Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Osman bin Affan'ın mezarı nerdedir?

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Osman bin Affan'ın mezarı nerdedir?

[quote author=siyahi link=topic=22667.msg142563#msg142563 date=1328802726]
    bunların hiç birinde sıkıntı yok asıl sıkıntı yahudi mezarlıgına gomulmuş olması, sizin yazdıklarınıza gore bu cennetul bakinin yanında, bu bile aslında asıl cevabı veriyor cennetul bakinin yanında yahudi mezarı olamayacagına gore ?

sanırım soruyu soran arkadaş gerekli cevabı almıştır...
    [/quote]
    evet ben cevabımı fazlasıyla aldım sağolsun hocalarım beni aydınlatılar

Begi'nin yanında yahudi mezarlığı olamayacığı nerden bilirsen?

büyük üstad prof. dr. Muhammed Ticani o bölgenin yahudilere ait oldunu söylemiştir.

Osman'ın "Haşş-ı Kevkeb" denilen yahudilere ait bir yerde toprağa verildiğine dair yazılarının doğruluğu isbat oldu. Tarihçiler, Osman'ın, Peygamber'in Baki'de toprağa verilmesine müslümanların müsade etmediklerini bu yüzden onun Haşş-ı kevkeb'de toprağa verildiğini ama Muaviye'nin kendi hilafeti döneminde Osma'ın kabrinin de Baki'de yeralması için Bakinin yanında yeralan o yeri yahudilerden satın alarak Baki'ye eklediğini yazmışlardır

[center]
    ..ey ahle aalam agham Eli mazloome... یا ابا عبدالله الحسین
    [center]
    Bizleri öldürün! Zira Halkımızın bilinci daha da artacak!
    Şehid Seyyid Abbas Musavi(Eski Hizbullah Lideri)

Yorum

[quote author=Aşk Kervanı link=topic=22667.msg142556#msg142556 date=1328795684]
      Mehmet UFUKALP :
      Muhterem Kardeşim,
      Sanırım beni kastettiniz. 1 haftalık aradan sonra yazdığım ilk mesajdan sonra "gündem ile ilgili güncel meraklar" demişsiniz.
      Gündem ve güncel konularda hassas olduğunuzu biliyorum. Nazik bir üslubunuz da var.
      İslam Kardeşliği ve Vahdete özen gösteren bir İnsansınız, bu hepimizin arzusu.
      Ancak Ben zaten gündem konusunda derin üzüntü ve acı yaşadığım için mesaj yazmıyordum.

Malum gündemin 1 numaralı konusu SURİYE...
      Suriye'nin İran İslam Cumhuriyeti'ne desteği, Lübnanlı direnişçilere olan yardımı ve Filistin meselesindeki tavrını biliyor ve beğeniyorum.
      Şu anda ABD, İsrail ve Suud'un, Suriye'deki gelişmelerden büyük keyif aldığını da biliyorum.
      Lâkin Suriye'de kanlı ve acımasız bir şekilde öldürülen Müslümanlar ve Masum sivillerden ötürü daha büyük üzüntü duyuyorum.
      Haberler muhakkak ki abartılı ve yanlış da olabilir. Ancak hem Muhalifler hem de devlet eliyle işlenen cinayetler ortada.

Bu konuda ne yazmamı istersiniz ? Muhalefet içinde art niyetli insanlar da var, Onlar zerre kadar umurumda değil,
      ama kadın ve çocukların katledilmesini ne Müslümanlığa ne de İnsanlığa sığdıramıyorum.

Buyrun madem gündem ve güncel çalışma istiyorsunuz; En son cuma namazında çekilmiş bir görüntü :
      Alevi veya Nusayri denilen Besar Esed, Sünniler gibi namaz kılıyor. (Bu ortamda Şii - Sünni olmasını da umursamıyorum.)
      Ancak dikkat ederseniz namaz kılmasını dahi bilmiyor. 2. fotodaki El bağlama şeklini hiç bir mezhepte göremedim.
      Üstelik sol elin sağ elin üstüne geldiğini de ilk kez görüyorum.

