Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Neden Esad sevgisi?

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Neden Esad sevgisi?

[quote author=Mekzun link=topic=23771.msg159182#msg159182 date=1345589216]
    "Yahudi ve Hristiyanlar, Şiilerden (Alevileriden) daha iyidir" diyen yine sizlersiniz. Tabi onlarla işbirliği yapmanızda doğaldır. Maide Süresi 51'de yazdığı gibi...
    [/quote]
    Ankara_İlahiyat nerde söyledi bu lafı ben görmedim?
    O'na yönelin ve O'na karşı takva sahibi olun. Salatı ikame edin ve müşriklerden olmayın;onlar ki, dinlerini parçalayıp fırkalar haline geldiler. Her fırka kendi elindekiyle sevinir. (Rum,31-32)

Yorum

[quote author=Muhammed Taki link=topic=23771.msg159183#msg159183 date=1345589421]
      Ankara_İlahiyat nerde söyledi bu lafı ben görmedim?
      [/quote]
      Bunu Ankara ilahiyat söylemedi. Bazı bağnaz Sünnilerin ifadesidir.
      Biz buna benzer sözler duyuyoruz bazılarından... Dikkat ederseniz çoğul kullanmışım.
      "İlmin cevherini ehlinden men etmeyin, ilmin cevherinin ehline zulmetmiş olursunuz. İlmin cevherini ehlinden olmayanlara vermeyiniz, aksi takdirde ilmin cevherine zulmetmiş olursunuz."

İmam Hz. Cafer-i Sadık (a.s)

Yorum

[quote author=Mekzun link=topic=23771.msg159184#msg159184 date=1345589656]
        Bunu Ankara ilahiyat söylemedi. Bazı bağnaz Sünnilerin ifadesidir.
        Biz buna benzer sözler duyuyoruz bazılarından... Dikkat ederseniz çoğul kullanmışım.
        [/quote]

Türkçeden haberin yok galiba. 'siz' deyince işin içine ankara_ilahiyat'ı da katıyosun ve bu yazıdan belli oluyo :

[quote author=Mekzun link=topic=23771.msg159182#msg159182 date=1345589216]
        Ama siz olaya ümmet ve ya ulus gözüyle değil, mezhep gözüyle baktığınız için Yahudi ve Hristiyanlarla işbirliği içindesiniz. "Yahudi ve Hristiyanlar, Şiilerden (Alevileriden) daha iyidir" diyen yine sizlersiniz. Tabi onlarla işbirliği yapmanızda doğaldır.
        [/quote]
        Ondan sonra da vay efendim sen fitne çıkartıyosun hakaret ediyosun bilmem ne. Bu yazıda Ankara_İlahiyatı doğrudan itham ediyosun kıvırmaya çalışma.
        O'na yönelin ve O'na karşı takva sahibi olun. Salatı ikame edin ve müşriklerden olmayın;onlar ki, dinlerini parçalayıp fırkalar haline geldiler. Her fırka kendi elindekiyle sevinir. (Rum,31-32)

Yorum

[quote author=Ankara_ilahiyat link=topic=23771.msg159142#msg159142 date=1345565361]
          gülistan kardeşe cevaptır:

peki o zaman, "sunniligin batsin" diyen kardesler (artik her kimlerse), bundan böyle "sunnilik islam disidir" desinler ve hakaret olarak algilamayin, tespittir deyip gecin, nasil??? tespitinizin sihhati hakkinda ise birsey demeye gerek yok, sveydi kardes yeterli cevabi vermis zaten

birisi çıkıp pek tabii sünnilik islam dışıdır diyebilir. ben bunu hakaret olarak görmem. bu tespit sadece dinlerimizi ayrıştırır ve "senin dinin sana benim dinim bana" der geçerim. kimse sünniliği islam dairesinde görmek mecburiyetinde değil. ama islam dışında görmese dahi "sünniliğiniz batsın" gibi işi çirkefliğe vurdurur ve hakarete başvurursa orada dur derim.

