Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Osman bin Affan'ın mezarı nerdedir?

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Osman bin Affan'ın mezarı nerdedir?

arkadaşlar bir yazı da söyle okudum diyordu:

Osman bin Affan 3 gün boyunca gömülmesine izin vermediler dördüncü gü ona namaz kılınmadan yahudi mezarlığına defnedilmiş.

bu konu hakkında bildiklerinizi paylaşırsanız sevinirim.
    Allah razı olsun
    [center]
    ..ey ahle aalam agham Eli mazloome... یا ابا عبدالله الحسین
    [center]
    Bizleri öldürün! Zira Halkımızın bilinci daha da artacak!
    Şehid Seyyid Abbas Musavi(Eski Hizbullah Lideri)

Ynt: Osman bin Affan'ın mezarı nerdedir?

ayıp ayıp ben desem bi kitabta okudum humeyninin mezarı yahudi mezarlığında diye olurmu olmaz, ağızdan çıkan lafa dikkat etmek gerek bir gün sorulursa bunlar o zaman nereye kaçacağım ben diye düşünmemek için.

Yorum

[quote author=siyahi link=topic=22667.msg142487#msg142487 date=1328718082]
      ayıp ayıp [/quote]
      ehli sünnette (gerçi sünnet diye bir amel kalmamış ama o ayrı konu)
      yani sünnilikte öğrenmenin ayıp olduğunu bilmiyordum.

merak attiğin konunun sorulmasının neresinde ayıp?
      ha ama doğruya sünnilikte sahabeleri araştırmak bile kafirlik

ben desem bi kitabta okudum humeyninin mezarı yahudi mezarlığında diye olurmu olmaz,
      eğer öyle bir kitap okumuşsan o kitaba inanamamışsan gelirsin sorarsın bilgisi olanlar bilgi verirler o kitabın doğru yada yanlışını görürsün. vesselam

ağızdan çıkan lafa dikkat etmek gerek bir gün sorulursa bunlar o zaman nereye kaçacağım ben diye düşünmemek için
      Hamd olsun Ehli Beyt aleyhisselamın dostuna dost düşmanına düşman olduğumuz sürece o lafı söylemeyiz.
      [center]
      [center]

Yorum

...edit... luzumu yok kimde sunnetin kalıp kalmadıgı aşikar, kimin ilk hadis uydurduguda aşikar

sahabeleri araştırmak kafirlik olsaydı onların hayatları yazılmazdı sen sahabyi araştırıcagına git zalimlere ne yapmam gerekir onu araştır.

elbette ki kişi yi araştırmak normal ama sahabe ise bu kişi size gore olmasada en azından ehli sunnetin mukaddesatına saygı gosterıın diyor ya alimin heh işte bak bunlar ehli sunnetin mukaddesatı okudugun kitabta zaten buna inanman bile sacma cunku yazdıgın yazıyı mantık algılaması mumkun degıl kimse defnetmesi hz osmanın taraftarları yada cocukları onu defneder unutmaki hz osman zinnureyn dir , olmadı peygamberıin s.a.v kızı boyle bir şeye izin vermez.

ayrıca yazı nerde onuda bı goster insan okudugu yazıyı gosterirki cevap verecek kişide ona gore muamelede bulunsun..

Allah ondan razı olsun yolu yolumuz sonu sonumuz olsun inş. Hz. Ali r.a der ki :
        Kazanan kazandıgını adaba riayetle kazandı, kaybeden kaybettigini edebi terketmekle kaybetti.

Yorum

[quote author=meşedi ali enis link=topic=22667.msg142476#msg142476 date=1328706090]
          arkadaşlar bir yazı da söyle okudum diyordu:

Osman bin Affan 3 gün boyunca gömülmesine izin vermediler dördüncü gü ona namaz kılınmadan yahudi mezarlığına defnedilmiş.

