Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Neden Esad sevgisi?

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Neden Esad sevgisi?

[quote author=Ankara_ilahiyat link=topic=23771.msg159054#msg159054 date=1345405228]
    ben sorumu silemediğim için yazılı olarak cevap beklemediğimi ve sorumu geri çektiğimi belirtmiştim ama yine de cevaplar gelmiş.

esad hakkındaki soruyu sormamın nedeni foruma ilk geldiğimde ve farklı bir soru sorduğumda iyiniyetle yaklaşan ve samimiyetle yanıtlayan kardeşleri görünce yine aynı tavrı sergilerler ve soruma samimiyetle yanıt verirler inancı idi. ancak ne yazık ki böyle olmadı hakaretle karşılık verildi. dolayısıyla sorumun cevabını merak etmiyorum ya da en azından sorumun cevabını alacağım ortamın burası olduğuna inanmıyorum.

bana ve inancıma yapılan hakarete karşılık nusayriliğin islam dışı olduğu yorumumu kılıf olarak sunan kardeşlere ise şunu söylemek istiyorum. bir inancın islam dışı ya da islama dahil olup olmadığı hakkında yorum yapmak sadece tespittir ve bu sadece tarafları ayrıştırır. hakaret içermez. sünniliğiniz batsın gibi tahkir edici sözler ise doğrudan saldırı niteliği taşır. aradaki ayrımı iyi yapmanızı temenni ederim.

son olarak; hristiyanların mesih hakkındaki "tanrının yeryüzündeki görüntüsü" inancının benzerini taşıyan yani hazreti ali hakkında tanrının yeryüzündeki görüntüsü iddiasında bulunan nusayrileri, caferilerin islam dahilinde bilmesini esef ve hayretler içinde izlemekteyim.

gerek öğrenim gördüğüm fakültede gerek sosyal çevremde caferi olan arkadaşlarımın tamamı anadolu alevisi olarak tanımlanan bektaşileri ya da arap alevisi olarak bilinen nusayrileri islam dışı gördüklerini, şiilikle ilgilerinin bulunmadığını, şiiliğin batıl fırkaları olduğunu söylemelerine rağmen bu platformda sanki caferi = alevi = nusayri eşitlemesinin yapılması inanın beni en çok şaşırtan ve farklı düşüncelere sevkeden görüntü oldu.

rabbim bizleri batıl inançların tuzağından korusun.
    [/quote]

ilahiyat hangi nusayrilikten bahsediyorsun? ibni teymiyenin anlattığı nusayrilikten mi? hamza bin Ali nin anlattığı nusayrliktenmi? saad el kummi yada hasan bin musan'in anlattığı nusayrilikmi? yoksa suleyman uzenin anlattığı nusayrilikmi? aslında bunlar hepsi birbirinde kopya almışta sen hangisinden kopya aldın onu merak ediyorum... bana bunların anlattığını değil bana Arap Alevi din adamlarının kendini nasıl anlattığını neye inandıklarını söylediklerini anlat... bunlardan konuş. tarihte bize atılan iftiraları yeteri kadar okuduk biz. bu iftiralara dayanarak yazı yazacaksan boşuna uğraşma.. Nusayrilik islam dışıdır yorumun başlı başına hakarettir sen kimsin ki bir inanca islam dışıdır deme cüretini gösteriyorsun? islam dışılığımıza sizmi karar veriyorsunuz? siz nesiniz? yada siz kimsizniz? size o yetkiyi kim verdi?

hırıstiyanlığın mesih hakkındaki inancını taşıdığımızhangi Alevi din aliminden duydun yada hangi kitabına dayanarak bunu söylemektesin? kaynağın nedir?

rabbim beni dinsiz ve kendini hak gören fırkalardan uzak tutsun...

