Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

İran Hakkında Sorularım...

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: İran Hakkında Sorularım...

[quote author=Muhammed Taki link=topic=23627.msg156723#msg156723 date=1342513651]
    Birisi bana cevap verebilir mi? ülkücünün biri bana 'İran'da (sözde) ermeni soykırım anıtı var bu türklere bi hakaret değil mi?' dedi cevap veremedim. Gerçekten var mı?
    [/quote]

İslami İranda böyle bir anıtın olmayacağını hiç araştırmaya gerek olmadan aklen anlamak mümkün. Çünkü, İran parlementosu ermeni soykırım diye bir oylama yapmamış ve soykırımı tanımamaktadır. Tanınmayan soykırımın anıtı nasıl olurmuş?
    Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
    Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

[quote author=Murtazaali link=topic=23627.msg156733#msg156733 date=1342524328]
      Kilise olabilir. Kilise oluşu Soykırımı Kabul etmek anlamı taşımaz. Nitekim İstanbulda da aynı türden kiliseler mevcuttur. Ben Meseleyi mümkünse İranlı üst düzey yetkililerin beyanatları ile öğrenmek isterim.
      [/quote]
      Murtazaaali şurda : http://team-aow.discuforum.info/t119...e-Armenien.htm alfabetik sıraya göre ülkeler var. İran'ı bul orda fotoğraf koymuşlar. İranlı yetkililerin beyanatlarını ben de merak ettim mümkünse koy buraya.

Şimdi farkettim orda 3 fotoğraf var. 3 fotoğraftan 2'si kilise'de çekilmiş. Diğerinin nerde çekildiğini yazmamış.
      O'na yönelin ve O'na karşı takva sahibi olun. Salatı ikame edin ve müşriklerden olmayın;onlar ki, dinlerini parçalayıp fırkalar haline geldiler. Her fırka kendi elindekiyle sevinir. (Rum,31-32)

Yorum

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=23627.msg156742#msg156742 date=1342528929]
        Çünkü, İran parlementosu ermeni soykırım diye bir oylama yapmamış ve soykırımı tanımamaktadır. Tanınmayan soykırımın anıtı nasıl olurmuş?
        [/quote]
        Oylamayı bilmem ama 'soykırımı tanıyan ülkeler' diye bi haber vardı aralarında İran yoktu. Demekki tanımıyo.

O anıtlar kiliseye dikilmiştir diye tahmin ediyorum.
        O'na yönelin ve O'na karşı takva sahibi olun. Salatı ikame edin ve müşriklerden olmayın;onlar ki, dinlerini parçalayıp fırkalar haline geldiler. Her fırka kendi elindekiyle sevinir. (Rum,31-32)

Yorum

[quote author=Muhammed Taki link=topic=23627.msg156758#msg156758 date=1342542989]
          Şimdi farkettim orda 3 fotoğraf var. 3 fotoğraftan 2'si kilise'de çekilmiş. Diğerinin nerde çekildiğini yazmamış.
          [/quote]

2 KİLİSE... BU NORMAL... TANIMA ANLAMI ÇIKMAZ... (Kİ KİLİSE...)
          1 DİĞERİ... YERİ BELLİ DEĞİL... MUALLAK...)

YETKİLİLERDEN BEYANAT SUNAN VAR MI?

Yorum

[quote author=Murtazaali link=topic=23627.msg156761#msg156761 date=1342546308]
            YETKİLİLERDEN BEYANAT SUNAN VAR MI?
            [/quote]
            Var. http://www.haber7.com/haber/20100827...kabul-etti.php

Yorum

İnsanlar nedense olaylar ve olgular karşısında, ya beyaz ya siyah, ya hep ya hiç gibi dar bir çerçeveden bakmaktadırlar.

Uluslararası ilişkilerde kullanılan çeşitli evrensel kavramlar vardır. Bu evrensel kavramlar her insanın kendi yorumlamasına bırakılmamış, her kavram uluslararası kanunlarlarla teknik ve hukuki anlamlar verilmiştir.

Soykırım kavramı da bunlardan birisidir. BM kanunlarında SOYKIRIM ın anlamı şudur: Bir milleti tümüyle yok etmek için girişilen katliamdır. Bunun haricinde yapılmış lokal katliamlara soykırım denmemektedir.

İşin bundan sonrası medyaya ve medyanın da bağlı olduğu güçlerin saptırmasına kalıyor.

Buna göre Osmanlı zamanında BM nin tanımladığı anlamda bir ermeni soykırımı yapılmamıştır. Ancak bu hiç ermeni katliam edilmediği anlamına gelmemektedir. Osmanlı ve Türkiye Cumhuriyeti de ermeni tehciri kapsamında lokal katliamların gerçekleştiğini, hastalık ve sürgünler yüzünden onbinlerce ermeninin öldürüldüğünü zaten kabul ediyor.

