Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Ramazan ayı kaç gündür?

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Ramazan ayı kaç gündür?

Aleykesselam. Foruma hoşgeldiniz..

Siz Bilim diye Nasa'nın yıllar önceki HESABInı sunmuşsunuz.. Biz ise, rü'yetle ilgili delilleri sunduk..
    (Amerika'nın biliminin, ahbarileri desteklediğini söylüyorsunuz. Buna şaşırmam.. Büyük Şeytanın hayırları desteklediği görülmemiştir..)

Neyse.. Konuya dönersek.. Mesele, İran, Irak vs. değil, Rü'yet-i Hilal mi yoksa Hesap mı? şeklindedir..
    İslam'da Asıl olan rü'yettir. Ve, İran'daki gözlemleri Türkiye'deki rasathaneler de onaylamış, ama ne hikmetse Diyanet, Nasa diye tutturmuştur..
    ve biz, kendimize yahudi ve hıristiyanları veliler edinmediğimiz için, ilmi/bilimsel hususlarda da İnkılabı veli ediniyor, ülkemizdeki, Irak'taki, ve Pakistan'daki bağımsız ve ehil rasat eskibinin de ilmi çalışmaları ve gözlemlerini, Nasa'nın yıllar önceki hesabına tercih ediyoruz.. İbn-i Abbas'ın, Şamlılar ve Muaviye'nin "hilali görmelerine" ? uymadığı gibi, biz de Nasa'nın ve saz ekibinin Hilal Hesaplarına uymuyoruz.. Rü'yeti baz alıyoruz ki, ülkemizdeki rasatçılar dahi İran'daki rü'yet ile aynı tarihi belirtmişlerdir.. (Kaynak: http://www.rasthaber.com/69108_ramaz...ebilecek-.html )

Ay'ın ilk değil de, üç veya dördüncü gecesi hilalin ancak görülebileceği ve bu yüzden orucu eksik tutabileceğimiz iddianıza gelince, Rü'yet; "görme" demektir.. "Görmeme" değil..! ve, Ramazan ilk rü'yet ile başlanır.. Ay'ın kaybolmasıyla bitmez.. ikinci rü'yet ile biter.. Eksik olmamış olur. Yani, yine ay, ilk görüldüğü duruma (aynı konuma) gelince biter.. Ki, bu 29 günde veya 30 günde cereyan edebilir.. Daha önce belirttiğimiz gibi, Ay'ın dünya etrafında dönmesinin süresi ortalama 29,53 gündür.. Dünyadaki konumumuz, açı ve görülme saati vs. hususlar söz konusudur ki, paylaştığım ve paylaştığınız linklerde daha fazla açıklama bulabilirsiniz.. (verdiğiniz sitede belirtildiği üzere, ay'ın süresi 29,26 güne kadar düşebilmektedir ki, 29 günü çıkarınca geriye kalan minimum 4-5 saatlik dilim ilk veya son gece oruçsuz eriyebilir.. Bu durumda da, Nasa'nın verdiği ay süreci, 29 gün olabileceğinin isbatıdır.) ve, sanırım Nasa, onlarca yıl önce yaptığı ve 2025'e kadar diyaneti kendine bağladığı hesabında hatayı sizin belirttiğiniz gibi, ay'ı görülmeyen/rü'yetsiz bir başlangıca bina ederek yapmıştır.. Halbuki ay, rü'yet ile başlar ve biter..

Son olarak, ayın 14'ünü iki-üç gün önce gördüğünüzü söylemişsiniz.. Bu da, yeni icat mı?
    Başlangıç ve Bitişi Nasa'nın hesabına, ortancasını ise gözleme dayalı olarak belirleyelim?
    Başlangıç ve Bitiş rü'yet-i hilal ile olur.. Ramazan'ın bitişini de İnkılap ve diğer gözlemcilerden öğrendik ve öğreneceğiz..
    Rü'yetsiz hesaplara göre değil.. Selametle

