Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Mezhebi kışkırtıcılık

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Mezhebi kışkırtıcılık

Şia'da belirttiğim kuralı ben koymadım. İmamlarımız buna benzer ifadeleri kullanmışlardır ve nedenleri de budur. Bunu İmam şiilerine ve insanlığa söylemiyor. Muaviyeye söylüyor. Muaviye gibi bir muhataba ne demesi gerekirdi! Benim İmametimi kabul etmediğin için yandın mı diyecekti! Böyle dediğinde Muaviye'nin elindeki tüm kozları almış olur muydu?

bir insanı kendi silahıyla vurmaktan ve elindeki tüm sığındığı sahtekarlıkları ifşa etmekten daha ikna edici ne olabilir?

Yorum

Mutahharinin kitabında dediğiniz ifade var. diyorsun.Ordaki yanlış bana ait değil.Mutahhari demek ki yanlış yapmış veya elindeki kaynak farklı.Ama o ifadenin çok önemli olmadığını İmam'ın önceki amellerini söyleyerek iddia ediyorum zaten.
      " Söyledim... duydu anlamına gelmez
      Duydu... doğru anladı anlamına gelmez
      Anladı... hak verdi anlamına gelmez
      Hak verdi... inandı anlamına gelmez
      İnandı... uyguladı anlamına gelmez,
      Uyguladı... sürdürecek anlamına gelmez.”

Yorum

EĞER SAMİMİYET OLURSA BU TARTIŞMANIN OLUMLU BİR SONUÇ İLE SONUÇLANACAĞINA KANAATIM TAMDIR.iNŞALLAH OLUMLU OLACAK.AMA SABIR.

Yorum

Sadece Mutahhari'yi yazmış olsaydınız ona cevabımız farklı olurdu. Ama siz Nehcül Belağa ismini karıştırdınız mı bu iş değişir. Buyrun özür dileyin çünkü kaynakta tahrifat yaptınız. sonra vezirliği konuşalım. neden çekiniyorsunuz yanlış yaptığınız itiraf sizi küçültüyor mu?

Yorum

[quote author=selmancan link=topic=25006.msg168929#msg168929 date=1373840497]
            Sadece Mutahhari'yi yazmış olsaydınız ona cevabımız farklı olurdu. Ama siz Nehcül Belağa ismini karıştırdınız mı bu iş değişir. Buyrun özür dileyin çünkü kaynakta tahrifat yaptınız. sonra vezirliği konuşalım. neden çekiniyorsunuz yanlış yaptığınız itiraf sizi küçültüyor mu?
            [/quote]
            Mutahharinin adına pardon diyelim.Ama ben o yanlışlığın bile önemli olmadığını defalarca iddialarımla ve İmam'ın amelleriyle ispatlarım diyorum.Ama senin takıntını bir geçelim.Oldu mu?

Yorum

Siz Mutahhari'yi düşünmeyin kendi derdinize bakmalısınız. Çünkü Mutahhari sizin anladığınız anlamda anlamıyordu ki. O yüzden o rahatça bunu yazabilir. biz de bunu sorun görmeyiz. Mutahhari sizin gibi Eski halifelerden razıydı diye bir çıkarıma ulaşmıyor bu sözden. Zaten sorun burada. Ben de bu yüzden önemsiyorum.

yanlışı yapan sizsiniz Nehcül Belağa diye kaynak gösteriyorsunuz ama orada öyle bir ifade yok. Biz hutbeyi paylaşıyoruz ama sizi hala özür dilettiremiyoruz. Bu nefsine düşkünlük değil mi? Bu düşkünlük ilmi objektifliği alır götürmez mi?

