Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Bir Ay Sonra Seçim Olsa Oyunuzu Hangi Partiye Verirsiniz Neden.??

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Bir Ay Sonra Seçim Olsa Oyunuzu Hangi Partiye Verirsiniz Neden.??

İMAM tercüme etmiş ve okunmasınıda tavsiye etmiştir.

Yorum

Elbette okudum, seyyidin okumadığım kiştabı yoktur desem yeridir.

bakın ifadelerinizde o kadar uçuk ifadeler varki hayretler içinde kaldım;

1- fizilal önemli bir eserdir, ve talebelik döneminde alimler tercümeler yapar, bazen iyi eserleri, bazen birilerine ilham olan ve bizde bakalım neymiş denen eserleri, bazen de vb. sebeblerle tercüme yapılır. Burdan bu eseri okuyun emri çıkmaz.

2- sünnilerin bir mektebi olmadığı için bu basit eserler yoldan çıkardı. Ama iranda uyanık ulema ve şanlı ehli beyt mektebi öyle bir-iki eserle yoldan çıkmaz.

3-iranda hiçbir zaman imametin ismi kalmadı her zaman müçtehitler imameti yaşattılar ve imam rahmetlide o emekleri kamil eyledi. yoksa fizilalin irandaki devrime ve ruha hiçbir payı olmamıştır. olamazda. Şianın selef ulemadan alacağı hiçbir şeyi yoktur olmamıştırda....

4- seyyid sosyalistken müslüman olmuş daha talebelik yapmadan üstadlığa soyunmuştur. o yüzden müfessir olamaz diyorum. yoksa simitçide müsfessir olabilir yeterki gerekli ilmi donanıma sahip olsun....

Yorum

fizilal önemli bir eserdir, ama Seyyid müfessir olamaz diyorsunuz bu çelişki gibi geldi bana..

İmam o zamanlar çok meşguldü devrim sürecine hazırlanılıyordu.. böyle bir dönemde bir sünni ne yazmış diye çeviri yapacak zamanının olması biraz tuhaf değil mi?

İrandaki ulemaya elbette bir şey diyemeyiz. Ama halk imameti ve tağutu ayırt edemiyorsa bu tür eserlere ihtiyaç var demektir. ve tağutu en iyi tanıtan yazarlardan biridir Seyyid.

Seyyid Selef ulema değildir. Tersine o selefilerin girdiği rijit konulara hiç girmez ve tamamen bizdeki imametin içeriğini dolduracak yorumlarda bulunur. tüm eserlerini okumuş biri olarak nasıl böyle konuşabiliyorsunuz ben de şaşırıyorum..

İslamoğlu, ve haksöz gurubunu yakından tanıyorum. bunlar Seyyidle gıdalanmışlardır. ve bu gün şia ile sünniliğin tam ortasında bir yerde dururlar. bunlara selef diyebilir misiniz. bu çok büyük bir itham ve bunları tanımamak.. oysa selefilerden hiç biri Seyyidi okumaz desek abartmış olmayız..

sünnilerin mektebi olmadığı için bu basit eserler yoldan çıkardı diyosunuz. mektebi olmayan sünniler yolda mıydı ki çıksınlar. Eğer seyyid'in tercümeleri olmasaydı tr de necip fazıllar ve ahmed davudoğlu gibi selefi hadisçiler şia düşmanlığından başka bir din hizmeti(!) göstermeyeceklerdi bu ülke insanına. Bu gün tgrt ekip seyyide neden karşıdır! Zalimleri ve tağutları tanıtıp onların sultasının ve itaatinin haram olduğunu anlattığı için değil midir? ya şiadaki imamete aynı gerekçe ile karşı çıkıyor değiller mi? İrandaki tağuta bağlılığı kırmak için seyyid'in eserleri etkili olmamıştır demek çok büyük zan...

