Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Velayet.com Buluşmaları-1 Harikaydı (Elhamdülillah)

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla,

Rabbi Rahimimize Hamd salat u selam O'nun Kutlu Habibine ve Tertemiz Ehlibeytine; Lanetse tüm onların düşmanlarına olsun..

Öncelikle Velayet.com buluşmasına uzaktan yakından iştirak eden tüm dostlarımıza teşekkür ediyorum. Böylesine güzel bir atmosferi bize yaşattıklarından dolayı..

Programı düzenlemede büyük çabaları ve sponsorluğu olan Zülfikar Darbesi kardeşimize ve Ehlibeyt dostu ve müntesibi Korcan Aile Çay Bahçesi yönetimine gönülden teşekkürlerimizi iletiyorum velayt.com yönetimi adına...

bence güzeldi.. her bakımdan harikaydı. Yalovadan toplantı için gelen Hür kardeşimizin bu fedakarlığı ve buluşmayı önemli görmesi gerçekten de şahsen beni çok duygulandırdı..

Güzeldi, çünkü orda çok nadide simaları görüyordunuz. düşünün tüm türkiye'de hiç bir menfaat gütmeden Ehlibeyt güneşini tüm güzellikleriyle işaret eden bu uğurda hiç bir menfaat gözetmeyen: "Bizim ücretimiz alemlerin Rabbi Allah'a aittir" şeklindeki Peygamberler sünnetini kendilerine yaşam ilkesi seçmiş pırıl pırıl insanlar vardı. birbirlerini görmenin sanki yıllardır samimi dostmuş gibi sanki çocuklukları birbirleriyle geçmiş, birbirlerini en zor zaman ve sınavlarda sınamış ve güvenilir olduklarını birbirlerine ispatlamış ama sonra ne olduysa araya uzuuun hasret dolu ayrılık girmiş can dostların birbirlerine kavuşması gibiydi.. Sanki insanların gözlerinde ışıldayan pırıltı ve mutluluklarda, oraya katılamayan onca dostumuzun selamları vardı birbirlerine ilettikleri.. onları da temsilen sanki meleklerin rahmet okuduğu milyonlarca Ehlibeyt dostunun toplandığı mahşeri bir kalabalık gibiydi mütevazi toplantı. Maddi alemde sınırlı ve dar sayıca az, oysa mana aleminde nice toplantıları birbirlerine uzak ama menfaat bağlılıklarıyla bir araya zorla tıkıştırılmış kalabalıklardan çok daha kalabalıktı..

En seçkin gönül erleri bir araya gelmişti..

20 kadar erkek ve 3 bayan toplandık. Üye olmayan ama üye olacaklarını, böyle bir siteyi duymakla çok sevinip bir an önce üye olacaklarını beyan eden kardeşlerimiz de vardı. Bunlardan, Ehlibeyt sempozyumuna katılan Azerbeycan'dan Felsefe alanında akademik kariyer yapan Dr. ELŞEN Mustafaoğlu'nu zikretmek bizi ziyadesiyle sevindirmektedir.

Neler konuşuldu görüşüldü mü?

Sitemizin Adminlerinden Mikdat bin Esved ve Murtazaali kardeşimiz çok istemelerine rağmen gelemedikleri için, ve adminimiz Mirzehan da geciktiğinden, ve de öteden beri bu buluşma konusunda sitede bir çok yazı ve düzenlemeyi şahsen yürüttüğümden dolayı üzerimde sorumluluk hissettim.

bireysel olarak diyaloglar ve tanışmalar vardı elbette ama bunların toplu olması işini herkes bir başkasından bekliyor kendini sorumlu hissetmiyordu. neden mi?

Velayet.com'un seçkinliğinden..

burası gönüllü bir platform. gönüllü ama başında sonunda, orta ya da köşesinde hiç bir yerinde dünyevi menfaat bulunmayan sitemizde, buluşmaya gelenler de tamamen bu gönüllülük esasıyla toplanmış kardeşlerim idi. Bunlardan hiç birinin baş olmak yönetici olmak bir programı yönetmek konuşmayı üzerine almak birine konuşması söz vermek gibi bir yetki sahibi olmak akıllarının uçlarından bile geçmiyordu..

bu konularda en çok cahil benmişim ki sanki biri bir görev vermiş gibi konuşmaya başladım.. ve kimse konuşmazsa düzenli bir toplantı olmaz diyerek önceden planladığım konuları ve konuşmaları sıralamaya çabaladım..