Rabbim cümlemizi bağışlasın...
      [/quote]

kardeş , maksadım konuyu tekrar hoplatmak değil ancak okurken bu mesajınızdaki fotoğraflara dikkat ettim.

ikinci fotoğraf dijital ortamda ters çevrilmiş. ilk fotoğrafta esadın solunda duran sarıklı hoca ikinci fotoğrafta sağına geçmiş. diğer sıralamalarda aynı şekilde fotoğraf terse çevrildiğinde uyuyor. ve sağ elin sol elin üstüne sol elin sağ elin üstüne gelmesi durumunu özetliyor. isterseniz fotoğrafı terse çevireyim o zaman bi sıkıntı kalacağını düşünmüyorum. ayrıca duvarlardaki pervane'lerin şekline bakarakta tersine çevrildiğini görebilirsiniz.

üşenmedim photoshop'ta örnek verdiğin ikinci resmi ters çevirdim..

şimdi sağ el sol elin üstüne geldi mi?

Yorum

Geldi
        O'na yönelin ve O'na karşı takva sahibi olun. Salatı ikame edin ve müşriklerden olmayın;onlar ki, dinlerini parçalayıp fırkalar haline geldiler. Her fırka kendi elindekiyle sevinir. (Rum,31-32)

Yorum

Değerli kardeşim Mühendis76;
          Aşk kervanı kardeşten yaptığınız alıntıyı söz konusu etmisiniz. Suriyeyi, Suriye Muhalefetini, ölen mazlum insanları ve çocukları söz konusu etmişsiniz.

Değerli kardeşim, biz İran İslam Cumhuriyeti hariç, hiç bir ülkenin zulümden uzak olmadığını biliyoruz.

İslami İran hariç, Çocukların kadınların mazlumların ezilmediği yok edilmediği horlandığı hiç bir ülke yoktur.

Dünyada zulme neden olan olguları tespit edemezsek, zulmün kaynağına darbeyi indiremezsek lokal yerlere projektör dikerek sorunlara çözüm bulamayız.

Dünyada olan biten bütün zulümlerin kaynağı insanların ilahi hükümlere itaat etmemesi sebebiyledir. İnsanların ilerleyeceği yolu Allah belirlemiyorsa o yol zulüm yoludur.

Bu sebeple İslami İran hariç bütün ülkelerin yolları zulüm yoludur. Ve bu zulüm yolllarının merkezi kavşağı abd ve israildir. Onların yardımcıları avrupalı emperyalistlerdir. Onların yardımcıları İslam ülkelerine tahakküm eden münafık rejimlerdir.

Yani dünyada ne kadar zulüm varsa bunun altında abdnin israilin avrupanın ve onların güdümündeki münafık rejimlerin imzası vardır.

Elhamdulillah İmam Humeyninin İslam Devrimi ile bu zulüm çarkına karşı çıkan bir hareket başladı. İşte zulme çıkış hareketinin merkezi İslami İran ve İslami İranla müttefik olan ülkelerdir.

Şimdi bu resmi esas alarak dünyaya şöyle bir bakalım. Suriye bu resmin neresinde. Suriyeye baktığımızda görüyoruz ki, ta başından beri arap ülkeleri içerisinde israile karşı gerçekten savaş veren tek ülkedir.

İranda İslam devrimi olunca, devrimin islami karakteri gereği doğal düşmanları ile suriyenin düşmanları da aynı olunca suriye otomatikman zulme karşı direnen ittifak içinde yer almıştır.

Suriyenin konumu dünya zalimlerine karşı duran zulüm karşıtı ittifakın içinde olmaktır.
          Bunun için suriye Hizbullah ve Hamas islami direniş hareketlerinede yardım ederek zalimlere karşı samimi bir savaş vermiştir.

İşte emperyalizmin zulüm çarkına ot tıkadığı için suriye emperyalizmin acımasız saldırılarına maruz kalmaktadır.

