Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Hz. Ömer'in Fazileti

Daraltma
Bu konu kapanmıştır.
X
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Omerin fazileti

Ben sizi kafir ve sapık olarak gormuyorum mkaradas

Yorum

Ynt: Hz. Ömer'in Fazileti

hele bu tartışmayı bırakın arkadaş demişti ki sünniler iranın yanndayız diyor şiiler istemiyor gibisinden. ben de tüm sünniler şiilerin yanındayız diyor mu? diyerek fetullah gülenin iran hakkındaki yorumlarını aktardım. aktardığım kitabın yazarı kim neyin nesi önemli değil. önemli olan gülenin iran hakkında ki o sözleri söylemş olmasıdır.vesselam.
      [center]
      ..ey ahle aalam agham Eli mazloome... یا ابا عبدالله الحسین
      [center]
      Bizleri öldürün! Zira Halkımızın bilinci daha da artacak!
      Şehid Seyyid Abbas Musavi(Eski Hizbullah Lideri)

Yorum

kitabın yazarı kim neyin nesi önemli değil. önemli olan gülenin iran hakkında ki o sözleri söylemş olmasıdır.vesselam.

Sizin icin zaten kimin söylediği ne dediğinin zerrece önemi yok. Yeterki sizin beğenmediğiniz birine çatmış olsun. Bel altından vurmuş olsun. Kendi çıkarlarınıza hizmet etsin.

Ben zaten baştan beri bunu söylüyorum. Tüm benzer konularda bunu yapıyorsunuz. İşte bunun için haksızsınız ve iddialarınızın arkası boş.
        Suriye konusunda islam düşmanı ulusal kanaldan, işçi partisine, aydınlıktan kafatascı faşistlere yalan haberleri alıntışlamaktan sakınmıyorsunuz. Nasıl olsa önemi yok . Önemli olan çıkarlarınıza hizmet etsin.

İşte tamda burada Faik Bulut gibi birinin saldırılarına sahip çıkıyorsunuz ama o şahsın kim oldugunun önemi yok öylemi. Böyle olursanız inanın sizinde hiç öneminiz yok. Geceleyin odun toplayan birine benziyor ne bulursanız onu taşıyorsunuz. Odun da var yılanda ama bu nun sizin için önemi yok.

Sizin gibi düşünmeyenlere sapıok da diyorsunuz kafirde, necasette diyorsunuz başka ne çirkin uslup varsa sakınmadan, çekinmeden söylüyorsunuzda söylüyorsunuz .

Ne hassasiyetiniz var, ne sınır var ne sakınma var zaten bunların hiçde önemi yok değilmi.
        Ehlibeytsiniz ya kendinize göre her şey mübah. Sanıyorsunuzki o aba sizide aklayacak.

Neyse bu hamur cok su kaldırır.

Hadi sen söyleyecekmisin bu Faik Bulutun kim oldugunu ona gel.

Zira tüm iddialarınız mesnetinizin sağlamlığı kadardır.

Buradaki tüm iddialarınızda mesnetinizde yalan ve iftira.

Ben bunu bir F.Gülen müridi yada müdafisi icin söylemiyorum. Sadece adil şahidlik icin söylüyorum.

İddia ediyorum F.Gülen sizdende buraya alıntışladığınız Faik Bulutdanda daha temiz.

Zaten kimse size hesap vermeyecek , o hesapların , deferler huzura getirildiğinde mutlak adaletle görüldüğü mutlak günde görecegiz kim ak ve kim kara.

Bakalım o zamanda Faik Bulutun ardında durmak size bu kadar rahat davranmanızı, önemli değil biganeliğini, benden değil sapık hoyratlığını size verecekmi?.

Yorum

Omerin fazileti

Ben 12 yıl cemaatteydim soylenenler dogrudur soyleyen kim olursa olsun.zaten bu ifadeler nevval sevindinin kitabında ve fgnin internet sitesinde de var.

Yorum

işte benimde söylemeye çalıştığım bu kım nerde aktarmış önemli değil önemli olan gülenin o sözleri söylemiş olmasıdır. gülen gibi emrinde milyonlar olan bir adam kalkıp iran hakkında bunları derse; cübbeli irana beddua ederken binlerce cemaati buna amin derse; (BÜTÜN SÜNNİLER İRANIN YANINDAYIZ DİYOR) demek DOĞRU OLUYOR MU??
            TÜRKİYENİN EN BÜYÜK cemaatleri olan gülenle cübbeli böyle derse onların emriyle oturup kalkan milyonlar ne der??
            [center]
            [center]

Yorum

işte benimde söylemeye çalıştığım bu kım nerde aktarmış önemli değil önemli olan gülenin o sözleri söylemiş olmasıdır.