bu konu hakkında bildiklerinizi paylaşırsanız sevinirim.
          Allah razı olsun
          [/quote]

siyahi kardeşim bu bölümde ehli sünnetin mukaddesatına aykırı bir şey ben göremedim.Halife Osman bin afvana ne hakaret var nede saygısızlık bende yıllar önce hemde sünni tarih kitaplarında okumuştum Halifenin yahudi mezarlığına defnedilme işini.Arkadaşımızda bunu soruyor.demekki merak ediyor biliyorsanız buyrun açıklayın bilmiyorsanız bekleyelim açıklansın.
          Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
          İmam Ali (a.s)

Yorum

[quote author=siyahi link=topic=22667.msg142487#msg142487 date=1328718082]
            ayıp ayıp ben desem bi kitabta okudum humeyninin mezarı yahudi mezarlığında diye olurmu olmaz, ağızdan çıkan lafa dikkat etmek gerek bir gün sorulursa bunlar o zaman nereye kaçacağım ben diye düşünmemek için.
            [/quote]

Yukarıdaki soru böyle bir soruyu maalesef doğuruyor. Siyahi kardeş yukarıdaki farzımahal soruyu gerçekten sorsaydı, ben İmam Humeyniye hakaret olarak algılardım.
            Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
            Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

B- Halife Osman'ın Dönemi

Osman, Afrika fetihlerinden elde edilen humusu bir defasında Abdullah b. Sad b. Ebu Serh'e verdi.[532] İkinci kez Mervan b. Hakeme verdi.
              İbn-i Esir kendi Tarih'inde der ki: Abdullah'a birinci gazvenin humusunu verdi. Mervan'a bütün Afrika'nın fethedildiği ikinci gazvenin humusunu verdi.[533]
              İbn-i Ebi'l - Hadid şöyle diyor: Osman, Trablusgarb'tan Tanca'ya kadar Batı Afrika fethinden elde edilen ganimetlerin tamamını hiçbir Müslüman'ı ortak etmeden Abdullah b. Ebi Serh'e verdi.[534]
              Taberi der ki: Osman, Abdullah b. Sa'd'ı Afrika'ya gönderdiğinde onun Afrika'da yaptığı anlaşmalardan biri, iki milyon beş yüz yirmi bin dinar karşılığında "Cercir"le yaptığı uzlaşmaydı.
              Ve der ki: Abdullah b. Sa'd 300 kintar* altın karşılığında sulh etti.. Osman onun tamamını Hakem veya Mervan ailesine verilmesini emretmiştir.[535]
              İbn-i Abdulhakem, Futuh-i Afrika adlı kitabında şöyle rivayet eder: Muaviye b. Hüdeyc Afrika'da üç savaş yapmıştır. Bunların ilki Osman'ın öldürülmesinden önce, hicri 34 senesinde gerçekleşti. Ve Osman bu savaşın humusunu Mervan'a verdi. Bu savaşı halkın çoğu bilmez bile.[536]
              Belazurî, halkın Osman'ın gidişatına itirazları konusunda ve Siyutî de Tarih-i Hulefa adlı kitabında şöyle rivayet etmişlerdir: Osman Afrika'nın humusunun Mervan'a verilmesini yazıldı.[537]
              Abdullah b. Zübeyr şöyle rivayet eder: Osman hicretin 27. yılında bizi savaşmak için Afrika'ya gönderdi. Abdullah b. Sa'd b. Ebi Serh büyük ganimetler ele geçirdi. Osman bu ganimetlerin humsunu Mervan b. Hakem'e verdi.[538]
              Yine şöyle rivayet edilir: Mervan, Medine'de evini yapıp bitirince bir grup halkı yemeğe davet etti. Davet edilen kişiler arasında Musavver de vardı. Mervan onlarla konuşurken söz arasında dedi ki: "Vallahi bu evim için Müslümanların malından hatta bir dirhem veya bir dirhemden ziyade harcamadım" dedi. Bunun üzerine Müsevver dedi ki: "Susup yemeğini yemen senin için daha hayırlı olur. Zira sen bizimle beraber Afrika savaşına katılırken bizden daha az mal-mülk ve köleye sahiptin; hepimizden daha fakirdin. Sonra Osman b. Affan sana Afrika'nın humusunu verdi; halktan sadaka toplamayla da görevlendirince Müslümanların mallarını da kendine aldın…."[539]

Osman'ın Baki'de defnedilmesini engelleyen
              Osman'ın Baki'de defnedilmesini engelleyen Hazrec kabilesinden Eslem b. Evs b. Bucret-i Saidî bu konuda şöyle demiştir:
              "Halkın Rabbi olan Allah'a yemin ederim /
              Allah Teala hiçbir mahluku boş bırakmamış,
              Sen geçmişlerin sünnetine aykırı davranıp /
              Lanetli (Hakem'i) davet edip kendine yakınlaştırdın."