من لم يكن علويا حين تنسبه فما له في قديم الدهر مفتخر
    أبو النواس

Nesebini (inancını) sorduğunda Alevi değilse, o kişinin Ahiret günü övüneceği hiçbir şeyi yoktur.
    Ebu Nevves

Yorum

[quote author=Ankara_ilahiyat link=topic=23771.msg159054#msg159054 date=1345405228]

bana ve inancıma yapılan hakarete karşılık nusayriliğin islam dışı olduğu yorumumu kılıf olarak sunan kardeşlere ise şunu söylemek istiyorum. bir inancın islam dışı ya da islama dahil olup olmadığı hakkında yorum yapmak sadece tespittir ve bu sadece tarafları ayrıştırır. hakaret içermez. sünniliğiniz batsın gibi tahkir edici sözler ise doğrudan saldırı niteliği taşır. aradaki ayrımı iyi yapmanızı temenni ederim.
      peki o zaman, "sunniligin batsin" diyen kardesler (artik her kimlerse), bundan böyle "sunnilik islam disidir" desinler ve hakaret olarak algilamayin, tespittir deyip gecin, nasil??? tespitinizin sihhati hakkinda ise birsey demeye gerek yok, sveydi kardes yeterli cevabi vermis zaten

son olarak; hristiyanların mesih hakkındaki "tanrının yeryüzündeki görüntüsü" inancının benzerini taşıyan yani hazreti ali hakkında tanrının yeryüzündeki görüntüsü iddiasında bulunan nusayrileri, caferilerin islam dahilinde bilmesini esef ve hayretler içinde izlemekteyim.

keske bir delil getirseydiniz, ben de sürekli, bir fikir meydanina, dayanaksiz gelip, sahsi düsünceleri ile koca bir camiayi aforoz edenleri esef ve hayretler icerisinde izlemekteyim, hatta gina bile geldi

gerek öğrenim gördüğüm fakültede gerek sosyal çevremde caferi olan arkadaşlarımın tamamı anadolu alevisi olarak tanımlanan bektaşileri ya da arap alevisi olarak bilinen nusayrileri islam dışı gördüklerini, şiilikle ilgilerinin bulunmadığını, şiiliğin batıl fırkaları olduğunu söylemelerine rağmen bu platformda sanki caferi = alevi = nusayri eşitlemesinin yapılması inanın beni en çok şaşırtan ve farklı düşüncelere sevkeden görüntü oldu.
      nasil caferilerdir onlar bilmiyorum da, bizim bildigimiz caferi anlayista, arap alevileri sii müslümanlardir
      hem cümleyi düzeltmek gerekir, Arap alevileri diye bilinen nusayriler degil, nusayri diye bilinen arap aleviler

Allah bizleri, ilmini sürekli fitneye kullanan (gayrisini tenzih ediyorum) ilahiyatcilarin tuzagindan korusun
      [/quote]

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

eğer suriye düşerse ve mısırda meydana gelen gelişime paralel bir gelişim izlenirse ,tel avive girmek kolaylaşacaktır.

suriye meselesinin uzamasının nedeni iki batı (ABD ,AB) ve onların ortadoğu temsilcisi olan israil yandaşları , dış güçler ve izbe ellerin israili korumak için suriye rejimine destek verdiğidir.

ölen her insan benim için bir azab ,bir can yakıcı ateştir . ölen biziz öldürende biz ,el bize ait değil . gayret gösterende müslüman ,çalışıp yorulanda müslüman ,ama diplomasi batının lehine.

müslümanlar meydanlarda verdiği büyük başarıyı ne yazık ki diplomasiye yansıtamıyor.

Esed düşsün , insanlar ölmesin ve kurulan rejim islamın ikinci inkilabi meşalesi olması ümidiyle.

Yorum

ben sorumu silemediğim için yazılı olarak cevap beklemediğimi ve sorumu geri çektiğimi belirtmiştim ama yine de cevaplar gelmiş.

esad hakkındaki soruyu sormamın nedeni foruma ilk geldiğimde ve farklı bir soru sorduğumda iyiniyetle yaklaşan ve samimiyetle yanıtlayan kardeşleri görünce yine aynı tavrı sergilerler ve soruma samimiyetle yanıt verirler inancı idi. ancak ne yazık ki böyle olmadı hakaretle karşılık verildi. dolayısıyla sorumun cevabını merak etmiyorum ya da en azından sorumun cevabını alacağım ortamın burası olduğuna inanmıyorum.