Sırayla tüm kardeşlerimiz sitedeki adlarını, gerçek adlarını, işlerini nereli olduklarını ve anlatmak istediklerini söyledi.. Bu çok güzel ortamda sanki meleklerin yağdırdığı nurani bir atmosfer her yanı sarmıştı.. Adeta melekler aramızda bize mutluluklar telkin ediyordu..

içimde kalmasın söyleyeceğim.. doğal gelişen program konuşmaları başında Kur'an okumak gerektiğini düşünüyordum. Hoş besmele ve ham ile salavatlarla sohbetimiz çok güzel hale geldi ama başta Kur'an okunsaydı iyi olurdu. Ben bunu yapacaktım ama tüm kardeşlerimiz aynı anda gelmedikleri ve program doğal diyaloglarla başladığı için Kur'an okumayı akıl edemedim..

Önceden söz verdiğim gibi Hudeyfe kardeşimize Velayet.com buluşması-1 için hazırlamış olduğu süprizi açıklaması ve duygularını paylaşması için konuşması için dikkatleri ona yönelttim. Kendisi de burada olduğu için en güzel şekilde bu süprizi orada olduğu gibi burda da açıklamasını istirham ediyorum.. açıkçası bu ibret alacağımız hem de çok sevineceğimiz bir süprizdir..

buluşma yerimiz de konuştuklarımız da çok güzeldi

video çekimi yaptık.. Ama tümünü değil. kameramız bir saatlik çekim yapacak kadar şarz özelliğine sahip olduğu için bir saatten sonraki çekimleri yapamadık. Ve en önemli konuları da ondan sonra konuştuk. Ben ara ara notlar aldım ama bir tam bir not almam mümkün olmadı..

Videoları youtube'de yayınlama konusunda yeterli istişareleri yaptıktan sonra sonucu söylemeyi doğru görüyorum.. Çünkü katılımcıların rızalarını almadan bu tür bir yayını yapmamız doğru değil diye düşünüyorum.. Biliyorsunuz çok merak ediyorsunuz ve katılamayıp gönlü bizimle olan kadeşlerimiz bir an önce buradaki haberleri ve görüntüleri merak ediyorlar.. ama bir şekilde bu görevimizi yerine getirmeye çalışacağız. bir yandan kardeşlerimizin haklarını ihlal etmeden diğer bir taraftan üyelerimizin isteklerini yerine getirmek bir de sitemizin reklamı ve tanıtımı için.. tüm bunları hal yoluna koymaya çalışacağız inşaAllah..

Emeği geçenlerden özelliklede Qum-u Aşk hocamdan Rabbim razı olsun Hocam sizin vesilneiz ile gerçekleşti inş bundan sonrakiler dahada kapsamlı ve ses geirici örnek bir buluşma olur
    ve bu gelenekselleşirde
    herkes kardeşlerini tanıma fırsatı bulur
    "İmam"ın hattı” belli bir mezhebe mensup olanların değil,
    "Muhammedi İslam kimliğ"ini kuşanan bütün Müslümanların hattıdır."

Yorum

İnşaAllah..

tüm büyük davalar az kişiyle başlarmış.. Az ama kaliteli olmak herkesin takdir ve hedefidir.. Elhamdülillah ben aramızdaki meleklerle bu toplantının acaip kalabalık olduğuna inanıyorum..

Sizse tüm gelemeyen diğer bayanları temsilen orada idiniz ve sevabın en çoğunu siz aldınız.. şayet El kafiden müslüman Ehlibeyt dostlarının birbirlerini ziyaret ve buluşmaları hakkında, şiilerin tanışması ve kaynaşması hakkında hadisler hatırlanacak olursa bu buluşmanın ne derecede bereketli geçiği görülecektir.