keske bir delil getirseydiniz, ben de sürekli, bir fikir meydanina, dayanaksiz gelip, sahsi düsünceleri ile koca bir camiayi aforoz edenleri esef ve hayretler icerisinde izlemekteyim, hatta gina bile geldi

nusayrilik hakkında bir sürü linkler vermişsiniz kendi sitenizde. ve yine kendi sitenizde dahi kendi alimlerinizle nusayrilerin inancı hakkında sert tartışmalar yaşanmış imamların uluhiyetine dair bunları nasıl görmezden gelerek kaçabiliyosunuz ? hatta ve hatta yazışmaların birisinde nusayriler hakkında ihlas suresinden habersizler ithamında bulunan bizzat sizsiniz ! bence burada hiç hoş olmayan şekilde takiyye inancınızı kullanarak kendinizinde tasvip etmediği nusayrilik inancını sünnilere karşı savunuyo gibi görünüyosunuz.

nasil caferilerdir onlar bilmiyorum da, bizim bildigimiz caferi anlayista, arap alevileri sii müslümanlardir
          hem cümleyi düzeltmek gerekir, Arap alevileri diye bilinen nusayriler degil, nusayri diye bilinen arap aleviler

etrafımdaki caferilerin görüşlerini bir kenara bıraktım. burada dahi özelime bir sürü mesajlar geldi sizin gibi inanca sahip olanlardan ve şunu söylemekteler. biz sadece esadın siyasi duruşunu savunuyoruz esadla inanç bağımız yok sitede yazılanlara aldanmayın ! neden halen takiyye peşindesiniz anlamıyorum. özelime mesaj yazan arkadaşları da burada aynı şekilde açıklama yapmalarını rica ediyorum çünkü farklı ortamlarda farklı görüş belirterek kendinizi gizlemeniz samimiyetten uzak Allahın da razı olmadığı bir durumdur.

[/quote]

Öncelikle size bu sözü söyleyen kişi size hitap edip sünniliğiniz batsın dedi ve sizin sünniliğinizi kastetti. ehli sünnet inancını değil... bu şekilde düşünmenize tepki gösterdi ha muhattabınız o dur ama kendisinin yaptığını tüm forumda yazı yazan kardeşlere mal edemezsiniz.

şia uleması ile aramızda birçok tartışmanın yaşandığı doğrudur ama şia alimleirininde de bizzat arap alevi alimleri görüşüp tartışanlar olmuş ve bazı kitapların iddia ettiği gibi bir inanca sahip olmadığımızı ikrar etmişlerdir. söylentilerle hareket edilemeyeceğini gören herkes geri adım atmıştır nitekim bu forumda da hakkımızda bir çok yanlış düşünce vardı ve biz buradayız ve sorulan her soruya cevap veriyoruz. sizde sormakta özgürsünüz elimizden geldiğince de cevaplarız.

ihlas suresinden habersiz olan kimmiş? ve nerede yazılmış? link vermeniz mümkünmü?

من لم يكن علويا حين تنسبه فما له في قديم الدهر مفتخر
          أبو النواس

Nesebini (inancını) sorduğunda Alevi değilse, o kişinin Ahiret günü övüneceği hiçbir şeyi yoktur.
          Ebu Nevves

Yorum

[quote author=Ankara_ilahiyat link=topic=23771.msg159170#msg159170 date=1345583327]
            daha düne dek nusayrileri gulat bilen caferiler şimdi can ciğer kardeş olmuş.

daha düne dek caferilere muqassiriyn (yani aklı bir yere kadar sırra yeten) diyen nusayriler şimdi biz aynıyız, aramızda fark yok der olmuş.

bakın nusayrilerin inancını hazreti aliye nispet ettikleri şu söz oluşturur:
            seyyidna meykul: miyn meyifşaa sırrena, benittağamo hadid il şediyd! (sırrımızı açıklayan kızgın demirin tadına bakacaktır!)

sanmayın ki burada biz caferilerle aynıyız namaz kılarız oruç tutarız aliyi ilah bilmeyiz diyen nusayriler samimidir? sizdeki takiyyenin daha şiddetlisi olan sır saklama inancına göre yalan söylemektedirler ve maalesef siz de bu oyuna gelip onları kendinize dost bilirsiniz !

