Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Neden Esad sevgisi?

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Neden Esad sevgisi?

SA

Arkadaş hakarete hakaretle karşılık vermiş.Hoş değil ancak konuyu açan arkadaş acaba kendi cümlelerini iyi analiz edipte mi yazmış?

Nusayri arkadaşlar bu cümleden kırılmıştır."İslamla bir ilgileri yok"

Eğer ki hakaret varsa ilk ve daha büyüğünü yapan bu arkadaştır.

Lütfen hakaretlere de güzellikle cevap verelim ne kadar kırılsak da!

Kaldı ki biz bu hakaretlerin şahsımız adına gerek medyada gerek internette gerekse yaşadığımız sokaklarda pervasızca yapıldığına şahit oluyoruz.

Bu sünni kardeş hakareti ve tekfiri kendine hak görüyor da sonradan çok kırılıyorsa o da onun bileceği iş.

Bence çok üstüne düşmeye değmez.

Az önce tasavvuf ehli Menzil'e bağlı bir arkadaşla Suriye konusu üzerine konuşuyorduk.İnanın İsrail ve Amerika'nın yanında olmaktan hiç gocunmuyorlar.Konu İran'dan açılınca Siyonistlere göstermedikleri tavır ve saldırıları hiç esirgemiyorlar.

Anladım ki Emevi zihniyeti tükenmiyor farklı bir şekilde zuhur ediyor sürekli.

Son olarak lütfen onların kullandığı çirkin kelimeleri kullanmayalım.Çünkü biraz ilerleyince daha da çirkinleşiyorlar.Nusayriliği tekfir eden bu arkadaş muhtemelen bizler hakkında da çok olumlu düşünmüyordur.Allah kalp gözünü açar İnşallah.

Allah'a emanet olun.

Yorum

Maalesef hakaret kimilerinin dini anlayışıdır. Din anlayışı hakaret olanlar, başkalarının dini anlayışını ise kendilerine hakaret kabul etmektedirler.

Kendi yanlışlarını din zannederlerken başkalarını doğrularını ise kendilerine hakaret olarak görmektedirler.

Ulaşılması güç mertebelere sırf görmek fiili ile (ne cinayetler işlerse işlesin) ulaşıldığına inanan bir zihniyet, sırf görmekle elde ettiğine inandığı canilere atfettiği sahte mukaddesliğin eleştirisini, ilahi bir mesleye hakaret olarak olarak algılıyorsa, ne kadar insancıl olabilir ki?

İslamı beni ümeyyi savunma aracına dönüştüren zihniyet ne kadar İslami olabilir ki?
      Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
      Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

[quote author=Ankara_ilahiyat link=topic=23771.msg158272#msg158272 date=1344688603]
        ben hiçbir dine mezhebe cemaate düşman değilim ancak alevilerle şiileri de bir tutmam. her ikisinin de akidesini yakinen tanırım.

şiilerle ayrıştığımız konular olsa da onları müslüman bilirim hatta şu an üzerinde çalıştığım tez zeydilik üzerine ve yakında yemene gidiyorum inşaallah ancak alevilik nusayrilik gibi oluşumların islamla ilgisi yoktur. sadece bir müslüman olarak bu batıl fikirlerle savaşırım. kişilerle değil.
        [/quote]

Öncelikle sizin Nusayriler (Arap Alevileri) hakkında "islamla alakası yoktur" demeniz, sizin bu konuda bilginizin olmadığı anlamına geliyor. Bu şekilde ön yargılı olmanıza da çok üzüldüm. Önyargınızdan dolayı da bu seferlik sizi hoş karşılayabiliriz.

Nusayriler, Arap kökenli Alevi müslümanlardır ve dinleri de İslam'dır. Konuyla ilgili ayrıntılara aşağıda verdiğim linkten ulaşabilirsiniz.

LİNK: http://www.velayet.com/index.php/topic,20410.0.html

* * *

Suriye'de olan olaylara gelince, gerçekler sizlere anlatıldığı gibi değildir.

Bu katliamları Suriye hükümeti ve ordusuna yıkmak vicdansızlıktır. Bu katliamların sorumlusuysa ÖSO (özgür suriye ordusu) adlı terörist gruplar ve muhalif denilen yasa dışı çetelerdir. Bu çeteler NATO ve İsrail'in işbirlikçileridir.

Kahraman Suriye Arap Ordusu, Suriye halkının öz evlatlarıdır. Halkını, teröristlere karşı korumak için mücadele etmekte ve şehitler vermektedir.

Halkın büyük bir çoğunluğu Sayın Beşşar Esad'ı ve hükümeti destekliyor. Bu yüzdende Suriye hâlâ ayaktadır.

