Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Mezhebi kışkırtıcılık

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Mezhebi kışkırtıcılık

Asıl konuyu saptırmada bulunan sizsiniz.

Siz Mütehaccir kelimesi ile ilgili açıklamayı İmam Hamenei'ye iftira atmışsınız. Bunu İmam Hamenei mi söyledi dedim cevap vermediniz. ben bu iftiranın kaynağını aradım. yani Mütehaccir kelimesine parantez açıp istediğini oraya yazıp bunu İmam Hamenei'ye yamayan alıntınızın kaynağını aradım ve yine aynı merkez yani velfecr.com çıktı. Ben de dedim ki velfecr zaten İmam Hamenei'ye iftirada üstüne yok! işte bundan daha kötüsü İmam'ın vermediği fetvayı verdi diye sitelerine koydular. Bu sözde fetvayı hala sitelerinde tutuyorlar. Şimdi böyle hem de Veliyyi Fakih'e iftiracı bir sitenin mütehaccir kelimesinin açıklamasını kendisinin yapıp İmam Hamenei'ye iftira etmesine şaşırmadım demek istedim. Böyle bir sitenin bize delil olmayacağını gösterdim.. Hala bu iftira fetva sitede duruyor. Şimdi fitneyi çıkaran kim? biz mi yoksa sizinle aynı görüşte olan velfecr mi?

Eğer sünniliğin bu kadar baskın şekilde hatta şiileri sünnileştirme boyutundaki baskılarına hiç bir şey demiyor da burda bir kaç gariban şiiyi hedef alıyorsanız kusura bakmayın sizin samimiyetinizi düşünemem! düşünmem! Bu durumda: "iyi de neden Kerbelayı gündeme getiriyorsunuz o yarayı neden kaşıyorsunuz olmuş geçmiş bir olay neden düşmanlığı körüklüyorsunuz" diyen yezid torunlarından ne farkınız kalır! Kerbelayı da gündeme getirmek birilerine göre fitne ve düşmanlık değil mi!

Biz bu sitede hakikatleri dile getirmezsek Şiayı tanıtmazssak bu kadar yoğun baskı ve fitne karşılsında şia sünniliğin ezici yalanları altında kalmaz mı! Elbette kalmaz çünkü İmam Zaman a.f mektebi koruyacağını buyurmuş, ama bizim gibi imanı zayıf olan bir çok kişinin ayağı kayar! bunun vebaline katlanabilecek misiniz? madem şii olduğunuzu iddia ediyorsunuz bu durumda hiç mi rahatsız olmuyorsunuz şianın kısıtlanıp sünniliğin baskı kurmasına, din diye sünniliğin anlatılmasına, esas dinin kendisi olan Ehlibeyt mektebinin adının silinmesine, hiç mi rahatsız olmuyorsunuz?

Oluyorsanız bunun için ne yapıyorsunuz?

Yorum

YETER BE sitenizde utanmadan müçtehitlere efendim o da kimmiş.diyorsunuz.SİZ KİMSİNİZ SİZ.
      falan sünni sitede 12 İmam'dan birine yalancı diyen HOCA(!) vardı. Sen git onları uyar.

Yorum

[quote author=kevserizehra link=topic=25006.msg168790#msg168790 date=1373565799]
        YETER BE sitenizde utanmadan müçtehitlere efendim o da kimmiş.diyorsunuz.SİZ KİMSİNİZ SİZ.
        [/quote]

Canim abim, sakin caninizi sikmayin, bunlar yoldan sapmislardir, vallahi Imam Mehdi(af) bunlardan razi degildir. Vallahi Imam(af) in habercisi bunlardan razi degildir. Bunlar Seyh Tusi(ra) veya Seyh Tabersi(ra) " hata yaptiklari icin (delilsiz - ispatsiz (kendi cikarlari ugruna)" Peygamber(saa) in ve pak Ehlibeyt(as) ' in hadisleri kabul edilmez derler, karsi geldigimizde o kadar asiriya giderler ki " nasibi veya kafir" demekten cekinmezler. Elmeddin bey, bu arada cevaplarinizi yakinda verecegim. Kevserizehra abim ben sizin yaninizdayim. Imam Huseyin(as) kurban oldugum demisti ya " Siilerimiz bizi terk etti" iste bunlar agizdan " sii " lafiyla sii olduklarini sanarlar oysa hic alakalari yoktur.