[/quote]

Amin.Kardeşim bazen böyle durumlar oluyor ama samimiyeti kaybetmiyelim bende iki video koydum denmeyen kalmadı.Ayriyetten yazdıklarınıza katılıyorum...
          Haktır Allahım Muhammed mahım
          Ali'dir şahım efendim Allah eyvallah

Yorum

[quote author=evren link=topic=23771.msg159086#msg159086 date=1345438439]
            eğer suriye düşerse ve mısırda meydana gelen gelişime paralel bir gelişim izlenirse ,tel avive girmek kolaylaşacaktır.

suriye meselesinin uzamasının nedeni iki batı (ABD ,AB) ve onların ortadoğu temsilcisi olan israil yandaşları , dış güçler ve izbe ellerin israili korumak için suriye rejimine destek verdiğidir.

ölen her insan benim için bir azab ,bir can yakıcı ateştir . ölen biziz öldürende biz ,el bize ait değil . gayret gösterende müslüman ,çalışıp yorulanda müslüman ,ama diplomasi batının lehine.

müslümanlar meydanlarda verdiği büyük başarıyı ne yazık ki diplomasiye yansıtamıyor.

Esed düşsün , insanlar ölmesin ve kurulan rejim islamın ikinci inkilabi meşalesi olması ümidiyle.
            [/quote]

Evren kardeşim çok talihsiz bir açıklama olmuş sizin ki. Olaylara sadece ve sadece emperyalistlerin penceresinden bakıyorsunuz. Esad düşerse israil güçlenir. Esad israil düşmesin diye düşürülmeye çalışılıyor. Bunun farkında değil misiniz?

Beşşar Esad düşsün diye amerika israil bütün avrupa emperyalistlerinin suriye münafık muhalefetine destek verdiğini görmüyor musunuz.

Suriyeli münafıklar tümüyle hedefleri aynı olan güruh olmadığı gibi suriyede bir islam devleti kurmak gibi bir deklerasyonlarıda yok. Bu gün suriye muhalefetinin uluslararası kamuoyuna deklare ettiği şey, Şamda israil elçiliği açmak israil ile barış anlaşması imzalamak, filistinlileri suriyeden kovmak, Hamasa ve Hizbullaha yardımı kesmek konularıdır. Siz neden bahsediyorsunuz. Emperyalistler nasıl olurda israile zarar verecek harekete destek verirler ki? Lütfen uyanın.
            Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
            Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

Mehmet kardeşim,
              Bunların mezhepçilikten gözleri o kadar kör olmuş ki, gerçekleri görmeleri mümkün değil malesef... Haçlılara ve siyonistlere hizmet ettiklerinin ya farkında değiller ya da İslam ümmetini bölmek için, bilerek onlara yardım ediyorlar.

* * *

Ankara ilahiyat,
              Öncelikle sizin Nusayriler (Arap Alevileri) hakkında "islamla alakası yoktur" demeniz, sizin bu konuda bilginizin olmadığı anlamına geliyor. Bu şekilde ön yargılı olmanıza da çok üzüldüm.

Nusayriler, Arap kökenli Alevi müslümanlardır ve dinleri de İslam'dır. Ancak aynı şeyi size söylediğimiz halde bizlerin islam dışı olduğumuzu tekrarlamanız nedeniyle artık bizden hoşgörü beklemeyin.

Bizler Alevi müslümanlar (Nusayriler -Arap Alevileri) olarak; Kur'an-ı Kerim, Sünnet-i Nebevi ve Ehlibeyt üçgeninde İslam'a imanla bağlıyız. Bunlara aykırılık teşkil eden tanımlamaları inancımıza, değerlerimize müdahale ve saygısızlık olarak görüyor, bu tür yaklaşımlardan nemalanmayı düşünenleri de esefle kınadığımızı ilan ediyoruz.

Konuyla ilgili ayrıntılara aşağıda verdiğim linkten ulaşabilirsiniz.

LİNK:
              http://www.velayet.com/index.php/topic,20410.0.html
              "İlmin cevherini ehlinden men etmeyin, ilmin cevherinin ehline zulmetmiş olursunuz. İlmin cevherini ehlinden olmayanlara vermeyiniz, aksi takdirde ilmin cevherine zulmetmiş olursunuz."

