Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

İran’da Üstad Bediüzzaman Said-i Nursi(ra) konferansı yapıldı

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: İran’da Üstad Bediüzzaman Said-i Nursi(ra) konferansı yapıldı

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=22304.msg136934#msg136934 date=1323855187]

Bu laik ğızların kaynağ ne acaba? Bu düşüncelerin bir taklit merciinden mi kaynaklanıyor yoksa içinde yaşadığnı iklimin bir hastalığı mı?
    [/quote]
    bu laik ağızların kaynağı İslam ve Allah adına 1400 yıldır yapılan zulümler ve bu zalimlere kudsiyet atfederek onları adalet, iman ve feraset sembolu olarak insanlara sunup bin yıldır onları aldatmanızdır. Atatürk'ün Ebusüfyanın vasiyetini çiğnemesi neden bu kadar zorunuza gidiyor? Yoksa siz de Ebu süfyan gibi hilafetin top gibi paslaşılması gerektiğine mi inanıyorsunuz?
    Ben Şia'yim taklit merciim de Resulullah ve ehlibeytin 12 imamıdır, ya senin taklit merciin kim? Senin yaşadığın iklim zalimlerin mimberlerden övülmesine mi sebebiyet veriyor?

Yorum

[quote author=cundeb link=topic=22304.msg136994#msg136994 date=1323879015]
      Atatürk'ün Ebusüfyanın vasiyetini çiğnemesi neden bu kadar zorunuza gidiyor? Yoksa siz de Ebu süfyan gibi hilafetin top gibi paslaşılması gerektiğine mi inanıyorsunuz?
      Ben Şia'yim taklit merciim de Resulullah ve ehlibeytin 12 imamıdır, ya senin taklit merciin kim?
      [/quote]

deveye "neden boynun eğri" diye sormuşlar "nerem düzgün ki" demiş. bu yazılanların çıktığı zihnin, anlayışın neresinden başlayıp düzeltelim bilemedim doğrusu.

sapla saman birbirine girmiş, hakla(!) batıl bir arada yüreklere yerleşmiş, İmam Ali a.s. ile Muaviye dost ve halef selef olmuş, Hüseyni görünen Yezide övgüler dizer olmuş.

Rabbim sonumuzu hayreylesin. bizleri bu duruma getiren böyle süfyani rejimleri ve onların ata babası olan büyük şeytan ve dostlarını kahreylesin.
      KIYAMI UNUTTUK YA RAB! NAMAZI BATIL EYLEDİK.

Yorum

[quote author=hatt-ı imam link=topic=22304.msg136952#msg136952 date=1323862121]
        bu sözleriniz zaten benim açımdan sizi muhatap almama konusunda yeterli delildir. burada daha önce de yazmıştım velayete tabi olmayan şiinin ve sünninin şahsen yanımda değeri yoktur ki fikrinin anlamı olsun. [/quote]
        Size kısaca şunu diyeyim, benim gibi birinin katınızda değeri
        olmayabilir, ama şunu kalın harflerle belirteyim ki; Sizin katınızda değerli
        olmak benim şahsım için hakarettir, dolayısıyla lütfen bana değer vermeyinki,
        düşüncelerimi gözden geçirme durumunda kalmayayım.