Yorum

bir kaç akşamdır düşünüyordum. bu başlık mezhebi kışkırtmaya neden oluyor diye. aslında bu kelimeyi hiç kullanmak istemem ama bu başlığın bu işlevde olduğuna artık iyice emin olmaya başladım.

tıpkı iki kişi düşünün. aralarında bir ihtilaf var konuşarak halletme ve orta bir yol bularak işi tatlıya bağlama niyetindeler. ama birisi çıkıp araya giriyor diyor ki insanların farklı düşünmeleri çatışmalara neden oluyor. bak o sana art niyetli dedi diye. bu iki kişinin anlaşma ve orta yol bulma, ihtiyaçlarını ortak bir çözümle giderme birinin diğerinin yaşam alanına girmesini engelleme şeklindeki olumlu ve yapıcı psikolojileri ne olur dersiniz? bir anda anlaşma arayan akıl: "haa demek ki bu karşıdaki adam beni alt etmek için bu farklılığı ortaya koymuş, vay hain bak ben senin hakkından nasıl gelirim!" demez mi? artık karşıdakini, bu düşüncesini doğrulatacak delil aramak için dinlemeye başlamaz mı?

burada şia anlatılıyor şia inançlarının sünnilikten farklı olduğu tanıtılıyor. Sünnileri kandırıp da şia düşmanı yapmak isteyen vahhabi iftiraları tanıtılıyor ve işin aslı ortaya konuyor. Sitenin kuruluş ve hizmet amacı bu!

Şimdi böyleyken bu sitede çok sayıda sünni, şiayı tanıyıp, vahhabilerin iftiralarının aslı olmadığını görürken, şianın da zaten kendilerinde olan 4 değişik inanç ve amele sahip mezhepler gibi itikadı ve ameli olan bir mezhep (bize göre mezhep değildir, Ehlibeyt öğretilerini açıklayan bir mekteptir) olduğunu görürken, birden biri çıkıyor ki hayır, "burdakilerin niyeti şiayı tanıtmak ve şiaya atılan iftiraları temizlemek değildir bunların amacı ihtilafları körükleyerek mezhep çatışması çıkarmak! mezhep kışkırtıcılığı yapmaktır!"

e şimdi dışardan ilk kez siteye gelmiş ve şiayı tanımak isteyen birisi ne site için ne düşünür Şia için ne düşünür!

Başlığa bakın: mezhebi kışkırtıcılık!

hiç iyi niyet var mı? hiç bu siteyle alakası var mı!

bi kere ben bu başlığı görünce en son bu site aklıma gelir. mezhebi kışkırtıcılık yapan en son site burasıdır da ondan. daha çok bu başlığı görünce, Suriye'de Irak ve Lübnan'da çatışma çıkarmak için şiaya iftira atan, şii camilerine bomba koyan ABD ajanları ve onların maşaları vahhabi teröristleri aklıma geliyor.

neden burası aklıma gelmiyor? Çünkü velayet.com'da şiayı anlatmaya çalışan üye ya da yöneticiler:

1- Şiayı mezhep görmezler bu yüzden bu başlık onların vasfını ortaya koymaz.

2- Kışkırtıcılık yapılsa site kuralları arasında bir inanç ekolü ya da mezhebinin kutsallarına saygısızlık ve hakaret yasaktır denmez ve bu yüzden çok kişiye ceza verilmez!

3- Bu sitede başka bir ekolün/mezhebin kutsallarına saygısızlık haramdır fetvasını veren Müctehid Velayeti Fakih İmam Hamenei ve diğer Müctehidlerin bağlıları var, ABD maşası ve çatışma çıkartan kirli elleri, ABD'den dolarla yemlenen ya da Suudi elinden dolarla semiren kimseler yok bu sitede!

