Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

İran’da Üstad Bediüzzaman Said-i Nursi(ra) konferansı yapıldı

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: İran’da Üstad Bediüzzaman Said-i Nursi(ra) konferansı yapıldı

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=22304.msg136810#msg136810 date=1323783137]
    Teşekkür ederiz Serkan kardeş.
    [/quote]

Rica Ederim.

Yorum

Said Nursi şiilere aferin devam edin siz haksınız demiş..

Yorum

[quote author=Qom_u_aşk link=topic=22304.msg136838#msg136838 date=1323790095]
        Said Nursi şiilere aferin devam edin siz haksınız demiş..
        [/quote]

ne kadar zor değil mi? kendi nefsimize uyup çizdiğimiz yolun yanlış olduğunu farkedince hakikati kabullenmek, rehber kabul ettiklerimizin nefsimize aykırı tutumlarında nefsimizi değil de onları tercih etmek ne kadar zor değil mi?

oysa şeytana uyup hakkı sulandırmak ne kadar kolay. alay etmek nefsimizi ne kadar rahatlatan bir tavır değil mi? varsın ilmi, insani ve imani olmasın ne yazar... nefsimiz içine düştüğü ikilemden kurtulsunda nasıl olursa olsun.

oysa bu türleri ile asıl Allah c.c. alay etmekte ve onları düştükleri çukurda kendi hallerine bırakmaktadır.

demek ki insan velayeti tam anlamıyla anlamayıp, tanımayınca ve bağlılığı iki kuru sözden öteye gitmeyince böyle oluyormuş. bu haliyle hem rejimin karasularına girip "az zararlı ilişkilerle" mezhebini(!) anlatıyor, hem de dışlamanın marjinalliği üzerinden farklı görünmenin dayanılmaz hafifliğini ve güya ayrıcalığını yaşıyor.

mektep mi? boşver. o kimin umrunda..
        KIYAMI UNUTTUK YA RAB! NAMAZI BATIL EYLEDİK.

Yorum

Eğer gerçekten nursi övülmüşse çok can sıkıcı ve üzücü bir durum olmuş. Dilerim güvendiğimiz dağlara kar yağmamaktadır.

Yorum

[quote author=cundeb link=topic=22304.msg136844#msg136844 date=1323791429]
            Eğer gerçekten nursi övülmüşse çok can sıkıcı ve üzücü bir durum olmuş. Dilerim güvendiğimiz dağlara kar yağmamaktadır.
            [/quote]
            Cundeb kardeşim
            Hiç bir insan Peygamberler ve İmamlar gibi masum değildir ki
            Her insanın övülecek yönleri elbette vardır
            Ey Eba Abdullah... Gözler yaşlı kalmaya, kalpler zulmu sevmemeye söz verdi...

Yorum

[quote author=cundeb link=topic=22304.msg136844#msg136844 date=1323791429]
              [/quote]

hangi dağlara ne şartla güveniyorsunuz bilmem ama biz İslam İnkılabı rehberinden, velayet makamından bundan önce ve büyük ihtimalle bundan sonra da vahdete övgüden başka bir şey duymadık, duymayacağız. bu yüzden kendi heva ve hevesimize değil velayet makamına bağlandığımız için bizim dağlarda hâlâ bahar var.

Yorum

[quote author=hatt-ı imam link=topic=22304.msg136847#msg136847 date=1323792118]
                hangi dağlara ne şartla güveniyorsunuz bilmem ama biz İslam İnkılabı rehberinden, velayet makamından bundan önce ve büyük ihtimalle bundan sonra da vahdete övgüden başka bir şey duymadık, duymayacağız. bu yüzden kendi heva ve hevesimize değil velayet makamına bağlandığımız için bizim dağlarda hâlâ bahar var.
                [/quote]
                Güvendiğimiz dağlarda ehlibeyte Kuran-ı kerim'de emredildiği gibi Meveddet var o şartla güveniyoruz. o dağlarda ehlibeyt düşmanları muaviye yarenleri övülmüşse ve daha da ağırı o konferans rejim tarafından düzenlenmişse bu sefer dağlarda kar var demektir.
                ama ben bu konferansın cemaat tarafından yapıldığını bazı devlet erkanının da nezaketen orada bulunup nezaketen o şahsı övdüklerini düşünüyorum. daha doğrusu öyle olmasını temenni ediyorum.

çünkü dünyada hiçbir vahdet bir zalimin övülmesine gerekçe sağlayamaz. Allahın huzuruna çıkılan günde vahdet hiçbir günahı bağışlatmayacaktır. hangi dünyevi makama sahip olursak olalım.

