Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Mezhebi kışkırtıcılık

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Mezhebi kışkırtıcılık

Mezhebi kışkırtıcılık yapan yazar-çizer ve saray mollalarının amacı nedir-bunlara neye hizmet ediyor?
    Fitne, adam öldürmekten daha büyük bir günahtır"/ (Bakara,217). İmam Cafer Sadık‘a(a.s) neden fitne adam öldürmekten daha büyük günahtır diye sorulduğunda şöyle buyurdular: Çünkü fitne olmaz ise adam öldürmek de olmaz.
    Ahlak üstatları şöyle bir olay anlatırlar:Hacca gitmiş olup da hacı olmayan ancak adının önüne hacı ibaresini bırakan bir şahıs babaları yeni ölmüş olan bir kabilenin gençlerinin yanına gelir ve onlara şöyle der; Yazıklar olsun sizlere, ben sizin babanızın çok yakın bir dostu olduğumu biliyorsunuz, benim dostumun sizler gibi evlatları olmamış olsaydı daha iyi olurdu. Merhum babanızın şu an mezarda kemikleri sızlıyor. Gençler bu sözlerin ne anlama geldiğini sorduklarında, hacı şöyle dedi; Az önce aranızda kırgınlık olan falanca kabilenin yanındaydım, onlar babanızın mezarın küfrediyorlardı ve sizleri ani bastırıp zarar vermek için buraya geliyorlar. Gençler bu söylenenlere inandılar ve onlar buraya gelip bizleri kadınlarımız ve çocuklarımız içinde ansızın yakalamasınlar diye biz hazırlanıp onları yolda yakalayalım dediler ve ellerine ağaçları, sopaları alarak hareket ettiler. Hacı kestirme yoldan acele ile diğer kabilenin gençlerine vardı ve aynı sözleri onlara da sarf etti. Onlar da hazırlanıp yola koyuldular. Böylelikle iki grup yolda karşılaşmış oldu ve her iki grup da kendi aralarında, hacı amcanın dedikleri doğruymuş, Allah hacı amcadan razı olsun, o bize haber vermeseydi bunlar bizi fena bastıracaktı dediler. Bu mezkûr hacı çekildi bir kenara ve pusuda beklemeye koyuldu. Şeytan bunun yanına gelerek ne beklediğini sordu;

Hacı: Şu iki kabilenin gençlerini birbirlerine düşürdüm, kaç kişinin başı kırılacak, kaç kişi ölecek…onu bekliyorum dedi. Hacı da şeytana sen burada ne arıyorsun diye sorduğunda, şeytan: Ben de şu harabeye bir birlerine namahrem olan bir kadınla bir erkeğin girmesini vesvese ettim, onların gayri meşru ilişkiye girmesini bekliyorum dedi. Hacı; sen şeytansın ben de insanım, beklediğin şeye bir bak. Benim yaptığım iş seninkinden daha büyüktür dedi. Şeytan ise, hayır yanılıyorsun benim işim seninkinden önemli ve daha büyüktür. Zira şu harbeye girmelerine vesvese ettiğim kadın ve erkek gayri meşru ilişkide bulunurlarsa o ilişkiden senin gibi çocuklar dünyaya gelir ve büyüdükleri zaman da senin gibi toplumda fitne ve fesat unsuru olurlar.