Yorum

[quote author=selmancan link=topic=25006.msg168931#msg168931 date=1373841261]
                Siz Mutahhari'yi düşünmeyin kendi derdinize bakmalısınız. Çünkü Mutahhari sizin anladığınız anlamda anlamıyordu ki. O yüzden o rahatça bunu yazabilir. biz de bunu sorun görmeyiz. Mutahhari sizin gibi Eski halifelerden razıydı diye bir çıkarıma ulaşmıyor bu sözden. Zaten sorun burada. Ben de bu yüzden önemsiyorum.

yanlışı yapan sizsiniz Nehcül Belağa diye kaynak gösteriyorsunuz ama orada öyle bir ifade yok. Biz hutbeyi paylaşıyoruz ama sizi hala özür dilettiremiyoruz. Bu nefsine düşkünlük değil mi? Bu düşkünlük ilmi objektifliği alır götürmez mi?
                [/quote]

kardeş senin amacın ilmi münazara etmek değil.Sen açığını farklı şekilde kapatma peşindesin.Yani demogoji yapıyorsun.Allah'tan Mutahharinin kitabı elinde.Ben mi nefsime düşkünüm siz mi şimdi bunu konuşmuyoruz.Zaten ya demogoji yada tevil den başka sende bir şey görmedim.Geç bunları geç.Hak neyse o ortaya çıksın.Neden korkuyorsun.

Yorum

Ben Mutahharinin kitabına itiraz belirtmedim. Madem siz yanlış yaptığınızı kabul etmiyorsunuz o halde Nehcül Belağa'dan dediğiniz ifadeyi delillendirebilene kadar ben bekliyorum. Bu konuda başka bir şey yazmayacağım. zaten az önce elektrikler gitti. Eğer bir yanlışınızı itiraf ile bir özür yollasaydınız ben de kopyaladığım cevabı anında gönderecektim.

Tevil kelimesi bir şeyi aslına çevirmek ilk haline yani evveline çevirmek demektir. Bu anlamda sizin iftiralarınızı ben aslına çevirip doğrusunu paylaştığım için dediğiniz gibi tevil oluyor. bu yüzden buna itiraz etmiyorum. Demogoji olduğuna katılmıyorum. ama görüşlerinize saygı duyuyorum...

Yorum

selmancan sular kesildiğinde hiç korkma zaten sen her şeyi sulandırıyorsun yani sıkıntı çekmezsin.Kardeş problemin ne?Neyse bunu şaka olarak kabul et.Tansiyonun çok yükselmiş galiba.Sadece sakin olmayı dene.Başarabilirsin.

Yorum

Kevserizehra Kardeş,
                      Ben Ömer ve Ebubekir, tamam önceki tabiri kullanmayayım, yanlış hem de ne yanlış yapmışlardır. Buna rağmen onlar cennetle müjdelenmemişlerdir falan filan demedim. Ah bir dinleseydiniz... Nehcul Belaga'da Hz. Ebu bekir, Ömer ve Osman kafirdir denecek bir söz görmedim. Hatta bir yerde Osman'ın Hz. Muhammed(s.a.a)'e damat olma şerefine eriştiğinden Ebu Bekir Ve Ömer'den hilafete daha layık olduğu yazılıdır. Bunu daha da açabilirim ama şimdilik bu kadar yeter.
                      Benim Kalbim ilk 3 halifeyi sever.. Cennetlik olduklarına inanır. Hz. Ali'ye ve dolayısıyla bütün ümmete yaptıkları zulümden ötürü de onlara kızar. 2. hallerini hatırladığımda onlara Hazreti demem, ama 1. hallerine sebeb olucak yanlarını hatırlayınca da hazreti derim. İmam Ali Nechul Belaga'da bu İmametinin gaspedimesi hususunda "İnanan da bu yüzden Rabbine kavuşuncaya kadar zahmet çeker" buyurur misal.

Yorum

faramirofgondor kardeş aslında senin kullandığın o kelime için belki de sana çok yüklendik.Ama bazen küçük bir kıvılcım bir ormanı yakar kül eder.Yanlış yanlıştır.Ama yanlışın farkına varmakta bir fazilettir ki çok az insan buna nail olur.Hazret dermisin demez misine gelince.Bu senin sorunun ama sana şu olayı hatırlatmak isterim sadece:

Ayetullah uzma Vahit Horasani, bugünkü fıkıh dersinde ehli sünnet halifelerine SAYGISIZLIĞIN kabul edilir bir durum olmadığını ve öğrencilerinden bu tür davranışlardan uzak durmasını istedi.
                        Ehl-i Beyt Haber Ajansı ABNA – Ayetullah uzma Vahit Horasani’nin bu sabah verdiği fıkıh hariç dersinde ehli sünnetin saygı duyduğu ikinci halifeye saygısızlıktan sakındırarak, öğrencilerinden önceden olduğu gibi ehli sünnetin halifelerine saygısızlıkta bulunmamalarını istedi.

