Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Ali Şeriati nin şii dünyasındaki yeri

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Ali Şeriati nin şii dünyasındaki yeri

Ben Ali şeriati öyle veya böyle diyenlerden değilim. Ben Ali Şeriati'nin doğrularını alalım, yanlışlarından da teberri edelim diyenlerdenim. Ve her zaman da şunu söylüyorum ki Türkiye'de ki laiklere, solculara, üniversitelilere Ali Şeriati dilini kullanan kişiler gereklidir. Ama her Şeriati içinde bir Mutahhari gerekir.
    Namazı hafife alana biz Ehl-i Beyt'in şefaatı ulaşmayacak. İmam Cafer-i Sadık (a.s.)

"Şiilerimiz halvetlerde/yalnız kaldıklarında Allah'ı çok zikredenlerdir." İmam Cafer-i Sadık (a.s.)

Yorum

Ali Şeriati dilini kullanan kişiler gereklidir. Ama her Şeriati içinde bir Mutahhari gerekir.
      YaptınızYapmadınız

Yorum

[quote author=özdemir date=1402065187 link=topic=25159.msg173953#msg173953]
        selam sana da olsun sevgili Seghalaine.

Değerli kardeşim bugün bu meseleyi Kadir AKARAS hocaya açtım. Niçin kıravat ve ceket batı kaynaklı olmasına rağmen biri helal biri haram.

Eğer dedi bir giyisi batının simgesi olmaktan çıkmışsa bunu giymenin bir sakıncası yoktur. Yani günümüzde ceket giyene kimse sen batıcısın demesse bunu giymenin bir sakıncası yoktur. Zira o simge olmaktan çıkmıştır. Kravatta öyledir. Eğer bir toplumda kıravat giyen sen batıcısın diye eleştirilirse ona giymek haram olur. Yani bazı şeyleri örf belirler. Örneğin santranç bir toplumda kumar aleti sayılmazsa (rehberin fetvası) o haram sayılmaz. Ama başka toplumda kumar aleti sayılırsa haramdır.

Örneğin kıravat eğer türkiye'de halkın kınamayacağı, eleştirmeyeceği bir şey haline gelmişse veya artık batı bunu şiar edinmekten çıkarmışsa o bölgede takan kişiye haram olmaz. Örneğin kot pantolunu gençler giyerse örfen o genç kınanmaz. Ama alim giyerse ve halk onu kınarsa bunu giymemesi gerekir.[/quote]
        Aynen abi iste sembolizmle alakali. Ya da bir seyi sembolize edip etmemesi ile
        İnsanlar, sanırlar mı ki inandık derler de öylece bırakılıverirler ve sınanmaz onlar?

Yorum

[quote author=özdemir date=1402065329 link=topic=25159.msg173954#msg173954]
          Ben Ali şeriati öyle veya böyle diyenlerden değilim. Ben Ali Şeriati'nin doğrularını alalım, yanlışlarından da teberri edelim diyenlerdenim. Ve her zaman da şunu söylüyorum ki Türkiye'de ki laiklere, solculara, üniversitelilere Ali Şeriati dilini kullanan kişiler gereklidir. Ama her Şeriati içinde bir Mutahhari gerekir.
          [/quote]

Alimlerle kiyaslayamayiz zaten abi. Hepimiz hemfikiriz sanirim. Alim olmakla yazar olmak bir degil. Ali seriati bir yazar sonucta. Yazar ile alim, muctehid ilmi bir olamaz degil mi
          İnsanlar, sanırlar mı ki inandık derler de öylece bırakılıverirler ve sınanmaz onlar?

Yorum

KARŞIMDA; Aziz Şehid Ali Şeriatinin bütün kitapları, yanında Aziz imamın Kitapları ve yanında Şehid Mutahharinin kitapları keşke Aziz İmam 52 kitabını çıkaracak yiğitler çıksa neeerde....Kevsercilere hakkımı helal etmiyorum Tabatabainin tefsirini tamamlamdılar 11 de çakılı kaldılar.Sünniler haftada 2 cilt çıkarırken bunlar 20 yılda 20 cilti çıkaramadılar eften püften kitaplarla uğraşıyorlar...Fadlallahın eserleri nerede ahh bu tembel Şiiler...
            YaptınızYapmadınız