Yorum

Selamun aleyküm.. Edit tuşu çalışmıyor.. ikinci bir cevap için özür ama ilk mesajıma ekleme gereği duydum.. Kardeşim, "Şehr" kelimesinin otuza denk geldiğini söylemişsiniz. Halbuki Kur'an'da diğer aylar için de "Şehr" denmiştir (haram aylar vs.) ve 354-355 gün çeken Hicri Yılda 12 adet otuz bulunamaz. 360 gün olması gerekir. Ki, bu doğru değildir.. Ayrıca, yine Kur'an'da, örneğin Ahkaf Suresi; onbeşinci ayette, 30 rakamı ve Şehr/Ay kelimesi yan yana (otuz şehr / otuz ay şeklinde) kullanılmasına rağmen bu iki kelime arasında kök veya başka hiçbir benzerlik bulunmuyor. Diyebilirsiniz ki, ikisi anlamdaş sözcüklerdir, ama Arapça Lügatler hep aksini söylüyor.. Özetle, Kur'an alimi İsfehani'nin dilinden:

الشهر: مدة مشهورة بإهلال الهلال

yani
      ŞEHR (AY):İKİ HİLAL ARASI MÜDDET/SÜRE.. (Müfredat-ı Ragıb)

selametle..

Yorum

öncelikle kardeşimden ricam senedi zayıf olduğunu söylediği hadislerin zayıflıklarını nedenlerini açıklamasıdır. zaten konuyu açmamın amacı Şii kardeşlerimizin neden bazen 29 gün oruç tuttuğunu öğrenmektir.
        kuleylenin yada tusinin yaptığı açıklamaları bir kenara koyalım ve imamların ne dediğine bakalım.

sünni kaynaklı verdiğiniz hadise gelince zamanında bir konuyu tartışırken bir sünni kitaptan delil gösterdiğimde şii kardeşlerim bu delilleri kabul etmedi o yüzden sünni kesimin kaynaklarınıda kullanmayalım.

sizin bahsettiğiniz hadisler senedi zayıf oldukları (gerçi güçlü olduğu ahbarilerce iddia edilse bile, şii ve sünni kaynaklarda sahih olduğu kesin olan hilal'i gözleme hadisleri ile çeliştikleri) için reddedilirler..
        ahbariler bu hadisleri güçlü kabul ettiği gibibende güçlü kabul ettiğimi belirmek isterim. senedi zayıf diyorsanız da bu zayıflığı tek tek verdiğim hadislerin inceleyerek açıklarsanız sevinirim. şia neden bu hadisleri zayıf görmektedir?

علي بن إبراهيم، عن أبيه ; ومحمد بن يحيى، عن أحمد بن محمد جميعا، عن ابن أبي عمير، عن حماد بن عثمان، عن الحلبي، عن أبي عبدالله (ع) قال: إنه سئل عن الاهلة فقال: هي أهلة الشهور فإذا رأيت الهلال فصم وإذا رأيته فأفطر
        şimdi bu hadise göre ayı gördükten sonra oruç tutacağız peki soru ayı gördük. ayı akşam mı gündüz mü görüyoruz? ayı gördüğümüzde bu ramazanın birinci günü oluyorsa ve ertesi günü oruç tutuyorsak o zaman ramazanın ikinci günü oruca başlamış olmuyor muyuz? bu konuda biraz açıklama getirirseniz sevinirim çünkü ben burada tam olarak ayı görme ve gördükten sonra oruca başla olayını tam anlamadım.

kıble ehlinin hesaba değil rasata göre amel etmeleri gerektiğine dair emirleri:
        عدة من أصحابنا، عن أحمد بن محمد بن عيسى، عن علي بن الحكم، عن سيف ابن عميرة، عن الفضل بن عثمان قال: قال أبو عبدالله (ع): ليس على أهل القبلة إلا الرؤية، ليس على المسلمين إلا الرؤية
        ayrıca bu hadisin kaynağını sizden rica ediyorum.