Yorum

[quote author=cundeb link=topic=22304.msg136849#msg136849 date=1323792911]
                  Güvendiğimiz dağlarda ehlibeyte Kuran-ı kerim'de emredildiği gibi Meveddet var o şartla güveniyoruz. o dağlarda ehlibeyt düşmanları muaviye yarenleri övülmüşse ve daha da ağırı o konferans rejim tarafından düzenlenmişse bu sefer dağlarda kar var demektir.

[/quote]

güvendiğinizi iddia ettiğiniz İnkılabı ve velayet makamını tanısaydınız onların ehli beyt düşmanlarını ve muaviye yarenlerini övmeyeceğini çok iyi bilirdiniz. aksine muaviye ve torunlarının sistemi olan bu sistemde sufyani rejimin herhangi bir partisini canı gönülden destekleyen bizler ve hatta ebu sufyana rahmet okutturacaklara neredeyse salavat getirecek kadar ehli beyt düşmanlarının yareni olmakla övünen bizlerin ne ehli beyt mektebini ve ne de o mektebin temsilcisi velayet makamının vahdet anlayışını idrak edebilme ihtimali yoktur.

ama ben bu konferansın cemaat tarafından yapıldığını bazı devlet erkanının da nezaketen orada bulunup nezaketen o şahsı övdüklerini düşünüyorum. daha doğrusu öyle olmasını temenni ediyorum.
                  [/quote]

yukarıda bahsettiğim sapmalardan biri de budur. bizim teminnilerimiz mektebin yoluna uymayınca velayetten soğuma ihtimalimiz ortaya çıkıyor ki bu mektebi ve velayet anlamadığımızın en bariz göstergesidir. çünkü bizim temennilerimizin kaynağı velyaetten çok daha fazla sahip olduğumuz bilgi ve samimiyet değil nefsimizdir her daim.

çünkü dünyada hiçbir vahdet bir zalimin övülmesine gerekçe sağlayamaz. Allahın huzuruna çıkılan günde vahdet hiçbir günahı bağışlatmayacaktır. hangi dünyevi makama sahip olursak olalım.
                  [/quote]

haklısınız. biz de diyoruz ki bu rejimle vahdet kurmaya çalışanlar Allah c.c. 'ın huzurunda hesap vereceklerdir. fakat bize düşen bu rejim vb. ile Allah yolunda savaşanları kardeş bilmektir ki vahdet asıl onlarla gerekecektir.

Yorum

Tahran – Uluslararası Allame Said Nursi Zirvesi
                    Nursi, teorik ve pratik irfanda tarz sahibiydi
                    FHA- Dinler ve Mehzepler Üniversitesi öğretim üyesi Mehdi Fermaniyan, Allame Nursi’nin teorik ve pratik irfanda tarz sahibi bir alim olduğunu vurguladı.
                    FHA- 11 Aralık Pazar günü Tahran'da çalışmalarına başlayan uluslararası Allame Said Nursi'nin düşünceleri zirvesinin dünkü oturumuna katılan Fermaniyan “Nursi bakışında irfan ve tasavvuf” başlıklı bir makale sundu.

Fermaniyan, Allame Nursi’nin tüm yazılarında teorik irfana işaret ettiğini ve Mevlana, Bestami, Gazali ve Gilani gibi İranlı ariflerden büyük arifler şeklinde söz ettiğini vurguladı.

Nursi’nin irfani boyutuna temas eden Farmaniyan, Nursi’nin çağımızın teorik ve pratik irfanda tarz sahibi olan bir alim olduğunu ifade etti.

http://turkish.farsnews.com/newstext.aspx?nn=9007277226

Yorum

Tahran – Uluslararası Allame Said Nursi Zirvesi
                      Nursi, İbni Sina hikmetini Ehl-i Sünnet’in kelamına kazandırdı
                      FHA- Celal Bayar Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Binyamin Devran, Allame Nursi’nin İbni Sina’nın hikmet tezini Ehl-i Sünnet’in kelam ve tasavvufuna kazandırdığını belirtti.
                      FHA- Tahran’da düzenlenen uluslararası Allame Said Nursi'nin düşünceleri zirvesinin ikinci gününde konuşan Prof. Devran “Şeyh Bedi-üzzaman Nursi ve Molla Sadra” başlıklı makalesini sundu.

Prof. Devran, eski çağda ilahi hikmet meselesi ile en çok ilgilenen müslüman filozofun İbni Sina olduğunu belirterek, Molla Sadra’nın da bu alana ayak basan büyük İranlı filozoflardan biri olduğunu kaydetti.

