Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

velayet.wordpress.com mutlaka bakın

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: velayet.wordpress.com mutlaka bakın

Elmeddin desenize, Azerbaycan'ın Seyyid Kemal Haydari'si olma yolunda hızla ilerliyor
    Tevekkülle elde edilen sırlar; bir tek yakîn haddini bilenlere mahsustur.

Hakikî Şialarımız da yakîn sınırını koruyanlardır, ki onlardan «Allah'ın varlığı sayesinde hiçbir şeyden korkmamaları»nı bekleriz!

İmam Cafer-i Sadık (a.s)

Yorum

[quote author=Osman_ufuk link=topic=22310.msg137629#msg137629 date=1324501570]
      Elmeddin seni .....edit mikdat..... Bu eski bir mudafa yoludur.
      S - 54. Fayz deyir:

أقول : لقائل أن يقول كما ان الدواعي كانت متوفرة على نقل القرآن وحراسته من المؤمنين كذلك كانت متوفرة على تغييره من المنافقين المبدلين للوصية المغيرين للخلافة لتضمنه ما يضاد رأيهم وهواهم والتغيير فيه إن وقع فإنما وقع قبل انتشاره في البلدان وإستقراره على ما هو عليه الآن . والضبط الشديد إنما كان بعد ذلك فلا تنافي بينهما بل لقائل أن يقول إنه ما تغير في نفسه وإنما التغيير في كتاباتهم إياه وتلفظهم به فإنهم ما حرفوا إلا عند نسخهم من الأصل وبقي الأصل على ما هو عليه عند أهله وهم العلماء به فما هو عند العلماء به ليس بمحرف وإنما المحرف ما أظهروه لأتباعهم وأما كونه مجموعا في عهد النبي صلى الله عليه وآله وسلم على ما هو عليه الآن فلم يثبت وكيف كان مجموعا وإنما كان ينزل نجوما وكان لا يتم الا بتمام عمره .[/quote]

yukarıda Aykuta (musluman ol yeter) adlı salağa söyemiştim, sanada söyülüyorum, "Eğer dininiz yoksa, kıyamet gününden korkmuyorsanız, hiç olmazsa dünyanızda hür kişiler olun"

şimdi ben siz nasibilerin müşrik ve necis olduğunuzu, dininizin olmadığını biliyorum ama hiç olmazsa erkek olun, f....ler gibi hayasızlaşmayın. Kaşanin r.a 49-cu sayfadaki sözlerini makasladınız mı makaslamadını mı? şimdi de 54-cü sayfa diyorsun peki ama delil diye getirdiğin 54-cü sayfayı niye makaslıyorsun? 54-ü sayfanın tamamı:
      • [li]

أقول : لقائل أن يقول كما ان الدواعي كانت متوفرة على نقل القرآن وحراسته من المؤمنين كذلك كانت متوفرة على تغييره من المنافقين المبدلين للوصية المغيرين للخلافة لتضمنه ما يضاد رأيهم وهواهم والتغيير فيه إن وقع فإنما وقع قبل انتشاره في البلدان وإستقراره على ما هو عليه الآن . والضبط الشديد إنما كان بعد ذلك فلا تنافي بينهما بل لقائل أن يقول إنه ما تغير في نفسه وإنما التغيير في كتاباتهم إياه وتلفظهم به فإنهم ما حرفوا إلا عند نسخهم من الأصل وبقي الأصل على ما هو عليه عند أهله وهم العلماء به فما هو عند العلماء به ليس بمحرف وإنما المحرف ما أظهروه لأتباعهم وأما كونه مجموعا في عهد النبي صلى الله عليه وآله وسلم على ما هو عليه الآن فلم يثبت وكيف كان مجموعا وإنما كان ينزل نجوما وكان لا يتم الا بتمام عمره .
        وأما درسه وختمه فانما كانوا يدرسون ويختمون ما كان عندهم منه لا تمامه .
        وقال شيخنا الصدوق رئيس المحدثين محمد بن علي بن بابويه القمي طيب الله ثراه في اعتقاداته : اعتقادنا أن القرآن الذي أنزله الله على نبيه صلى الله عليه وآله وسلم هو ما بين الدفتين وما في أيدي الناس ليس بأكثر من ذلك ، قال : ومن نسب إلينا : إنا نقول إنه أكثر من ذلك فهو كاذب .
        وقال شيخ الطائفة محمد بن الحسن الطوسي رضي الله عنه في تبيانه :
        وأما الكلام في زيادته ونقصانه فمما لا يليق به لأن الزيادة فيه مجمع على بطلانه والنقصان منه فالظاهر أيضا من مذهب المسلمين خلافه وهو الأليق بالصحيح من مذهبنا وهو الذي نصره المرتضى رضي الله عنه ، وهو الظاهر في الروايات . غير أنه رويت روايات كثيرة من جهة الخاصة والعامة بنقصان كثير من آي القرآن (1) ونقل شيء منه من موضع إلى موضع طريقها الآحاد التي لا يتوجب

"es-Safi", sayfa 54
        [/li]

istersen birde Kaşani r.a-ın şu sözlerini açıkla:
      • [li] وإنا له لحافظون من التحريف والتغيير والزيادة والنقصان
        "şüphe yok ki onu mutlaka koruyacağız." yani tahrif, değişiklik, arttırma ve eksiltmeden