Beni böylesine yüce bir mekteple tanıtşırıp, buraya layık gören Rabbime sonsuz hamd u senalar olsun.. Rabbim bizi göz açıp kapama zamanı kadar da olsa Ehlibeyt yolundan uzak tutmasın..

Yorum

Çok duygulandım. Ve kıskandım. İnşaallah bir dahakine katılma imkanım olur.

Yorum

inşaAllah..

gönlünüzün ve aklınızın bizimle olduğunu biliyorduk..istemesine rağmen katılamayan diğer kardeşlerimiz gibi duygularınız bize ulaştı ki orda bulunanlara oranla çok daha samimi ve güzel bir hava vardı..

Yorum

[quote author=Murtazaali link=topic=18787.msg113376#msg113376 date=1293516772]
            Çok duygulandım. Ve kıskandım. İnşaallah bir dahakine katılma imkanım olur.
            [/quote]

Yorum

evet ne yazıkki bebelerin hasta olmasından dolayı erken çıkamadım ve 1 saat kadar geciktim
              ibrahim abi de bakışları ile fırçaladı (latife ediyroum tabş böyle bşe yok)
              bunun için herkesten özür diliyorum inşAllah bir dahakine Rabbim imkan sunar bizde o imkanı değerlendirir ve hizmette ksuur etmeyiz.

Toplantı gerçekten güzeldi. Birbirinden güzel arkadaşlar ordaydı.
              yeni arkadaşlarla tanıştık
              kendi adıma merak ettiğim bazı üyelerimizi yakından görme şansı elde ettik
              beklediğimden de güzel kardeşlerimiz varmış
              Allah hepsinden razı olsun ve hepsinin Yolunu ehl-i beyt (a..s) dan ayırmasın.

Allahumme Salli Ala Muhammed ve Al'i Muhammed ve accil ferecehum..

Allah, geçimsiz efendileri olan bir adamla, yalnız bir kişiye bağlı olan bir adamı misal olarak verir. Bu ikisi eşit midir? Övülmek Allah içindir, fakat çoğu bilmezler. (Zümer 27)

Yorum

Allahım bize yardım et...

Yorum

[quote author=mirzehan link=topic=18787.msg113387#msg113387 date=1293533932]
                  evet ne yazıkki bebelerin hasta olmasından dolayı erken çıkamadım ve 1 saat kadar geciktim[/quote]
                  Allah Efendimizin ve Ehli Beytinin s.a.a hürmeti için şifa versin

Yorum

ben de birden korktum..

senadminsin ben nasıl sana kızabilirim...

Yorum

arkadaşlar yönetim duyuruları bölümünde sanırım üyeler cevap yazamıyor..

bu yüzden bu konu oradan buraya taşındı umarım sorun kalmamıştır...

Yorum

Evet yazamadık abi...

Yorum

artık yorumlarınızı bekleriz ben o bölümün özelliğini bilmiyordum, sadece bu konu oraya uygun diye orada açmıştım.. buyrun yorumlarınızı bekliyoruz inşaAllah..

Yorum

bencede çok güzeldi ve çok iyi geçti.gerçekten bu değerli insanlarla tanışmak guzeldi ve o arkadaşımızında şia olsugunu öğrenmek çok iyi oldu.çok begendim. mirzehan abi çok genç gozukuyordu

Yorum

Ben KARAHAN ( İSTANBUL )
                              Kpss için dersaneye gidiyorum bu nedenle bu toplantıya gelemedim,çok üzüldüm
                              siz değerli kardeşlerimi tanımak çok istiyordum , kısmet bir sonrakinedir inşallah.
                              çekilen resimlerden paylaşırsanız çok sevinirim, sizin gibi değerli arkadaşları resimdende olsa görmek isterim...
                              Musevi kardeşle özel tanışmak istiyordum aslında...
                              Eğer yazımı buradan okursa Ankaradaki Babı-Ali vakfındaki değerli abilerime bol bol selamlarımı iletirse çok sevinirim..
                              ( Başda değerli hocam Musa AYDIN hocama , İlhan abi , şems abi , Emre , ve ismini sayamadığım tüm kardeşlerime bol bol selamlarımı iletirse çok sevinirim. )

Yorum

YUKARI ÇIK
                              Çalışıyor...
                              X