Yorum

selefi guruplar çeşit çeşittir ve birbirlerini itham ederler. onların işide budur. evet katılıyorum türkiyeli müslümanlar tam sağlıklı bir yolda değildi ama onlara ışık olacak bir devrim yanıbaşlarında olmuştu ve ne olduysa ondan sonra oldu. Ülke bir anda tercüme eserlere boğuldu. Ha bunda elbette bazı faydalı yanları oldu ama asıl geniş kitleler irancılığı-imamı- devrimi cumasızlık, orucu suuddan gelen haberle açmak, türbeleri tekfir etmek- partiyi küfür saymak-dernek vakıf vb kurumları tağuta itaat saymak-memuriyeti küfür saymak gibi akla hayale gelemez bir sürece soktular. Ortada iranın devrimin imamaın adı vardı ama ondan hiç eser yoktu. habire rabıta yayınları... bu eserler insanları zihinlerinde onarılması güç hasarlar açtı, ki bugün bile sancıları saydığınız guruplarda vardır ve onların mektebe mesafeli durmalarının sebebi o eserlerden edindikleri yanlış tevhit- tağut anlayışlarıdır.

fizilale önemli demem islam dünyasında önemsenmesinden dolayıdır, yoksa tefsir değeri taşıdığı anlamında söylemedim onu ... o yüzden o ifademde çelişki yoktur.

iran da kerbela gibi bir mekteb varken tağutun anlaşılması için yine diyorum başka esere gerek yoktur, olmamıştırda.

Yorum

selmani_can'ın görüşüne katılıyorum.
            Rehber gençliğinde fizilali faydalı gördüğü için tercüme etmiştir ama bunu bastırmamıştır, NEDEN? Bastırmaya gücü mü yoktur? Ben hepisini okumamışım ama okuduğum kadarıyla yanlışları da vardır. Eğer rehber onu tercüme etmişse, bastığı takdirde mutlaka onun yanlış olan yerlerini de dipnotta belirtmesi gerekirdi ama onu basılmamıştır. Bastırmaması size bir şeyler alatmıyor mu?!!
            عاشق اگر رنگی از معشوق نگیرد در عشق خودش صادق نیست

Yorum

Fizılalin ve Yoldaki işaretlerin şiaya aykırı yerleri elbette var. Ve ben Rehberin bunu yayınlattığını biliyordum. herkes tercüme edildiğini söylüyor ama basılmadığını hiç kimsenin söylediği yok.. burası beni yanıltıı. bu düzeltme için Velayet_nuru hocamıza çok teşekkür ederim.. Allah razı olsun.

Bir ara Seyyid'in şiaya delil olan ayetleri nasıl tefsir ettiğine bakmıştım tabi ki sünnice yani yanlış tefsir etmiştir. Şiayı anlamamış birisidir. Biz onun bu yönlerini hiç düşünmeden atarız çöpe. Hatta Rehberimiz bastırmadığı için biz de asla onun reklamını bile yapmayız.

bir ara bu Fizılalden bahsederken, şia'nın bir sünniye ihtiyacı mı var, alimleri yok mu, diye içimden beni uyaran ses vardı. ama ona da cevabını vermiştim. Fakat şu an görüyorum ki yanılmışım.. Fizılali bir daha inceleyeceğim inşaAllah müsait zamanda.. Ama imamet ve mezhepleri reddetme konusunda sünnilere kazandıracağı çok şeyin olacağına inanıyorum ben henüz.. bu inançlarım kaybolmadı.. Şiilere zaten bu konularda yeterince kaynak var imameti anlatan.. kendi kaynaklarını okusalar hem zararlı yönlere aldanmazlar hem de cahiliye değer yargılarından sıyrılmış olurlar...

Şianın eksik olduğu gafletinde bulunduğum ve bu eksikliği bir doldurmak için bir sünniye muhtaç olduğuna dair batıl bir zanna kapıldığım için beni yanıltan ve rezil eden Rabbime Hamd u senalar olsun..

bu da belki benim mukaddes şiaya karşı, kalan son sünni kalıntı ve gafletim olur inşaAllah...

Yorum

Şia başka Ehlibeyt, 12 İmam başkadır. Çünkü ehli beyt masum iken şia masum değildir. 12 iammdan sonra bize ulaşan şia masum olmayanlar eliyle ulaşmiştır. Bu günden 12. imamın gaybeti kübraya çekildiği güne kadar şiayı dizayn edenler masum değiller. Yani masumlarla aramızda masum olmayanlar irtibatı sağlamaktadır ki, masum olmayanların yanlışlık yapmaları muhtemeldir ve bu yanlışların tashihi gereklidir. Bu yüzden ehli sünnet gibi şianın da tashihe ihtiyacı vardır.

Hatta eğer ehli sünnetin birikimini ortadan kaldırırsanız şia diye bir şey de ortada kalmaz. Bu yüzden şianın ehli sünnete ihtiyacı yoktur yargısı yanlıştır. Çünkü şia varlığını ispatta ehli sünnete dayandırmaktadır. Nasıl olduğu söylendiğinde söylenirse şöyle cevaplandırabiliriz.