İmam Hz. Cafer-i Sadık (a.s)

Yorum

Beşşar Esad düşsün diye amerika israil bütün avrupa emperyalistlerinin suriye münafık muhalefetine destek verdiğini görmüyor musunuz.

suriyede başlıyan isyan(dikkat edin devrim demiyorum ,isyan diyorum ) sonucu çıkan kargaşayı fırsat bilerek oradan gıdalanmak isteyen batılı devletler ve esedin zulmünden bıkan suriye halkının cehdi vardır.

esedin ,bir islami endişesi mi olduğunu sanıyorsunuz ,onun savaş öncesi fiileri ,giyimi kuşamı ,anlaşmaları ,eşinin fiziki durumu ,kayın babası için yatırımları vd. husuların esedin islam namına bir endişesi olmadığının açık nişanesidir.

iran kendi devletinin çıkarı gereği suriyenin yanında duruyor ,kendi çıkarı gereği insanların ölümüne göz yuman müslümanı görmüştük ama kendi çıkarı için müslümanı öldüren müslümanı görmeyi istemezdik.gördük.

iranda islam inkılabı oldu komplocu müslümanlar ,amerikanın ortadoğudaki çıkarlarını zedelemek isteyen fransanın bu inkılabı gerçekleştirdiğini iddia ettiler.
                filistinde hamas kurulunca bu komplocu müslümanlar bunda israilin parmağı olduğunu söylediler.
                bu komplocu müslümanlar talibanın amerikan oluşumlu bir grup olduğunu söylediler.
                bu komplocu müslümanlar suriye olayının batı güdümlü bir devrim olduğunu iddia ettiler.

bu komplocu müslümanlar söylediler söylediler ,iddia ettiler ,ettiler.

bu komplocu müslümanlara göre ,müslümanların suflörü hep batıdır ,bundan çıkan sonuca göre MÜSLÜMANLAR HİÇ BİR YAPAMIYOR.ACİZLER ,GÜÇSÜZLER ,KAFASIZLAR.YAZIK BU MÜSLÜMANLARA.

Yorum

gülistan kardeşe cevaptır:

peki o zaman, "sunniligin batsin" diyen kardesler (artik her kimlerse), bundan böyle "sunnilik islam disidir" desinler ve hakaret olarak algilamayin, tespittir deyip gecin, nasil??? tespitinizin sihhati hakkinda ise birsey demeye gerek yok, sveydi kardes yeterli cevabi vermis zaten

birisi çıkıp pek tabii sünnilik islam dışıdır diyebilir. ben bunu hakaret olarak görmem. bu tespit sadece dinlerimizi ayrıştırır ve "senin dinin sana benim dinim bana" der geçerim. kimse sünniliği islam dairesinde görmek mecburiyetinde değil. ama islam dışında görmese dahi "sünniliğiniz batsın" gibi işi çirkefliğe vurdurur ve hakarete başvurursa orada dur derim.

keske bir delil getirseydiniz, ben de sürekli, bir fikir meydanina, dayanaksiz gelip, sahsi düsünceleri ile koca bir camiayi aforoz edenleri esef ve hayretler icerisinde izlemekteyim, hatta gina bile geldi

nusayrilik hakkında bir sürü linkler vermişsiniz kendi sitenizde. ve yine kendi sitenizde dahi kendi alimlerinizle nusayrilerin inancı hakkında sert tartışmalar yaşanmış imamların uluhiyetine dair bunları nasıl görmezden gelerek kaçabiliyosunuz ? hatta ve hatta yazışmaların birisinde nusayriler hakkında ihlas suresinden habersizler ithamında bulunan bizzat sizsiniz ! bence burada hiç hoş olmayan şekilde takiyye inancınızı kullanarak kendinizinde tasvip etmediği nusayrilik inancını sünnilere karşı savunuyo gibi görünüyosunuz.