İmam Hamenei:
    ... Bugün İslami uyanış hareketini tehdit etmekte olan en büyük tehlikelerden biri ihtilaflara yol açılması ve bu hareketlerin fırkalar, mezhepler, kavimler ve uluslararası kanlı çatışmalara dönüşmesidir.
    Bu entrika şu anda Batılı casusluk servisleri ve siyonizm tarafından petro-dolarlar ve satılmış politikacılar vasıtasıyla Asya'nın doğusundan Afrika'nın kuzeyine kadar ve özellikle de Arap bölgesinde ciddi olarak izlenmektedir. Allah'ın yarattığı halkların hizmetinde olabilecek olan bunca para tehdit, tekfir, terör, patlamalar ve Müslümanların kanlarının dökülmesi ve uzun süreli kin ateşinin tutuşturulması yolunda harcanmaktadır. Bir bütün halindeki İslami gücü, çirkin hedefleri önünde bir engel olarak görenler, İslam ümmeti içerisindeki ihtilafları körüklemeyi şeytani amaçları için en kolay yol olarak görmüşler ve fıkıh, kelam, tarih ve hadisteki doğal ve kaçınılmaz teorik farklılıkları tekfir, kan dökümü, fitne ve fesadları için bir vasıta kılmışlardır.
    İç çatışmalar sahnesine dikkatle bakıldığında, düşmanın bu facialar ardındaki eli görülecektir. Bu gaddar el, hiç kuşkusuz toplumlarımız arasındaki cehaletler, asabiyetler ve yüzeyselliklerden yararlanmakta ve mevcut ateş üzerine benzin dökmektedir. Dini ve siyasi elitler ve ıslahatçı şahsiyetlerin bu bağlamdaki görevi oldukça ağırdır.
    Şu anda Libya, Mısır, Tunus, Suriye, Pakistan, Irak ve Lübnan çeşitli şekillerde bu tehlikeli alevlerle karşı karşıya bulunmaktadır. Özenle dikkat edilmesi ve gereken ilacın bulunması zorunludur. Bütün bunları ideolojik ya da kavmi amaçlar ve araçlara bağlamak safdillik olur. Batılı propagandalar ve onların bölgedeki uşak medyaları, Suriye'deki yıkıcı savaşı bir Şii ve Sünni çatışması olarak göstermekte ve Suriye ve Lübnan'daki direnişin düşmanları ile siyonistler için güvenli bir ortam oluşturmaktalar. Oysa Suriye'deki kavganın her iki tarafı da Sünni veya Şii olmayıp, anti-siyonist direnişin taraftarları ya da onların muhalifleridir. Ne Suriye devleti Şii bir devlettir ve ne de bu devletin laik ve İslam karşıtı muhalifleri Sünni bir gruptur. Bu faciaya yol açan senaryoyu yönetenlerin tek hüneri, mevcut yıkıcı savaşta kimi safdillerin mezhebi duygularından yararlanmalarıdır. Sahneye ve çeşitli düzeylerdeki icracılarına bakıldığında, mesele her insaflı insan tarafından anlaşılacaktır.
    İslam İnkilabı Rehberi(İmam Hamenei ) :
    ‘’Şiiler ve Sünniler arasında tefrika çıkarmak isteyenler Şii de olsa Sünni de olsa İslam'ın düşmanlarıdırlar .İran halkının vahdetine engel olmak isteyenler kimlerdir bakın onlara. Bunların düşmanın aletleri olduklarını bilin. Ya düşmanın doğrudan senaryosunu uyguluyorlar, ya da aletidirler. Sünniler ve Şiiler arasında mezhep bahanesiyle tefrika doğurmak isteyenler, Şii de olsalar Sünni de olsalar, düşmanın satılık kişileridirler, bilsinler veya bilmesinler bu böyledir. Bazen insanın düşmanın uşaklığını yapıp bundan haberdar olmaması mümkün olmaktadır. Bunlar orada burada, Irak’ta bir türlü, Afganistan, Pakistan ve diğer yerlerde başka türlü terörist eylemler düzenlemeleri için petro-dolarlarla beslenmektedirler ve düşman tarafından kullanıldıklarını bilmemektedirler.
    " Söyledim... duydu anlamına gelmez
    Duydu... doğru anladı anlamına gelmez
    Anladı... hak verdi anlamına gelmez
    Hak verdi... inandı anlamına gelmez
    İnandı... uyguladı anlamına gelmez,
    Uyguladı... sürdürecek anlamına gelmez.”

Ynt: Mezhebi kışkırtıcılık

"güzel" bir masal + "güzel" bir taktik. ama kesinlikle ise yaramaz, yarayamaz. aksine emevi saray mollalarinin biraktigi bu taktik insani rezil eder. insana bir taraftan "taassuptan kacinalim" dedirtir diger yandan bazi krallari savunma adina bu krallarin amellerini görmezden getirtir, bu krallari hadislere göre degil hadisleri krallara göre reddedecek kadar taassupcu yapar. insana bir yandan "rehber, islam inkilabi" diye sloganlar attirir diger yandan rehberin vahiy evine hücum hakkindaki görüsünü cignettirir.... saymakla bitmez.