"es-Safi", 3/102
        [/li]

istersen sizin tahrife delil diye sunduğunuz hadislerin Kaşani r.a tarafından yapılmış olan şerhini de aktarayım? ama senin burada güya Kuranı müdafa ediyormuş gibi örünmene gelince, ben diyorum ve ıspat etmeğe de hazırım ki, siz müşrikler Kuraın tahrif edildiğine inanmaktasınız. eğer siz Şii kaynaklardan bu konuda delil diye zayıf, senedi bozuk hadisleri ve s. delil diye sunuyorsanız onlar bizim nezdimizde değere sahip değildir ama biz sizin sahih dediğiniz kaynaklarınızdan sözlerimizi ıspat ediyoruz: nasibiler ve Kuran

Yorum

[quote author=Osman_ufuk link=topic=22310.msg137633#msg137633 date=1324502301]
        Ben Türkiye şiilerine diyorum ben saduktan delil getirdim qom_u_ask nickli arkadaş bana tahrif ediyorsun dedi sonra sagolsun amacı Allah rızası oldugunda benim getirdiğim delili araştırıp sahih olduğu gördü ve benden özür diledi. Şimdi Turkiye şiilere diyorum sizde Allah için fayz kaşani Kuran'ı tahrif konusu kitabına bakın ne elmeddinin dediğine bakın ne benim sadece Allah için onun kitabına bakın sonra hakkı dogrunun kim dediğini göreceksiniz sonda elmeddinin nasıl akidesin korumak için yalanlar ettigin göreceksiniz

Umarım münazara yapdigim qom_U_ask arkadasımızda araştırır.

Başarı Allah'tandır[/quote]

sen mi Allah rızasından söz ediyorsun? Allah rızasını aradığın için mi zayıf, senedsiz hadisleri delil diye getiriyorsun? söyler misin bunu ne maksatla yapıyorsun? Allah rızası mı yoksa insanları kandırmak mı? eğer Allah rızası ise nasıl oluyorda isnadı olmayan, senedi bozuk olan, Şii alimerce reddedildiği beyan edilen hadisleri delil olarak sunuyorsun? süöyler misin neden defalarca cevaplanmış olan yazıları tekraren kopyalıyorsun? neden alimlerimizin sözlerini makaslıyorsun? blouna kopyaladığın zayıf hadsler hakkında ne diye bilirsin? Feyz Kaşani r.a ve Seyyid Hoi r.a-ın sözlerini makaslaman konusunda ne diye bilirsin?

eğer zayıf hadisler delil ise o zaman sana kendi kitabından delil:
        • [li]

وأخرج ابن مردويه عن ابن مسعود قال: كنا نقرأ على عهد رسول الله صلى الله عليه وسلم يا أيها الرسول بلغ ماأنزل اليك من ربك ان عليا مولى المؤمنين وان لم تفعل فما بلغت رسالته والله يعصمك من الناس
          ibni Merdeveyh Abdullah b. Mesud r.a-ın şöyle dediğini rivayet etmiştir: biz Rasulullah zamanında bu (Maide 67-ci) ayeti şöyle okurduk: "Ey Resul! Rabb’inden sana indirileni, Alinin müminlerin mevlası olduğunu tebliğ et"

Suyuti, "ed-Durrul Mensur", Maide 67nin tefsiri
          [/li]

yok eğer geri zekalıca ehli hadislik taslayacaksan o zaman sana sahih hadisler: http://velayet.wordpress.com/categor...aki-inanclari/

bu da şeyhin Osman el-Hamisin konu hakkındaki yalanlarından bir kaç tanesi:

Yorum

[quote author=Osman_ufuk link=topic=22310.msg137633#msg137633 date=1324502301]
          Ben Türkiye şiilerine diyorum ben saduktan delil getirdim qom_u_ask nickli arkadaş bana tahrif ediyorsun dedi sonra sagolsun amacı Allah rızası oldugunda benim getirdiğim delili araştırıp sahih olduğu gördü ve benden özür diledi. Şimdi Turkiye şiilere diyorum sizde Allah için fayz kaşani Kuran'ı tahrif konusu kitabına bakın ne elmeddinin dediğine bakın ne benim sadece Allah için onun kitabına bakın sonra hakkı dogrunun kim dediğini göreceksiniz sonda elmeddinin nasıl akidesin korumak için yalanlar ettigin göreceksiniz

Umarım münazara yapdigim qom_U_ask arkadasımızda araştırır.

Başarı Allah'tandır
          [/quote]

ben bunu görmemişim..

ancak bu kadar saptırma olur.. sizinle tartışmamız şianın ilkeleri üzerineydi.. ben o ibarenin sizin iddia ettiğiniz gibi olmayacağını söyledim. ancak araştırmamızda kitapta yazdığını gördüm ve bu cümlemden dolayı sizden özür diledim. doğrudur.

ama bu doğrudan daha doğru olan şudur ki devamında bunun sizin şiayı eleştirmenize yönelik, şianın inanç ilkelerinin oluşturmasına yönelik hiç bir şekilde haklı olmanıza etki etmediğini de açıkladık.. şianın ilkelerinin nasıl oluştuğunu ve kitaplara bakışını da söyledik. onu neden açıklamıyorsunuz?

Yorum

"Allah Ademi kendi şeklinde yarattı" hadisinin ve nasibilerin bu konuda Şia’ya isnad ettiği yalanların cevabı: http://velayet.wordpress.com/

Yorum

YUKARI ÇIK
            Çalışıyor...
            X