Allahin selami üzerinize olsun kardeslerim;
evime teblig icin gelen yehova sahidi bayanlar, hz.adem ve havvanin yasadigi cennetin dünyada oldugunu, kiyamette herkesin ölmeyecegini, zaten kiyamette dünyanin batmayacagini, herseyin yeryüzünde vuku bulacagini söylediler...konuya tam olarak vakif olmadigim icin kendilerine söylediklerini arastiracagimi söyledim, daha sonra meal okurken dikkatimi ceken bazi ayetler oldu...bu ayetleri sizlerle paylasmak istedim, bu ayetler hakkinda teferruatli bilgi sahibi olan kardeslerimden paylasim rica ediyorum..
....................................
insikak
1.gökyüzü yariliginda
2. ve Rabbinin emrini dinleyip boyun egdiginde
3- ve yeryüzü dümdüz edildiginde
4- ve icindekileri disa atip cikardiginda
............
nebe
17. süphesiz kiyamet günü, belirlenmis bir vakittir
18. sura üfürüldügü gün siz bölük bölük geleceksiniz
19. sema da acilacak ve kapi kapi olacaktir
...............
nuh
17. Allah sizi yerden bir bitki gibi yetistirdi
18. sonra sizi oraya geri cevirecek ve sizi yeniden cikaracaktir
.........
hakka
16. o gün sema yarilmis ve sarkmistir
17. öyle ki, melekler de kenarlarinda duracaklar ve o gün Rabbinin arsini, bunlain üzerindeki sekiz melek tasiyacaktir
.........
hadid
17. iyi biliniz ki Allah, yeryüzünü ölümünden sonra diriltir! iste anlayasiniz diye, delilleri size tek tek acikliyoruz
..........
kaf
44. o gün yer yarilir, süratle kosarlar. bu bizim icin kolay bir toplamadir
........
mümin
11. onlar: ey Rabbimiz, bizi ikidefa öldürdün, iki defa da dirilttin, günahlarimizi anladik, simdi bir cikis yolu yokmu dyecekler
.........
zümer
68. sura ilk üfürüldügünde, Allahin dilediklerinin disinda, göklerde ve yerde ne varsa hepsi düsüp ölecektir. sonra ona bir daha üfürülecek; bu defa da hepsi kalkip bakakalacaklardir.
............
rum
25. yine, gögün ve yerin O'nun emriyle durmasi O'nun ayetlerindendir.sonra O sizi bir defa cagirinca hemen topraktan cikacaksiniz
27. kainati yaratan O'dur. yok olduktan sonra yenide diriltecek olanda O'dur! bu O'na daha kolaydir....
.........
enbiya
104. o gün gökyüzünü kitap sayfalarini dürer gibi dürecegiz. ilk yoktan varettigimiz gibi yeniden yaratacagiz. bu kesin sözümüzdür, süphe yok ki biz vaadimizi yapariz
105. sanim hakki icin! tevrattan sonra zeburda da "muhakkak ki yeryüzüne benim salih kullarim varis olacaktir" diye yazmistik
..........
ve benzeri ayetler
aydinlatici katilimlarinizi bekliyorum
evime teblig icin gelen yehova sahidi bayanlar, hz.adem ve havvanin yasadigi cennetin dünyada oldugunu, kiyamette herkesin ölmeyecegini, zaten kiyamette dünyanin batmayacagini, herseyin yeryüzünde vuku bulacagini söylediler...konuya tam olarak vakif olmadigim icin kendilerine söylediklerini arastiracagimi söyledim, daha sonra meal okurken dikkatimi ceken bazi ayetler oldu...bu ayetleri sizlerle paylasmak istedim, bu ayetler hakkinda teferruatli bilgi sahibi olan kardeslerimden paylasim rica ediyorum..
....................................
insikak
1.gökyüzü yariliginda
2. ve Rabbinin emrini dinleyip boyun egdiginde
3- ve yeryüzü dümdüz edildiginde
4- ve icindekileri disa atip cikardiginda
............
nebe
17. süphesiz kiyamet günü, belirlenmis bir vakittir
18. sura üfürüldügü gün siz bölük bölük geleceksiniz
19. sema da acilacak ve kapi kapi olacaktir
...............
nuh
17. Allah sizi yerden bir bitki gibi yetistirdi
18. sonra sizi oraya geri cevirecek ve sizi yeniden cikaracaktir
.........
hakka
16. o gün sema yarilmis ve sarkmistir
17. öyle ki, melekler de kenarlarinda duracaklar ve o gün Rabbinin arsini, bunlain üzerindeki sekiz melek tasiyacaktir
.........
hadid
17. iyi biliniz ki Allah, yeryüzünü ölümünden sonra diriltir! iste anlayasiniz diye, delilleri size tek tek acikliyoruz
..........
kaf
44. o gün yer yarilir, süratle kosarlar. bu bizim icin kolay bir toplamadir
........
mümin
11. onlar: ey Rabbimiz, bizi ikidefa öldürdün, iki defa da dirilttin, günahlarimizi anladik, simdi bir cikis yolu yokmu dyecekler
.........
zümer
68. sura ilk üfürüldügünde, Allahin dilediklerinin disinda, göklerde ve yerde ne varsa hepsi düsüp ölecektir. sonra ona bir daha üfürülecek; bu defa da hepsi kalkip bakakalacaklardir.
............
rum
25. yine, gögün ve yerin O'nun emriyle durmasi O'nun ayetlerindendir.sonra O sizi bir defa cagirinca hemen topraktan cikacaksiniz
27. kainati yaratan O'dur. yok olduktan sonra yenide diriltecek olanda O'dur! bu O'na daha kolaydir....
.........
enbiya
104. o gün gökyüzünü kitap sayfalarini dürer gibi dürecegiz. ilk yoktan varettigimiz gibi yeniden yaratacagiz. bu kesin sözümüzdür, süphe yok ki biz vaadimizi yapariz
105. sanim hakki icin! tevrattan sonra zeburda da "muhakkak ki yeryüzüne benim salih kullarim varis olacaktir" diye yazmistik
..........
ve benzeri ayetler
aydinlatici katilimlarinizi bekliyorum
Yorum