"Haksız yere Mervan'a halkın humusunu verdin /
              Umumî otlakları kendi otlağın ettin."[540]

Eğanî'de şöyle geçer: Mervan 500 bini aşkın ganimet humsuyla bir alış - veriş yaptı. Osman onun tamamını Mervan'a bıraktı. Bu da halkın Osman'a itiraz konularından biri oldu. Abdurrahman b. Hanbel b. Mulil de bu konuda şiirler söylemiştir.[541]
              Halife Osman'ın humusla ilgili içtihadları bunlardır.
              Fakat Osman'ın Resulullah (s.a.a)'in bıraktığı mirasındaki içtihadı konusunda ise Ebu-l Fedâ ve İbn-i Abdurrabbihi -ifade Ebu-l Fedâ'nındır- şöyle demişlerdir: Osman Fedek'i Mervan'a vermiştir. Oysa o da Fatıma'nın Ebubekir'den talep ettiği Resullah (s.a.a)'in bıraktığı sadakasıydı.[542]
              İbn-i Ebi'l - Hadid der ki: Osman Fedek'i Mervan'ın mülkiyetine geçirmiştir. Oysa Fatıma babasının vefatından sonra onu gerek miras yoluyla, gerekse de hibe yoluyla talep etmiş, ancak, kendisine bir şey verilmemişti.[543]
              Ebu Davud ve Beyhakî kendi Sünenlerinde, Ömer b. Abdulaziz'in Fedek konusunda şunları dediğini kaydetmişlerdir: Ömer halife olunca Fedek'te, kendisinden öncekiler (Resulullah ve Ebu Bekir) gibi tasarrufta bulunmuş, o şekilde devam edilmiştir. Sonra Osman onu Mervan'ın mülkiyetine geçirmiştir.[544]
              Beyhakî hadisin tamamını zikrettikten sonra demiş ki: Fedek, Osman b. Affan döneminde Mervan'ın mülkiyetine geçmiştir. Sanki Osman, Resulullah (s.a.a)'den bu konuda nakledilen, "Allah bir Peygamber'i bir rızıkla rızıklandırırsa, o rızık Peygamber'den sonra onun makamına geçen kişiye kalır" rivayetini tevil etmiş ve kendisi bu rızka ihtiyacı olmadığı için onu akrabalarına tahsis ederek onlarla sıla-i rahim etmiştir!
              İbn-i Abdurrabbih ve İbn-i Ebi'l - Hadid -ifade İbn-i Abdurrabbih'indir- şöyle demişlerdir: Resulullah (s.a.a) Medine çarşısındaki Mehzur'u Müslümanlara tasadduk etti. Sonra Osman onu Haris b. Hakem'in (Mervan'ın kardeşinin) mülkiyetine geçirdi.[545]