4- Sitede tekfir de yasak, ve "ben müslümanım" diyen kimseyi tekfir eden de yok! Varsa bile bunlar da cezasını alıyor veya gözden kaçan istisna türünden örnekler!

böyleyken bu site mezhebi kışkırtıcılık iftirasına ve zulmüne maruz kalacak ne yaptı! Neyi gördünüz! Sırf sizin kafanıza uymuyor sizin vahdet ve mezhep tanımlama ve biçimine uymuyor diye bu iftirayı atmak caiz midir? Sordunuz mu Müctehidinize!

Bu başlığı gerçekten bu işi yapmaktan dolayı cepleri dolar dolanların sitelerinde açtınız mı!

Allah'tan korkun ve yaptığınızdan tevbe edin başlığı bir an önce yönetimden rica ederek kaldırtın! bunun vebaline katlanamazsınız.

bakın biz yine sabreder ve sizin iyi niyetinize binaen kaygı ve endişerinize cevap verirdik! ama şimdi ne oldu! zaten sitede delilleri çürümüş olan başka saplantılardakiler gelip buradan kar devşirmeye kalkıştılar! bir hareketi siz başlatabilirsiniz ama onu kontrol etmek artık sizin elinizde olmayabilir. başkalarının da düşünceleri ve şeytanları vardır!

Evrim bu sitede cevabını almış olmasına ve tartışmalardan kaçmış olamasına rağmen böyle bir başlık altında yapıcı bir cevap yazabileceğini düşünmediğim birisidir. bu yüzden bu şekilde cevap vermesi çok normaldir. Biz hadisle kendisine karşılık vermişken Şia alim yetiştirme standart ve merkezleri olan Kum ve Necef ölçülerinden geçmeyenler Şii olduğunu iddia edemezler derken ve bu merkezlerin bizzat İmamlar tarafından kurulup Zamanın İmamı tarafından denetlenmekte olduğunu belirtirken buna dair hiç bir cevabı olmamıştı.

şimdi kalkmış daha şiayı tanımadan İmam Zaman a.f'in bizden razı olmadığını iddia edebilmektedir. Önce şiayı tanı, Şia'nın yaşayan İmam inancını iyice özümse o zaman insanları tanırsın. İnsanları tanıyıp da doğruya ulaşamazsın diyor İmam Ali a.s. biz de hatırlatıyoruz.

Benimse yöneticilere önerim eğer (haddimeyse) bu başlığı kaldırmalarıdır. Bu sitede mezhebi kışkırtıcılık olmadığından bu tür konuların konuşulmasına, fitne ve iftiraların yeşermesine olanak tanımamalarıdır.

ves selam

Yorum

Siteyi uzun süredir takip ediyorum.Sadece bu siteyi de değil tabi.Bu siteyle bağlantısı olan kişi ve yazıları hemen hemen çoğunu gözden geçirdim.Ve bende oluşan kanaat olumlu olmadı.Kişi bazında konuşmaktan hoşlanmadığım ve bazı gerçeklerin ulu orta söylenmesinden hoşlanmadığım için bu alana girmiyorum.Bu sizin sorununuz.Deşmek sıkıntılara neden olacağının farkındayım.Ama şuna kanaatım tamdır:

Bu ülkede sağcı adıyla çıkanlar sağcılara en büyük darbeyi vurdu ve bu hareketin başındaki adamlar sağcıların en azılı düşmanıydı.
            Solcu adıyla çıkanlar solculara en büyük darbeyi vurdu ve bu hareketin başındaki adamlar solcuların en azılı düşmanıydı.
            İslamcı adıyla çıkanlar islamcılara en büyük darbeyi vurdu ve bu hareketin başındaki adamlar islamcıların en azılı düşmanıydı.
            Şia adıyla çıkanlar şialara en büyük darbeyi vurdu ve bu hareketin başındaki adamlar şianın en azılı düşmanıydı.
            Hizbullah(İnkılab) adıyla çıkanlar hizbullahilere(İnkılabilere) en büyük darbeyi vurdu ve bu hareketin başındaki adamlar İnkılabın en azılı düşmanıydı.

