Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

İran Hakkında Sorularım...

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: İran Hakkında Sorularım...

[quote author=Muhammed Taki link=topic=23627.msg157177#msg157177 date=1342963867]
    İrangate olayıyla alakalı 'İrantuzağı' adlı kitaptan başka kitap var mı? şu meseleyi deteyıyla öğrenmek istiyorum.
    [/quote]

Allah Hayırlara çıkarsın seni İnş.

Yorum

[quote author=Murtazaali link=topic=23627.msg157180#msg157180 date=1342964565]
      Sözlerimi ya anlamıyorsun ya da anlamak istemiyorsun. Ne İşbirliğini nede ortak hareket etme olayı benimsemiyorum. Ki Ortak hareket etmekde bir işbirliğidir. Fakat İran'ın böyle bir durumu olduğuna zerrece inancım yoktur. Olayları sanki görmüş, yaşamış gibisin.
      [/quote]
      İran kuzey ittifakıyla beraber girmedi mi afganistan'a?
      O'na yönelin ve O'na karşı takva sahibi olun. Salatı ikame edin ve müşriklerden olmayın;onlar ki, dinlerini parçalayıp fırkalar haline geldiler. Her fırka kendi elindekiyle sevinir. (Rum,31-32)

Yorum

[quote author=Muhammed Taki link=topic=23627.msg157182#msg157182 date=1342964816]
        [/quote]

Girdi mi? Ben bilmiyorum?

Yorum

[quote author=Murtazaali link=topic=23627.msg157184#msg157184 date=1342965471]
          Girdi mi? Ben bilmiyorum?
          [/quote]
          onunla alakalı haberler vardı bi arayayım onları.
          O'na yönelin ve O'na karşı takva sahibi olun. Salatı ikame edin ve müşriklerden olmayın;onlar ki, dinlerini parçalayıp fırkalar haline geldiler. Her fırka kendi elindekiyle sevinir. (Rum,31-32)

Yorum

http://afganistan.ihh.org.tr/tarih/t...yittifaki.html

http://www.porttakal.com/ahaber-kuze...ek-464003.html

http://www.bigpara.com/haber-detay/g...yor/381287.asp

Yorum

Taliban abd yardımı ile iktidar olduğu yıllar boyunca Afgan halkına İslama ve özellikle İslam İnkılbına çok zararlar verdi. İranın Afganiistandaki elçilerine diplomatlarına zarar verdi onları şehid etti. Afganistanın özellikle şii halkına toplu kıyımlar uyguladı.
              Talibanın asıl hedefi eğer Afganistanda halk desteği bulsa idi İslami İrana savaş açmaktı. İslami İran buna karşılık Talibana karşı olan bütün güç odaklarını güçlendirdi ve Afgan halkını Talibandan kurtarmaya çalıştı.
              Afgan halkı ve kuzey İttifakı Talibanı devirecek güce ulaşınca abd Talibanı sattı, hemen kuzey ittifakı ile anlaşmanın yollarını aradı. Böylece zaten yıkılacak olan Talibanın yıkılışına amerika yardım etti.

Bu Talibanın İrana zarar verdiği için değildi tabi. Abd nin afganistanda tutunabilmesi için iktidara geleceklerle anlaşabilmesi içindi. Şimdi bu durum İslami İranla amerikanın birlikte hareket etmesi mi oluyor.

Ne zaman ki afganistanda iktidara gelenler amerikanın istediği şekilde hareket ettiler ve afganistanı abd ni insafına terkettiler bu sefer amerikaya karşı savaşan Talibana İslami İran mevzii lojistik ve askeri teknikler sunarak Taliban eliyle amerikaya afganistanı dar etmektedir ve bu durum hala sürmektedir.

Bu durum şuna benzer. Kurda karşı köpekten istifade etmek.

Her zaman şuna inandım ve bu inancım gittikçe kuvvetlendi. İslam İnkılabını anlamayıp üstelk islam inkılabına kıymet vermeyen şiilerin şiiliklerin bir kıymetinin olamayacağı.
              Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
              Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

Siz beni İran düşmanı olarak gördüğünüz için yazdıklarımı okumadan cevap veriyosunuz.Mesela geçenlerde fitneci şii düşmanı bi siteden okumuştum afganistan konusunu. Adamlar lafa 'taliban tam da islam hükümeti kurmuştu ki İran bilmem ne' diye başlamışlardı. İran düşmanları konuya ordan başladıkları için siz de o yüzden konuya taliban'ın icraatlarından başlamışsınız.

Sizin bu anlattıklarınızı zaten okuyorum ben bi yerlerden. Anlaşıldı bu sitede soru sormak fayda etmeyecek. Yukarıda koyduğum linklere daha çok link ekleyebilirim. Size diyorum ki 'İRAN KUZEY İTTİFAKINA SİLAH VERDİ Mİ VERMEDİ Mİ'. yok ama.2 sayfadır cevap yok. Kendinize göre bana cevap veriyosunuz zaten okuduğum şeyleri tekrar yazarak.

Ayrıca imzanız yanlış. şii demek zaten ehl-i beyt'e tabi olan demektir ehl-i beyt'e tabii olmayan şii olmaz. Demekki siz şiilik kavramına bizim açımızdan bakmıyosunuz. Size göre ehl-i beyt'e tabii olmayanlar şii olabilir.