- Şerh-u Nehci'l - Belaga, c. 1, .s. 67.
              - Kintar, altın ve gümüş ölçmeye yarayan bir ağırlık birimidir. -müt.-
              - Taberi, Avrupa baskı, c. 1, s. 2818; İbn-i Kesir, c. 7, s. 152.
              - Futuhu'l - Afrika İbn-i Abdulhakem, s. 58 - 60.
              - Ensabu'l - Eşaraf-i Belazurî, c. 5, s. 25, Tarih-i Hulefa -Siyutî-, s. 256.
              - Ensabu'l - Eşaraf-i Belazuri, c. 5, s. 27.
              - Ensabu'l - Eşraf, c. 5, s. 28.
              - Ensabu'l - Eşraf, c. 5, s. 38. Şairin burada "halkın humusu" ifadesini kullanmasının nedeni onların Ebubekir ve Ömer'in döneminde humusu Allah, Resulü ve yakınlarının değil, halkın malı saymaya alışmış olmalarıdır.
              - Ağanî, c. 6, s. 57, onun beyitlerinin sözcükleriyle Belazurî'nin rivayet ettiği beyitlerin bazı sözcükleri farklıdır. Ebu'l Feda Tarihi, c. 1, s. 233 İbn-i Kuteybiye'nin Maarifinde, s. 84 Ikdu'l - Ferid, c. 2, s. 283.
              - Tarih-i Ebi Feda, c. 11, s. 232, hicri 34. yılın olayları bölümünde... Ikdu'l - Ferid, c. 4, s. 273 "escidetu's - saniye fi'l Hulefa-i ve tevarihihim." Peygamber'in sadakası ifadesini kullanmaları, Ebubekir'in "Bizim bıraktıklarımız sadakadır" rivayetinden kaynaklanıyor.
              - Şerh-u Nehci'l - Belaga, c. 1, s. 67.
              - Sünen-i Ebi Davud, c. 2, s. 49 - 50, "haraç" kitabı, "kısmu'l - fey' ve'l ganimet" kitabı, "safaya Resulullah" babı; Sünen-i Beyhakî, c. 6, s. 310.
              - Ikdu'l - Ferid, c. 4, s. 283; Şerh-u Nehci'l - Belaga, c. 1, s. 67. Şerh-u Nehci'l - Belaga'da "Mehzur" yerine "Behzur" kaydedilmiştir. Bkz. Muhaziratı Ragip, c. 2, s. 211; İbn-i Kuteybe'nin el-Mearif'i s. 84. Kadı Maverdî ve Ebu Ya'la Resullulah'ın terekesinin beyanı bahsinde "Şüphesiz Osman, Mehzur'u Mervan'ın mülkiyetine geçirdi", demişlerdir.

http://islamkutuphanesi.com/turkceki...ealim2/04.html
              عاشق اگر رنگی از معشوق نگیرد در عشق خودش صادق نیست

Yorum

Baki mezarlığı bütün İslami mezhep ve fırkalarının saygı duyduğu bir mezarlıktır ve günümüzde de Peygamberimizin kabrinin birkaç adım ilerisinde yer almaktadır. Allah Resulü kendi zamanında bazı “Uhud” şehitlerini ve kendi oğlu İbrahim’i orada defnederek bu mekânın kutsiyetini artırmıştır. Ayrıca Herre hadisesinin şehitleri de burada gömülüdür.

Üçüncü halife Osman b. Affan Medine Yahudilerine ait olan Hasan-ı Kevkeb mezarlığına defnedilmişti, sonraları Muaviye Baki mezarlığını genişleterek Osman’ın mezarının da Baki topraklarına girmesini sağladı.

“Beytu’l Ehzan” yani Hz. Fatımatu’z Zehra’nın (selamullahi aleyha) değerli babası için ve kendisi ve eşine yapılan haksızlıklardan dolayı göz yaşı döktüğü yerin adı. O da burada bulunmaktadır. Maliki mezhebinin kurucusu “Malik ibni Enes”in kabri de burada yer almaktadır…

Yorum

Velayet nuru hocam Allah razı olsun.

ben fedek'in osman tarafından başkasına bağışlandığını bilmiyordum
                  [center]
                  [center]

Yorum

[quote author=meşedi ali enis link=topic=22667.msg142533#msg142533 date=1328784699]
                    Velayet nuru hocam Allah razı olsun.

ben fedek'in osman tarafından başkasına bağışlandığını bilmiyordum
                    [/quote]
                    Allah Teala sizden de razı olsun inş.
                    Osman'ın beytul malı akrabalarına ve İslam düşmanlarına dağıtması onun başına bela açtı zaten. Hz. Fatıma'ya layık görülmeyen Fedek, Ehlibeyt düşmanlarına peşkeş çekildi maalesef.

Yorum

Peygamberimizin oğlu İbrahim’i oraya defnettiğinide bilmiyordum ve yahudi mezarlığı ile bagi'nin muaviye ...edit... tarafından birleştirildiğinide bilmiyordum.