Prof. Devran, daha sonra da Allame Nursi’nin ilk kez İbni Sina’nın hikmetini Ehl-i Sünnet’in kelam ilmi ve tasavvuf düşüncesine kazandırdığını vurguladı

.http://turkish.farsnews.com/newstext.aspx?nn=9007277230

Yorum

[quote author=hatt-ı imam link=topic=22304.msg136851#msg136851 date=1323793599]
                        güvendiğinizi iddia ettiğiniz İnkılabı ve velayet makamını tanısaydınız onların ehli beyt düşmanlarını ve muaviye yarenlerini övmeyeceğini çok iyi bilirdiniz. aksine muaviye ve torunlarının sistemi olan bu sistemde sufyani rejimin herhangi bir partisini canı gönülden destekleyen bizler ve hatta ebu sufyana rahmet okutturacaklara neredeyse salavat getirecek kadar ehli beyt düşmanlarının yareni olmakla övünen bizlerin ne ehli beyt mektebini ve ne de o mektebin temsilcisi velayet makamının vahdet anlayışını idrak edebilme ihtimali yoktur.

yukarıda bahsettiğim sapmalardan biri de budur. bizim teminnilerimiz mektebin yoluna uymayınca velayetten soğuma ihtimalimiz ortaya çıkıyor ki bu mektebi ve velayet anlamadığımızın en bariz göstergesidir. çünkü bizim temennilerimizin kaynağı velyaetten çok daha fazla sahip olduğumuz bilgi ve samimiyet değil nefsimizdir her daim.

haklısınız. biz de diyoruz ki bu rejimle vahdet kurmaya çalışanlar Allah c.c. 'ın huzurunda hesap vereceklerdir. fakat bize düşen bu rejim vb. ile Allah yolunda savaşanları kardeş bilmektir ki vahdet asıl onlarla gerekecektir.
                        [/quote]
                        Yazdıklarınıza alıntılarla değil de cümleten cevap verecem. Ben inkilaba veya velayet-i fakihe bağlılığımı ilan etmedim. öyle bir kaygım da yok, ama bu makamın ehlibeyt ekolune verdiği hizmeti de gözardı etmem ve takdir ederim. Duygusal açıdan safım inkilabın yanı olur fiziki bir savaş halinde, zaman ne gösterir bilemeyiz.

ama sizin inkilabın itikadi yönünü zerrece kavrayamadığınız ancak ve ancak inkilabın hegomonik gücüne taptığınızı ve ona biat ettiğinizi görüyorum. nitekim inkilabın itikadi yönleriyle taban tabana zıt bir alimi (!) yüceltmekte beis görmüyorsunuz.
                        Halbuki ben inkilabın hegomonik gücüne herhangi bir bağlılığım veya biatım olmadığı gibi inkilaba sadece akidevi yakınlıktan kaynaklanan bir sempati duyuyorum.
                        bu akidevi çizgiden en ufak bir sapmayı ben "güvendiğim dağlara kar yağması" olarak niteliyorum, bu sapma halinde ben inkilabtan gönül rahatlığıyla ama içim buruk biçimde yüz çeviririm.

ama siz inkilabın gücüne güç katması için her yolu mübah görüyorsunuz. halbuki ehlibeyt ekolunde ve ehlibeyt a.s.ın uygulamalarında zalimin övülmesine rastlayamazsınız.
                        Said-i Nursi İmam-ı zamana muhalif olarak zalim olmuştur. bunun ne lam'ı ne de cim'i var. zalimlerin övüldüğü mecliste bulunmak bir ehlibeyt aşığına yakışmaz, takiyye dışında. ama siz adeta vahdet adına şia ile ehli sünnetten melez bir topluluk yaratma hevesindesiniz gibi görünüyor.

Benim inkilaba güvenim ehlibeyt inancını yayması ve koruması yönündedir, yoksa ortadoğudaki petrol pastasını israilden alıp benimle paylaşması için değil, ama sizin kaygınız bu gibi görünüyor. eğer hakikaten ehlibeyte iman etseydiniz İmam Ali a.s.ın şu sözünü bayrak edinirdiniz: "beni bir dağ bile sevse musibete uğrar". ama siz musibete uğramamak için süfyanilerle ittifakı bile savunuyorsunuz.

