Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Ramazan ayı kaç gündür?

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Ramazan ayı kaç gündür?

[quote author=Abalfazl link=topic=23732.msg158882#msg158882 date=1345209838]
    o zaman bizlere neye şahit olacağımızıda söyle.
    ay ilk olarak hilal şeklinde görünüyor sanırsam.

hilal olarak görüyorum. yoksa sen dolunaymı görüyon. ben seni eleştirmedim isim vermedim. eleştirmeni bi zahmet kendine sakla.

geçmişten bahsederken insanların hesap kitapla değil gözlemle orucu tuttuğundan bahsetmek istedim. bu 1
    geçmişten bahsederken onların yanındaydım veya değildim demedim bu 2
    namaz vakitlerinden bahsederken unutmuşum kusura bakma diyanetin elemanı olduğunu bu 3
    [/quote]

öncelikle muhterem kardeşim ben sen ve diğer bazı arkadaşların tüm insanlar adına yada tüm islam adına kesin böyleymiş gibi söylenen sözlere itiraz ediyorum.bunu nerden biliyorsunuz!sen islamın yada o zaman yaşıyan insanların tamamını biliyormusun elinde belge veri varmı?ben buna itiraz ettim ben herzaman sadece kendi intisap ettiğim toplum ile ilgili bilgi verebilirim.benim ait oldugum toplumun varlıgı bile seni ve diğer bazı kişileri çürütür.çünkü bu hesap yeni bir hesap degil taa imamlara kadar dayanan bir hesap en azından benim toplumum tarafından uygulanıyordu(ve bizim inancımızda bu ilmin matematiksel ebcedi hesabın kaynagı imamlardır,bu bir inançtır biz buna inanırız,sizi bu hesabın kendsine inanmaya ikna etme gibi bir kaygımızda yoktur,zaten dikkat ederseniz sadece sonuçları üzerinden konuşuyoruz soruldugu için buhesabın varlıgını söylemek zorunda kaldık)

ayrıca galiba yorumları okumamışsın muhterem kardeşim ben dolunaydan bahsetmedim yani bizde zaten hesabidir ruyetle olmaz rüyeti sadece saglama yapmak için teid etmek için kullanırız yani 2 yöntem birden ,ayrıca biz hilalle degil yeni ayla başlarız zaten aramızdaki farklardan biride budur.

sen yazdıklarına cevap istemiyorsan mümkünse onuda belirtki yazılarını dikkate almıyayım,ben burada olayı netleştirmek için ugraşıyorum ögrenmek anlamak istemeyenle zaten ugraşmam kardeşim bu şekilde yazmanada gerek yok,mümkünse bundan sonra daha açıklayıcı ve net olmanı diliyorum.kimse sana eleştiri yapmanın peşinde degil

1.sine gelince sen geçmişten bahsederken bilgin kadar konuşacaksın araştırdıgın kadar aktaracaksın herkes adına karar konuşamazsın belki eger biliyorsan kendi ait oldugun toplum adına elbet söyleyebilirsin bunuda pekala dogal karşılarım seni anlarım ki anlıyorumda itirazım tüm islam alemini içine alınmasına souçta bizde bu ümmetn bir parçasıyız ve sizin gibi hesaplamıyoruz kısatslarımız farklı bunu kastetmiştim.genellemeyi sadece kendi toplumun için yapman için

2.s,ne gelince zaten 1.mevzuyla alakalı
    3.meselene gelince hatırlatıyım ben ALEVİYİM ve diyanetle işim olmaz bu ithamını çok komik buluyorum ben diyanetin varlıgına karşı çıkan bir toplumun mensubuyum !!!!laik bir ülkedeki çelişki olduguna inananlardanım sen bana gelmiş diyanetin adamı oldugumu iddia edebiliyorsun