nasil caferilerdir onlar bilmiyorum da, bizim bildigimiz caferi anlayista, arap alevileri sii müslümanlardir
                  hem cümleyi düzeltmek gerekir, Arap alevileri diye bilinen nusayriler degil, nusayri diye bilinen arap aleviler

etrafımdaki caferilerin görüşlerini bir kenara bıraktım. burada dahi özelime bir sürü mesajlar geldi sizin gibi inanca sahip olanlardan ve şunu söylemekteler. biz sadece esadın siyasi duruşunu savunuyoruz esadla inanç bağımız yok sitede yazılanlara aldanmayın ! neden halen takiyye peşindesiniz anlamıyorum. özelime mesaj yazan arkadaşları da burada aynı şekilde açıklama yapmalarını rica ediyorum çünkü farklı ortamlarda farklı görüş belirterek kendinizi gizlemeniz samimiyetten uzak Allahın da razı olmadığı bir durumdur.

Yorum

evren
                    suriyede başlıyan isyan(dikkat edin devrim demiyorum ,isyan diyorum ) sonucu çıkan kargaşayı fırsat bilerek oradan gıdalanmak isteyen batılı devletler ve esedin zulmünden bıkan suriye halkının cehdi vardır.

İster isyan deyin ister devrim deyin meselenin özünden uzaklaştıktan sonra ne farkeder ki. Suriyede başlayan ne isyandır ne de devrim. Suriyede başlayan bir şey de yok. Suriyede başlayan bir şey varsa o da ta İran İslam devrimi olduğu günden bu güne, zulme ve emperyalizme karşı İranın yanında yer alan Suriyeyi yıkmak istene emperyalistler ve onların kuklalığını yapan fitneciler vardır.

Suriye İranın haricinde İslama en hoşgörülü devler yapısı içinde olan bir cumhuriyettir. Fitneciler bu yönetimi her zaman yıkmaya çalışmışlardır. Yönetimde kafirlerlle birlikte kendisini yıkmak isteyen fitnecilere karşı kendisini savunmuştur. Siz bu kapsamda yapılanlara zulüm diyorsunuz. Zulüm görmek istemeyen devlete isyan etmez. Ederse de bedelini öder. Bu bu kadar basit bir olaydır.
                    Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=23771.msg159143#msg159143 date=1345567864]

Zulüm görmek istemeyen devlete isyan etmez. Ederse de bedelini öder. Bu bu kadar basit bir olaydır.
                      [/quote]

zalim yöneticiye isyan etmeyi zulmün bedeli olarak gösterenlerin kerbeladan bahsetmeye hakkı yoktur

Yorum

evren
                        esedin ,bir islami endişesi mi olduğunu sanıyorsunuz ,onun savaş öncesi fiileri ,giyimi kuşamı ,anlaşmaları ,eşinin fiziki durumu ,kayın babası için yatırımları vd. husuların esedin islam namına bir endişesi olmadığının açık nişanesidir.

Esedin İslami bir endişesi olmadığını şeklie şemailine bağlamak çok basit ve ucuza kaçan bir değerlendirme.

Savaş insanların özünü, değerini belireyen en önemli çizgidir. Biz Esadın emperyalizme karşı fiili olarak yürütülen savaşta her zaman islami direnişin yanında yer almıştır. Her zaman abd israili ve bütün batı emperyalizminin karşısında ve islami direnişin yanında yer almıştır. Beşşar Esadı önemli yapan budur. Bu önemli gerçeği görmeyip te Beşşarın krvaatına takılmak safdillikten başka bir şey olmaz. Diğer hususlar ise fitnecilerin Beşşar Esadı hedef alma nedenleri değildir. Beşşar Esad bir evliya bile olsa hanımı çarşafla bile dolaşsa suriye muhalif münafıkları asla razı olmayacak onu yıkmak isteyeceklerdir.

Nitekim yıllardır aynı hususların daha şiddetlisi ülkemizde yaşanmıştır, yaşanmaktadır. Peki türk halkı aptal ve geri zekalımıdır ki rejime kıyam etmiyor. İslamın hakim olmadığı her yer zulme teşnedir. Bu açıdan kıyam edilmesi gereken yerler bellidir. Neden zulmün emperyalizmin hakim olduğu yerlerde kıyam edilmiyor da emperyalizme karşı verilen mücadelede müslümanların yanında yer alan bir yönetime karşı isyan ediliyor. Düşünmez misiniz.