Suriye yönetimi asla halkına zulüm etmemektedir. Bu emperyalistlerin bizzat ve kesinlikle kendilerinin yapıp yönetimin üzerine attığı yalanlardır.

Evet mazlum çocukların kadınların hesabını soralım. Ancak bu hesabı sormaya en önce en zalimlerden başlayalım, onları def ettikten sonra suriyeye bakalım hala suriyede de zulüm varsa o zaman ona da haddini bildirelim.

Zamanlamayı hesaplamayı iyi yapmak lazım. Zalimlerin yalanları ile zulme karşı İslami İranla ittifak halinde olan Suriyeyi zulümle suçlamak zalimleri temize çıkarmak demektir.

Lütfen olaylar lokal, mahalli, kısmi değil boyutsal evrensel bakalım. Ona göre karar verelim.
          Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
          Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

Mehmet UFUKALP kardeşim , söylediklerine ne ekleyecek bir sözüm ne de çıkaracak bir cümlem var. benim tek düzeltmek istediğim aşk kervanı adlı kardeşimizin paylaştığı resimden dolayı kurduğu sondaki cümleleri düzeltmesine yardımcı olmaktı. başka da bir niyetim yok. yazının öncesini paylaşmam sana bu uzun cümleleri kurdurmaya vesile etti belki de .. dediğim gibi ben sadece 2. fotoğrafın terse çevrildiğini ispatlamak istedim .

Yorum

Muhterem mühendis76 kardeş, teşekkür ederim. En baştaki aşk kervanının yazısını da aldığınız için o yazıya cevap maksadıyla yazdım artık fotoğraflara sıra anca geldi.

Sanırım siz aşkkervanına, normal fotoğraflarda ard niyetlilerce manipülasyon yapıldığını anlatmaya çalışmışsınız sanırım. Çünkü Beşşar Esad ibadetlerini hanefi mezhebi üzerine yapan nusayri bir müslümandır. El bağladı ise sol eli sağ el üzerine koyacak kadar cahil olması mümkün mü? Yani düşman yalanda sınır tanımıyor.

Ben aşk kervanının o yazısını gözden kaçırmıştım. Cevap yazmama vesile olduğunuz için teşekkür ediyorum muhterem.
              Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

Neden Nusayri oldugu halde Hanefi fikhina uyuyor?
                Allah Bize Yeter!
                O Ne Güzel Vekildir...

Yorum

aşk kervanı hep böyle ufak ince şeylere bakıp oralardan birşey arıyor.
                  Tanrı "Beni arayacaksınız, bütün yüreğinizle arayınca beni bulacaksınız," dedi. Yeremya 29:13

Yorum

Halife Osman'ın yaşlı iken başa gelmesi hatalı işler yapmasına neden olmuş maalesef. Ammar gibi Ebu Zerr gibi büyük sahabileri incitmesi, akrabalarının etkisi altında kalarak yanlış kararlar vermesi sıkıntılara neden olmuştur. Ama yinede Hz.Ali gibi düşünmeli, aşırı laflar etmemeliyiz.

Hz.Ali, Osman'ı eleştirirdi uyarırdı ancak, evini basmaya geldiklerinde çocuklarını halifeyi korumaları için göndermişti.

Yorum

[quote author=muhendis76 link=topic=22667.msg152035#msg152035 date=1337277864]

kardeş , maksadım konuyu tekrar hoplatmak değil ancak okurken bu mesajınızdaki fotoğraflara dikkat ettim.

ikinci fotoğraf dijital ortamda ters çevrilmiş. ilk fotoğrafta esadın solunda duran sarıklı hoca ikinci fotoğrafta sağına geçmiş. diğer sıralamalarda aynı şekilde fotoğraf terse çevrildiğinde uyuyor. ve sağ elin sol elin üstüne sol elin sağ elin üstüne gelmesi durumunu özetliyor. isterseniz fotoğrafı terse çevireyim o zaman bi sıkıntı kalacağını düşünmüyorum. ayrıca duvarlardaki pervane'lerin şekline bakarakta tersine çevrildiğini görebilirsiniz.