İnkılab olduğunda doğu ve güneydoğu anadoluda biz hizbullahız-irancıyız-inkılabiyiz diyen en radikal grup eline satırları alıp her köşe başında İranı seven-sempezitan besleyen insanları doğradılar.Menzil denilen grubun elemanları bunların elinde tek tek infaz edildi.Ama malesef bu adla çıktıklarından inkılabı seven insanları önce bünyelerinde topladılar kendilerine tabi olmayanları ise münafık adıyla bitirdiler.Şimdi ise televizyon-gazete-yazılarında inkılabı yerden yere vuruyorlar.Yani bünyelerinde topladıkları inkılabileri asimile edip bugün inkılabın en azılı düşmanı ettiler.

Yine İslamcı geçinen partilerin bugün islama en büyük darbeyi vurduğunu suriye-Irak-afganistan-lübnan ve hemen hemen ABD'nin olduğu her yerde gördük-görüyoruz.

Yine şia geçinen insanların şiayı ülkemizde sunnilerin en azılı düşmanı olarak tanıttığına işte şahit oluyoruz.Yahu insan kırık kapı olayını videolaştırıp orda bulunan gruplara haremi köpekler demesi neye hizmet ediyor.Yani direk orda Hz.Ömer'e köpek diyorsunuz.Kalkıp rehbere sorun şu adama bu lafı demek İnkılaba mı ABD'ye mi hizmettir diye sorsanıza.Haklı değilmiyim.
            " Söyledim... duydu anlamına gelmez
            Duydu... doğru anladı anlamına gelmez
            Anladı... hak verdi anlamına gelmez
            Hak verdi... inandı anlamına gelmez
            İnandı... uyguladı anlamına gelmez,
            Uyguladı... sürdürecek anlamına gelmez.”

Yorum

kevserizehra haklı da değilsin haksız da...

Ehlibeyt sevdasını yüreklerinde korlandıran kardeşlerimizi suçlu hatalı hatta islam dışı gösterme gayretin beni oldukça derinden etkiledi.

Resül(s.a.a) ve Ehlibeyt(a.s)'i hatırına artık bu konuyu kurcalamayın!

Bence anlam kargaşalarınız sizleri yanlış anlamalara sürüklemekte. İnanıyorum ki karşılıklı konuşsanız bu kadar katı olmaz taraflarınız ve taraftarlarınız.

Selametle...

[color=green][size=10pt]Akıllı kimsenin lisanı kalbindedir. Düşünerek söyler. [color=red]İmam Ali (a.s)

[color=black][size=10pt]Düştü Hüseyin atından sahray-ı Kerbelâ’ya...Cibril git haber ver Sultan-ı Enbiya’ya

Yorum

Resül(s.a.a) ve Ehlibeyt(a.s)'i hatırına artık bu konuyu kurcalamayın!

Yorum

[quote author=faramirofgondor link=topic=25006.msg168813#msg168813 date=1373654923]

[/quote]

Ben Resul'un ve Ehlibetin ayağındaki toza kurban olurum.Artık benim için bu konu kapanmıştır.

Yorum

Bu sitede bu konuda defalarca olmak üzere Vahdet konusunda, ihtilaflı meseleler konusunda tüm düşüncelerimizi, inancımızı açıkladık, beyan ettik. Her defasında, ya takiyye ile ya yalancılık ile, ya vahdeti baltalamak ile vs. vs. suçlandık durduk. Forumda mevcut hali ile görmediğimiz, bakamadığımız, Lanet, Küfür veya mezhep mensubu şahsı, rahatsız edici video, resim mevcut var ise, linkini verin bakalım, inceleyelim. Gerekeni yapacağımızdan emin olabilirsiniz.

Bu sitenin birilerini yıllardır çok rahatsız ettiğini biliyoruz. Bu rahatsızlık öyle bir hale geldiki, ne annemiz kaldı, ne karımız...Ne dinimiz kaldı, ne mezhebimiz... Ne namus bıraktılar, ne ahlak...Her türlü iğreçliklere mahkum edildik.