Eğer İslami İran Cumhurbaşkanı yardımcısı söylemişse türkiyenin de kabul ettiği oranda bir ermeni katliamının yapıldığını söylemiş olabilir. Bu suç ta değilidir. Ve dedelermizin ermenileri nasıl katliam ettiklerini anlattıkları hikayeleri bizler de bilmekteyiz.

Mazlumun dini sorulmaz. Zalimin de dini sorulmaz aslında, mazlum mazlumdur, zalim ise zalim. Nasıl ki ermeni zalimleri müslüman türkleri katliam etmişlerse, bizim atalarımız da soykırım boyutunda olmasa da ermenileri katliama tabi tutmuşlardır. Bunu inkar etmek insanlıkla asla bağdaşmaz.

Zalim kim olursa olsun zalimdir. Mazlum da kim olursa mazlumdur. Bizler karabağda müslüman türkleri katleden ermenilerden nefret ettiğimiz gibi, ermeni çocuk ve kadınlarını katleden kendi insanlarımızdan da nefret ediyoruz. Bizim nefret ettiğimiz şey zalim ve zulümdür.

Böyle nazik bir zamanda da İslami İranı karalamak için her türlü fitneye başvuran alçaklar, İranı sanki ermeni soykırımını kabul etmiş gibi göstermeye çalışmaktadırlar.

Halbuki t.c. nin dost olduğu müttefik olduğu bütün emperyalist ülkeler ermeni soykırımını kabul etmiş bulunmaktadırlar. Ama siyonizm beslemesi medya nedense ermeni diasporasını kabul eden emperyalistlerle müttefiksiniz diye türk halkına hiç soru sormamaktadır.
              Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

[quote author=Muhammed Taki link=topic=23627.msg156865#msg156865 date=1342632240]
                Var. http://www.haber7.com/haber/20100827...kabul-etti.php
                [/quote]

haberin kaynagini buldum. Bu haber 27.08.2010 saat 15:47 tarihinde su sitede yayinlanmis: http//:news.am/eng/news/29008.html

haberin yayinlandigi sitenin kisa adi söyle: news.am, bunun acilisi ise soyle: news from armenia, turkce anlami ise söyle: Ermenistandan haberler

cok garip degil mi? Ne hikmetse bu bilgiyi sadece ermeni siteleri yayinlamis, ek olarak 2 yil önceki haber Türkiyede bugün konusulmaya baslamis.

Yorum

[quote author=Elmeddin link=topic=23627.msg156891#msg156891 date=1342681489]
                  haberin kaynagini buldum. Bu haber 27.08.2010 saat 15:47 tarihinde su sitede yayinlanmis: http//:news.am/eng/news/29008.html

haberin yayinlandigi sitenin kisa adi söyle: news.am, bunun acilisi ise soyle: news from armenia, turkce anlami ise söyle: Ermenistandan haberler

cok garip degil mi? Ne hikmetse bu bilgiyi sadece ermeni siteleri yayinlamis, ek olarak 2 yil önceki haber Türkiyede bugün konusulmaya baslamis.
                  [/quote]

Şimdi lazım olmuş ya?

Yorum

hasan amilinin karabağ hakkında ki konuşması tükçe alt yazılı

hasan amili karabağ derdi
                    [center]
                    ..ey ahle aalam agham Eli mazloome... یا ابا عبدالله الحسین
                    [center]
                    Bizleri öldürün! Zira Halkımızın bilinci daha da artacak!
                    Şehid Seyyid Abbas Musavi(Eski Hizbullah Lideri)

Yorum

ALLAH razı olsun kardeşim sağolasın..
                      Haktır Allahım Muhammed mahım
                      Ali'dir şahım efendim Allah eyvallah

Yorum

[quote author=Elmeddin link=topic=23627.msg156891#msg156891 date=1342681489]

[/quote]
                        şuraya bakın :http://turkish.farsnews.com/printabl...?nn=8906080388

önceki verdiğim habere yalanlama gelmiş.

Yorum

[quote author=Muhammed Taki link=topic=23627.msg156921#msg156921 date=1342718083]
                          şuraya bakın :http://turkish.farsnews.com/printabl...?nn=8906080388

önceki verdiğim habere yalanlama gelmiş.
                          [/quote]
                          araştırmanı taktir ediyorum kardeşim.
                          [center]
                          ..ey ahle aalam agham Eli mazloome... یا ابا عبدالله الحسین
                          [center]
                          Bizleri öldürün! Zira Halkımızın bilinci daha da artacak!
                          Şehid Seyyid Abbas Musavi(Eski Hizbullah Lideri)

Yorum

İrangate olayı ve İran'ın nato'ya destek verme(kuzey ittifakı/afganistan) olayını açıklayacak biri var mı?

Ülkücünün biri bana :

İran Amerika'dan zamanında silah da almış,Nato'ya destek de vermiş. İşine geldiğinde Amerika ile gayet güzel hareket ediyo dedi cevap veremedim.

Yorum

ayriyeten faceye girebilenler şu videoya : http://www.facebook.com/photo.php?v=10150940422558687 bakabilir mi

Yorum

Sonuç nedir?

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X