ve yine imam Hüseyin (a.s) eğer hilali öğleden önce görseniz biliniz ki önceki geceye aittir (ve Ramazan'a başlamış olmanız gerekirdi!) eğer, öğleden sonra görürseniz, sonraki gün içindir (sahura kalkın!) diye fıkhi açıklaması vardır:
        علي بن إبراهيم، عن أبيه، عن ابن أبي عمير، عن حماد، عن أبي عبدالله (ع) قال: إذا رأوا الهلال قبل الزوال فهو لليلته الماضية وإذا رأوه بعد الزوال فهو لليلته المستقبلة
        bu hadisin de kaynağını sizden isteyeceğim

Tüm, bu Şaban, Ramazan ve diğer ayların 29 ya da 30 olarak her yıl değişebileceği ve bunun için delilin hesap değil, rü'yet-i hilalin gözlemlenmesi olduğuna dair sahihliği isbat edilmiş hadislere rağmen, senedi zayıf olanları, İmam Hüseyin ve İmam Muhammed Bakır (aleyhimüsselam) dan nakledilen diğer hadislerle çeliştiği için tercih ve amel etmemek gerekir.
        tüm ayların değişemeyeceği ile ilgili olan hadisleri gördünüz bu hadisler konusunda da bir açıklama yapmanız gerekmektedir. rüyet diyorsunuz da ya görende sorun varsa? görende ayın birinci gününü görüp te ikinci gün oruca başlıyorsa? yada gören ayın ikinci gününü görüp bu birinci gün diye oruca başlıyorsa. burada bir farz ibadetten bahsediyoruz ve biz farz ibadeti hesaba değil ruyete göre yapılmasından bahsediyorsunuz. burada sizinle çelişiyoruz.

senedi zayıf olan hadisler dediniz senedi neden zayıf açıklamanızı beklediğimi tekrarlıyorum.

Neyse, konu çok uzadı.. İmam Cafer Sadık'tan naklettiğiniz hadislerin hepsi aynı kaynaklarda senedi zayıftır denmiştir: Sebebi rivayet zincirindeki "ibn sinan"dır. Açıklama için:
        ibni sinan size göre zayıf arap alevilerine göre zayıf değildir ayrıca biz daha önce forumda ibni sinan'ı tartıştık bakın: http://www.velayet.com/index.php/top...html#msg143514
        http://www.velayet.com/index.php/top...html#msg143575
        bu konuları isterseniz tümüyle okuyunuz.

ibni sinan size göre güvnilir değil ama arap alevilerine göre güvenilir.
        ama benim verdiğim hadislerin hepsi ibni sinan dan değil....

"Bayramı ne yapacağız?" hususuna gelince, Şevval Ay'ının hilalinin rü'yetini esas alıp bayram yapacağız.
        peki biz şeval ayında hileli ikinci gün gördüğümüzde ne yapacağız bayramı bir gün sonra kutlayıp olması gereken gün kutlamamış olmayacak mıyız. bir bayramın bayram yapan günüdür. gadir hum gününü 18 zilhicce yerine 19 da kutlamak ne kadar doğru ise ramazan bayramını da olması gereken günün dışında kutlamak o kadar doğrudur.

من لم يكن علويا حين تنسبه فما له في قديم الدهر مفتخر
        أبو النواس

Nesebini (inancını) sorduğunda Alevi değilse, o kişinin Ahiret günü övüneceği hiçbir şeyi yoktur.
        Ebu Nevves

Yorum

[quote author=Matemkar link=topic=23732.msg157772#msg157772 date=1344133220]
          Aleykesselam. Foruma hoşgeldiniz..

Siz Bilim diye Nasa'nın yıllar önceki HESABInı sunmuşsunuz.. Biz ise, rü'yetle ilgili delilleri sunduk..
          (Amerika'nın biliminin, ahbarileri desteklediğini söylüyorsunuz. Buna şaşırmam.. Büyük Şeytanın hayırları desteklediği görülmemiştir..)