Ajan ilan edildik. İrancı dediler... Tefrikacı, Ahbari, Gulat dediler...Küfürlere maruz kalıp, Yalancılıkla itham edildik...Şunun, bunun adamı dediler...Dost bildiklerimiz bile yeri geldi sinsice vurmayı ihmal etmediler...Ama her şeye rağmen Sitemizden, geri adım atma babında bir zerre taviz vermedik. Sitemiz ayaktadır. Eksiklikler belki vardır, olabilir...Ümid ederim ki inşaallah mükemmelliğin en iyisini yaşarız veya yaşatırız...

FORUMDA, KÜFÜR, LANET, AHLAKSIZCA İTHAMLAR OLMADIĞI SÜRECE VE VERİLECEK CEVAPLARDA DELİLLER OLDUĞU SÜRECE DİLEYEN, DİLEDİĞİ KONUDA YAZABİLİR, PAYLAŞIMDA BULUNABİLİR...

Yorum

[quote author=selmancan link=topic=25006.msg168783#msg168783 date=1373539095]

Sünni ülkelerde şiiliği yaymak haramdır diye güya Rehber bir fetva vermiş, bu da Mısır'da mı dile getirilmiş ne? işte fetva birinci ele ulaşılarak yalanlandı:

konu sitede şu linkte tartışılmış:

http://www.velayet.com/Forum/velayet...-t22713.0.html

AHA İŞTE LİNK HALA CANLI VE REHBERE ATILAN İFTİRA FETVA SİTEDEN 1 YILDAN FAZLA ZAMAN GEÇTİ HALA KALDIRILMAMIŞ:

http://www.velfecr.com/sunni-ulkeler...98-haberi.html

SİZCE ŞİMDİ VELFECR SİTESİNE GÜVENİLİR Mİ!
                      [/quote]

Aziz ve değerli sözü güzel kardeşim. bizler halen bu konularda oyalanalım Sünni Şii Caferi Alevi.. birbirimize anlatalım başka hiçbirşeyler olmuyormuş gibi. Güzel kardeşim sen sünnete tabi değilmisin?her müslüman sünnete tabidir.hepimiz Kelime-i Şehadet getirmiyormuyuz??
                      Bizler ayrı dinlerdenmiyiz?Peygamberlerimiz farklımı Ehl-i Beytlerimiz farklımı???
                      Bakın adamlar Suriye ye de Türkiye ye de İrana da ihanet eden Irakada ihanet eden Kürtlerle büyük İsrail devletini nilden fırata kadar kuruyorlar.göremiyormuyuz?

Suriyenin alınması lazım büyük İsrail in kurulması için amaçları bu.ne özgürlük ne mezhep.. onların umurundamı sen şiisin ben sünniyim? hepimiz biriz onlar için ve yok edilmemiz gereken düşmanlarıyız.

Allah aşkına akıllı olalım başka ezan yok başka minareler yok...Bu foruma geldim Sünniyim. ama gerçekleri görebiliyorum, yıllarca bizleri düşman etmek istediler sahte mollalar din adamları ile siyonizm ve CIA belası.

birbirimizi kardeşçesine sevmeliyiz.Ancak müminler kardeştir bunu unutmayalım Allah ın emridir.

Bizler Şii lik Sünnilik yaymak için değil Suriye de Irak ta bu Kürtlerin ve Selefilerin başlarını nasıl ezer o topraklara huzur getiririz onu düşünmeliyiz..