Yorum

[quote author=Elmeddin link=topic=25006.msg168761#msg168761 date=1373461194]
      "güzel" bir masal + "güzel" bir taktik. ama kesinlikle ise yaramaz, yarayamaz. aksine emevi saray mollalarinin biraktigi bu taktik insani rezil eder. insana bir taraftan "taassuptan kacinalim" dedirtir diger yandan bazi krallari savunma adina bu krallarin amellerini görmezden getirtir, bu krallari hadislere göre degil hadisleri krallara göre reddedecek kadar taassupcu yapar. insana bir yandan "rehber, islam inkilabi" diye sloganlar attirir diger yandan rehberin vahiy evine hücum hakkindaki görüsünü cignettirir.... saymakla bitmez.
      [/quote]

Bakalım kim rezil olacak.

İmam Hamenei:

“Bugün İslam’ın yüzünü üç akım tehdit ediyor; tekfircilik, ifrat ve mütehaccirler(Açıklama:Ümmetin içinde bulunduğu hassas duruma dikkat etmeyip birtakım ihtilaflı konuları sürekli gündeme taşımaktadırlar. Bunu yaparken de hakkın hizmetinde olduklarını, gerçekleri anlatıp yazdıklarını, hakikatlerin anlaşılmasına çalıştıklarını ileri sürerler. Onlara göre, “gerçekler” gizlenemez, örtülemez ve "vahdet" adı altında bu gerçeklere göz kapanamaz.Bunlar, Düşmanların yaktığı ateşe odun taşıyan dostlardır.) Bunlar topluma tanıtılması ve ifşa edilmeli.”
      (Uluslar arası İslami Radyo ve Televizyonlar Birliği’nin 6. Genel Kurul toplantısı, Tahran)

Rehber ne diyor.Anladın.Yok anlamazsın.Acaba sizin konumunuz ne?

Yorum

"(Açıklama:Ümmetin içinde bulunduğu hassas duruma dikkat etmeyip birtakım ihtilaflı konuları sürekli gündeme taşımaktadırlar. Bunu yaparken de hakkın hizmetinde olduklarını, gerçekleri anlatıp yazdıklarını, hakikatlerin anlaşılmasına çalıştıklarını ileri sürerler. Onlara göre, “gerçekler” gizlenemez, örtülemez ve "vahdet" adı altında bu gerçeklere göz kapanamaz.Bunlar, Düşmanların yaktığı ateşe odun taşıyan dostlardır.)"

Bu söz İmam Hamenei'ye mi ait!??

Yorum

Velfecr sitesi İmam Hamenei'ye iftira attı! Bu sitede bu gündeme geldi! Rehberden bu görüş soruldu. Rehberin makamınca açıklandı Hayır böyle bir fetvamız yoktur! Buna rağmen sitede halen bu iftirayı tuttular! belki hala da duruyordu!

Rehbere böyle iftira atan, onun vermediği fetvayı ona iftira atacak kadar gözü kör olanlardan bize delil mi gösteriyorsunuz!

HAyır! Size dediğimiz gibi hüccet tamamlanmış görünüyor bizim açımızdan. Artık siz İmam Hamenei'den bilgileri İmam Hamenei'nin onayladığı alimlerden nakletmedikçe asla iflah olmayacaksınız. kendinizi kandırmayın

Yorum

kevserizehra, sen nasil hala utanmadan konusa biliyorsun? vahiy evine hücum konusunda "rehberin görüsünü sunarsam kabul edecekmis?" dedigimde susup kalan sen degilmiydin?

Yorum

Bunlar Rehber'i takip edeceklerine onu kendi görüşlerine alet ettiklerinde sanıyorlar ki Rehberi anıyor ve takip ediyorlar, bizim de öyle aldanacağımızı sanıyorlar!

Açıklama diye utanmadan Rehbere kendi görüşlerini yamamaya çalışan zihniyeti velayet dostları yutacak öyle mi!

ancak kendiniz kandırırsınız. şu ana kadar olduğu gibi...

bu zihniyetin önüne kaya gibi İmam Humeyni dikilmiş ve Şiayı yayın! her vesileden yararlanın Hüseyni meclisleri artırın, deyince dilleri tutulmuştu, Şiayı İran İslam İnkılabı'nın anayasaına koyunca şok olmuşlardı, beklemedikleri bir şeyle karşılaşmış anlam verememişlerdi!

