Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

İran Hakkında Sorularım...

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: İran Hakkında Sorularım...

[quote author=Muhammed Taki link=topic=23627.msg157151#msg157151 date=1342955241]
    İrangate olayına gelmişiz güzel. İran-Irak savaşında İran amerika'dan silah aldı olay bu. Skandalı ilk lübnanlı bi gazete yazdı sonra olay yayıldı. Reagan önce inkar etti sonra itiraf etti her neyse.

Bana demişlerdi ki bi sayfada : Amerika müttefikine silah satıyo tabi İran'a bi şey olsun istemiyo. Demişlerdi.
    [/quote]

Sen domuzdan yana mısın? İrandan yana mı? Sen iyi misin?
    Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
    Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

Mehmet abi bu İran siyasetiyle alakalı önerebileceğin kitaplar var mı..
      Haktır Allahım Muhammed mahım
      Ali'dir şahım efendim Allah eyvallah

Yorum

[quote author=Muhammed Taki link=topic=23627.msg157151#msg157151 date=1342955241]
        Amerika müttefikine silah satıyo tabi İran'a bi şey olsun istemiyo. Demişlerdi.
        [/quote]
        Bu arada böyle saçma sapan şeylere ihtimal dahi vermiyorum tabiki ama şu İrangate olayını birisi bana detaylarıyla açıklayabilir mi? İran tuzağı adlı kitabı internette bulup okumak istedim ama bulamadım
        O'na yönelin ve O'na karşı takva sahibi olun. Salatı ikame edin ve müşriklerden olmayın;onlar ki, dinlerini parçalayıp fırkalar haline geldiler. Her fırka kendi elindekiyle sevinir. (Rum,31-32)

Yorum

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=23627.msg157155#msg157155 date=1342961128]
          Sen domuzdan yana mısın? İrandan yana mı? Sen iyi misin?
          [/quote]
          İran'dan taraf olup olmamam pek önemli değil. Birileriyle İran hakkında tartışmaya girdiğimde cevap verebilmem önemli.
          O'na yönelin ve O'na karşı takva sahibi olun. Salatı ikame edin ve müşriklerden olmayın;onlar ki, dinlerini parçalayıp fırkalar haline geldiler. Her fırka kendi elindekiyle sevinir. (Rum,31-32)

Yorum

[quote author=Cihandar link=topic=23627.msg157156#msg157156 date=1342961328]
            Mehmet abi bu İran siyasetiyle alakalı önerebileceğin kitaplar var mı..
            [/quote]

İranda İslam ve Devrim- Asaf Hüseyin
            Ortadoğuda Devlet ve Terör-Asaf Hüseyin
            İslam Devrimi- Hamit Algar

hemen aklıma gelenler, daha çok var da.

Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

[quote author=Muhammed Taki link=topic=23627.msg157159#msg157159 date=1342961431]
              İran'dan taraf olup olmamam pek önemli değil. Birileriyle İran hakkında tartışmaya girdiğimde cevap verebilmem önemli.
              [/quote]

Eğer İrana taraf olman önemli değilse, önemli olmayan bir konuda cevap vermen neden önemli olsun ki?
              Ya da İranla ilgili muhatabına cevap veremiyorsan o da senin sorunun o halde. Çünkü görünen o ki bizim yılların birikimi çeşitli kaynaklardan edindiğim çalışılmış süzülen bilgiler sizin için önemli değil. O halde başka kapıya.

Yorum

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=23627.msg157161#msg157161 date=1342961722]
                İranda İslam ve Devrim- Asaf Hüseyin
                Ortadoğuda Devlet ve Terör-Asaf Hüseyin
                İslam Devrimi- Hamit Algar

hemen aklıma gelenler, daha çok var da.
                [/quote]

Bunları bulursam alırım inşALLAH şu kitabı okudunuz mu bende yeni aldım kevserden.İmam ve onun İslam devrimi R.woodsworth carlsen
                Haktır Allahım Muhammed mahım
                Ali'dir şahım efendim Allah eyvallah

Yorum

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=23627.msg157162#msg157162 date=1342961895]
                  Eğer İrana taraf olman önemli değilse, önemli olmayan bir konuda cevap vermen neden önemli olsun ki?
                  [/quote]
                  O anlamda söylemedim. Bu konuda İran'dan taraf olup olmamam önemli değil siz sorularıma cevap verin anlamında söylemiştim.

Yorum

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=23627.msg157162#msg157162 date=1342961895]
                    Ya da İranla ilgili muhatabına cevap veremiyorsan o da senin sorunun o halde. Çünkü görünen o ki bizim yılların birikimi çeşitli kaynaklardan edindiğim çalışılmış süzülen bilgiler sizin için önemli değil. O halde başka kapıya.
                    [/quote]
                    Evet cevap veremiyorum. Gelip burda soruyorum siz de cevap vermiyosunuz