Yanlışım varsa Allah rızası için söyleyin kardeşlerim

Yorum

[quote author=kevserizehra link=topic=25006.msg168804#msg168804 date=1373620157]
                        Siteyi uzun süredir takip ediyorum.Sadece bu siteyi de değil tabi.Bu siteyle bağlantısı olan kişi ve yazıları hemen hemen çoğunu gözden geçirdim.Ve bende oluşan kanaat olumlu olmadı.Kişi bazında konuşmaktan hoşlanmadığım ve bazı gerçeklerin ulu orta söylenmesinden hoşlanmadığım için bu alana girmiyorum.Bu sizin sorununuz.Deşmek sıkıntılara neden olacağının farkındayım.Ama şuna kanaatım tamdır:

Bu ülkede sağcı adıyla çıkanlar sağcılara en büyük darbeyi vurdu ve bu hareketin başındaki adamlar sağcıların en azılı düşmanıydı.
                        Solcu adıyla çıkanlar solculara en büyük darbeyi vurdu ve bu hareketin başındaki adamlar solcuların en azılı düşmanıydı.
                        İslamcı adıyla çıkanlar islamcılara en büyük darbeyi vurdu ve bu hareketin başındaki adamlar islamcıların en azılı düşmanıydı.
                        Şia adıyla çıkanlar şialara en büyük darbeyi vurdu ve bu hareketin başındaki adamlar şianın en azılı düşmanıydı.
                        Hizbullah(İnkılab) adıyla çıkanlar hizbullahilere(İnkılabilere) en büyük darbeyi vurdu ve bu hareketin başındaki adamlar İnkılabın en azılı düşmanıydı.

İnkılab olduğunda doğu ve güneydoğu anadoluda biz hizbullahız-irancıyız-inkılabiyiz diyen en radikal grup eline satırları alıp her köşe başında İranı seven-sempezitan besleyen insanları doğradılar.Menzil denilen grubun elemanları bunların elinde tek tek infaz edildi.Ama malesef bu adla çıktıklarından inkılabı seven insanları önce bünyelerinde topladılar kendilerine tabi olmayanları ise münafık adıyla bitirdiler.Şimdi ise televizyon-gazete-yazılarında inkılabı yerden yere vuruyorlar.Yani bünyelerinde topladıkları inkılabileri asimile edip bugün inkılabın en azılı düşmanı ettiler.

Yine İslamcı geçinen partilerin bugün islama en büyük darbeyi vurduğunu suriye-Irak-afganistan-lübnan ve hemen hemen ABD'nin olduğu her yerde gördük-görüyoruz.

Yine şia geçinen insanların şiayı ülkemizde sunnilerin en azılı düşmanı olarak tanıttığına işte şahit oluyoruz.Yahu insan kırık kapı olayını videolaştırıp orda bulunan gruplara haremi köpekler demesi neye hizmet ediyor.Yani direk orda Hz.Ömer'e köpek diyorsunuz.Kalkıp rehbere sorun şu adama bu lafı demek İnkılaba mı ABD'ye mi hizmettir diye sorsanıza.Haklı değilmiyim.
                        [/quote]

Hz. Ömer r.a 'na köpek diyen bir ifadeler eğer forum da insanlarda sözlendiriliyorsa o kişiler Ehl-i Beyt 'de de Sünnete de uzak insanlardır.
                        Allah aşkına ne yapmaya çalışılmaktadr? Şuanda Hz. Ali' r.a gelse o mübarek sözleri ile yerden yere vururdu hepimizi.Bu halimize bakalım. o kötü sözleri söyleyenler Hz. Ali r.a nı takip mi ediyorlar sanarlar. bilmezlermiki Hz. Ali ibadet ile ömrünü geççirmiş şehit edildiği günde 3 gün aç kalmış hiçbirşey yememiş ve her zamanını ibadet ile geçirmiş bir velidir.

O Evliyaların babası Cennet'in sultanlarının Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin' r.a Peygamber Efendimiz s.a.v in torunlarının babası değilmidir?
                        Siz kötü sözler yazarak mı Hz. Ali r.a na layık olup izleyiyoruz diyeceksiniz ( sözlerime aırmak isterimki bu forumdaki herkesi kastetmiyrum sadece kötü sözler yazanları kastediyorum ).????????

Hz. Ali r.a sözünü kimseden esirheyecek bir insan değildi.Kimseden de çokşükür zerre korkusu yoktu.
                        Eğer isteseydi kendisi sözünü hakkım der savunur ve alırdı.Bizler yüzlerce yıl yahudi siyonizm oyunlarına geldik itilaflara ayrımlara düştük aralarımızda.

