Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Hilal göründü mü?

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Hilal göründü mü?

ne guzel sevinirim benim için ugraşmana..

halife dedigim hz. omer r.a..Allah ondan razı olsun. onu her geçen gun daha çok seviyorum Allah beni onunla ve hz ali r.a ile haşretsin inş.

hani kusura bakma ama int ne oldugu senınde malumundur hamenei icin kafir, sapık diyen, belam diyen bir suru insan var aslında sende bunları biliyorsun, bunları bılıyorsun derken bu tip insanları yani.. o yuzden int bi olcu olmamalı diye kanaat getiriyorum bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum..

Kadına aşırı düşkünlük ahmakların işidir. Hz. Ali

Yorum

Halife Ömer takvim mi hazırlamış?

hem de 2011 yılına ait ramazanı belirleyecekşekilde?. meraklandım..

Halife Ömer ve Ali a.s. ile aynı anda haşrolunmazsın çünkü Ali a.s. Ömere hain yalancı fasık vefasız demiştir.. hem de sünni Buhari Müslim ve diğer hadis kitaplarının yazdığı ve sahih dedikleri hadiste.. Ali a.s. öyle vasıflandırdığı biriyle aynı şekilde haşrolunmayacaktır..

Yorum

ben hicri takvimin başlangıcından bahsettim sen gittin aldın lafı şimdi ki diyanetin takvimine diyorsun , ben sana dedim diyanet hakkında o kadar olumsuz şey sen halen orda kaldın.. neyse herhalde bu hususta yanlış anlaşılma oldu..

sen maşaallah gaybı biliyorsun herhalde ki oyle boyle olacaktır diyorsun, senin şu dediklerin ne benim hz omer r.a ne hz ali r.a sevgimi azaltır ben ikisinide Allah için seviyorum, ve muhabbet besliyorum, ve ben beraber haşrolmayı dılıyorum, bunu kabul edicek makam herhalde sen degilsin?

o yuzden Allah bu kararı vericektir, sıkıntı yok yani biz ona iman etmişiz, resulune iman etmişiz, halifelerinin hak olduguna iman etmişiz, onceki mesajımda da dedigim gibi hidayet onun elindedir, elbette diledigine verir, ister sana isterse bana..

ben yatayım artık malum senin sahurun var, benimde okudugum kitap bitti o yuzden vucudumunda hakkını gozeteyım..

kendine iyi bak senle boyle hakaret etmeden tartışmak guzel, bunu ciddi soyluyorum, tartışmak bile edep ister..

bu arada okudugum kitabın adı davetçinin ruh terbiyesi yazarı mecdi hilali beka yayınlarından çıkıyor, tavsiye ederim hakikaten guzel bir kitap..

bana musade kal saglıcakla hayırlı geceler..

Kadına aşırı düşkünlük ahmakların işidir. Hz. Ali

Yorum

Belgeleri sundunuz gerekli açıklamaları da yaptınız isteyen bir gün daha tutar istemeyen bayram eder. Sonuçta kimseyi zorlayamazsiniz açıklamalar ortada. Bu konuyu fazla uzatmaya da gerek yok. Iyi sahurlar
          Hüseyin'in şehadeti üzre müminlerin kalbinde bir aşk vardır, o aşk asla soğumaz.
          Hz.Peygamber (saa)

Yorum

Arkadaşlar taklit mercilerinin hilali belirleme kriterlerine göre hilali belirlediğini düşünen için bayram hiali belirleğemediğini düşünen içinse bir gün daha oruç vardır.
            Burada oruç yuyanın orucunu Allah kabul etsin Bayram edeninde Nayramını Allah nübarek etsin demek gerekir.
            Neticede oruç tutanda bayram edende bir taklit merciine göre hareket etmektedir.
            Bu konuda Ayetullah Hamaneyde bir açıklama yaparak herkesin bir birini hoş görmesi gerktiğini bildirmiştir.
            Hal böyle iken bizler neden bir birimize bir şeyleri ispata çalışıyoruz.
            Oysa hepimiz biliyoruz ki kendi miçtehidinin fetvası bayramı gerektirdiği halde bir kişi diğer müçtehidin fetvası ile oruç tutamaz.
            Eğer öyle olsaydı herkes bir müçtehide taklit etmek zorunda olurdu. Oysa şiada böyle bir zorunluluk yok.
            Allah yarın otuç tutacak olanların ve benim orucumu kabul etsin inşallah. Bayram edecek olanlarında bayramını kabul etsin inşallah.

Yorum

salı bayram diyen müctehid var mı?

varsa kim?

ve deliliniz nedir? nereden öğrendiniz bayram dediğini_?

Yorum

Zeynebiye cemaatide hilalin görünmediğini bildirdi

galiba bayramı ortak yapacağız inş...
                "İmam"ın hattı” belli bir mezhebe mensup olanların değil,
                "Muhammedi İslam kimliğ"ini kuşanan bütün Müslümanların hattıdır."