Yorum

[quote author=Ankara_ilahiyat link=topic=23771.msg159144#msg159144 date=1345568097]

zalim yöneticiye isyan etmeyi zulmün bedeli olarak gösterenlerin kerbeladan bahsetmeye hakkı yoktur
                          [/quote]

Zalim yöneticiye herkes kafasına göre kıyam edemez. Zulme kıyam etmek için müslümanların önderinin izni gerekir. Kebelada müslümanların bir önderi vardı ve kıyam için en uygun zaman ve zemin seçilmişti. Kerbelada herkes kafasına göre gidp şehit olmadı.

Suriyede kıyam etmeye kim izin verdi, kim karar verdi. Suriyede kıyam etmek İslami direnişin bitmesine amerikanın israilin rahatlamasıına Hamas ve Hizbullahın zayıflamasına neden olmaktır. Bu nasıl kıyamdır ki sonuçlarından kafirler kazançlı müslümanlar ise zararlı çıkmaktadır.

Bu nasıl kıyamdır ki ne ahlak ne edep ne merhamet ve şefkat ne de islamın hiç bir hükmü gçerli değildir. Bu nasıl kyam ki silahları parası ekmeği her türlü nanesi kafirler ve münafıklar tarafından sağlanmaktadır.

Bu nasıl kyam ki zulme karşı yapıldığı yalanı yayılırken siyonistlerin sırpların bile aklına gelmeyen alçakça zulümler kurtarılmak istendiği söylenen halka karşı uygulanmaktadır.

Yorum

iran kendi devletinin çıkarı gereği suriyenin yanında duruyor ,kendi çıkarı gereği insanların ölümüne göz yuman müslümanı görmüştük ama kendi çıkarı için müslümanı öldüren müslümanı görmeyi istemezdik.gördük.

Şu ifadeler var ya şu ifadeler, asla gönlü islama layıkıyla teslim olmuş bir müslümana yakışmaz. Bu ifadelerin sahibi İranı İslami bir devlet olarak görmediğini gösteriyor.

Söyleyin bakalım kardeşim. İranın çıkarları nedir. Öyle soyut tarzda ne olduğu anlaşılmayan çıkarları bir açıklarmısınız.

Biz İslami İranın çıkarlarını söyleyelim İslamı İranın tek çıkarı vardır. Bu da İslamın İranda ve dünada hükümran olması zulmün ve küfrün saldırganlığının bertaraf edilmesidir.

Bu konuda bütün müslümanlara düşen küfür ve emperyalizme karşı İslami İranın yanında yer almalarıdır.

Ne hikmetse bu savaşta emperyalizme karşı gayrimüslim bir çok halk ve ülke İslami İranın yanında yer alırken bir çok müslüman bu savaşta küfrün yanında yer almıştır.

İşte bu talihsiz müslümanların başında da suriye ihvanı glmektedir. İslamın küfre karşı verdiği savaş tek elden tek merkezden tek önder aracılığı ile yapılır ki netice alınsın. Herkes kafasına göre islam için bir şey yaptımı bu cihad değil fitne olur.

Yorum

Değerli kardeşim, sunnilik öyle yekpare tek düze üzerinde anlaşılmış bir şey değildir. Nerdeyse her kafada ayrı bir sünnilik anlayışı vardır.

Bu yüzden batması ve batmaması gereken sünniliği izah edebiliriz.
                              Batması gereken sünnilik, İran İslam İnkılabına Şiaya karşı, siyonist yahudi ve eperyalist materyalist hristiyanların yanında yer alan sünnilerin sünniliğidir. Ki örneklemek anlamsız bunu çok iyi biliyorsunuz.

Yaşaması gereken sünnilik ise HAMAS, İSLAMİ CİHAD, İSLAMİ DAVET ve benzeri sünni müslümanarın sünniliğidir.

Pakistanda şii kardeşlerini alçak amerikancı sünni köpeklere teslim etmeyen Muhammedi sünnilik örneği sergileyen sünnilerin sünniliğidir.