Asıl şok ahirette yaşanacak.

Rabbim bize acısın... Eğer onun acıması olmazsa bizim kurtuluşumuz olmaz..

Yorum

[quote author=Elmeddin link=topic=25006.msg168766#msg168766 date=1373482795]
                kevserizehra, sen nasil hala utanmadan konusa biliyorsun? vahiy evine hücum konusunda "rehberin görüsünü sunarsam kabul edecekmis?" dedigimde susup kalan sen degilmiydin?
                [/quote]

yayınla.

Yorum

[quote author=selmancan link=topic=25006.msg168765#msg168765 date=1373477055]
                  Velfecr sitesi İmam Hamenei'ye iftira attı! Bu sitede bu gündeme geldi! Rehberden bu görüş soruldu. Rehberin makamınca açıklandı Hayır böyle bir fetvamız yoktur! Buna rağmen sitede halen bu iftirayı tuttular! belki hala da duruyordu!

Rehbere böyle iftira atan, onun vermediği fetvayı ona iftira atacak kadar gözü kör olanlardan bize delil mi gösteriyorsunuz!

HAyır! Size dediğimiz gibi hüccet tamamlanmış görünüyor bizim açımızdan. Artık siz İmam Hamenei'den bilgileri İmam Hamenei'nin onayladığı alimlerden nakletmedikçe asla iflah olmayacaksınız. kendinizi kandırmayın
                  [/quote]

ne dediğini anlamıyorum.delilli belgeli konuş.Müçtehitlerden o kadar söz attım maşallah hepsini tevil ettin.Tevilcilikte Abdurrahman DİLİPAK'ı geçtin.Yok efendim maslahat icabı söylemiş-böyleymiş.Yani sen kardeş ne kadar delil belge veriyorsan ver bana bunlar hava-civa mı demek istiyorsun.

Yorum

Yıllardır söylüyoruz kardeşler yapmayın-etmeyin.Bakın İmam-Rehber şöyle diyor.Sıkıntılar var.Hassas meseleleri deşmeyin.Fitneye odun taşımayın.Yok dinlemiyorsunuz-anlamıyorsunuz.Sonra Suriye savaşı çıktı.Sizin bu yangına körükle gitmenizden dolayı binlerce kinlenmiş cani Suriyeye akın etti.Biz bu insanları kazansaydık-kazanmaya çalışsaydık daha iyi olmaz mıydı ümmeti resul için.Çevremizdeki insanlara İnkılabı anlattığımızda efendim şia böyledir-şöyledir diyorlar.Biz kardeş bak müçtehitlerimiz böyle demiyor desek de malesef sizin fitnenizden dolayı birşey izah edemiyoruz.

Yorum

[quote author=kevserizehra link=topic=25006.msg168781#msg168781 date=1373530975]
                      ne dediğini anlamıyorum.delilli belgeli konuş.Müçtehitlerden o kadar söz attım maşallah hepsini tevil ettin.Tevilcilikte Abdurrahman DİLİPAK'ı geçtin.Yok efendim maslahat icabı söylemiş-böyleymiş.Yani sen kardeş ne kadar delil belge veriyorsan ver bana bunlar hava-civa mı demek istiyorsun.
                      [/quote]

Sünni ülkelerde şiiliği yaymak haramdır diye güya Rehber bir fetva vermiş, bu da Mısır'da mı dile getirilmiş ne? işte fetva birinci ele ulaşılarak yalanlandı:

[quote author=Velayet_Nuru link=topic=22713.msg143029#msg143029 date=1329560481]selamun aleykümarkadaşlar, ben az önce makam-i muazzem-i rehberin (hafazahullah) defterini aradım, rehberin; "Sünni ülkelerde Şiiliği tebliğ etmek haramdır" diye bir fetvası var mıdır? diye sordum, cevap olarak "Hayır, rehberin böyle bir fetvası yoktur" dediler..İran'ın Kahire'deki çıkarlarını koruma ofisi müdürü Mücteba Emani, rehber'in on yıl önce böyle bir fetva verdiğini söylemiş dedim, rehberin defterinde olan yetkili; "hayır böyle bir fetva yoktur ama eğer şiiliği açıkça yaymak ihtilafa, fitneye ve ümmetin parçalanmasına sebep olacaksa o zaman doğru olmaz, aksi takdirde sakıncası yoktur.." dedi.[/quote]