Yorum

İnsaf Edilmeli! Ve Ciddi derecede Uyanık olunmalı. Masa başında hazırlanmış Psikolojik haberler Ehl-i Beyt a.s'ı azıcık tanıyanların akıllarını bu kadar çarçabuk allak bullak etmemeli. İran İslam Cumhuriyetinin Yeryüzünde baş düşmanları bellidir. İran'ın bu düşmanlarla kendi düşmanları için flört edeceğini söylemek inanın Vicdana sığmaz. Halbu ki Nato denilen birlik Afganistanı bombalarken İran tüm İslam Ülkelerinin dikkatini Afganistana çekmek için çalışmalarda yapmıştı. Afganistanda ki mevcut yönetim Batıldı. Batılı bir diğer Batıl devirdi. Batıl Batılı devirirken binlerce savunmasız kadın, çoluk çocuk ihtiyar suçsuz insanlar katledildi. İran Dikkatleri bunların üzerine çekiyordu. Afganistanda Mevcut Yönetimin ne türde olur ise olsun Devrilmesi Tüm İslam Aleminin hayrına idi. Ki şu an hepimiz Suud Ailesinin yönetiminin yok olmasını Vahhabi, Selefi Terörünün yerle bir edilmesi için dua ediyoruz. Şim aynı BATIL bunları yok etse neden üzüleyim ki ve buna İran tepkisiz kalınca neden suçlu olsun ki? Saddam yıllarca sünni-Şii demeden katliam üstüne katliam yaptı. Aynı Batıl onu yıllarca kullandı ve sonra çöplüğe attı. Saddam için o yönetim için üzülsemiydik? Yoksa kendisine 8 yıl boyunca boş hevesler uğruna savaş açan Saddamı Kurtarmadığı için İran'ı suçlamalımıyız.

İran'ın Nato ile işbirliği yaptığını iddia etmek, 2006 yılı Hizbullah İsrail savaşı öncesinde "Hizbullah asla İsraille savaşmaz çünkü İsrail tarafından destekleniyor" haber ve fetvalarından farksız bir söylemdir. 2006 yılı o sahtekar masa başıcıların yüzüne güzel bir tokat attı.

Hak tanınsa böyle olmaz. Hakkı tanı ki Batılıda tanıyasın derler...

Yorum

Ayrıca böylesi ciddi bir itham ve iddia kokulu bir soruda ki GÜLÜCÜK işaretini çok sevdiğim ve saydığım değerli kardeşim Muhammed Takiye asla yakıştıramadım. Selametle...Hayırlı İftarlar...

Yorum

[quote author=Murtazaali link=topic=23627.msg157167#msg157167 date=1342962620]
                          İran'ın Nato ile işbirliği yaptığını iddia etmek, 2006 yılı Hizbullah İsrail savaşı öncesinde "Hizbullah asla İsraille savaşmaz çünkü İsrail tarafından destekleniyor" haber ve fetvalarından farksız bir söylemdir. 2006 yılı o sahtekar masa başıcıların yüzüne güzel bir tokat attı.
                          [/quote]
                          İşbirliği demedim ortak hareket ettiler dedim ki gerçekten de ortak hareket ettiler. Zaten ortada Nato falan yokken İran sınıra asker yığmış savaşcaklarmış bunlar nerdeyse. Yani şimdi hayırlı bi iş için müslüman bi ülke nato ortak hareket edebilir mi?

Yorum

[quote author=Murtazaali link=topic=23627.msg157167#msg157167 date=1342962620]
                            İran İslam Cumhuriyetinin Yeryüzünde baş düşmanları bellidir. İran'ın bu düşmanlarla kendi düşmanları için flört edeceğini söylemek inanın Vicdana sığmaz. Halbu ki Nato denilen birlik Afganistanı bombalarken İran tüm İslam Ülkelerinin dikkatini Afganistana çekmek için çalışmalarda yapmıştı. Afganistanda ki mevcut yönetim Batıldı. Batılı bir diğer Batıl devirdi. Batıl Batılı devirirken binlerce savunmasız kadın, çoluk çocuk ihtiyar suçsuz insanlar katledildi. İran Dikkatleri bunların üzerine çekiyordu. Afganistanda Mevcut Yönetimin ne türde olur ise olsun Devrilmesi Tüm İslam Aleminin hayrına idi. Ki şu an hepimiz Suud Ailesinin yönetiminin yok olmasını Vahhabi, Selefi Terörünün yerle bir edilmesi için dua ediyoruz. Şim aynı BATIL bunları yok etse neden üzüleyim ki ve buna İran tepkisiz kalınca neden suçlu olsun ki? Saddam yıllarca sünni-Şii demeden katliam üstüne katliam yaptı. Aynı Batıl onu yıllarca kullandı ve sonra çöplüğe attı. Saddam için o yönetim için üzülsemiydik? Yoksa kendisine 8 yıl boyunca boş hevesler uğruna savaş açan Saddamı Kurtarmadığı için İran'ı suçlamalımıyız.
                            [/quote]
                            ben zaten bu anlattıklarınızı yaptığım araştırmalarda görmüştüm. Soru soruyorum bi yerlerde okuduğum şeyler tekrar yazılıyo.Amerika Saddam'ı da Taliban'ı da İran'la mücadele etmesi için getirdi sonra kendisi ortadan kaldırdı biliyorum zaten. İran nato ile ortak hareket ettiyse müslüman bi ülke hayırlı bi iş için Nato ile yani şer ittifakı ile ortak hareket edebilir mi diye soracam ama soramıyoruz ki bi türlü.

Yorum

İrangate olayıyla alakalı 'İrantuzağı' adlı kitaptan başka kitap var mı? şu meseleyi deteyıyla öğrenmek istiyorum.

Yorum

[quote author=Muhammed Taki link=topic=23627.msg157175#msg157175 date=1342963366]
                                İşbirliği demedim ortak hareket ettiler dedim ki gerçekten de ortak hareket ettiler. Zaten ortada Nato falan yokken İran sınıra asker yığmış savaşcaklarmış bunlar nerdeyse. Yani şimdi hayırlı bi iş için müslüman bi ülke nato ortak hareket edebilir mi?[/quote]

Sözlerimi ya anlamıyorsun ya da anlamak istemiyorsun. Ne İşbirliğini nede ortak hareket etme olayı benimsemiyorum. Ki Ortak hareket etmekde bir işbirliğidir. Fakat İran'ın böyle bir durumu olduğuna zerrece inancım yoktur. Olayları sanki görmüş, yaşamış gibisin.

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X