Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Ramazan ayı kaç gündür?

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Ramazan ayı kaç gündür?

Selam aleykum

Siz Bilim diye Nasa'nın yıllar önceki HESABInı sunmuşsunuz.. Biz ise, rü'yetle ilgili delilleri sunduk..
    (Amerika'nın biliminin, ahbarileri desteklediğini söylüyorsunuz. Buna şaşırmam.. Büyük Şeytanın hayırları desteklediği görülmemiştir..)
    Bu cevabınız hiç akılcıl değil. Nasanın şeytanlıkla, hayırla ve şerle ne alakası olabilir. Dikkate almadığın ve dalga geçtiğin o topluluk gök biliminde tüm kainatta bilimsel ve niceliksel olarak en ileri düzeyde insanlardan oluşuyor. Kullandıkları cihazlar ve bilgisayar sistemleri aklınızın almayacağı düzeyde niteliklere sahip.

Bence; konuşmadan önce biraz düşünün...

[quote author=harbeli link=topic=23732.msg157823#msg157823 date=1344258948]
    mehmet ufukalp kardeşim o zaman bana mümkünse okuyupta anladıgın ve gecenin gündüzden önce oldugunu gösteren ayetin HANGİSİ oldugunu açıklamalı bir şekilde paylaşırsan hepimiz ögrenmiş oluruz
    [/quote]

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=23732.msg157824#msg157824 date=1344261216]
    Hepsi.
    [/quote]

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=23732.msg157821#msg157821 date=1344251811]
    Değerli Harbeli kardeşim, forumlar bir konu ve çevresi hakkında detaylı tartışma zeminleridir. Başlatılan konu etrafında başka ilgili soruların oluşması normal.
    Siz gündüzün geceden önce geldiğini söylemişsiniz. Biz de bu ayetleri söylediğinize cevap olarak eklemişişiz. Bir suç işlemedik ya.
    Ayetlerin bir kısmını okudum evet hepsini de okumadım, çünkü zaten önceden okumuşluğum vardır. Ve ayetler gecenin gündüzden önce geldiğini açıkça gösteriyor. Sizi gücendirecek bir şey yaptığımı sanmıyorum.
    [/quote]

Forumun böylesine tanındık simalarının böyle cevaplar vermesini esefle kınıyorum.

Yukarıda bir takım hadis kitaplarından kaynaklar verdiler. Neden izahatı yapılamıyor?

cuma akşamı dediklerinde siz hangisinin önce olduğunu anlıyorsunuz?

Kuranda gece ile alakali tahmini 92 ayet geçiyor
    Tamamda hangi ayette geçiyor. Şia nasıl bir yorum yapıyor o ayete ?

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=23732.msg157824#msg157824 date=1344261216]
    Hepsi.
    [/quote]

!!!!!!!

Yorum

[quote author=harbeli link=topic=23732.msg157813#msg157813 date=1344212723]
      valla şunu görüyorum gerçekten çok garip siz ve biz herşeyimiz taban tabana zıt(temel bazı konular hariç,allah bilir onlarıda açsak onlardada farklılıklar çıkacak bunasıl bi iştir allah allah)

bak hadisi tam aktaramıyacam ama kaynakları veriyorum
      bihar elanvar 10.cilt 187.sayfa (13.bab)
      bihar el envar 55.cilt 162-163.sayfa /( 9.babta) (le şemsu yenbeği lehe en tudrikul kamara....)ayetinin anlamı ile ilgili uzun bir hadis
      bihar elenvar 55.cilt sayfa 160/(9.bab) (ve cealne elleyli venneheri eyeteyni ayetinin tefsirinde)
      biharil envar 55.cilt 203.sayfa (9.bab)
      biharul envar 57.cilt 78..sayfa (31.bab)
      ihticec 6.cilt 351.sayfa
      ferecil mehmum 96.sayfa 3.bab

hepsinde allahın gündüzü geceden önce yarattıgını yazıyor
      .... halak enneher kablel leyli.....

bunlar şimdilik biraz daha araştırma yapmam gerek eger daha kaynak istersen
      ayrıca diğer sorularımıda cevaplarsanız sevinirim

saygılarımla
      [/quote]