Mübarek insanları rahat bırakalım kötü sözler söyleyip günaha girmeyelim.İlk önce kendimize bakalım yahu kardeşlerim. Cennete grebilecekmiyiz derdimiz bu olmalı.

Yorum

canbolat mısın nesin. "Irkçılık davası üzerine ölen bizden değildir." hadisini duymadın mı? Sen Kürtlerden ne istiyorsun? İslam da faşizm yoktur. Bütün ırkçılar dünya ahiret yansın.

A bırak bir de Hz. Ali dünyaya gelse sizin heva hevesinize göre mi söz söyliyecek. Ebubekir, Ömer Peygamberin vasiyetine kalleşlik yapmıştır. Okumadan yorum yapma.

Yorum

[quote author=faramirofgondor link=topic=25006.msg168890#msg168890 date=1373825456]

A bırak bir de Hz. Ali dünyaya gelse sizin heva hevesinize göre mi söz söyliyecek. Ebubekir, Ömer Peygamberin vasiyetine kalleşlik yapmıştır. Okumadan yorum yapma.
                            [/quote]

Ebebekir Ömer demek ki kalleş.Peki form yöneticileri niçin müdahale edip de samimiyetlerini göstermiyor.Bakın biz noktayı koyduk.Ama bunu acizliğin ifadesi olarak değil kardeşlerin ricası üzere yaptık.Ama duruyorlar mı?Yok.Şimdi şu yazılardan sonra Resul ve Ehlibeyt adını kullanıp bizi durdurmayın.Biz saygı sınırını aşmayacağız ama aşan da aşsın.Hodri meydan.

Yorum

6.Mektup

Muaviye’ye yazdığı mektup

Şüphesiz Ebubekir’e,Ömer’e,Osman’a biat edenler,onlara biat ettikleri şekilde bana da biat ettiler.Orada bulunanların(başkasını) seçme hakkı olmadığı gibi,bulunmayanın da reddetme hakkı yoktur.ŞURA,ANCAK MUHACİR’E VE ENSAR’A AİTTİR;ONLAR,TOPLANIP BİRİSİNE UYAR VE İMAM OLARAK NİTELENDİRİRSE,BU ALLAH’IN DA HOŞNUT OLDUĞU BİR İŞTİR.Kim,onların hükmüne razı olmayıp kınayarak veya bidate uyarak onların işlerini terk ederse,onu geri çevirirler.Kabul etmezse,müminlerin yoluna tabi olmadığı için onunla savaşırlar ve döndüğü şeyin vebalini de Allah,onun boynuna yükler.
                              Ey Muaviye,ömrüme yemin olsun,eğer heva ve hevesine uymadan aklınla düşünürsen,beni Osman’ın kanına girenlerden en uzak(ve tertemiz) bulursun.Sen çok iyi biliyorsun ki ben ,bu işin dışındayım.Ama yok bu işi benim üzerime yıkmak istiyorsan ve bildiğini (gerçekleri) gizliyorsan başka…Ve’s Selam.

faramirofgondor İmam böyle derken senin ne haddine ki İmam'ı savunma adına haddini bilmez bir şekilde kalleş diyorsun.Bana ilmi yazı at ki nefsinden konuşma.

Yorum

İmam Ali, Hz. Ebû Bekir’e biat işlemi sona erdikten sonra burada bir hutbe irad etti. Hutbesinde Müslümanları fitneye düşmemeleri hususunda uyaran Hz. Ali şöyle demektedir:
                                “Ey insanlar! Fitne dalgalarını kurtuluş gemisiyle aşın, birbirinizden nefret etmeyin. Öğünme taçlarınızı başınızdan çıkarın…” Nehc ül Belağa (Ferec Yayınları,Çeviri:Kadri ÇELİK,s.48,5.Hutbe)

faramirofgondor sen fitnesin.Ve ben de fitnenin gözünü çıkaracam.

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X