Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Hilal göründü mü?

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Hilal göründü mü?

hata üstüne hata derken ramazanın başlangıcını mı kastediyorsun? Ramazanın başlangıcında sadece Velayeti Fakih rehberi İmam Hameneiye uyanlar doğru başladı oruca. Bu batılı bağımsız bilim adamlarının verileriyle de doğrulandı. Sitemizde ayın bu yıl ağustos ayındaki doğuş evreleri tarihleriyle birlikte verildi bunu tekrar inceleyin. ve veren biz de değildik..

Yorum

sen benımkıne guvenmzsın ben seninkine bu bir gerçek..

ama merak ediyorum yarın bakalım siznkiler hilali gorecek mi, gorurseler bana haber verirsen sevinirim..
      Kadına aşırı düşkünlük ahmakların işidir. Hz. Ali

Yorum

Caferi Fıkhına Göre 2011 Yılı İstanbul İli Ramazan Ayı İmsakiyesi

CAFERÎ FIKHINA GÖRE HİCRÎ 1432 & MİLÂDÎ 2011

İSTANBUL İLİ RAMAZAN İMSAKİYESİ VE NAMAZ SAATLERİ

Ramazan Günleri

Tarih İmsak Güneş Öğle İkindi Akşam Yatsı

Şek Günü: 01 Ağu 2011 – Pazartesi

04:20 05:52 13:18 17:10 20:41 22:08

1 Ramazan 02 Ağu 2011 - Salı

04:21 05:53 13:17 17:10 20:40 22:06

biz salı gün oruca başladık Buyrun işte batılı kaynaklara göre hilal ne zaman görünmüş!

[quote author=Hasan Akçay link=topic=7322.msg129153#msg129153 date=1312371927]
        Merhaba. Şu resimdeki ramazan hilalini ben hiç göremedim; çıplak gözle görmek imkansız gibi bir şey. Kendisi zaten tırnak ucu kadarcık; bir de batan güneşin ufukta bıraktığı kızıllığın içinde silikleşiyip güneş battıktan çok ama çok az sonra batıveriyormuş.

Dün gördüm. 3 günlüktü. . 21:30'da battı. Aklım karıştı. Size anlatırsam açıklar mısınız.

Lütfen aşağıdaki tabloya bakın. 30 ve 31 Temmuzda görüntü sıfır. Çünkü o esnada dünyamız güneş ile ayın arasındadır; ay, dünyaya ışık yollayamıyor.

Şu da ayın Ağustostaki evreleri:

Hilal 31 Temmuz PAZAR (Sunday) akşamı yok, tamam; 1 Ağustos PAZARTESİ (Monday) akşamı görünmüş. Allah'ın Bakara 185'teki buyruğunu hatırladım: O "şehr"e tanık olanlarınız onu oruçlasın - ve men şehide minkum uş "şehr"e fel yesumhu...

Allah "hilal"e değil "şehr"e tanık olanlarınız, diyor. ŞEHR dolunay demek. Hadi onu bir an göz ardı edelim.

İyi ama tanık olanlarınız, diyor - men şehide minkum. Yani? Yani önce tanık olacağız, sonra oruçlayacağız. Oysa biz 1 Ağustosta oruç tuttuk, henüz tanık olmadan.

Bunun açıklaması nedir?

Sevgi ile,
        Hasan Akçay

[/quote]

Yorum

[quote author=kevserr link=topic=7322.msg130584#msg130584 date=1314661792]
          sen benımkıne guvenmzsın ben seninkine bu bir gerçek..

ama merak ediyorum yarın bakalım siznkiler hilali gorecek mi, gorurseler bana haber verirsen sevinirim..
          [/quote]

sen de müslümansın ben de o zaman neden birbirimizin dediklerine güvenmeyelim.

sen benimkilere neden güvenmiyorsun? Kur'an'ın getirdiği kriterleri yukarda saydım. günah fısk fücur tağutluk, zulüm vs..

bizim Rehberimizde bunların hangini gördün? Biz Rehberimiz İmam Hamenei'den alıyoruz hilalle ilgili ilanı..

Rehberimizin açık bir günahını fıskını tağutluğunu gördün mü?

tağutlara yaranmak için konuştuğunu zulm ettiini ABD büyük şeytanının dümen suyuna girdiğini, dünyevi kolkul için bir şeyleri feda ettiğini yalan söylediğini gördün mü?

ya sen nereden alıyorsun daha iyisini bulduysan bizimle neden paylaşmıyorsun?..

buyur hak ortada Kur'an kriterleri ortada.. seni dinliyoruz..