konu sitede şu linkte tartışılmış:

http://www.velayet.com/Forum/velayet...-t22713.0.html

AHA İŞTE LİNK HALA CANLI VE REHBERE ATILAN İFTİRA FETVA SİTEDEN 1 YILDAN FAZLA ZAMAN GEÇTİ HALA KALDIRILMAMIŞ:

http://www.velfecr.com/sunni-ulkeler...98-haberi.html

SİZCE ŞİMDİ VELFECR SİTESİNE GÜVENİLİR Mİ!

Yorum

bu kadar zaman sonra "yayinla" diye biliyorsun ancak. insaAllah en kisa zamanda bunu zevkle yapacagim, bakalim o zaman ne olacak.

Yorum

Sünnilik her gün her saniye her ortamda:

Televizyonlarda,
                          İnternette
                          okullarda
                          Kur'an kurslarında
                          kitaplarda
                          camilerde
                          sokaklarda
                          evlerde
                          dernek ve vakıf gibi sivil toplum kurumlarında

velhasıl her yerde her saniye anlatılıyor. Sünnilik eşittir İslam gibi bir dil ve uslupla anlatılıyor. Hanefi inanç ve ibadetlerine göre düzenlenmiş okul kitaplarında bu anlatılan hanefiliğin mezhep değil İslam'ın kendisi olduğu yargısıyla konular işlenmiş. tüm ülkede böyle. hatta tüm dünyada böyle! Allah'ın, hakkında hiç bir delil ve yetki vermediği Ebu Hanife ve diğerleri Peygamber gibi din ihdas etmişler bu bidatlarla dolu din anlatılıyor.

Siz bunlardan hangisine gidip hayır bu din değil bu hanefilik bu sünnilik dediniz, Mezhep kışkırtıcılığı yapmayın dediniz! siz ABD için çalışıyorsunuz dediniz!

biz tüm bu imkan ve yaygın propaganda ve güçten yoksun gariban şiiler gelmişiz üç beş kişi velayette toplanmışız bize atılan iftiralara cevap veriyoruz, ümmetin unuttuğu Ehlibeytin mazlumiyetini dile getiriyoruz

Vay efendim siz mezhep kışkırtıcılığı yapıyorsunuz diyorsunuz

hiç mi Allah'tan korkmaz kuldan utanmazsınız! Sünni diktatörlüğün bizzat krallar eliyle nasıl bir hegomonyaya dönüştüğünü görmüyor musunuz!

bari gidin krallarınızın sözlerini aktarın, bırakın da Müctehidlerini mukallitleri anlatsın. onların sözlerini, onlara inanan ve inandığını yaşayan şiilerin kendileri anlatsın!

Okullarda tVlerde şiaya atılan iftiralarla ilgili olarak burada yazdıklarınızı paylaşın. Şiiler iftiracı değildir çatışmacı değildir siz hep öldürüyorsunuz onlar bizi öldürmeyin demesinler mi! diye...

Allah'tan korkun. Hesaplarımız hep bir yerde tutuluyor ve sorulacak!

Yorum

[quote author=kevserizehra link=topic=25006.msg168782#msg168782 date=1373531399]
                            Yıllardır söylüyoruz kardeşler yapmayın-etmeyin.Bakın İmam-Rehber şöyle diyor.Sıkıntılar var.Hassas meseleleri deşmeyin.Fitneye odun taşımayın.Yok dinlemiyorsunuz-anlamıyorsunuz.Sonra Suriye savaşı çıktı.Sizin bu yangına körükle gitmenizden dolayı binlerce kinlenmiş cani Suriyeye akın etti.Biz bu insanları kazansaydık-kazanmaya çalışsaydık daha iyi olmaz mıydı ümmeti resul için.Çevremizdeki insanlara İnkılabı anlattığımızda efendim şia böyledir-şöyledir diyorlar.Biz kardeş bak müçtehitlerimiz böyle demiyor desek de malesef sizin fitnenizden dolayı birşey izah edemiyoruz.
                            [/quote]