bakın her ne kadar inkar etseler de (sırrı açıklamamak adına!) nusayrilik inancında insan allahın nurundan kopmuştur ve tekrar olgunlaşıp ona ulaşana dek reenkarne olur. hz ali ve bazı peygamberler Allahın nurunun tecelligahıdır ve ve hz Ali de Allahın nurunun son tecelligahıdır. hz isa da tecelligahlardan birisidir ! (tıpkı isevilerin inancı gibi)

söyleyecek söz kalmadı.... düşman (sünniler) ortak olunca alevi-caferi-nusayri kardeştir.
            [/quote]

ankara ilahiyat
            hz. AliNin velayeti bizi kardeş yapar. şia alevi inancını yeteri kadar bilseydin bunu anlardır. şiilerle aramızda yüzyıllardır fikirsel olarak farklılıklar vardır nitekim bu sitede bunlar tartışıldı araştırıp bakabilirsin hatta istersen bazı arkadaşlar sana linkte verebilirler... içimizdeki farklar bizim kardeş olduğumuz gerçeğini değiştirmez.

hz. Aliye nispet edildiğini söylediğiniz bu bilginin kaynağı nedir? yazarı kimdir? biz çok iftira gördük yabancısı değiliz. ama iftiranızın kaynağını yazında bilelim....

bizim samimiyetimizin doğruluğunu senin elimdeki ölçü aleti ölçebildiğinden eminmisin? ben itikadımı açıklarım inanmak yada inanmamak sana kalmış çok umurumda... ben inanıyorsam senin için değil allah için inanıyorum. ayrıca seni tebrik ederim ilahiyat fakültesinde size özel fitne derside verdiklerini bilmiyordum... yani amamcın nedir? bu senin İslam inancın? amaca giden yolda herşey serbest fitne fesat herşey.. hatta sırf esad alevi diye ondan kurtulmak için israil ile işbirliği bile yapmaktan geri durmuyorsunuz....

ilahiyat fakültelerin eğitim sistemi akp iktidarından sonra çok değişmiş, ahlaki kuralları değişmiş....

bu yazdıkların daha öncede birileri tarafından benzer kelimelerle yazıldı. iftira atmak çok kolaydır buda o kişinin islama olan yakınlığını gösterir. delilin varsa buyur ortaya koy ama delilsiz konuşacaksan da bu senin acziyetini ve yalancılığını gösterir.

düşman bizim için sadece bizi katletmek için elinden geleni yapan selefi sözde müslümanlardır. unutmayın biz sünnileri yakmadık sivasta, biz maraşta sünnileri doğramadık... biz çorumda sünnileri katletmedik. biz sünnileri suriyede başlarını kesmedik... suriyede şiiler kıtırkıtır kesiliyor bir yaşında bile olmasına bakılmadan asılıyor sadece şii yada alevi olduğu için sen gelmişsin burada esad sevgisinden bahsediyorsun. esad sevilir çünkü kendisini abdeye ve siyonizma satmadı satanları görüyoruz .

أبو النواس

Nesebini (inancını) sorduğunda Alevi değilse, o kişinin Ahiret günü övüneceği hiçbir şeyi yoktur.
            Ebu Nevves

Yorum

[quote author=Ankara_ilahiyat link=topic=23771.msg159176#msg159176 date=1345587306]

itikadi hususlarda sizi dikkate almadığımı öncelikle belirteyim çünkü nusayrileri islam dahilinde görmediğimi belirtmiştim. ama diğer hususlardaki sorularınızı yanıtlayayım.

sizler "sırrı açıklamamak" adına gerçek inancınızı gizlediğiniz sürece mehmet gibileri tabii ki size inanacaklar. ak kara kıyamet günü belli olacak. şimdilik oyalanadursunlar zararı yok.

kendisinin müslüman olduğunu söyleyen tekfir edilmez sözü bana ait değil gülistandan naklederek onun çelişkisini ortaya koymaya çalıştım ama o cevap veremediği için hakaret etmeyi tercih etti. yazılanları iyi analiz edin.