Yorum

bu adam kimdir bilmem etmem ay yorumundan da anlamam sizinde anlıyacagınızı zannetmiyorum..

diyorsun ki caferi fıkhına gore imsakiye ona bakarsan bızım soytarı dıyanetin 50 yıllık takvimi var arada da olsa tutan, biz hilali baz aldıgımız için imsakiyeler pek umrumda degil acıkcası..

Yorum

şimdi sana desem ki şu ulkede deger verdigim dinini bildigim kardeşler var onlar gormuşler desem sen bana farklı farklı yanıtlar vericeksin..

ben hamenei bir şey demedim dedigin gibi amerikaya bi yaltaklıgınıda gormedim, ama sonuçta beşer hataya açık elbette ki oda hata yapabilir..

Yorum

bu adam bizimle aynı görüşte olan biri değil. Bir bilim adamı ama şii ve caferi değil. Ve hilal konusunda da ne sizin gibi ne bizim gibi düşünüyor.. o batılı kaynaklardan almış. batılı kaynaklar da bir bu konu için hazırlamış değiller.. objektif yani

bunda anlamayacak bir şey yok. bakın inceleyin

ağustos ayında ayın evreleri. Pazar gününü pazartesiye bağlayan gece hilal yok. görünmüyor. Pazartesi var. bu da şu demek oluyor Pazartesi günü hilal göründü salı oruçlu olunacak ve Ramazan 1.

oysa diyanet belam işleri başkanlığı pazartesi millete oruç tutturdu. 50 yıllık hesapla sizin deyiminizle. Şimdi biz yukarda saydığımız alim takva sahibi adaletli, dini alanda cesur şeytanlara karşı güçlü ve sert müslümanlara karşı şefkatli olan İmam Hameneiye mi uyacağız yoksa diyanete mi?

ya siz?

Yorum

[quote author=kevserr link=topic=7322.msg130589#msg130589 date=1314662290]
                  şimdi sana desem ki şu ulkede deger verdigim dinini bildigim kardeşler var onlar gormuşler desem sen bana farklı farklı yanıtlar vericeksin..

ben hamenei bir şey demedim dedigin gibi amerikaya bi yaltaklıgınıda gormedim, ama sonuçta beşer hataya açık elbette ki oda hata yapabilir..
                  [/quote]

hataya açık olmadığı belli. ve gördüğün gibi sen özür dileyip evet diyanet yanlış başlattı bize, oruca salı günü başlamamız gerekiyormuş diyeceğine .. çünkü dedin ki hata üstüne hata.. biz de ramazanın başında hata yapmadığımız ispatladık. avrupadan izleyen dostlarınız eğer İmam Hamenei gibi adil, kafirlere karşı İslamın onurunu koruyabilecek güçte iseler buyrun onlara uyalım..

Rehber İmam Hameneinin en uzman gurubu bu işe tahsis ettiğini yıl boyunca (sadece ramazanda değil çünkü şianın tüm aylara özel ibadetleri var özel günleri var tüm bunlar için de hilal gözetleniyor) bu işlerle ilgilenen uzman kadrosundan daha mı profesyoneller o dostlarınz? örneğin almanyanın kaç değişik ilinde kaç tane teleskopla dürbünle ve kaç da çıplak gözle gözlem yaptılar? ve bunların hepsi de dindar adaletli ve sözlerine güvenilir kişiler mi? Aynı zamanda İmam Mehdi a.f.'in gözü üzerlerinde mi yani onun müdahalesine açıklar mı? ki yanlış olduğund düzeltilsinler?..

Yorum

benim inancıma gore senin imamında benim imamlarımda hepsi hataya açık hemde sonuna kadar, sen bizim ki degil diyorsun o senin inancın bir şey demiyorum..

biz sabanı 30 a tamamladık bunla diyanetin ne alakası var ?

sen diyorsun ki bizim takvim sizin hicri takvimden farklı e bunda suc bizim mi ?

ayrıca diyanetin ben namaz vakitlerine bile uymuyorum, oruc tutun deyincemi uyacagım ?

bizim o dedigin mehdi a.f af nin açılımı ne bilmiyorum ama yazayım ki diger mehdi ile karışmasın, inanmadıgımız için bi sıkıntı yok yani..

bizim inancımızda sadece Allah ın gozu uzerımızde dir. biz beşere oyle ozellık vermiyoruz..

o yuzden bizde duzeltme sadece ilahi olur ve her kul hataya acıktır bizim inancımızda akidemiz de budur, sen ister sapık de ister batıl de..

senin akiden seni baglar benimki ise beni baglar.. herkez elbetteki kendisinden hesap sorulucak..

ve elbette ki Allah sadece diledigi kişi ye hidayet verir.. hidayet sadece ve sadece Allah tarafındandır peygamber de dahil hiç bir kulun elinde degildir..