İşte sizinle benim aramdaki en temel fark bu. Sizin icin kimin söylediği önemli değil. Bu hoyratlık ve özensizlik her tarafta vıhttp://www.velayet.com/index.php?top...5;topicseencık vıcık sırıtıyor. Ama en temel hakikat bizi bu hoyratlıktan sakındırıyor:

Hucurat
              6. Ey iman edenler! Eğer bir fâsık size bir haber getirirse onun doğruluğunu araştırın. Yoksa bilmeden bir topluluğa kötülük edersiniz de sonra yaptığınıza pişman olursunuz.

9. Eğer müminlerden iki gurup birbirleriyle vuruşurlarsa aralarını düzeltin. Şayet biri ötekine saldırırsa, Allah'ın buyruğuna dönünceye kadar saldıran tarafla savaşın. Eğer dönerse artık aralarını adaletle düzeltin ve (her işte) adaletli davranın. Şüphesiz ki Allah, âdil davrananları sever.

10. Müminler ancak kardeştirler. Öyleyse kardeşlerinizin arasını düzeltin ve Allah'tan korkun ki esirgenesiniz.

11. Ey müminler! Bir topluluk diğer bir topluluğu alaya almasın. Belki de onlar, kendilerinden daha iyidirler. Kadınlar da kadınları alaya almasınlar. Belki onlar kendilerinden daha iyidirler. Kendi kendinizi ayıplamayın, birbirinizi kötü lakaplarla çağırmayın. İmandan sonra fâsıklık ne kötü bir isimdir! Kim de tevbe etmezse işte onlar zalimlerdir.

12. Ey iman edenler! Zannın çoğundan kaçının. Çünkü zannın bir kısmı günahtır. Birbirinizin kusurunu araştırmayın. Biriniz diğerinizi arkasından çekiştirmesin. Biriniz, ölmüş kardeşinin etini yemekten hoşlanır mı? İşte bundan tiksindiniz. O halde Allah'tan korkun. Şüphesiz Allah, tevbeyi çok kabul edendir, çok esirgeyicidir.

İşte bu yolumuzun işaretleri bizi sizin gibi sınırsız ve hoyrat davranmaktan nehy ediyor.
              Şahidimki sizde azıcık ,istisnalarınız hariç bunun hassasiyetinin zerresini görmedim.
              Hiç bir konuda ama bunun aksini her konularınızda sık sık gördüm.
              Hoyratca, sakınmadan, tahripkar bir vazifeli umursamazlığında, iştahında.
              Sadece son hoyratlığınızı alın genel vurun.Toplam sonuc ortaya çıkacak.
              Uslubunuzdaki bu cüret ve kuralsızlığınız hakkınızdaki zanları ücüncü şahıslarda kesin kanaate ceviriyor bilesiniz. Her gün biraz daha rencide oluyoruz, üzülüyoruz, tükeniyoruz bilesiniz.

Şimdi söyle bakalım kim bu Faik Bulut sen ondan haber ver.
              Senin icin önemli değil ama benim icin önemli.

Yorum

Bismillahirrahmanirrahim..

Değerli mkaradas kardeşim ; sanırım birkaç katı zihniyetteki insanların düşüncelerini değiştiremeyeceğinizi anlamamışsınız.. Size tavsiyem

bu tefrika yaratmaya çalışan kişilerin sözlerini muhattap edinmeyin , Mezhep taassubundan daha sıyrılamamış , şii-sunni vahdetini baltalamaya

çalışanların sözleri ile birbirimizi hedef almayalım.. Biz biliyoruz ki İslam Ingılabı rehberi ve samimi olanlar bu görüşlerden uzaktır..

Elbette birkaç ses çıkar "Müminler ancak kardeştirler" ayetini görmezden gelip kardeşi kardeşe düşürür.. Bu her iki mezhep'tede mevcut

bulunmaktadır.. Bize düşen görev bu tür kişileri ciddi anlamdan "safflarımızdan men etmek" ..
                La Şii , La Sunni , İlla Vahdeta İslami..!!