Mesela sekaleyn hadisi 4 şia hadis kitabında yoktur. Eğer ehli sünneti ortadan kaldırırsanız sekaleyn hadisini de ehli sünnetle birlikte ortadan kaldırmak zorunda kalırsınız. Sekaleynı ortadan kaldırısanız şia diye bir şey ortada kalmaz.

Yorum

hersey zittiyla bilinir ehlibeytinizinde kardesim
                  ehlisünnet kaynaklarinda sia'yi dogrulayan rivayetler arti birde bunlarin tevili icin akilalmadik yazilar bircogumuzun ufkunu acmistir

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

İmam Fizilal-il Kur-an ı hem tercüme etmiş hem de okunmasını tavsiye etmiş ve basılmıştır.

Fizilal-il kur-an ın İmama vereceği bir şey yoktur tabiiki. İMAM halkın faydasına olduğunu düşündüğünden tecüme etmiştir.Çünki imam tecüme etmedende Fizilal-ili anlıyordu.Fizilal arapçadır ve İmam da arapça biliyor.Tercümedeki gayesi halkın faydalanmasıdır.
                    Üstelik İmam sadece Fizilal-ili değil Seyyid Kutub-un başka kitaplarınıda tercüme etmiştir.

İranda bir çok kitaplar basılırken maksizimle ilgili hatta Aziz Nesinin kitapları bile basılırken ve İmamda yasaklamazken Fizilal-il Kur-an neden basılmasın ki?

Tarihte ilk kez AMERİKANCI İSLAM kavramı Seyyid Kutub tarafından kullanılmış İmam Humeyn de bu sözü isabetli bulmuş amerikanın çıkarlarına uygun olan islam alayışına İmamlarda amerikancı islam kavramını kullanmışlardır

.Amerikancı islam kavramı üzerine Üstat Hizbullah Hakverdi ilmi bir eser yazmıştır.

Yorum

[quote author=bintülhüda link=topic=9554.msg89167#msg89167 date=1276424897]
                      Şia başka Ehlibeyt, 12 İmam başkadır. Çünkü ehli beyt masum iken şia masum değildir. 12 iammdan sonra bize ulaşan şia masum olmayanlar eliyle ulaşmiştır. Bu günden 12. imamın gaybeti kübraya çekildiği güne kadar şiayı dizayn edenler masum değiller. Yani masumlarla aramızda masum olmayanlar irtibatı sağlamaktadır ki, masum olmayanların yanlışlık yapmaları muhtemeldir ve bu yanlışların tashihi gereklidir. Bu yüzden ehli sünnet gibi şianın da tashihe ihtiyacı vardır.

Hatta eğer ehli sünnetin birikimini ortadan kaldırırsanız şia diye bir şey de ortada kalmaz. Bu yüzden şianın ehli sünnete ihtiyacı yoktur yargısı yanlıştır. Çünkü şia varlığını ispatta ehli sünnete dayandırmaktadır. Nasıl olduğu söylendiğinde söylenirse şöyle cevaplandırabiliriz.

Mesela sekaleyn hadisi 4 şia hadis kitabında yoktur. Eğer ehli sünneti ortadan kaldırırsanız sekaleyn hadisini de ehli sünnetle birlikte ortadan kaldırmak zorunda kalırsınız. Sekaleynı ortadan kaldırısanız şia diye bir şey ortada kalmaz.
                      [/quote]

Şimdi sen Şia mı oluyorsun?!!
                      Şia çok sağlam delillere dayanmaktadır. Bir hadis değil binlerce hadis Şia mektebinin doğruluğunu ispatlamaktadır. Şia kitaplarında var olan hadis, Şia'nın hakkaniyetini ispatta yeter, artar bile ama bu Şia'nın uydurduğu hadislerdir dememeleri için onların sahih bildikleri kitaplardan da delil getiriyoruz. Bu demek değildir ki, Şia onlara muhtaçtır veya onların hadisleri olmazsa Şia çöker. Şia geniş ufuklu ve insaf ehlidir, nerde doğru olursa onu kabul eder. İşte bunun için Ehlisünnetin kitaplarında, Kuran ve sahih hadislere ters düşmeyen hadsleri de kabul eder. Bu demek değildir ki, Şia'da kendini destekleyen ve doğrulayan hadis yoktur. Böyle düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Zahmet olmazsa bu linke bir bakın:
                      http://www.velayet.com/index.php?topic=5300.0