Muhterem kardeşim, Bihar'ul-Envar'dan verdiğiniz kaynakların 10. cilt hariç diğerlerini bulamadım, o da mürsel bir hadismiş. Ama ben diğer kaynaklara da baktım, "velelleylü sabiqun nehar" ayetinin tefsirinde konuyla ilgili birkaç hadis nakletmişler. Bu ayet ve hadisler gecenin gündüzden önce yaratıldığını vurguluyor. Bunda bir şüphem yok. Ama biz meseleyi onların yaratılış açısından ele almıyoruz, amellerimiz hilale göre olduğu için o zaman durum değişiyor.
      Allame Meclisi (r.a) konumuzla ilgili şöyle buyuruyor: "La reybe fi ennel leyle be hasebiş şer' muqeddemun alel yevm..."
      "Şüphe yok ki gece Şeriate göre gündüzden öncedir. Cuma gecesi hakkında varit olan (hadis veya rivayet) onun gündüzden önce olduğu geceyi gösteriyor, sonraki geceyi değil. Bazı Arap veya müneccimlerin gecenin gündüzden sonra olduğu hakkındaki sözleri sadece onların arasında bir ıstılahtır. Şeriat hükümlerinden hiçbiri bu görüş üzere bina edilemez. Zira merhum Kuleyni Ravza kitabında sözümüzü destekleyen şöyle bir hadis naklediyor:
      Ömer b. Yezid, İmam Cafer Sadık'a (a.s), "Muğayyiriyye, bugünün gelecek geceye ait olduğunu sanıyorlar" dediğinde, İmam Sadık (a.s), "Yalan söylüyorlar, bugün geçmiş geceye aittir. Batn-i Nahle halkı, hilali gördüklerinde "haram ay girdi" dediler" buyurdu.
      (Bihar, c.59,s.16; Ravzat'ul-Kafi, s.332)

Allame Meclisi, bu hadisi aktardıktan sonra Muğayyire ve Batn-i Nahle hakkında açıklamada bulunuyor, bu konuda müfessir ve tarihçilerin sözlerini aktarıyor. Sonra şöyle diyor:
      ".. Siyer kitaplarında geçen bu haberden de anlaşıldığına göre, onlar da Receb'in hilalini gördükten sonra o işi yaptılar, İmam (a.s) da ashabın hilali gördükten sonra Receb'in girdiğine hükmetmeleriyle istidlal etmektedir. O halde gece gündüzden öncedir ve sonraki günle beraber sayılmaktadır. Gündüzün geceden önce yaratıldığıyla ilgili geçen söz, bununla çelişmemektedir, nitekim bu gizli değil, çok net ve açıktır."
      (Bihar,c.59s.16-17)
      عاشق اگر رنگی از معشوق نگیرد در عشق خودش صادق نیست

Yorum

[quote author=harbeli link=topic=23732.msg157820#msg157820 date=1344249668]
        gelelim bana cume gecesini ve ramazanın gecelerini sormuşsun olay çok açık sanırım benim yorumlarımı dikkatli okumamışsın ben çok açık ve net yazdım biharul envardan delil kabul etmiyormusun?allah cc gündüzü geceden önce yarattıgı için gündüz geceden öncedir.olay bu kadar basittir.[/quote]

Keşke olay bu kadar basit olsaydı. Ben yorumlarınızı dikkatle okudum ve okuyorum ama merakımı daha gidermediniz, eğer size veya sizin halka, "cuma akşamı bize gelin ihsan vereceğiz" derlerse, siz bunu nasıl anlarsınız?

Yorum

Bildiğiniz gibi her ayın hilali batı tarafında akşama yakın bir zamanda güzüküyor. Eğer mesela bugün hilal gözüküyorsa yarın ayın ilk günü demektir. Hilal göründükten sonra ilk önce gece başlıyor daha sonra gündüze giriliyor. Hilalin göründüğü günü ayın ilk günü sayamayız, çünkü arzettiğim gibi hilal gün batımına yakın bir zamanda görünüyor, böyle bir durumda o günü oruç tutmak mümkün değil, teklif-i ma la yutak olur. O halde hilalin kısa bir süreliğine gözükmesi yarının ayın başlangıcı olduğunu gösterir. Binaenaleyh, hilal göründükten sonra ilk önce gece giriyor, ondan sonra da gündüz başlıyor değil mi? Eğer hilalin görünmesiyle ayın girmesini kabul ediyorsanız, bunu da kabul etmek zorundasınız, ama eğer biz hilali milali kabul etmiyoruz diyorsanız o da sizin bileceğiniz iştir.
          Bu açıklamayla bir kısım sorularınızın cevabını da almış oluyorsunuz, eğer cevap alamadığınız sorular varsa teker teker yazın cevap verelim inş.