Yorum

[quote author=mkaradas link=topic=3091.msg135829#msg135829 date=1321690200]

Şimdi söyle bakalım kim bu Faik Bulut sen ondan haber ver.
                  Senin icin önemli değil ama benim icin önemli.

[/quote]
                  sen faik bulutu ne yapacaksan ay menim gözel gardaşım.
                  farzedelim ki hiç faik bulu diye biri yok ve o kitapta yok.

Gülen , Nil yayınlarının.(1996)Fasıldan Fasıla-1, sayfa.17 de,

İran hakkında ne söylüyor ona bak.

(''İran,tarih boyunca islam için hep hastalıklı bir uzuv olarak kalmıştır.
                  O kadar ki;Farslar bazı dönemlerde sünnilerden daha çok,Allah,Peygamber tanımaz Nusayrilere yakın olmuşlar ve bütün mücadelelerini,dıştan ziyade,İslam dünyası içinde Sünnilere karşı yöneltmişlerdir.Bugünkü İran yönetimi,Şah dönemine nisbetle Sunni dünyaya daha ılımlı bir yaklaşım içinde midir,değil midir Allah bilir.Ancak,
                  bir takım islami alamet ve şeaire(islami motifler,söylemler) nisbeten yer verdikleri için Şah dönemini aşmış gibi görünüm sergilemektedirler'' )

ve bunun bir başka delili:

Nevval Sevindi, Fethullah Gülen ile New York Sohbeti, sayfa.49 da,
                  (1997,istanbul)

[/color]İran hakkında ne söylüyor ona bak

(Gülen diyor ki;''İran konusunda dikkat edilmesi gerken iki husus vardır:Birincisi,din ve islam devrimi adı altında mezhep ve bağnaz bir islam anlayışı ihracı.Kendi mezhep ve yorumlarını gerçek dinin önünde tutarlar...Bugün,bölgede Fars yayılmacılığı ve İran'ın bizimle olan tarihi rekabeti,belli tehlike arz etmektedir denilebilir.İran,bölgede rahat duracğa benzemez.İran'la olan münasebetlerimizin tarihi,daha çok problemler ve sürtüşmeler tarihidir...'&#039

BENİM UMURUMDA OLAN BU GÜLEN BU SÖZLERİ DEMİŞ OLMASIDIR.he sizin de umurunuzda olan gülenin söyledikleri değil de, bazılarının kitaplarında yazanlar ise birşey diyemem. siz gidip o yazarlarla ve kitaplarıyla uğraşın. ben gülenin açıklamasıyla ilgileniyorum.
                  [center]
                  [center]

Yorum

Bismillahirrahmanirrahim..Değerli mkaradas kardeşim ; sanırım birkaç katı zihniyetteki insanların düşüncelerini değiştiremeyeceğinizi anlamamışsınız.. Size tavsiyembu tefrika yaratmaya çalışan kişilerin sözlerini muhattap edinmeyin , Mezhep taassubundan daha sıyrılamamış , şii-sunni vahdetini baltalamayaçalışanların sözleri ile birbirimizi hedef almayalım.. Biz biliyoruz ki İslam Ingılabı rehberi ve samimi olanlar bu görüşlerden uzaktır..

Mümin yüreginizin sizi sevk ettiği hassasiyetinizi önemsiyor ve sizi Rabbimin selamıyla selamlıyorum.İnanın tefrikaları yaygınlaştırma , forum karıştırma, cedelleşme meraklısı bir art niyetli değilim.Burada yaptığımı aynı mantıkla pervasızca ,aynı hoyratlıkla,aynı özensizlikle yapan sözde sünniler icinde yapıyorum. Burada olan bir kısım kendini bilmezin yaptıgı istisna şeyler değil, hakim kanaat ve tavır olmuş asıl sizin gibi hassasiyet gösteren kardeşlerin cabaları istisna.Ben ufacık sorgulamayla bu yapının temelsiz, özensiz ufacık üflemeyle yıkılacak örümcegin evi saglamlığında temelsiz şeyler oldugunu göstermek için sorguluyorum. Şayet böylesi ufacık sorgulamayı herkes Hucurat 6 hassasiyeti ile yapacak olursa nasıl bir kıskacın içinde içimizdeki beyinsizler yüzünden helake sürüklenmek istendiğini göreceksiniz. O zaman takva elbisesi bürünmüş sahtekarları daha net tanıyacak ve dikkat çektiğiniz kardeşlik saglamlaşacak ve oyunları bozulacak. [/color]