velayete bağlı olan herkesin nefsinin ve daha önceden taşıdığı
        önyargıların zincirinden kurtulması ve velayetin dost bildiklerini kendi
        nefsinin hoşuna gitmese de dost bilmesi gereklidir. bu mektebe ilk adım
        attığımız yıllarda çok çok yüce bildiğimiz nice insanı sırf bu bilincimizden
        dolayı direkt dışlamış (ki bunlardan sahabe(!) olanlar, evliye(!) olanlar vardı)
        sadece velayetin ve mektebin dostlarını dost edinme bilincini kazanmıştık.
        Allah'a hamdolsun bu konuda ne ifrata ne de tefrite kaçtık. ne sünni diye
        uzaklaştık ne de sırf şii diye yaklaştık.
        Ehlibeyt ekolu için cürüm manasına gelen sözlerinize Ehlibeyt a.s.dan ve şia kaynaklarından olup şii sitelerinden kopyaladığım şu hadisle cevap vereyim ki belki dünya hayatı uğruna yaptıklarınız kadar ahiret için de çalışırsınız:
        İmam Caferi Sadık As.şöyle buyurdu:Her kim bize layık olduğumuzdan aşağı bir nispeti veren biriyle oturur veya bize yüz çeviren birini methedip överse. Veya bizimle irtibatını kesen biriyle irtibat kurar veya bizimle irtibat kuran birinden irtibatını keser veya bizim düşmanlarımızla dost olursa. Veya bizi seven birisiyle düşman olursa gerçektende Kuran’ı ve Hamd süresini indiren Allah’a kâfir olmuştur.Kaynak: Emali Saduk s. 111, Bihar-ul Envar c. 27 s. 52, Mişkat-ul Envar s. 84
        Bu hadisten çıkarımlarınızı aklınıza bırakıyorum. Ehlibeyt yolunu nefsinizle değil, kalbinizle yaşayacağınız günler temenni ederim.

Yorum

[quote author=hatt-ı imam link=topic=22304.msg136995#msg136995 date=1323879467]
          deveye "neden boynun eğri" diye sormuşlar "nerem düzgün ki" demiş. bu yazılanların çıktığı zihnin, anlayışın neresinden başlayıp düzeltelim bilemedim doğrusu.

sapla saman birbirine girmiş, hakla(!) batıl bir arada yüreklere yerleşmiş, İmam Ali a.s. ile Muaviye dost ve halef selef olmuş, Hüseyni görünen Yezide övgüler dizer olmuş.

Rabbim sonumuzu hayreylesin. bizleri bu duruma getiren böyle süfyani rejimleri ve onların ata babası olan büyük şeytan ve dostlarını kahreylesin.
          [/quote]

Yorum

[quote author=hatt-ı imam link=topic=22304.msg136995#msg136995 date=1323879467]
            deveye "neden boynun eğri" diye sormuşlar "nerem düzgün ki" demiş. bu yazılanların çıktığı zihnin, anlayışın neresinden başlayıp düzeltelim bilemedim doğrusu. [/quote]
            Hayret, nefsinizin kibrini yenip bana cevap bile yazmışsınız. Ebu süfyan ile Atatürk arasında seçim yapamadınız galiba.

Yorum

Üstad Ayetullah Teshiri bir iş yapmışsa biz onun yanında oluruz. eğer yaptıklarımız onun yaptıklarına aykırı düşmüşse onları düzeltmeye çalışırız. nefsimize uymasa nefsimizde hata ararız. Çünkü ben onu bizzat tanıdım ve hem İmam Humeyni hem de İmam Hamenei uslup ve yoluna uygun bir yerde buldum

kimse delil sormasın ama ben bu üstadımın İmam Zaman a.f. ile çok yakından görüştüğünü ve onun dostlarından biri olduğunu düşünüyorum..

bu anlamda Said Nursi sempozyumu düzenlmesini çok anlamlı ve çok faydalı buluyorum.. Rabbim tekrarını ve bereketini artırsın..

Allame Said Nursi, Türkiye'de İslam'ın izinin yok edilmeye yüz tuttuğu bir zamanda, İslami mukavemetin sembolü olmuştur. İmam Ali a.s. nasıl ki 3 halifeye İslam'ın hiç bir izinin kalmamasındansa sınırlı ve ölçülü yardımda bulunmuşsa, biz de Allame Nursi'ye bu amaçla destek vermeliyiz. Onun talebelerini desteklemeli irtibatımızı ve muhabbetimizi sıklaştırmalıyız. diye düşünüyorum..

