Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Osman bin Affan'ın mezarı nerdedir?

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Osman bin Affan'ın mezarı nerdedir?

Aşk kervanı kardeşim Bu titiz çalışmanızdan dolayı size teşekkür etmek istiyorum,Allah razı olsun.
    Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
    İmam Ali (a.s)

Yorum

Değerli siyahi kardeşim sanırım kaynak konusunda bir sıkıntı kalmamıştır herhalde
      İmam Ali (a.s)

Yorum

Öz Muhammedi İslamın, İran İslam İnkılabının dünya üzerinde uyguladığı diplomasi ve politikaya hizmet etmeyen meraklarımızı bastırıp maksada hizmet eden gündemle ilgili güncel meraklar edinmeye çalışalım, olmaz mı?
        Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
        Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

Aşk kervanı kardeşim Bu titiz çalışmanızdan dolayı size teşekkür etmek istiyorum,Allah razı olsun.
          Rica ederim Kardeşim, Rabbim cümlemizden razı olsun.

İbn Esir ve Taberi'den sonra 3. Kaynak ; İbn Kesir :

[img width=773 height=600]http://img513.imageshack.us/img513/9961/12323197.jpg[/img]

[img width=771 height=600]http://img31.imageshack.us/img31/9419/28465948.jpg[/img]

[img width=773 height=600]http://img254.imageshack.us/img254/2554/71238438.jpg[/img]

http://www.youtube.com/user/TarihinTozu/videos https://vimeo.com/user12861987/videos

Yorum

bu değerli paylaşımlar benim konuyu daha iyi anlamamı sağlamıştır.
            aradığım sorunun cevabını sünni kaynaklarında gördüm. HAMD OLSUN !

özellikle velayet nuru ve aşk kervanı hocalarım hakkınız helal edin.
            [center]
            ..ey ahle aalam agham Eli mazloome... یا ابا عبدالله الحسین
            [center]
            Bizleri öldürün! Zira Halkımızın bilinci daha da artacak!
            Şehid Seyyid Abbas Musavi(Eski Hizbullah Lideri)

Yorum

Mehmet UFUKALP :
              Öz Muhammedi İslamın, İran İslam İnkılabının dünya üzerinde uyguladığı diplomasi ve politikaya hizmet etmeyen meraklarımızı bastırıp maksada hizmet eden gündemle ilgili güncel meraklar edinmeye çalışalım, olmaz mı?

Muhterem Kardeşim,
              Sanırım beni kastettiniz. 1 haftalık aradan sonra yazdığım ilk mesajdan sonra "gündem ile ilgili güncel meraklar" demişsiniz.
              Gündem ve güncel konularda hassas olduğunuzu biliyorum. Nazik bir üslubunuz da var.
              İslam Kardeşliği ve Vahdete özen gösteren bir İnsansınız, bu hepimizin arzusu.
              Ancak Ben zaten gündem konusunda derin üzüntü ve acı yaşadığım için mesaj yazmıyordum.

Malum gündemin 1 numaralı konusu SURİYE...
              Suriye'nin İran İslam Cumhuriyeti'ne desteği, Lübnanlı direnişçilere olan yardımı ve Filistin meselesindeki tavrını biliyor ve beğeniyorum.
              Şu anda ABD, İsrail ve Suud'un, Suriye'deki gelişmelerden büyük keyif aldığını da biliyorum.
              Lâkin Suriye'de kanlı ve acımasız bir şekilde öldürülen Müslümanlar ve Masum sivillerden ötürü daha büyük üzüntü duyuyorum.
              Haberler muhakkak ki abartılı ve yanlış da olabilir. Ancak hem Muhalifler hem de devlet eliyle işlenen cinayetler ortada.

Bu konuda ne yazmamı istersiniz ? Muhalefet içinde art niyetli insanlar da var, Onlar zerre kadar umurumda değil,
              ama kadın ve çocukların katledilmesini ne Müslümanlığa ne de İnsanlığa sığdıramıyorum.

Buyrun madem gündem ve güncel çalışma istiyorsunuz; En son cuma namazında çekilmiş bir görüntü :
              Alevi veya Nusayri denilen Besar Esed, Sünniler gibi namaz kılıyor. (Bu ortamda Şii - Sünni olmasını da umursamıyorum.)
              Ancak dikkat ederseniz namaz kılmasını dahi bilmiyor. 2. fotodaki El bağlama şeklini hiç bir mezhepte göremedim.
              Üstelik sol elin sağ elin üstüne geldiğini de ilk kez görüyorum.