Yorum

[quote author=harbeli link=topic=23732.msg157820#msg157820 date=1344249668]
            .......
            buradaki hiçbir ayet gecenin gündüzden daha önce olduguna ait delil yoktur [/quote] demişsiniz.
            Ufukkalp kardeşimizin aktardığı ayetlerden biri şudur:
            [quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=23732.msg157815#msg157815 date=1344215413]
            92:1 - Örttüğü zaman geceye,[/quote]

Şimdi ben ayetleri tam olarak getiriyorum:
            1- Andolsun sarıp örttüğü zaman ge­ceye.
            2- Ve parıldayıp aydınlandığı zaman gündüze

Bence bu ayetler gecenin gündüzden önce olduğuna dair bir karine olabilir. Allah Teala, ilk önce gecenin sarıp örtmesine ve daha sonra parıldayıp aydınlanan gündüze yemin ediyor. Eğer gündüz geceden önce sayılsaydı önce gündüze ve sonra geceye deyinmesi gerekirdi. Sizce gecenin öne alınmasının bir hikmeti yok mu?
            Âhlak üstatları diyorlar ki, tezkiye talimden öncedir. Çünkü Kuran'da tezkiye talimden önce zikredilmiştir. Şu ayette olduğu gibi: "ve yüzekkiyhim ve yuallimuhul kitabe vel hikme." (..onları arındırıp temiz­leyen ve onlara kitap ve hikmeti öğreten bir pey­gamberi gönderendir.)
            Demek istediğim, ayetlerin bazılarının bazılarından önce zikredilmesi hikmetsiz değildir.

Yorum

Bakara Suresi Ayet 257: Allah, dostudur inananların. Onları karanlıklardan ışığa çıkarır. İnanmayanlarınsa dostları Şeytan'dır, onları ışıktan karanlıklara götürür. Onlardır ateş ehli, onlardır orada ebedi kalanlar.

Hidayetin esprisi de budur. Kainatın yönü tekamüle doğrudur. Bu yüzden aydınlıktan karanlığa değil, karanlıktan aydınlığa bir seyir içindedir evren. Zaten ilgili ayetlerde sürekli ve özellikle geceyi önce zikretmektedir.

Merak ediyorum, gündüzün geceden önce geldiğini iddia eden harbeli kardeş konu ile ilgili bir ayet gösterebiliyor mu?
              Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
              Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

İşin en önemli ve can alıcı noktası aslında şudur. Allah Teala insanları peygamberleri imamları ve imamlara varis naip imamları vesilesi ile hidayet etmektedir.
                Bu gün peygamberler ve imamların ilahi çizgisini takip etmek, insanlığı irşad ve hidayet etmek üzere varis naip ulemadan İran İslam İnkılabı Rehberi Veliyyi Emri Müslimin İmam Ali Hamanein buyruğu bütün islam ümmeti için geçerli yegane ölçüdür. Hangi günde söylemişse oruç o gün başlamıştır.
                Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

[quote author=Velayet_Nuru link=topic=23732.msg157854#msg157854 date=1344319550]
                  Muhterem kardeşim, Bihar'ul-Envar'dan verdiğiniz kaynakların 10. cilt hariç diğerlerini bulamadım, o da mürsel bir hadismiş. Ama ben diğer kaynaklara da baktım, "velelleylü sabiqun nehar" ayetinin tefsirinde konuyla ilgili birkaç hadis nakletmişler. Bu ayet ve hadisler gecenin gündüzden önce yaratıldığını vurguluyor. Bunda bir şüphem yok. Ama biz meseleyi onların yaratılış açısından ele almıyoruz, amellerimiz hilale göre olduğu için o zaman durum değişiyor.
                  Allame Meclisi (r.a) konumuzla ilgili şöyle buyuruyor: "La reybe fi ennel leyle be hasebiş şer' muqeddemun alel yevm..."
                  "Şüphe yok ki gece Şeriate göre gündüzden öncedir. Cuma gecesi hakkında varit olan (hadis veya rivayet) onun gündüzden önce olduğu geceyi gösteriyor, sonraki geceyi değil. Bazı Arap veya müneccimlerin gecenin gündüzden sonra olduğu hakkındaki sözleri sadece onların arasında bir ıstılahtır. Şeriat hükümlerinden hiçbiri bu görüş üzere bina edilemez. Zira merhum Kuleyni Ravza kitabında sözümüzü destekleyen şöyle bir hadis naklediyor:
                  Ömer b. Yezid, İmam Cafer Sadık'a (a.s), "Muğayyiriyye, bugünün gelecek geceye ait olduğunu sanıyorlar" dediğinde, İmam Sadık (a.s), "Yalan söylüyorlar, bugün geçmiş geceye aittir. Batn-i Nahle halkı, hilali gördüklerinde "haram ay girdi" dediler" buyurdu.
                  (Bihar, c.59,s.16; Ravzat'ul-Kafi, s.332)