Suriye halkının, sayın Beşşar Esad'a destek mitingleri...
        LİNK: http://www.youtube.com/watch?v=DNAu2...&feature=share

Suriye'li komutan bakın ne diyor.
        LİNK: http://www.facebook.com/photo.php?v=4349634141033

Medyadaki haberleri karşılaştırmak için Suriye Resmi Haber Ajansı'nın Türkçe sayfasını takip etmeni öneriyorum:
        http://www.sana.sy/index_tur.html

"İlmin cevherini ehlinden men etmeyin, ilmin cevherinin ehline zulmetmiş olursunuz. İlmin cevherini ehlinden olmayanlara vermeyiniz, aksi takdirde ilmin cevherine zulmetmiş olursunuz."

İmam Hz. Cafer-i Sadık (a.s)

Yorum

Medyadaki haberleri karşılaştırmak için Suriye Resmi Haber Ajansı'nın Türkçe sayfasını takip etmeni öneriyorum:
          http://www.sana.sy/index_tur.html
          Eğer bu link açılmazsa, aşağıda verdiğim linki deneyebilirsiniz.
          http://208.43.232.81/index_tur.html
          "İlmin cevherini ehlinden men etmeyin, ilmin cevherinin ehline zulmetmiş olursunuz. İlmin cevherini ehlinden olmayanlara vermeyiniz, aksi takdirde ilmin cevherine zulmetmiş olursunuz."

Yorum

حزب الله يغني لسوريا

Yorum

[quote author=Aşk Kervanı link=topic=23771.msg158284#msg158284 date=1344693448]
              "Sünniliğiniz Batsın" sözü maksadını aşan kırıcı bir sözdür. Hele Laikliği savunarak, Laik bir Avatar ile bu sözü söylemek biraz garibime gitti. Konuyu açan Ankara_ilahiyat kardeşimin bazı görüşlerine katılmasam da ki, yazımda eleştirdiğim dibi; gene de Soru sorma hakkı vardır ve cevabı da Sveydi Kardeş gibi medeni bir üslub ile verilmelidir.
              Saygılar...
              [/quote]
              Değerli kardeşim, bir insan laik görüşlü olabilir, devlet ysaları laik olabilir, ama bir avatar'ın laik olabileceğini ilk defa duyuyorum. laik dediğiniz şey Esma hanımefendinin kolsuz elbisesiyse bu laik değil modern'dir veya öyle denebilir.

Eğer karşınızda Allah'ın peygamberinin veya masum imamın kurduğu ve O'nun tarafından Allahın şeriatıyla yönetilen bir devlet var ise tabiiki laikliği savunmak küfür olur o zaman.
              Ama eğer karşınızda 1400 yıldır Zalimin, zulmün, sömürünün, katliamın aracı olarak kullanılıp ve gene bugün İslamı dünya yüzünden silmek için gene İslamı kullanıp, insanları canlı canlı doğrayan haçlı işbirliğini kurana dayandıran bir zihniyet ve düzen var ise size düşen islami görev islamı düşürüldüğü bu rezil ve aşağılık durumdan kurtarıp izzete kavuşturmak için O'nu Siyasetten ayırmaktır. yani laik olmaktır.

islamı gene islamla yok etmek için selefi-wahhabi terörünü kullanıldığı bu çağda islamı Haçlı emellerinin aleti olmaktan çıkaranlara bu kadar kin ve nefret duymanız karşısında dünya ve din gerçeğini kavrayamadığınızı üzülerek söylemek zorunda kalıyorum.
              saygılarımla.

Yorum

Laiklik küfürdür Cündep. İslamın özü ve aslı ehlbeyt mektebi ortadan kalkmadı ki yerini laiklik doldursun.
                Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=23771.msg158534#msg158534 date=1344888771]
                  Laiklik küfürdür Cündep. İslamın özü ve aslı ehlbeyt mektebi ortadan kalkmadı ki yerini laiklik doldursun.
                  [/quote]
                  El-Kiaide ve selefi-vahhabi terör örgütleri hangi söylemi kullanarak katliam yapıyorlar?
                  Arabistandaki tağut rejim hangi din adına zulüm uyguluyor?
                  Emeviler neyi kullanarak hükmettiler?
                  İslamın özü ehlibeyt anlayışını dünyanın neresinde uygulayabilirsin? İslamın siyaset rezilliğine bunca alet edilmesinden rahatsız olmuyormusunuz? ilginç...

Yorum

laiklik küfür de islamı şahsi,kabilevi, haçlı çıkarlarının oyuncağı haline getirmek imanmıdır?

ben tam tersini söylüyorum, bu çağda İslamı haçlı oyuncağı olmaktan çıkaran laiklik İman'dır.