Yorum

Said-i Nursi! Milyon defada sözleri yumuşatılsa, milyon defada tevil edilse Yinede inanmıyorum. Lemalarda yazılanların mantıklı adam akıllı izahını daha bulamadım bu güne kadar. İranda bir şeyler yapmışsa yapılmışsa siyasi diye düşünüyorum.

Yorum

[quote author=Qom_u_aşk link=topic=22304.msg137002#msg137002 date=1323880115]
                  Üstad Ayetullah Teshiri bir iş yapmışsa biz onun yanında oluruz. eğer yaptıklarımız onun yaptıklarına aykırı düşmüşse onları düzeltmeye çalışırız. nefsimize uymasa nefsimizde hata ararız. Çünkü ben onu bizzat tanıdım ve hem İmam Humeyni hem de İmam Hamenei uslup ve yoluna uygun bir yerde buldum

kimse delil sormasın ama ben bu üstadımın İmam Zaman a.f. ile çok yakından görüştüğünü ve onun dostlarından biri olduğunu düşünüyorum..

bu anlamda Said Nursi sempozyumu düzenlmesini çok anlamlı ve çok faydalı buluyorum.. Rabbim tekrarını ve bereketini artırsın..

Allame Said Nursi, Türkiye'de İslam'ın izinin yok edilmeye yüz tuttuğu bir zamanda, İslami mukavemetin sembolü olmuştur. İmam Ali a.s. nasıl ki 3 halifeye İslam'ın hiç bir izinin kalmamasındansa sınırlı ve ölçülü yardımda bulunmuşsa, biz de Allame Nursi'ye bu amaçla destek vermeliyiz. Onun talebelerini desteklemeli irtibatımızı ve muhabbetimizi sıklaştırmalıyız. diye düşünüyorum..
                  [/quote]

Sağduyulu ve Öz muhammedi İslamın genel maslahatına uygun çok yerinde bir tavır olmuş. Qumu aşk kardeşim, tebrik ediyoruz sizleri.
                  Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
                  Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

[quote author=Murtazaali link=topic=22304.msg137101#msg137101 date=1323937573]
                    Said-i Nursi! Milyon defada sözleri yumuşatılsa, milyon defada tevil edilse Yinede inanmıyorum. Lemalarda yazılanların mantıklı adam akıllı izahını daha bulamadım bu güne kadar. İranda bir şeyler yapmışsa yapılmışsa siyasi diye düşünüyorum.
                    [/quote]

Siz de kardeşimizsiniz, İnkılaba inkiyadınız sebebiyle bu yönüyle kalbimizin bir tarafı ile sizleri seviyoruz, ama Bediüzzaman Said Nursi konusundaki nakıs tavrınızı da nahoş buluyoruz.
                    Olaya siyasi diyerek İslam İnkılabının değerli mesullerini çifte standartla suçladığınızı da hatırlatalım. Bu suizandır ve size zarar verir.
                    Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

[/quote]
                      %100

Yorum

[quote author=cundeb link=topic=22304.msg137108#msg137108 date=1323944227]
                        %100
                        [/quote]

Biz sizin gibi şiilerden Allaha sığındığımızı sanırım hatırlatmıştık.

Yorum

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=22304.msg137110#msg137110 date=1323945313]
                          Biz sizin gibi şiilerden Allaha sığındığımızı sanırım hatırlatmıştık.
                          [/quote]
                          Ben de sizin gibilerden Allaha sığındığımı belirteyim...

Yorum

[quote author=cundeb link=topic=22304.msg137111#msg137111 date=1323945698]
                            Ben de sizin gibilerden Allaha sığındığımı belirteyim...
                            [/quote]

Siz bizim gibilerden Allaha sığınırken yanınızda m. kemali almayı da unutmayın.

Biz bütün zerratımızla İmam Humeyni İmam Ali Hamanei ve onların çizgisi olan Öz Muhammedi İslama tabiyiz.