Benim temennilerime gelince; temennilerim tamamen ehlibeytin islami bakış açısına uygundur, sizinki ise şüpheli. Benim dini ölçütüm inkilap değildir. ama saygımı belirtmekten de geri durmam. inkilaba bağlı olmam beni cennete götürmeyeceği gibi, uzak durmam da beni cehennemlik yapmayacaktır.

Vahdet uğruna, ebubekir ve ömeri öven hatta onları Ehlibeytten üstün tutanları, ehlibeyt imamlarını bırakıp zalimleri imam edinenleri övenleri ahirette hiçbir şey kurtarmayacaktır. bu rejimle vahdet kurmaya çalışanlar da aynı akibete uğrayacaklardır.

beni dehşete düşüren mantığınıza değinmeden geçemeyecem: Dünyadaki bu rejimleri süfyani, zalim, tağut olarak nitelerken (ki doğru) Bu rejimlere sebebiyet veren ilk üç halifenin övgülerine değinmiyor, hatta onları her satırında yüceltip masumiyet derecesinde öven bir zatın övülmesinde sakınca görmüyormusunuz? halbuki islam aleminin Allah rızasına nail olması ve dünyada muvaffak olmaları için evvela bu ilk üç halifeyle ve onların zihniyetleriyle hesaplaşmaları gerekir. Zalimin aşkı üzerinde vahdet mi olur? Allah ne derece razı olur? Hz. Hüseyin'in karşısına nasıl çıkacaksınız ahirette? sizi anlayamadım gitti. aklınız fikriniz rejimler, partiler, iktidarlar.

Yorum

Tuhaf açıklamalarınızı esefle izlemekteyim. İmam Humeyniye a.s m.kemali sordularında İmam buyurdular ki; O şeytanı görüntülerinden birisiydi. Efendileri ile birlikte İslamı yeryüzünden silmeyi murad etmişti. Sen gelmiş imamın hakkında böyle söylediği bir adamı savunurken Üstad Bediüzzaman gibi şia ve ehlibeyt muhibbi biralime dil uzatıyorsun.

Velayeti fakihe bağlı olmadığın gibi bu tür meseleler yüzünden de inkılaptan ayrılacağını söylüyorsun. Sen velayeti fakihin İmam Mehdinin naii vekili olduğunu, İmam Mehdiye itaatın farz olduğu gibi Velayeti Fakihe Rehbere itaatin de farz olduğunu bilmiyorsan şiayı bilmiyorsun demektir.

Arkadaşım, artık Ehlibeyt Mektebine Öz Muhammedi İslama hizmet için şii olmak yetmiyor. Rehbere ve İslam İnkılabına mutlak itaatte gerekiyor. Yoksa İmam Huseyne bağlılılık bildiripte sonra yezidin yanında yer alan kufelilere dönersin haberin olsun.
                          Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
                          Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

[img alt=nuranizatlar width=500 height=225]http://www.islamidavet.com/wp-content/uploads/2011/12/nuranizatlar.jpg[/img]
                            Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