Yorum

[quote author=sveydi link=topic=23732.msg158078#msg158078 date=1344504128]
      Ebu Reyhani Biyrunî kim oluyor?..[/quote]
      Ebu Reyhani Biyruni; astronomi, matematik, Tıp, biyoloji vs.konular üzerine birçok kitaplar yazan büyük bir şahsiyettir, yani üzerinde konuştuğumuz konunun da uzmanıdır. Onun hakkında bilgi edinmek isteyen bu linke bakabilir:
      http://tr.wikipedia.org/wiki/El-Bir%C3%BBni
      http://www.turkcebilgi.com/ansiklopedi/biruni
      عاشق اگر رنگی از معشوق نگیرد در عشق خودش صادق نیست

Yorum

[quote author=sveydi link=topic=23732.msg158079#msg158079 date=1344505450]
        meclisinin bu verdiği hadis bizim verdiğimiz diğer hadislerle, bilimle ve kur'anla çelişmektedir.[/quote]
        Sizin de verdiğiniz zayıf hadisler onlarca sahih hadisle, bilimle ve kuranla çelişmektedir.

Yorum

Alıntı yapılan: Velayet_Nuru - 2012-08-09, 11:08:13

CUMA GECESİ VE CUMA GÜNÜNÜN AMELLERİ

İmam Sadık'tan (a.s) ise şöyle rivayet edilmiştir:
          "Kim Perşembe gününün öğlesinden Cuma gününün öğlesine kadarki zaman diliminde ölürse Allah Teala onu kabir sıkmasından korur."

Ve yine İmam Sadık'tan şöyle rivayet edilmiştir:
          "Cumanın çok büyük bir hakkı ve saygınlığı vardır. O halde onun saygınlığını zayi etme, o günde Allah Teala'nın ibadetlerinden herhangi birinde kusur yapma, iyi amellerle Allah'a yaklaşmaya çalış ve Allah'ın bütün haramlarını terk et; çünkü o günde Allah Teala ibadet ve itaatin sevabını artırır, günahların cezasını siler, dünya ve ahirette müminlerin derecesini yükseltir. O gecenin fazileti gündüzüyle aynıdır. Cuma gecesini sabaha kadar namaz ve dua ile geçirebilecek durumda isen onu yap. Şüphesiz Alemlerin Rabbi Allah Cuma gecesi müminlerin iyiliklerini artırıp günahlarını silerek saygınlıklarının fazlalaştırmak için melekleri gökyüzünün birinci katına gönderir. Kuşkusuz Allah Teala bağışı geniş ve kerem sahibidir."

Hz. Emirulmüminin Ali'den (a.s) şöyle rivayet edilmiştir:
          "Allah Teala Cumayı diğer günlerden seçmiş, gündüzünü bayram ve gecesini de gündüzü gibi kılmıştır. Cuma gününün faziletlerinden biri şudur: O gün Allah'tan istenen her hacet reva olur. Bir grup azabı hakketseler, Cuma gecesi ve Cuma gününe ulaşıp dua etseler Allah o azabı onlardan geri çevirir. Allah Teala takdir edilen işleri Cuma gecesi sağlamlaştırır. O halde Cuma gecesi gecelerin ve gündüzü de gündüzlerin en üstünüdür."

Hz. Muhammed (s.a.a) ve Ehl-i Beytine (a.s) Perşembe günü ikindi namazından Cuma gününe kadar çok salavat göndermek müstehaptır. Sahih senetle İmam Cafer-i Sadık'tan (a.s) şöyle rivayet edilmiştir: "Perşembe günü ikindi vakti ulaşınca melekler altın kalemler ve gümüş sahifelerle gökten yere iner ve Perşembe'nin ikindi vakti, Cuma gecesi ve Cuma günü güneş batıncaya kadar Hz. Muhammed (s.a.a) ve Ehl-i Beyt'ine (a.s) gönderilen salavattan başka bir şeyi yazmazlar."

İmam Sadık'tan (a.s) başka bir yerde de şöyle rivayet edilmiştir: "Kim Cuma gecesi veya gündüzü Ahkaf Suresini okursa, dünyada bir korkuyla karşılaşmaz; kıyamette ise o günün dehşet ve korkusundan güvende olur."

İmam Cafer Sadık'tan (a.s) şöyle rivayet edilmiştir: "Kim Cuma gecesi veya gündüzünde Ahkaf suresini okursa dünyada bir korkuyla karşılaşmaz ve kıyametin de büyük korkusundan güvende olur."