Allame Meclisi, bu hadisi aktardıktan sonra Muğayyire ve Batn-i Nahle hakkında açıklamada bulunuyor, bu konuda müfessir ve tarihçilerin sözlerini aktarıyor. Sonra şöyle diyor:
                  ".. Siyer kitaplarında geçen bu haberden de anlaşıldığına göre, onlar da Receb'in hilalini gördükten sonra o işi yaptılar, İmam (a.s) da ashabın hilali gördükten sonra Receb'in girdiğine hükmetmeleriyle istidlal etmektedir. O halde gece gündüzden öncedir ve sonraki günle beraber sayılmaktadır. Gündüzün geceden önce yaratıldığıyla ilgili geçen söz, bununla çelişmemektedir, nitekim bu gizli değil, çok net ve açıktır."
                  (Bihar,c.59s.16-17)

[/quote]

velayet nuru kardeşim allame meclisi nin ne dediğini kenara koyalım biz imamlar ne demiş ona bakalım olur mu?

İmam Rıda 'nın bulunduğu ve Me'mun (l.a) önünde ceryan eden, gündüzün ve gecenin yaratılşması ile ilgili bir tartışmada: bazısı gündüz geceden önce yaratıldı bazısı da gece gündüzden önce yaratıldı dedi. sonunda İmam'a bu konudaki görüşleri soruldu. İmam (a.s) buyurdu ki: Allah (cc) gündüzü geceden önce yarattı ve ışığı karanlıktan önce eğer isteseniz size kur'andan isterseniz yıldızlardan delil göstereyim." (yıldızların burçların konumlarından bahsedip delilleri sundu sonrada ayet delilini verdi. verdiği ayet yasin suresi 40 ayeti.)

biharul envar 55/163

من لم يكن علويا حين تنسبه فما له في قديم الدهر مفتخر
                  أبو النواس

Nesebini (inancını) sorduğunda Alevi değilse, o kişinin Ahiret günü övüneceği hiçbir şeyi yoktur.
                  Ebu Nevves

Yorum

[quote author=Velayet_Nuru link=topic=23732.msg157857#msg157857 date=1344321351]
                    Keşke olay bu kadar basit olsaydı. Ben yorumlarınızı dikkatle okudum ve okuyorum ama merakımı daha gidermediniz, eğer size veya sizin halka, "cuma akşamı bize gelin ihsan vereceğiz" derlerse, siz bunu nasıl anlarsınız?
                    [/quote]
                    bizde önce gündüz gelir cuma gündüzünden sonra güneşin batmasından sonra cuma gecesi başlar...

[quote author=Velayet_Nuru link=topic=23732.msg157859#msg157859 date=1344322568]
                    Bildiğiniz gibi her ayın hilali batı tarafında akşama yakın bir zamanda güzüküyor. Eğer mesela bugün hilal gözüküyorsa yarın ayın ilk günü demektir. Hilal göründükten sonra ilk önce gece başlıyor daha sonra gündüze giriliyor. Hilalin göründüğü günü ayın ilk günü sayamayız, çünkü arzettiğim gibi hilal gün batımına yakın bir zamanda görünüyor, böyle bir durumda o günü oruç tutmak mümkün değil, teklif-i ma la yutak olur. O halde hilalin kısa bir süreliğine gözükmesi yarının ayın başlangıcı olduğunu gösterir. Binaenaleyh, hilal göründükten sonra ilk önce gece giriyor, ondan sonra da gündüz başlıyor değil mi? Eğer hilalin görünmesiyle ayın girmesini kabul ediyorsanız, bunu da kabul etmek zorundasınız, ama eğer biz hilali milali kabul etmiyoruz diyorsanız o da sizin bileceğiniz iştir.
                    Bu açıklamayla bir kısım sorularınızın cevabını da almış oluyorsunuz, eğer cevap alamadığınız sorular varsa teker teker yazın cevap verelim inş.
                    [/quote]