daha 1 saat önce maide suresinden ayet cımbızlayarak esad karşıtlarının tamamını tekfir ettiniz ve kimseyi tekfir etmeyiz diyerek yalana devam ediyosunuz.

en başa dönersek caferilerin nusayrileri itikaden kendilerinden görmediklerini düşünerek soruyu sormuştum ve yanıtımı aldım. nusayri ve caferiler aynı itikada sahipmiş. bu yüzden de esadın destekçisi olmaları pek tabiidir. dünyada nasıl ki esadın takipçileri iseler ahirette de takipçisi olacaklarını hatırlatarak konuyu kendi açımdan sonlandırıyorum.

[/quote]

ankara ilahiyat kendin çalıp oynuyorsun...
              kendince konuyu sonlandırdım diyorsun... neyini sonlandırdın? ben söyleyeyim ben burada bu caferiler ile arap alevilerinin arasında iyi bir fitne yaratırım diye geldin ama baktın ki caferiler senin bu oyununa gelmedi. anladın anlayacağını ve gitmek istiyorsun. allah leykün me3ek.... inan çok üzüldüm....

أبو النواس

Ebu Nevves

Yorum

[quote author=sveydi link=topic=23771.msg159186#msg159186 date=1345591208]
                ihlas suresinden habersiz olan kimmiş? ve nerede yazılmış? link vermeniz mümkünmü?
                [/quote]

sveydi kardes, size sorular soruldugu konuda, sizlerin de kurana iman eden müslümanlar oldugunuzu hatirlatmak amaciyla benim kurdugum bir cümleyi, ankara ilahiyat, benim bizzat sizlere ithamim olarak algilamis, mesele bundan ibaret, ki o cümle "böyle düsünmeleri icin ihlas suresinden haberleri olmamasi gerekir.." seklindeydi

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

[quote author=gulistan_2 link=topic=23771.msg159189#msg159189 date=1345594093]
                  sveydi kardes, size sorular soruldugu konuda, sizlerin de kurana iman eden müslümanlar oldugunuzu hatirlatmak amaciyla benim kurdugum bir cümleyi, ankara ilahiyat, benim bizzat sizlere ithamim olarak algilamis, mesele bundan ibaret, ki o cümle "böyle düsünmeleri icin ihlas suresinden haberleri olmamasi gerekir.." seklindeydi
                  [/quote]

bacım ben o yazınızı okudum ama anlaşılan bu arkadaşımız anlamamış yada anlamışta amacı dediğim gibi fitne çıkarmak olduğu için kendince bir anlam yüklemiş ben bu yüzden kendisinden link istedim...

أبو النواس

Ebu Nevves

Yorum

öyle olmus herhal de kardesim

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

Bu konu tarafımdan İncelenmiş ve Verilen Cezalar Yerinde Olduğu Anlaşılmıştır.

Şu Dakikadan Sonra Saldırı Amacı İle Yazılacak ve Konu Dışına Çıkılacak Şekilde Cevap Verenler Tarafımdan Ceza Sistemine Bakılmaksızın Edebi Olarak Siteden Uzaklaştırlacaktır.

Not: Hiç Bir Yazı Silinmemiştir.

Serkan A.

Yorum

[quote author=Ankara_ilahiyat link=topic=23771.msg159176#msg159176 date=1345587306]

en başa dönersek caferilerin nusayrileri itikaden kendilerinden görmediklerini düşünerek soruyu sormuştum ve yanıtımı aldım. nusayri ve caferiler aynı itikada sahipmiş. bu yüzden de esadın destekçisi olmaları pek tabiidir. dünyada nasıl ki esadın takipçileri iseler ahirette de takipçisi olacaklarını hatırlatarak konuyu kendi açımdan sonlandırıyorum.
                        [/quote]

Afedersiniz ilahiyatçı kardeşim; ABD, İsrail, Almanya, İngiltere, fransa vs sizinle aynı inançtan olduklarından mı sizi destekliyor ve siz onlarla aynı inançtan olduğunuz için mi Onların komutasına girip onların çıkarları doğrultusunda masum ve mazlum Suriye halkını KESİYORSUNUZ???