EE Suriye savaşının nedeni olarak madem ABD ve siyonist İsraili göremiyorsunuz, o zaman Rehberimiz İmam Hamenei'yi suçlayın! Eğer ABD planına ses çıkarmasaydı Suriye Savaşı çıkmazdı! Neden bizi suçluyorsunuz. Şurası kesin ki eğer hiç bir şii ağzını açıp tek kelime bile etmese Suriye'de vahhabiler yine savaş çıkaracaktı! Çünkü Suriye savaşının temeli Şia Sünni farklılıkları değil İsrail Müslüman çatışmasıdır! ABD hegomonyasıdır. Bu durumda ABD'nin hiç sevmediği şey Şia'ya yardım etmek onların yanında yer almaktır. Buyrun o zaman siz de (güya sünni olan) site ve siyasi yöneticilere gidin Şiayı anlatın!

Yorum

selmancan ben şiiliği yaymak helal ve haramdır diye bir tabir kullanıyor muyum?Şimdi şu sayfada yazılarımın neresinde böyle bir ifade var göster bakalım.Eğer böyle bir tabirim yoksa ki yok,o zaman senin amacın konuyu saptırmak.Zaten tevil ve saptırmada üstüne yok doğrusu.Maşallah.

Konumuz mütehaccirler kimdir,amaçları nelerdir,islama tehlikeleri nelerdir.

Mütehaccir:Ümmetin içinde bulunduğu hassas duruma dikkat etmeyip birtakım ihtilaflı konuları sürekli gündeme taşımaktadırlar. Bunu yaparken de hakkın hizmetinde olduklarını, gerçekleri anlatıp yazdıklarını, hakikatlerin anlaşılmasına çalıştıklarını ileri sürerler. Onlara göre, “gerçekler” gizlenemez, örtülemez ve "vahdet" adı altında bu gerçeklere göz kapanamaz.Bunlar, Düşmanların yaktığı ateşe odun taşıyan dostlardır.

Evet mütehaccirler bunlardır.Ve siz de mütehaccirsiniz diyorum.Konu bu anladın.Sağa sola meseleyi çekme.Ha zaten bu fetvanın doğru-olup olmadığını sorulmuş.Cevapta ne denilmiş:

''hayır böyle bir fetva yoktur ama eğer şiiliği açıkça yaymak ihtilafa, fitneye ve ümmetin parçalanmasına sebep olacaksa o zaman doğru olmaz, aksi takdirde sakıncası yoktur.."

Biz ne diyoruz ülkemizde ihtilaf,fitne ve ümmetin parçalanmasına neden oluyorsunuz.diyoruz.Yani laf anlamıyan mütehaccirlersiniz.diyoruz.Hassas meseleleri hep deşmenizin nedeni nedir?Yoksa böyle yapmakla ümmetin birleşmesini mi arzuluyorsunuz.Gülelim mi ağlıyalım mı?

Kardeş Türkiye'de şu grubun amacı (ister bilinçli ister bilinçsizce olsun) DIŞ SERVİSLERE HİZMETTİR.Bu grupda samimi mümin dostlar var ki ben buna kalben inanıyorum ama içlerinde dışla farklı yerlerle bağlantısı olan da var.Ve malesef iş bu kişilerin kontrolünde.Bunlar da şia adını kullanarak ülkedeki Türkiye'deki insanları İnkılap düşmanı yapmaktır.Tekfirciler ve ifrat edenlerde aynı yere bağlılar.Aynı yerden emir alıyorlar.Siz Haydar gibi İran İslam inkılabı düşmanı kişilerin televizyonlarına çıkın-onlarla cirit atın.Yok efendim haydar hocam canım hocam ne güzel demiş ....Sonra da kalkıp efendim Fadlullah'ın şia'daki konumu ,sunni geçinen şu munafıkların konumu gibidir deyin.Haydar hoca ,Fadlallah munafık ha.Ben de sizin o yazınıza karşılık şöyle diyorum sizin şiadaki konumunuz sunniler içinde hoca geçinen münafıkların konumu gibidir.Bimukabele.YETER BE sitenizde utanmadan müçtehitlere efendim o da kimmiş.diyorsunuz.SİZ KİMSİNİZ SİZ.

Yorum

YUKARI ÇIK
                              Çalışıyor...
                              X