işte sıkıntıda da burada siz ayı gördükten sonra oruca başlıyorsunuz oysa bilimde diyorki ayın birinci günü görülmez. ayrıca gördüğünüzde siz diyorsunuz ki gece gündüzden önce gelir o yüzden etesi gün ramazında ilk günü olur.
                    işte biz bunu kabul etmiyoruz hem bilime hemde ehlibeyte aykırıdır.

ayırca olay hilali görme meselesi değil bizim açımızdan biz diyoruz hilali gördük ama bu hilalin kaçıncı günü? siz diyorsunuz ki görmeden tutulmaz. bi diyoruz ki görmeyi beklersen zamanında tutamazsın ve olması gereken 30 gün orucunuda tutturamazsın.

أبو النواس

Nesebini (inancını) sorduğunda Alevi değilse, o kişinin Ahiret günü övüneceği hiçbir şeyi yoktur.
                    Ebu Nevves

Yorum

gündüzün önce yaratıldığıyla ilgili başka hadislerde var bunlarında incelenmesi gerekli özellikle tefsiz kitaplarını incelemek lazım yasin suresinin 40 ayeti ile ilgili.

tefsiz ayeşi bu ayetin tefsizinde imam rıdaya dayanarak gündüz geceden önce yaratıldı demektedir.

ihticec kitabında da geçen ve hişam bin hakeme dayanarak rivayet edilen bir hadiste zındık gündüz geceden öncemi yaratıldı sorusuna imam cafer sadık evet gündüz geceden önce yaratıldı cevabını vermiştir. biharul envar 55/161 ve 57/78

أبو النواس

Ebu Nevves

Yorum

[quote author=sveydi link=topic=23732.msg157934#msg157934 date=1344346727]
                        bizde önce gündüz gelir cuma gündüzünden sonra güneşin batmasından sonra cuma gecesi başlar...
                        işte sıkıntıda da burada siz ayı gördükten sonra oruca başlıyorsunuz oysa bilimde diyorki ayın birinci günü görülmez. ayrıca gördüğünüzde siz diyorsunuz ki gece gündüzden önce gelir o yüzden etesi gün ramazında ilk günü olur.
                        işte biz bunu kabul etmiyoruz hem bilime hemde ehlibeyte aykırıdır.
                        ayırca olay hilali görme meselesi değil bizim açımızdan biz diyoruz hilali gördük ama bu hilalin kaçıncı günü? siz diyorsunuz ki görmeden tutulmaz. bi diyoruz ki görmeyi beklersen zamanında tutamazsın ve olması gereken 30 gün orucunuda tutturamazsın.
                        [/quote]

Hilalin görülebilmesi için gecenin başlaması gerekiyor. Gece başladıktan sonra görülen hilal de içinde bulunulan ayın son günüdür ve o gün için oruca başlanması imkansızdır, çünkü zaten gece olmuştur, oruç tutulmasına imkan yoktur.

İçinde bulunulan ayın son günü olan hilal gözüktükten sonra ki gündüz de oruca başlanmaktadır ki bu da geceden sonra gelen gündüzdür.

Ayrıca Tuheful Ukulda Ehlibeyt Rivayetlerinde gecenin gündüzden önce geldiğini belirten rivayet vardır. Ehlibeyt kaynaklarında da rivayetlerin farklılığı mümkün. Bunu da rivayeti her önüne gelenin alıp ona göre hüküm vermesi değil, konunun uzmanları olan alimlerin konu hakkında görüş bildirmeleri daha uygundur. Bu sebeple Allame Meclisiyi kenara bırakarak meseleyi çözemeyi sveydi kardeşim.

Yorum

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=23732.msg157937#msg157937 date=1344347270]
                          Hilalin görülebilmesi için gecenin başlaması gerekiyor. Gece başladıktan sonra görülen hilal de içinde bulunulan ayın son günüdür ve o gün için oruca başlanması imkansızdır, çünkü zaten gece olmuştur, oruç tutulmasına imkan yoktur.