Yorum

bakın bir kardeşimiz de şu bilgiyi paylaşmış facede:

"AĞA SEYİD ALİ HAMANEY FETVASINA GÖRE YARIN RAMAZAN AYININ ORUCU OLDUĞU SAHİHLENMİŞTİR ( İslam İnkılabı Rehberlik Bürosundan yapılan açıklamada Hilal'in gözükmediği, ay'ın güneşten erken battığı dolayısıyla görülmesinin mümkün olmadığı bildirildi! Bayram Çarşamba Günü!) YARINI BAYRAM EDEN KARDESLERIME SESLENIYORUM 60 GüN KEFARESINI ÖDEMEYE HAZIRLANSINLAR 1 GÜNDE KAZASINI UNUTMASINLAR..."

Yorum

dedigim gibi biat etmedigim bir insan beni baglamaz.. sadece biat edeni baglar..

ama merak ediyorum yarın o hilali gorurseniz bana mutlaka yaz..

Yorum

şabanı 30la bitirdiğiniz takvimi kim yaptı?

diğer konular farklı konu ve bu sitede yeterince konuşuldu. bizim delillerimiz oralarda mevcut eğer yine de başka başlıkta bunları konuşmaya devam edebiliriz.

burda kastettiğimiz ek bir delildir. ancak buna inanmasanız yani sadece Allah'ın gözü üzerimizdedir deseniz bile bizim delillerimiz yukardakiler yeterlidir. çünkü sizin de kabul ettiğiniz ortak kritelere göre delillerimizi sıraladık..

eğer 150 kişilik bir ekip hilali gözetliyor bunların üçte biri teleskopla ve uzman kişilerse İmam HAmenei'nin ruyeti hilal ekibi gibi güvenilirlerse bunuların ki olduğunu ve gördüklerine dair bilgileri paylaş..

maden seninki sana benimki bana diyecektin konu buraya gelmeden niye böyle demedin niye konuya girdin. bir iddiada bulunduysan ya bunu ispatlarsın objektif delillerle ortaya koyarsın ya özür dilersin..

hata üstüne hata söyleminin hala peşindeyiz..

Yorum

[quote author=kevserr link=topic=7322.msg130594#msg130594 date=1314663465]
                            dedigim gibi biat etmedigim bir insan beni baglamaz.. sadece biat edeni baglar..

ama merak ediyorum yarın o hilali gorurseniz bana mutlaka yaz..
                            [/quote]

biat etmediğin de seni bağlar. çünkü bunun adil bilgili güçlü dürüst olduğuna inanıyorsun bunları biliyorsun imkanlarının olduğunu biliyorsun..

yarın görürsek günü geri mi getireceksin. orucunu yiyince bunun ne faydası olacak yoksa 61 gün kefaret mi tutacaksın?

yukarda bilimsel olarak gösterilen hilalin evrelerinde Ramazan hilali 29 ağustosta hala duruyor. bu bile yarın ramazan olduğunu göstermekte..

biz salı günü görüleceği kesin demedik. çok az da olsa rmazan 30 gün olursa yarın da görülmez. yani o zaman bayarm çarşamba değil perşembe olur tabi bu çok düşük ihtimal..

Yorum

sana desem benim arkadaşım gormuş imanına da şahidim desem inanıcakmısın ?

inanmıcaksın tabi ki ..

sonra diyorsun ki takvimi kim yaptı, bende diyorum ki halife yaptı e halifeyede inanmıyorsun sen ne yapacaz ?

yok ben o dediklerini bilmiyorum ben sadece amerikaya yaltaklık etmedigini bılıyorum, sonucta hugo cavez de etmıyor.. o diger dediklerin o adamı tanımakla alakalı tanımadıgım için yeterli seviyede 2 turlu yorumda haksızlık olur..

ayrıca sen goruldugunu ispatla bende tutucam 61 gun, hem bu bana bir ders olmuş olur degil mi ?

Yorum

ilk günün hilali ile ikinci günün hilali arasındaki farkı biliyor musun?

ben sana ispatlayacağım ancak yine de.. ve sana ders de olacak.. ama inşaAllah 122 günlük bir ders olmaz..

halifeyi tanıyalım.. kimdir bu? neden siyonistlerle savaşta göremiyoruz? İmam Hameneiyi nerede görsen orda hayırla bahsedilir.. interneti gezmen yeterli. onun adil güçlü, takvalı olduğuna düşmanları bile şahit..

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X