Olay şöyle gerçekleşti: Ayetullah Vahit Horasani, ders esnasında ehli sünnet ulemalarından Fahri Razi’nin “Tefsir-i Razi” kitabından bir hadisi okudu. Bu hadisi okuduğu sırada ehli sünnetin ikinci halifesi Ömer İbn Hattab’ın adı geçti. Adı geçtikten sonra “Radıyallahu anh” cümlesi geçti. Cümle geçtikten sonra bazı öğrenciler buna yüksek sesle bazı kelimelerle itiraz ettiler. Bu durum Ayetullah uzma Vahit Horasani’nin onlara karşı açık ve net bir tepki göstermesine sebep oldu.

Bu esnada Şii taklit mercii, sinirli bir şekilde itirazda bulunanlara bağırarak “Ben size söylememiş miydim benim dersimde böyle cümleler kullanmayın diye” tepki gösterdi!*
                        *Bu tür haberlerde bazı ehli sünnet kardeşlerimiz Şiiler takiye yaptıklarından böyle diyorlar, ama gerçekte böyle değillerdir diye yorumlarda bulunmaktadır. Bu kardeşlerim bunu bilmelidir ki bu ders Şia’nın merkezi olan Kum kentinde o da Ayetullah Vahit Horasani’nin has dersinde gerçekleşmektedir. Yani takiyye konusu söz konusu bile değildir. Zaten bazılarının iddia ettikleri gibi olsaydı öğrenciler takiyye babından yüksek bir sesle böyle itirazda bulunmazlardı.

Yorum

Son olarak insanın kendisini övmesi abestir ama iftiraların önüne set çekmek için başka yol da yoktur. Nechul Belaga dedin ya kevserizehra kardeş, işte orda bir yerde "Yatışsın o yürekler ki boyuna titrer boyuna çarpar" ben bunu yaşamışım. Yaşamadıysam... cümleyi istediğin gibi tamamla ben de amin dedim.
                          O yüzden o kitabı benden iyi anladığını sanıp saçmalama. Zira seni savunmaya kalkan diğer arkadaşta demiş ki (ben yazmışım) Nehcul Belaga'da Hz. Ali kadınlara beyinsiz demiş. Ya Ali sen görüyorsun! "Aklı zayıf" o "beyinsiz" değil. İkisini aynı anlamda görüyorsanız Allah aşkına bu mesaja cevap yazmayın.

Yorum

Selamunaleykum,

Kevserizehra, bence Aşk Kervanı'nın delillerine cevap vermeniz gerekmektedir.. Bu kadar yazı arasında unutulsun istemem.
                            Sizin söylediğiniz hemen hemen her sözü delilleriyle birlikte çürütmüş durumda..
                            wesselam.

Yorum

"Cahil Susarsa İhtilaf Çıkmaz" İmam Taki(as)
                              [color=green][size=10pt]Akıllı kimsenin lisanı kalbindedir. Düşünerek söyler. [color=red]İmam Ali (a.s)

[color=black][size=10pt]Düştü Hüseyin atından sahray-ı Kerbelâ’ya...Cibril git haber ver Sultan-ı Enbiya’ya

Yorum

Seyyid Ali Hamanei:

Bundan birkaç sene önce Kürd bölgelerinin aydın bakışlı alimlerinden biri Cuma namazındaki hutbesinde –galiba yemin etmişti, öyle hatırlıyorum, uzun zaman oldu- “Vallahi” demişti “Şiinin yanına gelip de kalbinde Sünniye kin doğuranlar ve Sünninin yanına gidip de kalbine Şiiye düşmanlık tohumu ekenler ne Şii ne de Sünnidirler. Ne Şiiyi ne de Sünniyi severler bunlar. İslam’a düşmandırlar.

İMAM HUMEYNİ(r.a.)

"İslam ülkelerinde, kirli eller, Şiiler ve Sünniler arasında ihtilaf yaratıyorlar.
                                Bunlar ne Şii ne de Sünnidirler. Bunlar emperyalizmin elleridir. İslam ülkelerini
                                ellerimizden almak istiyorlar."