Yorum

ankara ilahiyat kardeşim esadullah adlı üyenin kurduğu cümleye(tevil edip asıl maksadını söylemiş aslında) tepki vermenizi anlıyorum ve hakta veriyorum.Ama alevilik ve nusayrilik islam dışı ifadenizide inanın çok yadırgadım esadullah adlı üyenin kurduğundan çok daha ağır kaçmış.
                      Ankara ilahiyat kardeşim 32 senem sünni geçti 6 yıldırda şia mezhebine mensubum ve kendimi alevi olarak tanımlıyorum.Bir çok nusayri arkadaşım var emin ol çevremdeki sünnilerden çok daha takvalı insanlar.Lütfen inanç sistemlerini inancın kendi kaynaklarından araştıralım.

Suriye meselesine gelince konuya çok daha vakıf arkadaşlar gerekenleri yazacaklardır ben sadece şunu söyleyeyim.Bugün eğer suriye üzerinde emperyalist ve siyonist planlar olmasaydı bu platformda seninle beraber esadı eleştiriyor olurduk emin ol.Ama bu planlar karşısında gün suriyeye ve esada destek olma günüdür.
                      Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
                      İmam Ali (a.s)

Yorum

neden esad sevgisi

ülkesini amerika ve siyonizme teslim etmediği için
                        kamusal alanlar oluşturup halkın dini imnı ile uğrşmadığı için
                        kudüs davasına ve filistin halkın sonsuz destek verdiği için
                        direnişe ve hizbullaha sınırsız destek verip siyonizme darbe vurduğu için. hatırlayın biz ümmet olarak sabra ve şatilla olaylarını yaşarken ,her gün ekranlarda kafası taşlarla ezilen filistinli izlerken hizbullah bu görüntülere son vermedi mi ,filistin halkı darmadağın iken iran, hizbullah ve suriye onlara yardım elini uzatıp onları bu günki seviyelerine ulaştırmadı mı işte bunun için beşşar ,o zaman nerdeydi bu gün ki beşşar düşmanları kimse hikaye okumasın, iranın şii -sünni ayırmadan bu ümmete katkısını inkar etmek sadece siyonizme hizmettir.

halkı adamı sevdiği ve halkını sevdiği için ,siyonistleri sevmediği abd ye yaslanmadığı için beşşar.
                        bu gün türkiye de ki suriye düşmanlarından adem özköse bile suriyede yaşarken kendisine neden suriye diyenlere :-suriyenin bir kamusal alanı yok çok demokratik cevabını veriyor

esad sünniymiş-şia imiş ne farkeder eğer şiicilik yapsa idi filistine yardım etmez di .
                        iran islam inkılabının bölge de ve dünyada en iyi dostu ve takipcisi olduğu için beşşar .
                        destek olduğu iranın dünaya müslümanlarının hamisi olduğu için beşşar .bu gün çıkmış bazı zevat yok şii hilaliymiş yok iran emelleriymiş ,boş ver gitsin. iranın böyle bir iddiası yok, hiç olmamış hem olsa ne olur evet bir sünni olarak söylüyorum hz.ali şiasının emelleri beni rahatsız etmiyor .hangi sünni, gerçek islam alimi şii düşmanıdır, ali şiası olmak ne kadar kötü ki iranın şii hilali hedefi o kadar kötü olsun .biz ehl-i sünnet olarak bundan rahatsız değiliz zira biliyoruz ki gerçek sünnet ehli aslında geçek şiidir de ve gerçek bir şii aslında en iyi ehl-i sünnettir şii olupta peygamber sünnetini yaşamayan kim olabilir .ki tekrar söylüyorum iranın böyle bir hedefi asla olmamıştır.
                        neden rahatsız oluyorsunuz. sizler samimi müslümanlar, dilipakları ,özcanları ,varolları ,özköseleri ve hakan albayrakları okuyarak, ve siyonist medyayı takip ederek neden beşşara düşman oluyorsunuz unutmayın ki onların ne beşşar ,ne ehl-i sünnet ve ne de şia diye bir dertleri yok onların olsa olsa islamın hakimiyetini erteleme dertleri olur.
                        iran şii,biz sünniyiz ,bakın bakalım iran mı daha sünni yani sünnet ehli biz mi ,iran da kadınlar kapalı biz de mazallah giyinik az, onlara bakınca mı peygambere benziyorlar bize bakınca mı ,biz mi yenge ile zina edilen dizi yapıp islam toplumların satıyoruz iran mı ,biz mi abd ve israille stratejik ve çok mühim ortağız iran mı ,adamların ordusu bile muhammed ordusu,tatbikatları peygamberi azam,iran mı yahudiye sınırsız toprak veriyor biz mi. beyler önce kendimize bakalım şimdi daha kalkmışız iki yahudi ve iki münafık adam ve kanalın dolduruşu ile irana saldırıyoruz .sebep ülke gerçeğimiz konuşulmasın, sebep bizim aslında neye hizmet ettiğimiz belli olmasın ,
                        ehl-i sünnetin hangi düsturu fuhşun yaygınlaşmasını emrediyor ,hangi ehl-i sünnet alimi genelevin kapısına polis dikin fetvası veriyor ,hangi ehl-i sünnet kitabında gördünüz faizin helal olduğunu ,hangi ehl-i sünnet fetvası ile kafirleri ,münafıkları başımıza tac ediyoruz ehl-i sünnet olmak 2 milyarlık çorap , 20 milyarlık ayakkabı giyip dünaynın en zenginleri listesine girmekmidir yoksa,ahmedinecat gibi halkın en fakiri gibi yaşamakmıdır ,ehl-i sünnet olmak ,suud alisi gibi altın tepside mi yemektir. imam ali hamanei gibi halkın içinde tabldot ta mı yemektir. papanın elini öpüp bop başkanlığı yapmakmıdır ehli sünnet olmak ,tüm dünyada mazlumlara el açmakmıdır .elimizi vicdanımıza koyalım bumudur ehl-i sünnet olmak .evet hiç biri ehli sünnet olmak değildir ve o zaman iranın şii hilali emeli buysa evet kardeşim sonuna kadar arkasındayım doğru bir emel .en azında o hilalin ucunda kan damlamıyor .işte bunun için beşşar esad .