Hocam bu kaynaklı bilgiler benim çok çok işime yarayacak bir çok kişi bu konuda bilgisiz o yüzden bunlar yaraya merhem gibi geldi.

Allah razı olsun inşaallah
                      [center]
                      [center]

Yorum

kaynak nerde vermişsiniz bir link git bul der gibi

[color=rgb(51, 68, 102)]http://www.karsehlibeyt.org/ramazan-...-cinayeti.html[/color]

bu sitede ne kaynak var ne bir şey adamın biri yazmış kim belli degil kilimcinin kör oglu..

Yorum

kaynaklar yukarıda yazılı görmediniz galiba buyrun kaynaklar
                          ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Şerh-u Nehci'l - Belaga, c. 1, .s. 67.
                          - Kintar, altın ve gümüş ölçmeye yarayan bir ağırlık birimidir. -müt.-
                          - Taberi, Avrupa baskı, c. 1, s. 2818; İbn-i Kesir, c. 7, s. 152.
                          - Futuhu'l - Afrika İbn-i Abdulhakem, s. 58 - 60.
                          - Ensabu'l - Eşaraf-i Belazurî, c. 5, s. 25, Tarih-i Hulefa -Siyutî-, s. 256.
                          - Ensabu'l - Eşaraf-i Belazuri, c. 5, s. 27.
                          - Ensabu'l - Eşraf, c. 5, s. 28.
                          - Ensabu'l - Eşraf, c. 5, s. 38. Şairin burada "halkın humusu" ifadesini kullanmasının nedeni onların Ebubekir ve Ömer'in döneminde humusu Allah, Resulü ve yakınlarının değil, halkın malı saymaya alışmış olmalarıdır.
                          - Ağanî, c. 6, s. 57, onun beyitlerinin sözcükleriyle Belazurî'nin rivayet ettiği beyitlerin bazı sözcükleri farklıdır. Ebu'l Feda Tarihi, c. 1, s. 233 İbn-i Kuteybiye'nin Maarifinde, s. 84 Ikdu'l - Ferid, c. 2, s. 283.
                          - Tarih-i Ebi Feda, c. 11, s. 232, hicri 34. yılın olayları bölümünde... Ikdu'l - Ferid, c. 4, s. 273 "escidetu's - saniye fi'l Hulefa-i ve tevarihihim." Peygamber'in sadakası ifadesini kullanmaları, Ebubekir'in "Bizim bıraktıklarımız sadakadır" rivayetinden kaynaklanıyor.
                          - Şerh-u Nehci'l - Belaga, c. 1, s. 67.
                          - Sünen-i Ebi Davud, c. 2, s. 49 - 50, "haraç" kitabı, "kısmu'l - fey' ve'l ganimet" kitabı, "safaya Resulullah" babı; Sünen-i Beyhakî, c. 6, s. 310.
                          - Ikdu'l - Ferid, c. 4, s. 283; Şerh-u Nehci'l - Belaga, c. 1, s. 67. Şerh-u Nehci'l - Belaga'da "Mehzur" yerine "Behzur" kaydedilmiştir. Bkz. Muhaziratı Ragip, c. 2, s. 211; İbn-i Kuteybe'nin el-Mearif'i s. 84. Kadı Maverdî ve Ebu Ya'la Resullulah'ın terekesinin beyanı bahsinde "Şüphesiz Osman, Mehzur'u Mervan'ın mülkiyetine geçirdi", demişlerdir.
                          Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
                          İmam Ali (a.s)

Yorum

[img width=760 height=600]http://img7.imageshack.us/img7/7444/58934822.jpg[/img]

[img width=760 height=600]http://img32.imageshack.us/img32/7726/78585122.jpg[/img]

http://www.youtube.com/user/TarihinTozu/videos https://vimeo.com/user12861987/videos

Yorum

[img width=425 height=600]http://img685.imageshack.us/img685/4782/tarama0001v.jpg[/img]

[img width=406 height=600]http://img408.imageshack.us/img408/5057/tarama0002h.jpg[/img]
                              http://www.youtube.com/user/TarihinTozu/videos https://vimeo.com/user12861987/videos

Yorum

YUKARI ÇIK
                              Çalışıyor...
                              X