Yorum

[quote author=frk date=1402066588 link=topic=25159.msg173959#msg173959]
              KARŞIMDA; Aziz Şehid Ali Şeriatinin bütün kitapları, yanında Aziz imamın Kitapları ve yanında Şehid Mutahharinin kitapları keşke Aziz İmam 52 kitabını çıkaracak yiğitler çıksa neeerde....Kevsercilere hakkımı helal etmiyorum Tabatabainin tefsirini tamamlamdılar 11 de çakılı kaldılar.Sünniler haftada 2 cilt çıkarırken bunlar 20 yılda 20 cilti çıkaramadılar eften püften kitaplarla uğraşıyorlar...Fadlallahın eserleri nerede ahh bu tembel Şiiler...
              [/quote]
              Frk kardes bence cok olumsuz dusunuyosun
              1. Kevser yayinciligin sana ne gibi hakki gecebilir ki helal etmiyorsun?
              2. Sunnilerin kitaplari ile bizim kitaplaeimiz bir degil bunu kiyaslayamayiz.
              Bizimkilerden Allah razi olsun ince eleyip aik dokuyorlar. Ceviri olsun duzen olsun cok ugrasiyorlar ben sahidim.
              Kaldi ki sunni kitabevleri bol. Cevirmen bol. Kevser yayincilik cok mu genis cok mu buyuk de kaale almiyolar sanki.

3. Eften puften kitap dediginiz sanirim oyku kitaplari ya da cocuk kitaplaridir. Cunku dini kitaplara eftwn puften dememissinizdir sanirim?
              4. Siiler mi tembel, sen sii misin frk kardes
              Selametle

Yorum

BU SORU VAAH VAAH hala mı bu soru cevap versem inanacak mısın sizden farklı düşünen herkes bu soruyla karşılaşıyor şii misin elma mısın armut musun kavun musun ona siz karar verin artık...
                YaptınızYapmadınız

Yorum

[quote author=frk date=1402067847 link=topic=25159.msg173961#msg173961]
                  BU SORU VAAH VAAH hala mı bu soru cevap versem inanacak mısın sizden farklı düşünen herkes bu soruyla karşılaşıyor şii misin elma mısın armut musun kavun musun ona siz karar verin artık...
                  [/quote]
                  Yok frk kardes seni mezhebinden oturu yargilamam bana da dusmez zaten. Sordum cunku siileri cok yabana atiyosun. Sii olmadigini dusunuyorum. Dusunmekle olmadigindan sorayim dedim. Zira her " ben siiyim" diyen sii degildir. Siilik ameldedir dilde degil. Buna karsin tembellik hususunda butun siileri genellemenin icine aldigin icin merak ettim. Hani ben tembelimdir, o tembeldir sunlar tembeldir de butun siiler nasil oluyor?

Yorum

Sevgili Saghaleine doğrusu bende Şii'misin sorusunu doğru bulmuyorum. Ama lütfen bu sözümü kırılmanı istemem.

Kevser yayınları el Mizan'ı kendileri çevirmiyorlar. Her sayfası için bir zamanlar 50 dolarmı 150 dolarmı hatırlamıyorum veriyorlardı. Netice de bu insanlarında çok kısıtlı gelirleri var. Kiraları var. Alimlerin maaşları var. var da var. Eğer geçmiş El Mizan'dan istedikleri geliri elde etselerdi, fıtratta vardırki kazançları olan bir işe niye girişmesinler. Sırf para kazanmak içinde olsa bu işe hızlandırırlardı. Ama bu normal bir kitap değil ki hemen çeviresin. El Mizan. Çok ağır bir kitap. Her insan bunu çeviremez. Onun için parayla çevirtiyorlardı.
                    Namazı hafife alana biz Ehl-i Beyt'in şefaatı ulaşmayacak. İmam Cafer-i Sadık (a.s.)

"Şiilerimiz halvetlerde/yalnız kaldıklarında Allah'ı çok zikredenlerdir." İmam Cafer-i Sadık (a.s.)

Yorum

Şuan 14 ciltlik hadis kitabı çıkmış. Allah'a şükürler olsun. Yani Allah alimlerimizden razı olsun. Onların çaba ve gayretleri vesilesiyle biz bu mektebi, hadisleri tanıyoruz. Allah'ım sana şükürler olsun.

Yorum

...edit...

DİKKAT! Forum Kurallarına Uyunuz.

Yorum

14 ciltlik HADİS kitabı mı hangisi ve hangi yayınevi yazabilir misiniz...
                          YaptınızYapmadınız

Yorum

...edit...

Yorum

Şianın çok meşhur Felsefeci uleması var ne zamandan beri Şia felsefe düşmanı oldu SUBHANALLAH
                              YaptınızYapmadınız

Yorum

Mutekaddimun felsefeye düşmandı kardeşim ve felsefecileri kafir bilmekteydi

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X