değinmeden geçmeyeceğim bizim beşşar esad diktatör diye veryansın eden efendilerin de diktatörlerle bir sorunlarının olmadığı myanmar gezisinde ,suud destekçiliğinde ,bahreyn zalimi halife rejimine istanbul b.belediyesi tarafından fahri hemşehrilik ünvanı verilip ağırlanmasında vb.bissürü olayda belli oluyor
                        diyorum ki bunların dertleri ne şii,ne sünni ne de diktatörlük.bunların tek dertleri islam ve halk düşmanlığı ile siyonizmin bekası .bizler de bu platformlarda kardeşlik düsturu ile konuşursak çok iyi olur ki ben forum da henüz yeniyim allah razı olsun kardeşliğe riayet edildiğini gözlemliyorum . burada insanların büyük çoğunluğunun ihtilaf değil de ittifak halinde olduklarını görüyor ve mutlu oluyorum rabbim islam hizmetinde sizleri daim kılsın ve hepimizi afederk eksiklerimizi tamamlasın .
                        allaha emanet

Yorum

Tebrik ediyoruz kardeş. Muazzam.

Yorum

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=23771.msg158587#msg158587 date=1344923776]
                            [/quote]

Yorum

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=23771.msg158587#msg158587 date=1344923776]
                              [/quote]

Yorum

ben sorumu silemediğim için yazılı olarak cevap beklemediğimi ve sorumu geri çektiğimi belirtmiştim ama yine de cevaplar gelmiş.

esad hakkındaki soruyu sormamın nedeni foruma ilk geldiğimde ve farklı bir soru sorduğumda iyiniyetle yaklaşan ve samimiyetle yanıtlayan kardeşleri görünce yine aynı tavrı sergilerler ve soruma samimiyetle yanıt verirler inancı idi. ancak ne yazık ki böyle olmadı hakaretle karşılık verildi. dolayısıyla sorumun cevabını merak etmiyorum ya da en azından sorumun cevabını alacağım ortamın burası olduğuna inanmıyorum.

bana ve inancıma yapılan hakarete karşılık nusayriliğin islam dışı olduğu yorumumu kılıf olarak sunan kardeşlere ise şunu söylemek istiyorum. bir inancın islam dışı ya da islama dahil olup olmadığı hakkında yorum yapmak sadece tespittir ve bu sadece tarafları ayrıştırır. hakaret içermez. sünniliğiniz batsın gibi tahkir edici sözler ise doğrudan saldırı niteliği taşır. aradaki ayrımı iyi yapmanızı temenni ederim.

son olarak; hristiyanların mesih hakkındaki "tanrının yeryüzündeki görüntüsü" inancının benzerini taşıyan yani hazreti ali hakkında tanrının yeryüzündeki görüntüsü iddiasında bulunan nusayrileri, caferilerin islam dahilinde bilmesini esef ve hayretler içinde izlemekteyim.

gerek öğrenim gördüğüm fakültede gerek sosyal çevremde caferi olan arkadaşlarımın tamamı anadolu alevisi olarak tanımlanan bektaşileri ya da arap alevisi olarak bilinen nusayrileri islam dışı gördüklerini, şiilikle ilgilerinin bulunmadığını, şiiliğin batıl fırkaları olduğunu söylemelerine rağmen bu platformda sanki caferi = alevi = nusayri eşitlemesinin yapılması inanın beni en çok şaşırtan ve farklı düşüncelere sevkeden görüntü oldu.

rabbim bizleri batıl inançların tuzağından korusun.

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X