taşır. Bu sayede sitenin de baya reklamı olur...

kızılbaş Ali a.s. Ebubekire kafir demiş mi merak ettiğim için sordum... tartışma ve değerlendirme için değil nitekim burası da bu başlık da tartışma mekanı değil sadece bilgi sahibi olmak istedim kısaca..

son olarak bence sitede yasakların ve kuralların tartışıldığı ve site okurlarının görüşlerinin alındığı bir bölüm olsa iyi olur...

Yorum

ehlibeytin izinde abi benimde şu dikkati çekti

bi süredir yazışmalara dikkat ediyorum, imamet inancı olsun ehlibeyt inancı olsun irana karşı tututmu olsun herşeyiyle şia inancına sahip olan mehmet ufukalp abiyi sırf said nursiyi sevdiğinden dolayı yerden yere vuruyosunuz reddediyosunuz ağır eleştiriler getiriyosunuz,

ama ali muhammedden üstündür diyen birini ise sırf ebubekire duyduğu kin ve nefretten dolayı kardeş ilan edip onu savunmaya çalışıyosunuz

sizin ölçünüz nedir hakkaten merak ettim

Yorum

hayır tabi ki kızılbaşı kardeş ilan ettiğimi nerden çıkardın. onunla kıran kırana o eleştirdiğin konuda tartışanlardan biri bendim.. Ali a.s. Muhammed s.a.a. ten üstündür konusuna bakabilirsin..
                    Ebubekir ve Ömere kin ve nefretinden dolayı kızılbaşı kardeş ilan mı ettim. Eğer bu nedenle kardeş ilan ettiysem bu yanlıştır.
                    ben yönetimin kızılbaşa verdiği cezayı yerinde ve doğru buluyordum ve hala öyle görüyorum. Burda yönetime eleştirim bu cezanın verilirken takınılan tavır uslup...
                    Kızılbaşı savunuyor gibi göründüysem yanlış anlattığımı söylemeliyim.. Kızılbaşı sadece ceza konusunda azarlanır gibi ceza verilmesinden dolayı savundum. daha açıkça ifade edilecekse bu şekilde söylemeliyim..

Mehmet Ufukalp meselesine gelince.. şianın çok hassas kavramlarını tam zıttına kullandığından dolayı o tavrı takındım: takiyye ve vahdet...

Ufukalpin şii olduğunu, imamete inandığını mı düşünüyorsunuz... gerçekten de mi.. ben onun asla şia inancına sahip olduğuna dair bir işaret görmediğim gibi tersine daha çok delile sahip oldum.. Kaldı ki bu sadece benim görüşüm değil, yani ben bu konuda yalnız değilim...

sence benim 1 ekran boyunca sorduğum sorular vardı samimice sordum acaba farklı mı düşünüyoruz diye... ama ne cevap verdi Ufukalp? Risaleler ortada siz böyle düşünüyorsanız ne diyebilirim...
                    iddianız büyük ama ispatlamaya bile yanaşmıyorsunuz....
                    cevap vermiyorsunuz yanıldığınızı da söylemiyorsunuz bu kardeşlik hukukuna sığar mı, seninle de farklı düşündüklerimiz oldu ama ne yaptık güzelce konuştuk delillerimizi ortaya koyduk sonuç kötü mü oldu...
                    ama karşıdakini aptal yerine koyup risaleler ehlibeytten alınmıştır demek sonra da hiçbir soruya cevap vermemek iyi niyet değil kusura bakmayın
                    buna karşı kızılbaş yanlış da olsa düşüncelerini ispatlamak için ne deliller döktü ne kadar konuştu..
                    bu işte ahlak meselesidir...
                    yanlıştır ama karşıdakini aptal görmemedir...

Yorum

sitede reklamlar çok kötü
                      sitenin giderleri ne kadar acaba başka yerden reklam alınsa ya da başka sponsorlar bulunsa bu mümkün değil mi
                      googledan hiç reklam alınmasa..
                      çünkü asla caiz olmayan ve siteye zıt reklamlar çıkıyor
                      islami chat evlilik siteleri açık kadın resimleri vs.
                      bunlar hiç hoş görüntüler değil...
                      Biz Saidi eleştirirken hemen altımızdaki reklamda Saidin yan bakışı...

Yorum

[quote author=ehlibeytin_izinde link=topic=7480.msg49826#msg49826 date=1250968906]
                        hayır tabi ki kızılbaşı kardeş ilan ettiğimi nerden çıkardın.
                        [/quote]

[quote author=ehlibeytin_izinde link=topic=7480.msg49820#msg49820 date=1250967149]
                        bu bizim kardeşimiz buna yardımcı olalım aramızdaki sorunu kalite ölçüsünde yapıcı ve Hakkın razı olacağı şekilde çözelim iyi niyetinden yoksun..
                        [/quote]

buradan çıkardım ama diliniz sürçmüş olabilir ya da ben yanlış çıkarımda bulunmuş olabilirim

Yorum

edit// mikdat

Yorum

KIZILBAŞ KARDEŞ BU ÜSTTEKİ YAZIYI YAZMAK SANA YAKIŞMADI, iMAM ALİ(a.s) SEVEN BİRİNE YAKIŞMADI... DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞMAN GÜZEL LAKİN BUNU PAYLAŞIRKENDE KAŞ YAPARKEN GÖZ ÇIKARMA OLAYI OLMAMALI. HERSEYİN BİR ÖLÇÜSÜ BİR KURALI VARDIR. ŞÜPESİZ SEN EHLİSÜNNETİN DEGERLERİNİ KABUL ETMİYOR OLABİLİRSİN. BU SENİN EN DOGAL HAKKIN. LAKİN İŞ HAKARET ETME BOYUTUNA VARINCA SEN ONLARIN DEGERLERİNE HAKARET EDERSEN, ONLARDA SENİN DEGERLERİNE HAKARET EDER. E O ZAMAN NE OLACAK? BİLGİ ALIŞVERİŞİMİ- MUNAZARAMI YOKSA KARŞILIKLI HAKARETLEŞMEMİ?

ŞUNUDA AÇIKÇA BELİRTEYİM Kİ YÖNETİM UYGUN KARARI VERMESİ KONUSUNDA BEKLEMEM OLMASA YUKARDAKİ YAZINI TEREDÜTSÜZ EDİTLERDİM.

UFAK BİR HATIRLATMA, İMAM MUSA KAZIM(A.S) TATLI DİLİ SAYESİNDE DÜŞMANLARINI ŞİALARI YAPMIŞTIR.

[move][shadow=red,left][glow=red,2,300]Biz SAHİPSİZ Değiliz...[/glow][/shadow][/move]

Yorum

[quote author=Kızılbaş link=topic=7480.msg49841#msg49841 date=1250973167]
                              Yemin ederim aksi ise Allah bana Lanet etsinki Cehennemin en dibine gönderip kafirlerinden daha büyük bir azab göndersin ve bu azabın sonu gelmesinki ALİ Muhammeddende diğerlerindende üstündür.İster tekfir edin ister hakaret kimsenin sizin kardeşliğinize ihtiyacıda yok !
                              [/quote]

benim lugatımda hakarete yer yok. ama diğer saydığınız şeyler bu düşüncede olduğunuz sürece zaten gerçekleşecektir merak etmeyin

Yorum

YUKARI ÇIK
                              Çalışıyor...
                              X