M.Faddullah:

'' Fakat İmam Ali’nin tavır olarak pratik bir hareket çizgisini benimsediğini görüyoruz.O şöyle diyordu:’’Müslümanların işleri doğru yürüdüğü sürece, ben de hükme razı olacağım…’’ O bu sözleriyle İslami bir ilkeye parmak basıyordu.Şöyle ki:Bu tür meselelere yönelik bakış açısı genel bir çizgide yoğunlaşmalıdır.Genelin esenliği bunu gerektirir çünkü.Ayrıntılar değil; İslami bir yönetimde ,İslam’ın egemen olması önemlidir. Ayrıntılar her yerde gözetilebilir; yönetimde de ,yönetim dışında da şu halde konu,şu pratik tavır ya da bu pratik tavır,şer’i hükme ilişkin şu bakış açısı ya da bu bakış açısı bağlamında değerlendirilemez.Bilakis bu gibi durumlarda üzerinde durulması gereken nokta şu olmalıdır: Genelin selameti ve Müslümanlığı nasıl korunabilir?...İslam’ın siyasal varlığı nasıl sürdürülebilir?...''

Rehber Seyyid Ali Hamaney:

''Vahdeti ezberleyin.Eğer toplumda sizin aranızda bunun tersine davranan kimseleri görürseniz onları dışlayın.Muhalefetinizi onlara gösterin ve ilan edin.''
                                Seyyid Ali Hamaney :

‘’İran, Arapların İranlaştırmanın veya diğer Müslümanları Şiileştirmenin peşinde değildir. İran, Kur’an’ı müdafaanın ,Peygamber (s) ve Ehl-i Beyt’inin (a) sünnetini savunmanın ve İslam ümmetini ihya etmenin peşindedir. Ehl-i Sünnet’ten Hamas ve Cihad mücahitlerine,Şia’dan Hizbullah ve Emel mücahitlerine yardım İslam Devrimi için aynı hizada şer’i bir farzdır ve görev duygusudur.
                                İran milleti ve hükümeti yüksek ve kararlı bir sesle ilan ediyor: Milletlerin kıyamına (teröre değil) , İslamî vahdete (mezheplerin galebe çalması ve çatışmasına değil), Müslümanların kardeşliğe (kavmî ve etnik üstünlüğe değil) ,İslamî cihada (günahsızlara karşı şiddete değil) Allah’ın izniyle inanmakta ve bunu gerekli görmektedir.’’
                                -3 Şubat 2012 Cuma günü Tahran-
                                İmam Hamaney: “Şia ve Sünni bahaneleri ile vahdeti baltalayanlar İslam düşmanıdır”

Kardeşlerim bu münazarada amaç mezhebi kışkırtıcılık yapanların kime hizmet ettiğidir.Ve konu, Halifelerin konumu nasıldır? sorusuna cevap üzerine yoğunlaşmış.Bunun bir düğüm olduğuna ve çözülmesi gerektiğine inanıyorum.Varsa bu konuda sıkıntısı olan delillerini versin konuşuruz.Meseleyi başka tarafa çekmenin bir anlamı da yok.Bu mesele bugün hal edilmediğinde içimizde bir yara olarak kalmaya devam edecek.Yani ya çözülecek ya çözülecek ikinci alternatif yok.MÜÇTEHİTLERİMİZ NE DİYOR KONUŞALIM.ZATEN TÜM İHTİLAFLAR MÜÇTEHİTLERE TABİ OLMAYIP HERKESİN KENDİSİNİN MÜÇTEHİT KESİLMESİNDEDİR.

Gülce,Aşk Kervanı'nın samimiyetine inanıyorum ve o da formda.Söylesin söyleyelim.Avukatlığa gerek yok sanırım.Benden uzak değil ki aracı kullansın.Zaten attığın 5 mesaj var yani tartıştığımız bir kişden biri de olabilirsin ki öyle zannediyorum bu yola gerek yok.iKİNCİ KANAL KULLANMAĞA GEREK YOK.Hak neyse o kabulümüz olmalı.Vesselam.

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X