Rabbim cümlemizi bağışlasın...
              http://www.youtube.com/user/TarihinTozu/videos https://vimeo.com/user12861987/videos

Yorum

düşündürücü ve üzücü bir durum
                [center]
                ..ey ahle aalam agham Eli mazloome... یا ابا عبدالله الحسین
                [center]
                Bizleri öldürün! Zira Halkımızın bilinci daha da artacak!
                Şehid Seyyid Abbas Musavi(Eski Hizbullah Lideri)

Yorum

[quote author=siyahi link=topic=22667.msg142542#msg142542 date=1328786247]
                  kaynak nerde vermişsiniz bir link git bul der gibi

[color=rgb(51, 68, 102)]http://www.karsehlibeyt.org/ramazan-...-cinayeti.html[/color]

bu sitede ne kaynak var ne bir şey adamın biri yazmış kim belli degil kilimcinin kör oglu..
                  [/quote]

8669- Mâlik bin Enes radiyallahu anh'dan: "Osman Öldürüldü. Falanoğullarınm çöplüğünde üç gün atılmış olarak kaldı. Ona şu oniki kişi geldi: Dedem Mâlik bin Ebî Amir, Huvaytıb bin Abduluzzâ, Hakîm bin Hizam, Abdullah bin ez-Zübeyr ve Âişe bint Osman. Beraberlerinde lamba da vardı. Onu bir kapı üzerinde taşıdılar ve başı kapı üstünde bir yandan 'Tak, tak' sesleri çıkarırken onu öylece Bakî' (mezarlığına) kadar getirdiler. Namazını kim kıldıracak diye ihtilâf eltiler. Sonra ya Hakîm ya da Huveytib kıldırdı. Defnedecekleri sırada Mâzinoğulllarından bir adam şöyle dedi: 'Eğer onu müslümanlarla beraber gömerseniz yarın gider insanlara bildiririm.' Bunun üzerine alıp onu Haşşı Kevkeb denilen yere ilettiler ve orada gömdüler. Osman bu olaydan önce Haşşı Kevkeb'den geçerdi ve şöyle derdi: 'Buraya mutlaka salih bir adam gömülecektir'."

Ravi: "el-Haşş, bostan anlamındadır" dedi.

[İkisi de Taberânî, Mu'cemu'I-Kebîr'e ait.|
                  http://www.ilimdunyasi.com/cem-ul-fe...beleri-2/?wap2
                  http://akabeforum.com/forum/lofivers...hp/t23484.html

öldürüldüğünde 82 yaşında olan, Hz. Osman, Cennetü’l-Baki mezarlığı bitişiğindeki Haşşü Kevkeb denilen yere defnedilmişti, Muaviye b. Ebi Süfyan, halifeliği zamanında onun kabrinin bulunduğu yeri, Cennetü’l-Baki içine aldırdı, diğer yandan halifeye yardım maksadıyla Suriyeden gönderilen yardım birliklerinin Vadiü’l-Kuraya, Kufe ve Basra’dan gönderilen yardımların ise Rebezeye geldiklerinde acı haberi duyup geri döndükleri bildirilmiştir…

http://eogrenme.anadolu.edu.tr/eKitap/ILH1004.pdf
                  http://www.edatur.com.tr/islami_bilgiler.php?makale=9
                  عاشق اگر رنگی از معشوق نگیرد در عشق خودش صادق نیست

Yorum

bunların hiç birinde sıkıntı yok asıl sıkıntı yahudi mezarlıgına gomulmuş olması, sizin yazdıklarınıza gore bu cennetul bakinin yanında, bu bile aslında asıl cevabı veriyor cennetul bakinin yanında yahudi mezarı olamayacagına gore ?

sanırım soruyu soran arkadaş gerekli cevabı almıştır...

Yorum

esada gelince onun dinsiz oldugunu bilmeyen yok bari kollarını 2 yanına bıraksaydı en azından bir delili olurdu hadisten.