Yorum

emrehaber.com/2011/08/29/bayram-hilali-gorundu/

bu linke bi göz atabilir'misiniz ağalar?
                  [move]Dünyadan adalet bekleme. Adalet sahibine zulmetmiş olursun.[/move]

Yorum

filstinli kardes verdiyiniz linkteki sitenin bizim mektebimizle bir alakasi yok, siz isterseniz bu like goz atin. https://www.rasthaber.com/50473_sevv...lebilecek.html

Yorum

[quote author=FLSTNLi link=topic=7322.msg130624#msg130624 date=1314690843]
                      emrehaber.com/2011/08/29/bayram-hilali-gorundu/

bu linke bi göz atabilir'misiniz ağalar?
                      [/quote]

bu sitenin yalancı olduğu bu haberin daha ilk cümlesinden anlaşılmıyor mu?

"Ramazan ayına beraber giren tüm İslam ülkeleri, bayrama da beraber giriyor."

bu cümle doğru mu? Ramazana tüm İslam ülkeleri beraber mi girdiler?

Yorum

[quote author=Müslim link=topic=7322.msg130609#msg130609 date=1314667147]
                        Arkadaşlar taklit mercilerinin hilali belirleme kriterlerine göre hilali belirlediğini düşünen için bayram hiali belirleğemediğini düşünen içinse bir gün daha oruç vardır.
                        Burada oruç yuyanın orucunu Allah kabul etsin Bayram edeninde Nayramını Allah nübarek etsin demek gerekir.
                        Neticede oruç tutanda bayram edende bir taklit merciine göre hareket etmektedir.
                        Bu konuda Ayetullah Hamaneyde bir açıklama yaparak herkesin bir birini hoş görmesi gerktiğini bildirmiştir.
                        Hal böyle iken bizler neden bir birimize bir şeyleri ispata çalışıyoruz.
                        Oysa hepimiz biliyoruz ki kendi miçtehidinin fetvası bayramı gerektirdiği halde bir kişi diğer müçtehidin fetvası ile oruç tutamaz.
                        Eğer öyle olsaydı herkes bir müçtehide taklit etmek zorunda olurdu. Oysa şiada böyle bir zorunluluk yok.
                        Allah yarın otuç tutacak olanların ve benim orucumu kabul etsin inşallah. Bayram edecek olanlarında bayramını kabul etsin inşallah.

[/quote]

[quote author=Qom_u_aşk link=topic=7322.msg130611#msg130611 date=1314667460]
                        salı bayram diyen müctehid var mı?

varsa kim?

ve deliliniz nedir? nereden öğrendiniz bayram dediğini_?
                        [/quote]

Müslim kardeş cevap bekliyorum? neden bir iddia attın da bunu ispatlamıyorsun? Akşamdan beri seni bekliyorum? eğer yazmazsan yalan haber yaydığını düşünüp ona göre yorum yapacağım.. eğer yalan değilse ispatla..

Yorum

[quote author=BEYZA link=topic=7322.msg130621#msg130621 date=1314687491]
                          Zeynebiye cemaatide hilalin görünmediğini bildirdi

galiba bayramı ortak yapacağız inş...

[/quote]

Ramazana tüm şiiler beraber başladık. tek yumruk tam bir vahdet içerisinde. O zaman biz demiştik ki bu işte İmamı Zaman a.f.'in müdahalesi olduğunu gösterir.. işte bu bir kez daha ispatlanacak inşaAllah. Ki görmeyen ve görmemekte ısrar eden gözler de şahit olsun..

Yorum

timeturk'un yalan haberinde, görüldüğü iddia edilen hilal resmi bile sahte buyrun:

hilalin evreleri

iki resimdeki hilalin kalınlığını karşılaştırdığımızda timeturkteki görüldüğü iddia edilen hilalin ilk günkü hilal olmayıp en az 4. günün hilali olduğu açıkça görülmektedir.. Bu ise imkansızdır. yani hilal 4 gün önce görülmemiştir..

Rabbim fitne çıkarmak için yalan haber yayanlara bu işleri böyle ellerine yüzlerine bulaştırtır da rezil eder işte.. Oysa Ehlibeyt mektebine uyanlarsa Velayeti Fakihin temsil ettiği İmamı Zaman a.f. eliyle kopması mümkün olmayan kulpa yapışmış olurlar.. Elhamdulillah...

Yorum

selamun Aleykum
                              Qom_u_aşk hocam ben simdi Almanca sia forumuna baktim seyid fadallah bugun bayram oldugunu soylemis,https://www.shia-forum.de/index.php?...n-oesterreich/

Yorum

burada bizim yalan haberlerin üzerine gittiğimiz gibi siz de orada üzerine gidin ki yalan olduğu ortaya çıkıncaya kadar bunu sürdürün.. delil isteyin. Seyyid Fadlalah kim diye sorun mesela?

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X