Yorum

[quote author=Fadlullah link=topic=3091.msg135830#msg135830 date=1321691012]

Değerli mkaradas kardeşim ; sanırım birkaç katı zihniyetteki insanların düşüncelerini değiştiremeyeceğinizi anlamamışsınız..
                      [/quote]
                      bu katı düşünceler f.gülen ve cemaati ve cübbeli a. ve cemaati olarak görüyorum.
                      çünkü vahdeti umursamayarak iranı yerden yere vuran beddua eden onlar.vesselam

Mezhep taassubundan daha sıyrılamamış , şii-sunni vahdetini baltalamaya
                      çalışanların sözleri ile birbirimizi hedef almayalım..
                      [/quote]
                      bu sözler yine gülen ve cübbeliye yazılmıştır.çünkü vahdet için hiçbirşey yapmazken iran aleyhinde konuşarak ümmetin iran görüşünü değiştiriyorlar.

Biz biliyoruz ki İslam Ingılabı rehberi ve samimi olanlar bu görüşlerden uzaktır..
                      [/quote]
                      Allah rehberimizin ömrünü uzun etsin. o ASLA bir müslüman ülkesi hakkında(ister şii ister sünni olsun) gülen ve cübbelinin kullandığı sözleri kullanmamıştır.

Elbette birkaç ses çıkar "Müminler ancak kardeştirler" ayetini görmezden gelip kardeşi kardeşe düşürür.. [/quote]
                      Şekil cübbeli ve gülende görüldüğü gibi kardeşi kardeşe düşürüyorlar.

Bize düşen görev bu tür kişileri ciddi anlamdan "safflarımızdan men etmek" .. [/quote]
                      bunun için dua ediyorum. AMİN. Ya Rabbel alemin
                      [center]
                      [center]

Yorum

sen faik bulutu ne yapacaksan ay menim gözel gardaşım.
                        farzedelim ki hiç faik bulu diye biri yok ve o kitapta yok.

....................

Farzedemem menim gardaşım (cok yavan kaçtı)
                        zira sen hemencecik, özentisiz ve kolayca sarıldın gece oduncusunun hoyratlığıyla odun niyetine yılana.
                        Gerci odun diye de getirsen yılan diyede getirsen niyetinde hayır yoktu. Yılanla zehirleyecektin odun getirmişsen demekki döveceksin. Zira hoyratlığına, özensizliğine ,uslubuna bakınca yüreğimizi ısıtacagına
                        inanmamız safdillik olur. Zaten bunun en ufak belirtisini görmedik.

Uslubdaki şiddet gayedeki hikmeti söker atar geriye sizin sergilediğiniz tavır kalır.
                        Hz .Ömer bahsindeki konuyu ardı ardına okuyan biri gelinen noktada söz F.Gülene geldiğinde yazılanlara bakıp sözün aslında ümmet bilinçini tahrib eden yanına bakmaz, tahrib edilen kardeşlik ruhunun rencide olmuş hüznüyle satır aralarında hakikat aramaya başlar.

Satır arasından önce Nevval Sevindi ve Faik Bulut meselesini es gecmeyelim. Sence bu iki kaynagında Hucurat 6 nın sahihliğini taşıyorlarmı. Ama bence seninle onlar arasında malesef hiç fark göremiyorum zira inatla yanyana duruyorsunuz.

Faik Bulut denen şahıs 28 Şubat sürecinde müslümanları cuntaya fişlemiş, yazdığı yazı ve kitaplarla müslüman işadamlarının listesini yapıb cuntanın önüne koymuş postal yalayıcısı bir karanlık kişidir.
                        Bütün kitapları sapkınlık ve tefrika dolu. Gerci sizin inat ve ısrarla her konuda örnek verdiğiniz kaynaklarınız aynı mantıkta ve mecrada gezinen adamlar. Olaylara bakış açınız ve yaklaşımınız ve bizi sürüklemeye çalıştıgınız hedefleriniz aynı. Ne kadar tahribat, zarar, ziyan o kadar hasılat. Gerisi önemli değil.

Bu açıdan ısrarla bu kaynaklardan alıntı yapınca bende F.Gülenin yazdıklarının satır aralarını okumaya başlıyorum ve senin yüzünden adam galiba dogru söylüyor cizgisine geliyorum. Sırf senin özensizliğinden, hoyratlığından, ard niyetinden, uslubunun şiddetinden gayenin karanlığından.