Sekaleyn hadisine gelince; bu hadis Biharul Envar ve Süleym b. Kayıs'ın kitaplarında da geçer. Sünnilerin kitaplarında geçmesi de Şia inancının doğruluğunu ispatlamaktadır. Her hadisin illa da 4 kitapta geçmesi şart değildir, onun dışındaki kitaplar da bizim için muteber ve önemlidir. 4 kitapta Kuran'a aykırı bir hadis olursa onu atacağımız gibi diğer kitaplarımızda da doğru olmayan bir hadis olursa onu da terkederiz. Bizim için önemli olan Kuran'a uyup uymamasıdır. Biz zaten diğerlerinin sıhah-i sitte dedikleri gibi sıhah-i erbea dememişiz. Adamlar kitaplarına sahih diyorlar ama Kuran'a aykırı yüzlerce hadisi gördüklerinde ne yapacaklarını şaşırıyorlar, hatta ayetleri yorumlayıp sahte hadislere bile uyuyorlar.
                      velhasıl; Şiayım deyip sünniler gibi davranmanız çok garip, Şia olan biri Ali düşmanına saygı göstermez, ama biz bunu sizde gördük. Alıntı yaptığın sitelerden beslendiğin de ortadadır. Allah yardımcın olsun.

Yorum

[quote author=bintülhüda link=topic=9554.msg89174#msg89174 date=1276427229]
                        İmam Fizilal-il Kur-an ı hem tercüme etmiş hem de okunmasını tavsiye etmiş ve basılmıştır.

Fizilal-il kur-an ın İmama vereceği bir şey yoktur tabiiki. İMAM halkın faydasına olduğunu düşündüğünden tecüme etmiştir.Çünki imam tecüme etmedende Fizilal-ili anlıyordu.Fizilal arapçadır ve İmam da arapça biliyor.Tercümedeki gayesi halkın faydalanmasıdır.
                        Üstelik İmam sadece Fizilal-ili değil Seyyid Kutub-un başka kitaplarınıda tercüme etmiştir.

İranda bir çok kitaplar basılırken maksizimle ilgili hatta Aziz Nesinin kitapları bile basılırken ve İmamda yasaklamazken Fizilal-il Kur-an neden basılmasın ki?

Tarihte ilk kez AMERİKANCI İSLAM kavramı Seyyid Kutub tarafından kullanılmış İmam Humeyn de bu sözü isabetli bulmuş amerikanın çıkarlarına uygun olan islam alayışına İmamlarda amerikancı islam kavramını kullanmışlardır

.Amerikancı islam kavramı üzerine Üstat Hizbullah Hakverdi ilmi bir eser yazmıştır.
                        [/quote]

Hangi İmamdan bahsediyorsun
                        Delilin nedir?
                        Hizbullah Hakverdi hocan mı dedi?!!

Yorum

bu hadis biharul envar ve Süleym b. Kayıs'ın kitaplarında da geçer

Bu kitaplar hadis kitapları değildir. sekaleyn hadisi bu kitaplarda geçse bile kaynak olarak şia kitapları değil sünni kitaplar gösterilmiştir.

Yorum

İmam Hamaney ve İmam Humeyn den bahsediyorum.

Yorum

[quote author=bintülhüda link=topic=9554.msg89180#msg89180 date=1276428784]
                              bu hadis biharul envar ve Süleym b. Kayıs'ın kitaplarında da geçer

Bu kitaplar hadis kitapları değildir. sekaleyn hadisi bu kitaplarda geçse bile kaynak olarak şia kitapları değil sünni kitaplar gösterilmiştir.
                              [/quote]

Hadis kitapları değil mi? Yapma ya
                              Bilmeden niye konuşuyorsun ki ???

Yorum

[quote author=bintülhüda link=topic=9554.msg89181#msg89181 date=1276428893]
                                İmam Hamaney ve İmam Humeyn den bahsediyorum.
                                [/quote]

Demek İmam Humeyni de tercüme etmiş, okunması için tavsiyede bulunmuş, hatta bastırmış bile bizim haberimiz olmamış el alemi kendinize güldürmeyin ya, fazla konuştukça fazla hata yapıyorsunuz, Allah yardımcınız olsun

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X