Eğer bundan Allaha sığınırsan, muaviyenin İmam Aliye karşı Allaha sığınması gibi bir şey olur.

Yorum

Said-i Nursi! Milyon defada sözleri yumuşatılsa, milyon defada tevil edilse Yinede inanmıyorum.
                              [/quote]
                              mesele inanma veya inanmama meselesinden ziyade tabisi olduğumuz ve biat ettiğimizi söylediğimiz mercilerin bu sözleri değerli görmesidir. yok "biz onlardan bu konuda ayrılıyoruz" derseniz de bu sizin o mercilerle irtibatınızın sağlamlığıyla alakalıdır.

Lemalarda yazılanların mantıklı adam akıllı izahını daha bulamadım bu güne kadar.
                              [/quote]

izah bulamamak suçlamayı ve nefret etmeyi gerektirmez. daha çok araştırmayı gerektirir. peşin hükümlü olup da izah bulamadığımız aklımızın naçar kaldığı herşeye karşı bu tavrı geliştirirsek dünyada ve ahirette o kadar çok şeye karşı çıkmamız gerekir ki bunun mantıklı bir izahı olamaz. hele hele bizden daha fazla yoracak aklı olanlar konuyu anlayabilmişse demek ki izah edilebiliyormuş.

İranda bir şeyler yapmışsa yapılmışsa siyasi diye düşünüyorum.
                              [/quote]

bu mantıkla inkılabın bize ve size yaklaşımı da aslında gayri ciddi ve siyasidir diyebiliriz. filistin meselesine ve yeryüzündeki bütün mazlumların haklarına karşı da inkılap siyasi yaklaşıyor olabilir. sevmediği onaylamadığı en azından incelemeye değer vermediklerine sırf pragmatist bir yaklaşımla iyi görünüyorsa haşa inkılap iki yüzlü demektir. hele hele arada hiçbir devlet hukuku yokken ve inkılabın gündeme getirmesinde veya konferans düzenlemesinde devlet bazında bir mecburiyeti yokken, münafık devlet başkanlarına gösterilen güleryüzün benzerinin dahi gösterilmesine gerek yokken (ki sırf bu tür bir güleryüzden dolayı bu süfyani rejimin nifağı bol iktidarına oy verilmesi için bir çok kardeşimiz çağrıda bulundu, oysa seçim olayında da "inkılap siyasi davranmıştır" iradesi ortalarda görünmüyordu) böyle bir çalışma yapılıyorsa ve Ayetullah Tashiri gibi kıymetli bir alim bu organizasyonda yer alıyorsa bizim de kendi önyargılarımızı eğer velayete bağlılıktan bahsediyorsak gömmemiz gerekecektir.

Qum-u aşk hocam inkılaba gönülden bağlılığını önyargını yenerek bir kez daha ortaya koyduğun için Allah razı olsun.
                              KIYAMI UNUTTUK YA RAB! NAMAZI BATIL EYLEDİK.

Yorum

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=22304.msg137114#msg137114 date=1323949195]
                                Siz bizim gibilerden Allaha sığınırken yanınızda m. kemali almayı da unutmayın. [/quote] Siz de ebu süfyanı almayı unutmayın.

Eğer bundan Allaha sığınırsan, muaviyenin İmam Aliye karşı Allaha sığınması gibi
                                bir şey olur.
                                Kendini imam Ali ile kıyaslamadığın kalmıştı, şimdi kemale erdi, İmam Ali ne senden ne de senin gibilerden razı değildir, ehlibeyt şiası doğduk, ehlibeyt şiası yaşıyoruz ve İnşaAllah böyle de öleceğiz, ehlibeytin inancı genlerimizde kayıtlı. neyi emredip neyden nehyettiklerini gayet iyi biliriz, şialığı zat-ı âlinizden öğrenecek değiliz. senin önce teberranı görelim sonra konuş

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X