Yorum

kardeş esedin dinsiz olduğunu biz bilmiyoruz.Sen biliyormuşsun elinde kesin delillerin var demekki.
                        Halife osman mevzusuna gelince açık konuşmak gerekirse halifenin yahudi mezarlığına gömüldüğü açıktır.Halifeye normal bir muamele yapılsaydı uhud şehitlerinin,resulullahın(saa) evladının ve sahabenin hep gömüldüğü yer olan bakiye gömülmesi beklenirdi.
                        Ayrıca haşı kevkeb denilen mezarlık yahudi mezarlığıdır.Zaten halifenin naşının üç gün çöplükte bekletilmesi ve sonradan kerhen defnedilmeside halifeye o dönemde nasıl muamele edildiğini ve bakış açısını ortaya koyuyor.
                        İmam Ali (a.s)

Yorum

biraz gozunu açan herkes gorebılır az onceki resimde bir ornek, eli yanlış baglamak aslında basıt gıbı gorunsede dınden ne kadar bi haber oldugu acıktır..

mezara gelince valla hiç bir acıklık yok, ayrıca sizin bana sundugunuz delillerin hıc bırınde 3 gun coplukte bekletılmesı dıye bır şey yazmıyor, ayrıca hoş gerçi bakide yatsa ne olacak sen peygamberın dıbınde yatan hz ebu bekır hz omere bakış açın belli kaldı ki onamı demiceksin, bende ki de aptallık işte bi an unuttum kiminle muhattab oldugumu kusura bakma..

Yorum

[quote author=siyahi link=topic=22667.msg142567#msg142567 date=1328804544]
                            biraz gozunu açan herkes gorebılır az onceki resimde bir ornek, eli yanlış baglamak aslında basıt gıbı gorunsede dınden ne kadar bi haber oldugu acıktır..

mezara gelince valla hiç bir acıklık yok, ayrıca sizin bana sundugunuz delillerin hıc bırınde 3 gun coplukte bekletılmesı dıye bır şey yazmıyor, ayrıca hoş gerçi bakide yatsa ne olacak sen peygamberın dıbınde yatan hz ebu bekır hz omere bakış açın belli kaldı ki onamı demiceksin, bende ki de aptallık işte bi an unuttum kiminle muhattab oldugumu kusura bakma..
                            [/quote]

Yani resme baktın elini yanlış bağladı diye dinsiz damgasını vurdun öyle mi? Be mübarek lafa gelince %99 u müslüman olduğunu söylediğimiz bu ülkede insanların %80 i namaz kılmıyor.Onlarda dinsiz olmasın.

Siyahi kardeş verdiğimiz kaynak ve delilleri okuduğunu düşünmüyorum açıkçası.Okusan halifenin naaşının çöplüğe atılması ve 3 gün orada bekletilmesi geçmiyor demezdin.Buyur yeniden kopyalıyorum.

8669- Mâlik bin Enes radiyallahu anh'dan: "Osman Öldürüldü. Falanoğullarınm çöplüğünde üç gün atılmış olarak kaldı. Ona şu oniki kişi geldi: Dedem Mâlik bin Ebî Amir, Huvaytıb bin Abduluzzâ, Hakîm bin Hizam, Abdullah bin ez-Zübeyr ve Âişe bint Osman. Beraberlerinde lamba da vardı. Onu bir kapı üzerinde taşıdılar ve başı kapı üstünde bir yandan 'Tak, tak' sesleri çıkarırken onu öylece Bakî' (mezarlığına) kadar getirdiler. Namazını kim kıldıracak diye ihtilâf eltiler. Sonra ya Hakîm ya da Huveytib kıldırdı. Defnedecekleri sırada Mâzinoğulllarından bir adam şöyle dedi: 'Eğer onu müslümanlarla beraber gömerseniz yarın gider insanlara bildiririm.' Bunun üzerine alıp onu Haşşı Kevkeb denilen yere ilettiler ve orada gömdüler. Osman bu olaydan önce Haşşı Kevkeb'den geçerdi ve şöyle derdi: 'Buraya mutlaka salih bir adam gömülecektir'."

Ravi: "el-Haşş, bostan anlamındadır" dedi.

[İkisi de Taberânî, Mu'cemu'I-Kebîr'e ait.|
                            ilimdunyasi kabe ve mekke canli yayin sunan rüya tabirleri ve tasavvuf konularini içeren bir ilim sitesidir

İmam Ali (a.s)

Yorum

buradan mı dinsizliği ortaya çıktı birde o resimdeki diğer kişilerin ellerinede bakıverin...