Neyse.. Konuya dönersek.. Mesele, İran, Irak vs. değil, Rü'yet-i Hilal mi yoksa Hesap mı? şeklindedir..
          İslam'da Asıl olan rü'yettir. Ve, İran'daki gözlemleri Türkiye'deki rasathaneler de onaylamış, ama ne hikmetse Diyanet, Nasa diye tutturmuştur..
          ve biz, kendimize yahudi ve hıristiyanları veliler edinmediğimiz için, ilmi/bilimsel hususlarda da İnkılabı veli ediniyor, ülkemizdeki, Irak'taki, ve Pakistan'daki bağımsız ve ehil rasat eskibinin de ilmi çalışmaları ve gözlemlerini, Nasa'nın yıllar önceki hesabına tercih ediyoruz.. İbn-i Abbas'ın, Şamlılar ve Muaviye'nin "hilali görmelerine" ? uymadığı gibi, biz de Nasa'nın ve saz ekibinin Hilal Hesaplarına uymuyoruz.. Rü'yeti baz alıyoruz ki, ülkemizdeki rasatçılar dahi İran'daki rü'yet ile aynı tarihi belirtmişlerdir.. (Kaynak: http://www.rasthaber.com/69108_ramaz...ebilecek-.html )

Ay'ın ilk değil de, üç veya dördüncü gecesi hilalin ancak görülebileceği ve bu yüzden orucu eksik tutabileceğimiz iddianıza gelince, Rü'yet; "görme" demektir.. "Görmeme" değil..! ve, Ramazan ilk rü'yet ile başlanır.. Ay'ın kaybolmasıyla bitmez.. ikinci rü'yet ile biter.. Eksik olmamış olur. Yani, yine ay, ilk görüldüğü duruma (aynı konuma) gelince biter.. Ki, bu 29 günde veya 30 günde cereyan edebilir.. Daha önce belirttiğimiz gibi, Ay'ın dünya etrafında dönmesinin süresi ortalama 29,53 gündür.. Dünyadaki konumumuz, açı ve görülme saati vs. hususlar söz konusudur ki, paylaştığım ve paylaştığınız linklerde daha fazla açıklama bulabilirsiniz.. (verdiğiniz sitede belirtildiği üzere, ay'ın süresi 29,26 güne kadar düşebilmektedir ki, 29 günü çıkarınca geriye kalan minimum 4-5 saatlik dilim ilk veya son gece oruçsuz eriyebilir.. Bu durumda da, Nasa'nın verdiği ay süreci, 29 gün olabileceğinin isbatıdır.) ve, sanırım Nasa, onlarca yıl önce yaptığı ve 2025'e kadar diyaneti kendine bağladığı hesabında hatayı sizin belirttiğiniz gibi, ay'ı görülmeyen/rü'yetsiz bir başlangıca bina ederek yapmıştır.. Halbuki ay, rü'yet ile başlar ve biter..

Son olarak, ayın 14'ünü iki-üç gün önce gördüğünüzü söylemişsiniz.. Bu da, yeni icat mı?
          Başlangıç ve Bitişi Nasa'nın hesabına, ortancasını ise gözleme dayalı olarak belirleyelim?
          Başlangıç ve Bitiş rü'yet-i hilal ile olur.. Ramazan'ın bitişini de İnkılap ve diğer gözlemcilerden öğrendik ve öğreneceğiz..
          Rü'yetsiz hesaplara göre değil.. Selametle

[/quote]

selamlar
          zaman kavramında önce gündüz gelir sonra gece bunu not düşmenizi isterim
          ben şehre kelimesi derken 30 günlük yazdıgımda yani zaman kavramı anlamındaki ay'ı kastetmiştim han diyoruz ya saat gün ay yıl o anlamda bazıları şehre kelimesini ay(göksel cisim olarak )algıladıgı için bunu söyleme geregi hissetmiştim yani bu 29^0 gündür.ben 30 günü zamansal anlamındaki ayı kastetmemiştim neyse buna açıklık getirmek isterim.