üşenmedim photoshop'ta örnek verdiğin ikinci resmi ters çevirdim..

şimdi sağ el sol elin üstüne geldi mi?
                      [/quote]

photoshopla uğraşıyorum ama hiç o açıdan bakmamıştım. fotoğrafı çevirenlerin hangi amaçla bu işi yaptıkları belli. Allah razı olsun muhendis.

nasıl dikkatinizi çekt merak ettim
                      [center]
                      ..ey ahle aalam agham Eli mazloome... یا ابا عبدالله الحسین
                      [center]
                      Bizleri öldürün! Zira Halkımızın bilinci daha da artacak!
                      Şehid Seyyid Abbas Musavi(Eski Hizbullah Lideri)

Yorum

[quote author=meşedi ali enis link=topic=22667.msg152058#msg152058 date=1337319474]nasıl dikkatinizi çekt merak ettim
                        [/quote]
                        mühendiste galiba gerçekten mühendis zekası var
                        O'na yönelin ve O'na karşı takva sahibi olun. Salatı ikame edin ve müşriklerden olmayın;onlar ki, dinlerini parçalayıp fırkalar haline geldiler. Her fırka kendi elindekiyle sevinir. (Rum,31-32)

Yorum

[quote author=HiLaLNuR link=topic=22667.msg152045#msg152045 date=1337284748]
                          Neden Nusayri oldugu halde Hanefi fikhina uyuyor?
                          [/quote]

Valla onu Beşşar Esada sormak lazım Bacı, ben bilmim.

Yorum

[quote author=siyahi link=topic=22667.msg142564#msg142564 date=1328802998]
                            esada gelince onun dinsiz oldugunu bilmeyen yok bari kollarını 2 yanına bıraksaydı en azından bir delili olurdu hadisten.
                            [/quote]

Bu kadar cehalet olur mu efendi. Malikiler kollarını arkadan mı bağlıyor yoksa, onlarda kollarını yana salmıyorlar mı? Yoksa onlar sünni değiller mi? Kolları yana salarak namaz kılanlara kafir mi diyorsun, o zaman çok büyük ve çirkin bir günaha batmışsın demektir. Çünkü namazın aslı kolları yana salarak kılmaktır. Ki Rasulullah böyle namaz kılardı.

Yorum

[quote author=siyahi link=topic=22667.msg142564#msg142564 date=1328802998]
                              esada gelince onun dinsiz oldugunu bilmeyen yok bari kollarını 2 yanına bıraksaydı en azından bir delili olurdu hadisten.
                              [/quote]

Beşşar Esadın kafir dinsiz olduğunu neye göre söylüyorsun. Yoksa Suriye ihvanı münafıkları gibi abd ye israile uşak olmadığı için mi kafir diyorsunuz?

Yorum

[quote author=siyahi link=topic=22667.msg142563#msg142563 date=1328802726]
                                bunların hiç birinde sıkıntı yok asıl sıkıntı yahudi mezarlıgına gomulmuş olması, sizin yazdıklarınıza gore bu cennetul bakinin yanında, bu bile aslında asıl cevabı veriyor cennetul bakinin yanında yahudi mezarı olamayacagına gore ?

sanırım soruyu soran arkadaş gerekli cevabı almıştır...
                                [/quote]

Cenneti Bakinin yanında yahudi mezarlığı nasıl olmuyormuş? Yahudiler önceden beri Medinede oturmuyorlarmıydı. Müslümanların yahudi komşuları oluyor da Müslüman mezarlığı yanında yahudi mezarlığı mı olmuyor. Halife Osman İbni Affan akrabaları emevilerin zulüm işlemelerine engel olmadığı, ya da olamadığı için halkta öylesine bir kin birikmişti ki, başka türlüsü de olamazdı zaten. Ümmülmüminin Aişe bile halifeye sırtlan diye hitap etmekteydi. Sünni tarih kitaplarında anlatılmaktadır bu hadiseler.

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X