Yorum

[quote author=meşedi ali enis link=topic=3091.msg135833#msg135833 date=1321692166]

bu katı düşünceler f.gülen ve cemaati ve cübbeli a. ve cemaati olarak görüyorum.
                          çünkü vahdeti umursamayarak iranı yerden yere vuran beddua eden onlar.vesselam
                          [/quote]

İlk önce Fetullah Gülen Ve Cübbeli cemaatinin sözleri ile koskacaman sunni camiayı karalamak sanırım aşırı bilgisizlikten kaynaklanmaktadır..

Vaheti savunmayanlara gelince yukarıda yazdığın iki ismin yanında kendi isimlerinizi ve bu zihniyette olanların isimlerini ekleyebilirsiniz.. Vahdet

sadece Şii'ler ile yapılmıyor , aynı zamanda vahdetin oluşması için Sunnilere de ihtiyaç vardır..Çünkü bu vahdetin anlamı Şiilik , Sunnilik vahdet

değil , Şii Sunni vahdetidir.. O yüzden onların zihniyetinden pek farklı görünmüyorsunuz..

[quote author=meşedi ali enis link=topic=3091.msg135833#msg135833 date=1321692166]
                          bu sözler yine gülen ve cübbeliye yazılmıştır.çünkü vahdet için hiçbirşey yapmazken iran aleyhinde konuşarak ümmetin iran görüşünü değiştiriyorlar.[/quote]

Yazdıklarımı benden daha iyi biliyorsun , yada işine gelmediği için başka tarafa yöneltiyorsun.. Bu sözler ister sunni ister şii olsun her kesime..

Ümmetin İslam Ingılabı görüşlerini değiştirenler sadece bu yazdığınız isimler değil aynı zamanda sizin gibi tefrika yaratanlarıda eklemek grekir..

Allah rehberimizin ömrünü uzun etsin. o ASLA bir müslüman ülkesi hakkında(ister şii ister sünni olsun) gülen ve cübbelinin kullandığı sözleri kullanmamıştır.
                          Şekil cübbeli ve gülende görüldüğü gibi kardeşi kardeşe düşürüyorlar.[/quote]

Evet İslam Ingılabı rehberi böyle bir söz sarfetmemiştir , iki isim üzerinden konuşacağınıza keşke biraz Rehber'i örnek almış olsaydınızda bari

haklılık payınız olsa idi..Kardeşi kardeşe düşürenler mezhep zihniyetinden sıyrılamayan herkes için geçerlidir.. Kendinizede pay çıkarın..

Yorum

hamd olsun. ben bu güne kadar asla ne (HAYALLERİMİN ÜLKESİ OLAN) irana ne türkiyeye ne de başka bir islam ülkesinin aleyhinde laf dememişim.

ALLAH HERHANGİ İSLAM ÜLKESİ HAKKINDA BEDDUA EDENLERE VE HERHANGİ BİR İSLAM ÜLKESİNİ KARALAMAYA ÇALIŞANLARA LANET ETSİN.AMİNNN
                            [center]
                            [center]

Yorum

Kendi kafanki anlayışa göre düşünmeyen,inanmayan müslümanlara kafir, necaset diyenler hakkında da geçerlimi lanetin.

Yorum

[quote author=meşedi ali enis link=topic=3091.msg135836#msg135836 date=1321693996]
                                hamd olsun. ben bu güne kadar asla ne (HAYALLERİMİN ÜLKESİ OLAN) irana ne türkiyeye ne de başka bir islam ülkesinin aleyhinde laf dememişim.

ALLAH HERHANGİ İSLAM ÜLKESİ HAKKINDA BEDDUA EDENLERE VE HERHANGİ BİR İSLAM ÜLKESİNİ KARALAMAYA ÇALIŞANLARA LANET ETSİN.AMİNNN
                                [/quote]
                                Lanet etmek ile düşman olmak arasında ki fark nedir? Birisi Lanet eder , diğeri düşmanlık besler , nifak tohumları eker, taassubu körükler..

Bunun lanetten ne farkı var , veya lanetin bundan ne farkı var?

Allah Sunn-Şii ihtihalıfını körükleyenlere , kendine mezhepçiliği meslek edinenlere , ümmetin ayrılığını isteyenlere fırsat vermesin..

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X