şimdi gelelim meseleye kardeşim o zaman seninle benim aramda zaman kavramı arasında ciddi bir fark var.ben nasayı referans olarak verdim ama bunu gözlerimle (rüyet)yaptıgım gözlemlede delil olarak sundugumu hatta sizin hesabınıza göre 4 agustos gecesinden 5 agustos gün dogumuna kadar kadar olan kısmında göge bakmanızı önermiştim ve bu gözlemimi nasadaki lsun diğer resmi internet sitelerinin de hangisi olursa olsun ülkelerin bunu teid ettiğini söylemek istedim.ancak sen maalesef tassubiyetle abd üzerinden nasaya saldırdın bu halin bana pek bir garip geldi

seninle benim aramdaki en büyük fark sen ayın 1ini hilalle başlatıyorsun yani 1.geceyi ben buna şiddetle karşı çıkarım bu dügaya bildigimiz temel astronomi ilmine aykırıdırki tüm zamanı tepe taklak eder ,ancak farı misal bunu bian için dogru oldugunu kabul etsek bile burada yine eksiksin kardeşim neden diyeceksin

mesajıma en başında başladıgım gibi zaman önce gündüz sonra gece şeklinde devam eder,ramazanın önce 1.günüdüzü sonra gündüzünden sonra gecesi olur iyide kardeşi eger sen hilali gördüğün zaman oruca başlarsan ayın 2. gündüzü oruca başlamış olursun(eger senin dedigini yani ay hilalle başlar teorisini kabul edecek olursak ki ben kabul etmem çünkü gerçege aykırı göğe bakıp ayı gözlemlememiz yeterli) hani o zaman hilali gördügün gecenin gündüzü tutman gereken oruç????bi gün böyle kaçırırsınki o senin hilalle başlar dediğin ve sahih olarak kabul ettiğin tüm hadisler yazıyla degil mantık akıl gözlem ve bilimle çürür,lütfen o güzel imamlarımıza böyle eksiklikleri yakıştırmayın,ben bugün çok şaşırdım zamana bakış açımızın bukadar farklı olabilecegini hiç beklemiyordum(şehre kelimesini lugatte araştıracagım)

ayrıca hatırlatmak isterim olay sadece hesabi degil rüyet yani gözlemlede yapılabilir sen hiöbir zaman ayın ilk gecesini göremezsin!2.gecesi eger çok şanslıysan görebilirsin oda incecik ip gibi olur,yani normalde sen ancak hilali 3. yada 4. gece görebilirsin,bu arada benim sorularıma cevap vermekten çok aynı şeyleri tekrar ettiğini söylemek isterim.lütfen sizin ulemaları degilde hadisleri ve gerçekleri bir arada degerlendirelim demek oluyorki o zayıf olarak gördügünüz bin sinan hepinizden daha iyi biliyordu yani ay bu kardeşim grebilirsin gözlemliyebilirsin bu kadar açık olan bir şey neden inkar edilir hiç anlamam(size tavsiyem ayın halleri ile ilgili araştırma yapmanız ne nezaman hangi durumu alır bence çok faydalı olacaktır)
          saygılarımla

Yorum

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=23732.msg157766#msg157766 date=1344118707]
            kardeş, Ramazan ayı her zaman mutlak 30 olsaydı Şaban ayı da her zaman mutlak 29 olması gerekirdi ki, artık rüyeti hilale hiç gerek kalmazdı. Konu ile ilgili bütün rivayetleri inceleyip ona göre hüküm bildiren müctehidlerin beyanlarına bakmak gerekir.
            [/quote]
            bu mesajı yeni gördüm
            şaban ayı zaten verdiğim bir hadiste asla tam olmayacağı söylenmiş. buradan hesaplarsak açıkça ramazan ayının başlangıcını bulabiliriz. hilali görme meselesine gelince zaten hilali gördüğünde bir iki gün geçmiş oluyor. buda oruca geç başlamak anlamına gelir. müctehitlerin düşüncesine saygılıyım ama bence yanılıyorlar.....

من لم يكن علويا حين تنسبه فما له في قديم الدهر مفتخر
            أبو النواس

Nesebini (inancını) sorduğunda Alevi değilse, o kişinin Ahiret günü övüneceği hiçbir şeyi yoktur.
            Ebu Nevves

Yorum

yeni farkettim de siz yazınızda diyanet nasa diye tutturmuş demişsiniz,bunu neye dayanarak söylediniz merak ettim hangi verilere göre diyanetin nasayı bunu diyaneti karalamak içinmi öylesine uydurdunuz (yalnış anlaşılmasın diyanetin varlıgına bir alevi olarak karşıyım sadece hakk için yazıyorum) yoksa elinizde verimi var yada gözlem yada basın açıklaması yani bir bilginiz varmı?yoksa uydurdunuzmu?
              sizin ayla ile ilgili bilgilerinizin yetersiz oldugunu düşünüyorum ben 3 farklı tarihi bu ay gözlemledim siz gözlemledinizmi?