Yorum

Ankara ilahiyat kardese cevaptir

birisi çıkıp pek tabii sünnilik islam dışıdır diyebilir. ben bunu hakaret olarak görmem. bu tespit sadece dinlerimizi ayrıştırır ve "senin dinin sana benim dinim bana" der geçerim. kimse sünniliği islam dairesinde görmek mecburiyetinde değil. ama islam dışında görmese dahi "sünniliğiniz batsın" gibi işi çirkefliğe vurdurur ve hakarete başvurursa orada dur derim.

ilk olarak sitemizin kurallari dahilinde hareket etmek ve düzeni katilimcilar arasinda da korumak benim vazifemdir, bu nedenle, sii veya sunni hic farketmeksizin bu söyleneni delillendirmesi gerekecektir.. ikinci olarak bireyler istedigi akimi islam disi görebilir fakat bunu bu site de herhangi bir delil olmadan, sorulu cevapli, nezakete dayanmayan bir tarzda birilerini itham da kullanamaz, sonucta sahsi fikridir. ücüncü olarak da, böyle bir sey size normal gelebilir, herkese normal gelmek zorunda degil, arap alevileri müslümanim derken bir baskasi "hayir degilsiniz" diyemez.

nusayrilik hakkında bir sürü linkler vermişsiniz kendi sitenizde. ve yine kendi sitenizde dahi kendi alimlerinizle nusayrilerin inancı hakkında sert tartışmalar yaşanmış imamların uluhiyetine dair bunları nasıl görmezden gelerek kaçabiliyosunuz ? hatta ve hatta yazışmaların birisinde nusayriler hakkında ihlas suresinden habersizler ithamında bulunan bizzat sizsiniz ! bence burada hiç hoş olmayan şekilde takiyye inancınızı kullanarak kendinizinde tasvip etmediği nusayrilik inancını sünnilere karşı savunuyo gibi görünüyosunuz.

sert tartismalar ile "islam disi" demek arasindaki farki göremiyor olamazsiniz, gördügünüz halde bu nasil bir yorum?
                                yazilanlari okumamis, onlara söyle bir gözatmissiniz besbelli, oradaki yorumum, yavas yavas ithama gitmekte olan bir konuda, arap alevilerin müslüman olduklarina dikkat cekmek amaci ile "bu dediginiz gibi düsünüyor olmalari icin ihlas suresini bilmiyor olmalari gerekir" dememden ibaret, siz nereye götürmüssünüz, tam aksi istikamet! ne sunnilere karsi, ne de arap alevilerine karsi birilerini savunmuyorum, benim yaptigim özetle site de müslümanim diyen herhangi bir camianin islam disilikla itham edilmesine engel olmak, sonucta cikacak olan tatsizlik forumu etkiliyor

etrafımdaki caferilerin görüşlerini bir kenara bıraktım. burada dahi özelime bir sürü mesajlar geldi sizin gibi inanca sahip olanlardan ve şunu söylemekteler. biz sadece esadın siyasi duruşunu savunuyoruz esadla inanç bağımız yok sitede yazılanlara aldanmayın ! neden halen takiyye peşindesiniz anlamıyorum. özelime mesaj yazan arkadaşları da burada aynı şekilde açıklama yapmalarını rica ediyorum çünkü farklı ortamlarda farklı görüş belirterek kendinizi gizlemeniz samimiyetten uzak Allahın da razı olmadığı bir durumdur.

o özelinize yazanlar belli ki benimle ayni görüste degiller, olmak zorunda da degiller zaten, ben sizin özelinize bu dediklerinizi yazdimsa acikca söyleyin! yazmadigima göre takiyyem de yok, arap alevilerini kardelerimiz olarak görüyorum , tipki sunnileri gördügüm gibi, bu nedenle samimiyetsizlik benden yana degildir. arap alevilere inanclari hakkinda sordu, onlarda cevap verdiler, kimseyi itham etmediler, kimseye hakaret etmediler, uslub ve ahlak bakimindan cok ilerideler. islam disi degiller, imani zedeleyecek herhangi bir akideleri de yok, bir kac hususta farkli inaniyorlar diye onlari itham edip, sonra da siyasi nedenlerle samimiyetsiz bir sekilde yazanlari Allaha havale ediyorum.

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X