Yorum

[quote author=Muhammed Taki link=topic=23771.msg159185#msg159185 date=1345590084]
                          Türkçeden haberin yok galiba. 'siz' deyince işin içine ankara_ilahiyat'ı da katıyosun ve bu yazıdan belli oluyo :

Ondan sonra da vay efendim sen fitne çıkartıyosun hakaret ediyosun bilmem ne. Bu yazıda Ankara_İlahiyatı doğrudan itham ediyosun kıvırmaya çalışma.
                          [/quote]
                          Muhammed Taki efendi, bu topicteki yazışmanı izledim, başından sonuna kadar ilahiyat memurunu desteklemişsin, hayırdır nedir bu hemfikirlilik?

Yorum

[quote author=Ankara_ilahiyat link=topic=23771.msg159170#msg159170 date=1345583327]

bakın nusayrilerin inancını hazreti aliye nispet ettikleri şu söz oluşturur:
                            seyyidna meykul: miyn meyifşaa sırrena, benittağamo hadid il şediyd! (sırrımızı açıklayan kızgın demirin tadına bakacaktır!)

[/quote]

"Sır" kavramı Şia mektebinin tüm kollarında varolan ve hiç bir gerçek şianın reddedemeyeceği bir mefhumdur. Bunu Arap Alevilere karşı kullanmanız çok "zavallıca" kaçmış.
                            İstediğin, önüne gelen bir şia hadis kitabını aç ve "sır" kelimesini araştır bak bakalım kaç hadis çıkacak önüne....

Yorum

Ankar_İlahiyat kardeşim nusayri caferi itikatı bir değildir.Caferiler imamlar beşer üstü demiyor yada bu rearkarnosyonmudur ne dir o ...edit... inanmıyor.Caferilerin çoğuda nusayrileri gulat olarak bilir.Benim azeri olan kardeşlerimdende caferilerin nusayrileri doğru bulmadıklarını söylüyorlar.İran-Suriye işbirliği siyasidir.Aralarında menfaat vardır o kadar....
                              Haktır Allahım Muhammed mahım
                              Ali'dir şahım efendim Allah eyvallah

Yorum

[quote author=Cihandar link=topic=23771.msg159292#msg159292 date=1345697079]
                                Ankar_İlahiyat kardeşim nusayri caferi itikatı bir değildir.Caferiler imamlar beşer üstü demiyor yada bu rearkarnosyonmudur ne dir o ...edit... inanmıyor.Caferilerin çoğuda nusayrileri gulat olarak bilir.Benim azeri olan kardeşlerimdende caferilerin nusayrileri doğru bulmadıklarını söylüyorlar.İran-Suriye işbirliği siyasidir. Aralarında menfaat vardır o kadar....
                                [/quote]

Nusyarilerin (Arap Alevilerin) Caferi mezhebinden olduğunu daha önce söylemiştik. Bir kaç önemsiz konuyu ayrılık meselesi haline getirmeyelim. Sizin bahsettikleriniz dinin usulünden değildir.
                                Arap Alevilerini tanımayanlar gulat bilir ama tanıdıktan sonra bu iftiraya inanmaktan vazgeçerler. Siz öncelikle bizi yanlış tanıyan caferi kardeşlerimize doğruyu, yani gulat olmadığımızı anlatınız. İran ve suriye işbirliğinde sadece menfaat değil, inanç bağı da vardır. Sonuç olarak Arap Alevileride Şia'dır.

Lütfen sizde ankara ilahiyat'ın inandığı iftiralara kanmayınız... Biz sizi hep kardeşimiz bildik ve böyle bilmeye de devam edeceğiz. Çünkü aramızda iki önemli emanet olan Kuran-ı Kerim ve Ehlibeyt bağı var. Gadir hum'da birlikte biat ettik...
                                "İlmin cevherini ehlinden men etmeyin, ilmin cevherinin ehline zulmetmiş olursunuz. İlmin cevherini ehlinden olmayanlara vermeyiniz, aksi takdirde ilmin cevherine zulmetmiş olursunuz."

İmam Hz. Cafer-i Sadık (a.s)

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X