Yorum

[quote author=harbeli link=topic=23732.msg157780#msg157780 date=1344174131]
                yeni farkettim de siz yazınızda diyanet nasa diye tutturmuş demişsiniz,bunu neye dayanarak söylediniz merak ettim hangi verilere göre diyanetin nasayı bunu diyaneti karalamak içinmi öylesine uydurdunuz (yalnış anlaşılmasın diyanetin varlıgına bir alevi olarak karşıyım sadece hakk için yazıyorum) yoksa elinizde verimi var yada gözlem yada basın açıklaması yani bir bilginiz varmı?yoksa uydurdunuzmu?
                sizin ayla ile ilgili bilgilerinizin yetersiz oldugunu düşünüyorum ben 3 farklı tarihi bu ay gözlemledim siz gözlemledinizmi?
                [/quote]

Kardeş diyanetin kara olmayan bir noktası olmadığı için ekstre karalanmaya gereksinimi yoktur. Biliiyorsunuz ki bu ülkenin siyasi kıblesi batı, dini kıblesi suuddur. Suudun da kıblesi amerika olduğu için diyanetin NASA diye tutturması hiçte anlaşılmayacak bir şey değildir.
                Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
                Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

soru:siz usulilerin inancında gün hangisi ile başlar?önce gece (leyli) sonra gündüzmü (nehar) ?yoksa önce gündüz (nehar) sonra gecemi (leyli)?ben bunu merak ettim?mümkünse birileri cevaplarsa sevinirim,sizi daha iyi anlamak için bu verilerde önemli.ona göre yorumluyacagım
                  saygılarımla

Yorum

mehmet ufukalp kardeşim ben iddia edene sordum,suçlu suç işlemeden cezası verilmez ben sadece bu iddianın kaynagını merak ettim.halada bekliyorum,kendi uydurulmuş bişeymi yoksa elinde verilermi var çünkü diyanetin hesabı nasaya uymuyor!!!!!!burada sende yanılıyorsun,bazı şeyleri ezbere konuşmanın çok saglıklı sonuç vermiyecegini düşünüyorum

Yorum

yalnış anlaşılmasın burada sormamın sebebi kesinmiş gibi olmuş bişi gibi lanse edilmesi idi,benim kafama takıldı çünkü ben zıttı olarak araştırmıştım yani insanların biribirine olan güveninin samimiyetin sarsılmaması gerekir ,biliyorsunuz ortada yalan olursa güven olmaz ve tartışmanın bilgi paylaşımının anlamıda kalmaz!dürüstlük önemlidir.insanlar yanılabilir ben bu yüzden sordum,sorumda hala geçerlidir!

Yorum

bakara 185.ayetten kesit:
                        فَمَن شَهِدَ مِنكُمُ الشَّهْرَ فَلْيَصُمْهُ

bakara suresi 185. ayeti aslında çok net bir yöntemi anlatıyor!
                        femen şehide minkum eş-şehra felyasumhu
                        burada zaman kavramı anlamındaki aydan bahsediliyor demiyorki hilali(yani ayı göksel bir cisim olarak gördüğünüz zaman) gördüğünüz zaman başlayın!ayrıca hilal ayın başlangıcı degildir.bu günümüzde çok net bir bilgidir,temel astronomi bilgisidir.zaten bu gerçekte ayın başlangıcı olmuyan hilalin peşinden koştukları için hiçbir zaman gerçek ramazanı tutturamıyacaklar hep bir şüphe hep bir uğraşı içinde kalacaklar (kardeşlerimizden önceki sorulara cevap bekliyorum)