Tuhaf açıklamalarınızı esefle izlemekteyim. İmam Humeyniye a.s m.kemali
                              sordularında İmam buyurdular ki; O şeytanı görüntülerinden birisiydi. Efendileri
                              ile birlikte İslamı yeryüzünden silmeyi murad etmişti. Sen gelmiş imamın
                              hakkında böyle söylediği bir adamı savunurken Üstad Bediüzzaman gibi şia ve
                              ehlibeyt muhibbi biralime dil uzatıyorsun.
                              Açıklamalarını tuhaf karşılamanız tamamen sahip olduğunuz paradigmadan kaynaklı bir sorun olmalıdır mehmet bey, dünyaya sadece kendi pencerenizden bakmaya devam ettiğiniz sürece eseflenmeye devam edersiniz.
                              Allah rahmet eylesin İmam Humeyni'nin bu sözleri söylemiş olması bu sözlere NASS niteliği kazandırmaz, nasslar bellidir. İmam Humeyni de kendi bakış açısı ile bu yorumu getirmiştir, bu sözler kendisini ve bu değerlendirmeyi kabul edenleri bağlar, saygı duymaktan daha fazla birşey gelmez elimden. M. kemal'in efendileri İslam için ilk üç halifeden daha fazla tehlikeli değillerdi. yahudi hahamı Ka'b al-ahbar'ı yemenden getirtip Mescid-i nebevide Peygamberin eshabına ders verdirten o halifeler var ya? Bütün bu zulümların müsebbibi onlardır, ama ne sizden ne üstadınız Said nursi'den bunlara en ufak bir eleştiri duyulmuyor. varsa yoksa Atatürk. Tekrar ediyorumki; Atatürk Ebu süfyan'ın (l.a.) o melun vasiyetini tarihin karanlığına gömen büyük bir şahsiyettir, inancı ve amacı ne olursa olsun.
                              Atatürk eğer halka zulüm ettiyse laiklik adına şerefle yapmıştır, ama ondan öncekiler ta ilk üç halifeden itibaren hep din adına dine rağmen yapmışlardır. atatürkün mücadele ettiği ise muharref islamdır-emevi islamıdır.
                              Zulmün müsebbiblerini kollamak adına düşmanlığınızı Atatürke yönlendirmeyin, varsa sizde gerçekten duyarlılık bunu zulmün babalarına yönlendirin. Tağut rejimini kurmak uğruna hz. fatıma'nın evini yakıp, ölümüne sebebiyet vererek peygamberimize zulüm edip, Allahı gazaplandıranlar, Hz. hasan'ı zehirletenler, Hz. Hüseyin'i aç susuz katledenler, ebuzerleri çöl sürgününe gönderip zulmedenleri günde beş vakit yücelt, hatta peygamberden üstün tut, ama tek yaptırımı bu 1400 yıllık emevi zulüm mekanizmasını dağıtmak olan Atatürkü şeytan ilan et. yemek isteyen yiyebilir, ben almayayım.
                              Dürüstseniz önce islam tarihindeki ilk, kabileci, bölücü karşı devrimci darbe ve darbecilerle hesaplaşın.
                              Velayeti fakihe bağlı olmadığın gibi bu tür meseleler yüzünden de inkılaptan
                              ayrılacağını söylüyorsun. Sen velayeti fakihin İmam Mehdinin naii vekili
                              olduğunu, İmam Mehdiye itaatın farz olduğu gibi Velayeti Fakihe Rehbere itaatin
                              de farz olduğunu bilmiyorsan şiayı bilmiyorsun demektir
                              Ben velayeti fakıhe bağlı olmadığımı, sadece ehlibeyt ekolune verdikleri hizmetten dolayı sempati beslediğimi bu çizgiden ayrılınması halindede sempatimin biteceğini belirttim. Ben velayeti fakihin İmam Mehdi a.s.ın naibi ve vekili olduğunu ve ona itaatin farz olduğunu bilip bilmediğimi söylemedim, konumuz o değil, bu şekilde inanan şii kardeşler olduğunu biliyorum, ama ben buna inanmak zorunda değilim. inanmadığım için de dinden çıkmadığımı da biliyorum. şia'yi bana en son öğretecek olan sen ve senin gibi melez zihniyete sahip olanlardır. Ben dinin siyasallaştırılmasına karşıyım, sen ehlibeyt ekolunun bu alandaki farklı görüşlere sahip ekollerinden habersiz görünüyorsun, anlaşılan sen de o güce tapıcılardansın.
                              Arkadaşım, artık Ehlibeyt Mektebine Öz Muhammedi İslama hizmet için şii olmak
                              yetmiyor. Rehbere ve İslam İnkılabına mutlak itaatte gerekiyor
                              O senin bakış açın, bunu ehlibeyt ekolune mal etmeye çalışma. Velayet-i fakih'e mutlak itaatin farz olduğuna dair nass varsa benimle paylaşırmısın? Hem velayet-i fakih'e bağlılığa davet ederken, sen kendin velayet-i fakih'in mensup olduğu akideden başka bir akideye mensupsun. Hele önce bir arın da gel.
                              Yoksa İmam Huseyne bağlılılık bildiripte sonra yezidin yanında yer alan
                              kufelilere dönersin haberin olsun.
                              Allah aşkına sen daha ilk üç halifeye toz konduramıyorsun, sen mi bana bu dersi vereceksin? Zulmün dünyaya dağıldığı odak sakife darbesidir, o darbecilerden teberri edebiliyormusun?

Yorum

O senin bakış açın, bunu ehlibeyt ekolune mal etmeye çalışma. Velayet-i fakih'e mutlak itaatin farz olduğuna dair nass varsa benimle paylaşırmısın? Hem velayet-i fakih'e bağlılığa davet ederken, sen kendin velayet-i fakih'in mensup olduğu akideden başka bir akideye mensupsun. Hele önce bir arın da gel.
                                Benim hangi akideye sahip olduğumu sen nerden biliyorsun. Bu benimle Rabbim arasında. Evet hangi akideye ait olduğumu size söyleyeyim Öz Muhammedi İslam. Adres ayrıntıları bizde mahfuzdur. Orası kimseyi de ilgilendirmez zaten.

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...