Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

İran’da Üstad Bediüzzaman Said-i Nursi(ra) konferansı yapıldı

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: İran’da Üstad Bediüzzaman Said-i Nursi(ra) konferansı yapıldı

[quote author=Musavi link=topic=22304.msg137129#msg137129 date=1323955517]
    ne alaka...kerbelaya donulebilir denecek kadar zirvalayan cahil bir topluluktan bahsediyorum..
    [/quote]
    musavi kardes kerbelaya donulebilir ne demek, biraz daha acarmisin?

Yorum

Neden sii olmadim

Namazda donmek. Bunu deyince alimler susturdu

Yorum

musavi kardes simdiye kadar ne igdirda nede yurt disinda yasayan hic bir sia da ben boyle birsey ne gordum nede duydum, bunu yapan insanda demeki islamdan haberi olmaya cahil birisi yapmis, igdir denince butun igdir halkini zan altinda birakmis olursunuz, evet igdirda kulaktan dolma islami yonden kendini gelistirmeyen islamiyeti daha cok kulturel yasayan insanlar var, ama buda demek deyil kiblelerini bilmiyorlar.

Yorum

Neden sii olmadim

Tum igdirlilar degil kastim muhakkak

Yorum

İslam Mezhepleri ve Mekteplerini Yakınlaştırma Kurumu Başkanı Ayetullah Teshiri'nin fikri öncülüğüyle attığı bu başarılı adımın ülkemizdeki yankısını biz oluşturmalıyız. O Ehlibeyt bağlılarıyla Allame Nursi bağlılarını bir arada buluşturdu birbirleriyle tanıştırdı kaynaştırdı. İçlerinde bunlar ne hindir diyenler olsa da her iki tarafta bulunan göz kamaştırıcı ahlaki ve tevazu örnekleri her iki tarafı da etkilemedi denemez. bu etkileşimler sonunda insanlar Ehlibeyti dha iyi tanıyacaklardır diye düşünüyorum.

Yavuzun iranı fethedebilecek gücünün olduğu söylenir. ama o bu fetihten koruyordu. ve yapamadı.. neden?

çünkü irandaki göz kamaştırıcı vicdanları sükunete ulaştıran, temiz fıtratın ekol mezhep mektep meşrep cemaat ve daha hiç bir yerel renk tanımaksızın sorduğu onca sorulara sadece Ehlibeyt mektebinin ve medeniyetinin cevap verebileceği ortadaydı. İşte yavuz osmanlı işgalic askerlerinin, bunlardan etkilenerek şii olabileceğinden, yani zahiri fethi yaparken aslında gerçek yenilgiyi ve fethedilmeyi görebileceğini anladı. böyle bir tehlikeden dolayı daha fazla ilerleyemedi iranda. yoksa dönüşte kendisini fethetmeye aday karşı darbeci bir askeri kuvvetin karşısında bulabilecekti.

askerleri bile fetihten korkutan bu güçlü Ehlibeyt medeniyeti işte ne Risaleleri engel tanır ne Said Nursinin, zamanındaki küfre karşı büyük kıyamına takılır duraksar.. hayır hayır Ehlibeyt mektebi herkesle buluşmalı onun ilmi dini görüşü herkese ulaşmalıdır.

bunun için ne kadar geniş topluluk ve cemaatle tanışırsak kaynaşırsak o kadar iyidir.

işte bu yüzden sn Ufukalp kardeşime açık davette bulunuyorum. İstanbulda Ehlibeyt alimleri ve Said Nursi Sevenleriyle geniiş bir sempozyum düzenleyelim.

Konu Said Nursi'de Ehlibeyt sevgisi olsun..

buna geniş nurcu kesimi ve şiilerimizi çağıralım. üç dört günlük bir organizasyon olsun. Ayetullah Teshirinin İranda atmış olduğu adımı biz burada genişletelim ve hayata geçirelim.. onları da çağıralım onlar da konuşsun..

iyi olmaz mı?

Yorum

askerleri bile fetihten korkutan bu güçlü Ehlibeyt medeniyeti işte ne Risaleleri engel tanır ne Said Nursinin, zamanındaki küfre karşı büyük kıyamına takılır duraksar.. hayır hayır Ehlibeyt mektebi herkesle buluşmalı onun ilmi dini görüşü herkese ulaşmalıdır.
              Değerli arkadaşım, yanlış maksadınızı doğru sözlerle anlatmaya çalışmayın. Doğrusu şu ki, elbette ehlibeyt mektebi İslamın özü esasıdır. Her zamana mı hatırlatacağız bilmiyorum biz bunu sizinle tartışmadığımızı her fırsatta söylüyoruz zaten.

Yanlışınız ise Risaleleri sanki ehlibeyt mektebine alternatif olarak görmeniz bu yüzden de küçümsemenizdir.

Biz risaleleri ehlibeyt mektebine alternatif görmüyoruz ki. Biz risaleleri devasa bir kemiyete sahip sünni müslümanları ehlibeyt mektebi ile tanıştırmaya bir vesile biliyoruz.

Şunu da biliyoruz ki, her ne kadar nurcuların çoğu Üstad Bediüzzamana kendilerini nisbet etseler bile onların bile Üstadı anlamadığını biliyoruz.

Eğer risaleler hakkıyla anlaşılsaydı sünni islam alemi İslam İnkılabına daha çabuk inkiyad eder, şii müslümanlarla hiç bir sorun yaşamaz, hiç bir noktada şii sünni çekişmesi olmazdı.

Risalelerin asıl maksadı İslamı dışarıda küfri felsefelere karşı savunmak içeride ise islamı vahdet ve uhuvvete hizmet ederek bütün ümmeti Al-i Beytin sancağı altında birleştirmektir.

Siz Üstad Bedüzzamanla ilgili bir konferansın Ayetullah Teshirinin de bulunduğu bir ortamda yapılmasının şaşkınlığını yaşadıktan sonra şimdi kendinizce konuyu yorumlamaya çalışıyorsunuz.

Yine yanlış yapıyorsunuz. Yanlışınız ise Rasilelerin ehlibeyt mektebine alternatif olduğu düşüncesidir. Halbuki Risaleler Ehlibeyt Mektebini bütün ümmete tanıtma macmuasıdır.

Alah insanı kin gayz nefretten korusun.
              Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
              Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

YUKARI ÇIK
              Çalışıyor...
              X