saygılarımla

Yorum

[quote author=harbeli link=topic=23732.msg157782#msg157782 date=1344175154]
                          soru:siz usulilerin inancında gün hangisi ile başlar?önce gece (leyli) sonra gündüzmü (nehar) ?yoksa önce gündüz (nehar) sonra gecemi (leyli)?ben bunu merak ettim?mümkünse birileri cevaplarsa sevinirim,sizi daha iyi anlamak için bu verilerde önemli.ona göre yorumluyacagım
                          saygılarımla
                          [/quote]
                          Bizim inancımıza göre gece gündüzden öncedir, cuma akşamı dediklerinde siz hangisinin önce olduğunu anlıyorsunuz?
                          عاشق اگر رنگی از معشوق نگیرد در عشق خودش صادق نیست

Yorum

peki bunun için dayanagın varmı?hadislerle?
                            çünkü ben birçok hadis gördüm allah önce gündüzü sonra geceyi yarattıgına dair!

Yorum

valla şunu görüyorum gerçekten çok garip siz ve biz herşeyimiz taban tabana zıt(temel bazı konular hariç,allah bilir onlarıda açsak onlardada farklılıklar çıkacak bunasıl bi iştir allah allah)

bak hadisi tam aktaramıyacam ama kaynakları veriyorum
                              bihar elanvar 10.cilt 187.sayfa (13.bab)
                              bihar el envar 55.cilt 162-163.sayfa /( 9.babta) (le şemsu yenbeği lehe en tudrikul kamara....)ayetinin anlamı ile ilgili uzun bir hadis
                              bihar elenvar 55.cilt sayfa 160/(9.bab) (ve cealne elleyli venneheri eyeteyni ayetinin tefsirinde)
                              biharil envar 55.cilt 203.sayfa (9.bab)
                              biharul envar 57.cilt 78..sayfa (31.bab)
                              ihticec 6.cilt 351.sayfa
                              ferecil mehmum 96.sayfa 3.bab

hepsinde allahın gündüzü geceden önce yarattıgını yazıyor
                              .... halak enneher kablel leyli.....

bunlar şimdilik biraz daha araştırma yapmam gerek eger daha kaynak istersen
                              ayrıca diğer sorularımıda cevaplarsanız sevinirim

saygılarımla

Yorum

velayet nuru kardeşim eminim önceki sorularımın yanında yukarıda verdiğin cevabe isnaden hadisleri inceliyeceksindir.
                                peki sadece anlamak için soruyorum madem gece gündüzden önce geliyor o zaman bu mantıga göre siz oruca 21 temmuzda başladınız madem sizde gece gündüzden önce geliyor ise demekki 20 temmuz gecesi ramazanın 1.(ilk hilali gördüğünüzü iddia ettiğiniz gece) gecesi ve 21 agustos gündüzü ramazanın 1. gündüzü bu mantıkla 21 temmuz gecesi ramazanın 2. gecesi 22 temmuz gündüzüde ramazanın 2.gündüzü oluyor dogrumudur?
                                ayrıca siz ramazan ayını 29 gün tutuyorsunuz bu sene size göre o zaman 29.gece 17 austos gecesi son gece ve 18 agustos gündüzüde 29. gündüz yani son oruçlu olacagınız gün oluyor.peki 29. gündüz olan 18 agustos gündüzünden sonra 18 agustos gecesi var,ve sonra 19 agustos gündüzü fatır bayramı olması gerekir degilmi?çünkü fatır bayramı leyle yani gece degildir!o zaman geceyide aşıp ondan sonraki gündüzde bayram yapmanız gerekecek yani 19 agustos gündüzü,peki o zaman 18 agutos gecesinden 19 agustos sabahına kadar olan gece ne anlama geliyor? çünkü sizin hesap bayaga karıştı eger senin dedigin gibi gece gündüzden önceyse ,bana bunları izah ederbilirmiisin bunu sadece sizi anlamak için soruyorum zaten bunların dogrulugunu kaynagını önceki paylaşımlarımda yazmıştım onlar hala geçerli,burada sadece anlamak için soruyorum mümkünse beni aydınlatırsanız sevinirim
                                sayglarımla

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X