İçinde bulunulan ayın son günü olan hilal gözüktükten sonra ki gündüz de oruca başlanmaktadır ki bu da geceden sonra gelen gündüzdür.

Ayrıca Tuheful Ukulda Ehlibeyt Rivayetlerinde gecenin gündüzden önce geldiğini belirten rivayet vardır. Ehlibeyt kaynaklarında da rivayetlerin farklılığı mümkün. Bunu da rivayeti her önüne gelenin alıp ona göre hüküm vermesi değil, konunun uzmanları olan alimlerin konu hakkında görüş bildirmeleri daha uygundur. Bu sebeple Allame Meclisiyi kenara bırakarak meseleyi çözemeyi sveydi kardeşim.
                          [/quote]

tuhaful ukul kitabında bahsettiğin konuyla ilgili ben bir şey okumadım. en çok değer verdiğim kitaplardan biridir. Mehmet kardeşim tefsirlere bakınız mesela tefsir safi bile ayaşi tefsirine dayanarak yasin suresinin 40 ayetini imam rıdaya dayanarak gündüz geceden önce yaratıldı demekte. yine ayı yerde ihticec kitabına dayanarak imam sadık tan gündüzün geceden önce yaratıldığını söylemekte. şimdi buyur bakalım bana ulama bu konuda ne der söyle...

ben ehlibeytten büyük ülema bilmiyorum sen biliyorsan buyur söyle....

أبو النواس

Ebu Nevves

Yorum

[quote author=sveydi link=topic=23732.msg157938#msg157938 date=1344348298]
                            tuhaful ukul kitabında bahsettiğin konuyla ilgili ben bir şey okumadım. en çok değer verdiğim kitaplardan biridir. Mehmet kardeşim tefsirlere bakınız mesela tefsir safi bile ayaşi tefsirine dayanarak yasin suresinin 40 ayetini imam rıdaya dayanarak gündüz geceden önce yaratıldı demekte. yine ayı yerde ihticec kitabına dayanarak imam sadık tan gündüzün geceden önce yaratıldığını söylemekte. şimdi buyur bakalım bana ulama bu konuda ne der söyle...

ben ehlibeytten büyük ülema bilmiyorum sen biliyorsan buyur söyle....
                            [/quote]

Ehlibeytten büyük ulema yok ta ehlibeyti yorumlayacak ulema var. Herhalde alim olanlar alim olmayanlardan ehlibeyti çok daha iyi anlarlar değil mi? Yoksa ulemanın bir kıymeti yok, nasılsa biz varız, ehlibeytin söylediklerini ortada mı demek istiyorsunuz.

Yorum

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=23732.msg157939#msg157939 date=1344349181]
                              Ehlibeytten büyük ulema yok ta ehlibeyti yorumlayacak ulema var. Herhalde alim olanlar alim olmayanlardan ehlibeyti çok daha iyi anlarlar değil mi? Yoksa ulemanın bir kıymeti yok, nasılsa biz varız, ehlibeytin söylediklerini ortada mı demek istiyorsunuz.
                              [/quote]

Mehmet kardeşim bizim ulemaya saygımız var ama ehli beyt'in açıkça söylediği bir şeyle çelişen ülemaya tabi değiliz. zaten ben neden ve neye dayanarak bu şekilde eksik oruç tutulduğunu öğrenmek için sordum sorumu.....

أبو النواس

Ebu Nevves

Yorum

[quote author=sveydi link=topic=23732.msg157940#msg157940 date=1344349383]
                                Mehmet kardeşim bizim ulemaya saygımız var ama ehli beyt'in açıkça söylediği bir şeyle çelişen ülemaya tabi değiliz. zaten ben neden ve neye dayanarak bu şekilde eksik oruç tutulduğunu öğrenmek için sordum sorumu.....
                                [/quote]

Gecenin mi gündüzün mü daha önce yaratıldığı konusunda bir fikrim yoktu. Tuheful Ukulda olduğunu büyük ihtimalde sanıyorum ehlibeyt imamlarından birisine atfedilen bir rivayette önce gecenin yaratıldığı belirtiliyordu. İnşallah bulabilirsem ekleyeceğim. Anlaşılan farklı rivayetler söz konusu.

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X