من لم يكن علويا حين تنسبه فما له في قديم الدهر مفتخر
                              أبو النواس

Nesebini (inancını) sorduğunda Alevi değilse, o kişinin Ahiret günü övüneceği hiçbir şeyi yoktur.
                              Ebu Nevves

Yorum

İbn-i Ebil Hadid der ki: "Osman kuşatıldığı zaman şöyle diyordu: "Yazıklar olsun bana! Ben, Hazremî'nin oğluna (Talha'ya) ne bağışlar yapmıştım, ama o benim kanımı dökmek istiyor ve insanları beni öldürmeye zorluyor. ALLAH'ım, onu muradına erdirme ve isyankârlığının neticesini ona tattır!"

Evet, başlangıçta Osman'ın taraftarı olan, hilafeti İmam Ali'nin (a.s) elinden alabilmek için Osman'ı öne süren, Osman'ın verdiği altın ve gümüşlerle bu kez de insanları Osman'a karşı ayaklandıran, ölüm fermanını veren ve hatta bir yudum suyu dahi ona çok gören Talha'dan başkası değildi.
                                Hatta Osman'ın cansız bedenini getirdiklerinde onun Müslüman mezarlığına defnedilmesine engel olmuş, bir Yahudi mezarlığı olan Haşş-i Kevkeb Mezarlığı'na defnettirmişti.
                                [Tarih-i Taberî, c.4, s.405.]

-Hz Osman’ın cenazesi ortada kalmıştır. Cemaatte kızı dahil, 3’ü köle olmak üzere sadece 5 kişi bulunmuştur. Cenazesi Cennet-ül Baki’ye (10000 sahabinin gömülü olduğu mezarlık) değil hemen yanındaki Haşşul Kevkeb adı verilen Yahudi mezarlığına defnedilmiştir. Daha sonraları her iki mezarlık arasındaki duvar yıkılarak birleştirilmiştir. (Bu gün bilinen sınırlar bu iki mezarlığı kapsamaktadır. Dolayısıyla 10000 sahabinin mezarlığı olarak gösterilen yerde Yahudi mezarlarının da bulunduğu gerçeği ortaya çıkmaktadır.)

Tabari, Milletler ve Krallar [3] adlı kitabında zekrediyor: “Osman öldürüldükten sonra iki gece kaldı, ailesi onu defnedemedi. Sonra, dört kişi Hekim ibn Hızam, Cabir bin Matam, Niyar bin Mükerrem ve Ebu Cehm bin Hazife –cenazesini taşıdı. Üzerinde namaz kılınması için musallaya koyduklarında, ensarlardan neferler gelerek, üzerine cenaze namazı kılınmasını yasakladılar. Bu neferler –Eslem bin Avs, bin Becre El-Saada, Ebu Heyye El-Mazhi-Bakiya (18) da defnedilmesini de yasakladılar. Ebu Cehm, “Allah ve melekler namazını kıldı, defnedin” dedi. Neferler “Hayır, müslüman mezarlığına kesinlikle gömemezsiniz” dediler. Ve Haş El-Kevkeb’e gömdüler (19) Emevi sülalesi iktidara geldiğinde bu Haş’ı Bakiya’ya dahil ettiler! Başka bir anlatımda şu ibare var. “Umeyr bin Dabia geldi, Osman’ın cenazesi kapını önündeydi, üzerine hücum etti, tekmeledi. Cesedin kaburgalarından bazılarını kırdı” Üçüncü bir yerde ise şu sözler göze çarpıyor. “Haş Kevkeb’e gömdüler. Bakiya’ya dolan müslümanlar cenazeyi taşlayınca, taşıyanlar, kendilerini korumak için Haş’ın duvarının dibine sığındılar. Mecburen orada gömdüler. Böyle defni Haş El-Kevkeb’de gerçekleşmiş oldu.”

[3]- Tarih El-Tabri, Cilt 3, Sayfa 439, Beyrut Basım-Yayım Kurumu Lübnan
                                18- Bakiya: Müslüman mezarlığı. Medine’de
                                19- Haş El-Kevkeb: Yahudi mezarlığı
                                ruhunyolculugu.com , aradığınız tüm bilgiler için ilk ve en iyi kaynağınızdır. Genel konulardan burada bulmayı umduÄŸunuzdan daha fazlasına kadar, ruhunyolculugu.com tümüne sahiptir. Aradığınızı bulmanız dileÄŸiyle!

عاشق اگر رنگی از معشوق نگیرد در عشق خودش صادق نیست

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X