Yorum

Şuraya bakın

[quote author=Muhammed Taki link=topic=23627.msg157143#msg157143 date=1342953067]
                  Yav İran Nato'ya destek verdi mi vermedi mi?
                  [/quote]
                  [quote author=Muhammed Taki link=topic=23627.msg157147#msg157147 date=1342954343]
                  Kuzey ittifakı ile beraber afganistan'a girmedi mi
                  [/quote]
                  [quote author=Muhammed Taki link=topic=23627.msg157150#msg157150 date=1342954947]
                  Sizin söyledikleriniz benim soruma cevap değil ki. Ben diyorum ki İran Nato'yla ortak hareket etti mi etmedi mi?
                  [/quote]
                  [quote author=Muhammed Taki link=topic=23627.msg157182#msg157182 date=1342964816]
                  [/quote]
                  NOT: afganistan'a girmek derken yani kuzey ittifakı'na silah vermeyi kastediyorum. Çünkü silah verse kuzey ittifakı ile ittifak etmiş olacak.

Yorum

Anlaşılan size laf anlatmak deveye hendek atlatmaktan daha zormuş.
                    Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

[quote author=Muhammed Taki link=topic=23627.msg157190#msg157190 date=1342969971]
                      Şuraya bakın

NOT: afganistan'a girmek derken yani kuzey ittifakı'na silah vermeyi kastediyorum. Çünkü silah verse kuzey ittifakı ile ittifak etmiş olacak.
                      [/quote]

Buna siz mi karar veriyorsunuz? Silah verme ittifak mı oluyor. Bu konuda uluslararası kanunlar kapsamındaki mülahazalar yok mu? Halbuki silah üreten ülkeler hem dost hem düşman ülkelere silah vermektedirler.

Ayrıca Taliban amerikaya bu günlerde direnmeye devam ettikçe İslami İrandan taktik yardımlar görmeye devam edecektir. Eğer mevcut iktidarı yıkarda amerika ile taliban anlaşırsa o zaman İslami İran tekrar abd karşısındakileri destekleyecektir.

İslami İranın kime karşı olursa olsun, kimi desteklerse desteklesin bunun asıl nedeni Öz Muhammedi İslamın İslam İnkılabının meşru çıkarlarıdır.

Nasıl şiisin ki şii bir devletin yaptıklarının isabetli olu olmadığı hakkında bir fikrin yok. Şii olan ehlibeyte tabi olan dır ha, ama İslam İnkılabına düşman olan şiiler ehlibeyte değil şeytana tabidir.

Yorum

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=23627.msg157191#msg157191 date=1342975708]
                        Anlaşılan size laf anlatmak deveye hendek atlatmaktan daha zormuş.
                        [/quote]
                        Söylediğim gibi kendinizce bana cevap veriyosunuz. Gerçekte yazdıklarınız öbür sitelerde gördüğümden farksız.

Tamam daha da bu sitede İran hakkında soru sormayacam siz cihandar ile devam edibilirsiniz.

Yorum

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=23627.msg157192#msg157192 date=1342976050]
                          Buna siz mi karar veriyorsunuz? Silah verme ittifak mı oluyor.
                          [/quote]
                          Silah verdi mi yani?

Yorum

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=23627.msg157192#msg157192 date=1342976050]
                            Nasıl şiisin ki şii bir devletin yaptıklarının isabetli olu olmadığı hakkında bir fikrin yok. Şii olan ehlibeyte tabi olan dır ha, ama İslam İnkılabına düşman olan şiiler ehlibeyte değil şeytana tabidir.
                            [/quote]
                            ha evet körü körüne bağlaniim başkaları bana soru sorunca da aptal gibi cevap veremiim evet.

Şii olan ehl-i beyt'e tabi olandır evet. Tabi sen öyle kabul etmiyosan güler geçerim.

Yorum

Eğer gerçekten Ciddi isen ve bu sorunun Cevabının peşinde isen ve bu senin için çok önemli ise Allah rızası için bu sorunu aşağıdaki adreslere sor ve sabırla cevabını bekle. Gelen cevabı bizlerede sun kardeş. Ama teferruatlı sor. Verdi mi vermedimi diye değil...
                              http://islamquest.net/tr/newquestion
                              Her ne kadar Soru Fıkhı bir soru olmasada sizin cevap yada sorunuzun gerçek muhatabının adresini alacağınıza inanıyorum:

http://www.leader.ir/langs/tr/index.php?p=istifta

Yorum

[quote author=Murtazaali link=topic=23627.msg157203#msg157203 date=1342987542]
                                Eğer gerçekten Ciddi isen ve bu sorunun Cevabının peşinde isen ve bu senin için çok önemli ise Allah rızası için bu sorunu aşağıdaki adreslere sor ve sabırla cevabını bekle. Gelen cevabı bizlerede sun kardeş. Ama teferruatlı sor. Verdi mi vermedimi diye değil...
                                http://islamquest.net/tr/newquestion
                                Her ne kadar Soru Fıkhı bir soru olmasada sizin cevap yada sorunuzun gerçek muhatabının adresini alacağınıza inanıyorum:

http://www.leader.ir/langs/tr/index.php?p=istifta
                                [/quote]
                                Tamam buraya sorduklarımın aynısını buralara da sorup cevabını kopyalayacam buraya. Umarım sizin gibi yapmazlar da sorduğum sorulara cevap verirler farklı şeyler anlatıp durmazlar.

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X