Bu hadislere dikkatle bakacak olursanız, cuma gecesinin cuma gününden önce olduğunu gösterdiklerini göreceksiniz. Bu konuda daha çok hadis bulmak mümkündür, ama bu kadarı yeterli olur inş.
          [quote author=sveydi link=topic=23732.msg158084#msg158084 date=1344506017]
          bunların kaynaklarını yazarsanız arapçalarını inceleyebilelim..
          [/quote]
          Ben bunları türkçe "Mefatih'ul-Cinan" kitabından yazdım, Mefatih'in farsça olduğunu biliyordum ama Arapçasını da gördüm, linkini vereyim oraya bakın: http://www.najaf.org/arabic/book/15/
          Dua kitabı olduğu için kaynak yazmamış, o hadisleri Bihar'dan veya diğer kitaplardan bulmak mümkündür ama onları araştırmaya benim zamanım yok, gerçi bulsak da sizin için bir anlam ifade etmiyecekler..

Yorum

[quote author=harbeli link=topic=23732.msg158091#msg158091 date=1344507894]

allame meclisi kuran ayetine göre yanılıyor ne yapacagız o zaman madem bu konu zannettiğin kadar bu kadar açık oz aman ehli beytten kurandan delil getirebilme durumunun olması gerekir.
            durumu dramatik hale getirmenizi anlıyamıyorum.olay çok zor bir mevzu degil,aktarılan ehli beytten hadisler var kurandan apaçık bi ayet var,ve bilimsel veriler[/quote]
            Allame Meclisi'nin yanılma ihtimali olursa sizin yanılma ihtimaliniz yok mu? Biz de Kuran ve hadislerle delil getiriyoruz ama maalesef onlarca hadisi görmek istemiyorsunuz. Sizn Kuran'dan aktardığınız ayet hiç de açık değildir, Ramazanlıkla ilgisi bile yoktur ama bizim aktardığımız ayet çok açık ve net, Ramazan orucu gecesiyle de ilgilidir..

Yorum

[quote author=sveydi link=topic=23732.msg158077#msg158077 date=1344503822]
              bilime aykırı değildir diyorsun ama bilim adamlarının bu konudaki çalışmalarının hiç birine bakmadan konuştuğun belli oluyor.
              hilali görmek ile ilgili hadisleri kabul ediyorsun ama ramazanın 30 günden eksik olmayacağını söyleyen hadisleri es geçiyorsun.... bu nasıl oluyor?????
              [/quote]
              Sen bu konuda yanılıyorsun, 30 günden eksik değildir diyen hadisleri de gördük, matemkar kardeş onunla ilgili size bir link vermişti, orada onların zayıf olduğunu açıklamışlardı, bir de bunlar mütevatir ve sahih hadisler karşısında şazdırlar, siz genelde böyle yapıyorsunuz, kadir gecesini de Ramazan'ın 27si kabul ediyorsunuz ama Kadir gecesinin Ramazan'ın 19, 21 ve23. geceleri olduğu hakkındaki onca hadisleri görmezden geliyorsunuz..

Yorum

[quote author=harbeli link=topic=23732.msg158093#msg158093 date=1344508789]
                demekki rum farslarla muvafakat eden araplar var!
                bak kardeşim dikkat ettinmi 2miz arasındaki farka biz sana direk kurandan ehli beyt imamlarından ve bilimden delil sunuyoruz ama sen bu 3ü hariç heryerden delil gösteriyorsun,hadi bilime uysa vallah billah kabul edecem bilimede uymuyorki iddian gerçekten size hayret ediyorum bakalım bizim sorularımız hariç nelere cevap vereceksin sorularımız hariç maşallah herşeyi yazıyorsun ama unutma tüm doldurdugun bu yazılara ragmen tekrar tekrar kıstasımız olan kuran ehli beyt ve bilimden delillerimizi sunup sorularımızı sormaya devam edecegiz!
                [/quote]
                Siz Müslüman Arapları bırakıp Rumlara, Farslara uymuşsunuz, bir de bilimden ilimden hadisten bahsediyorsunuz. İşin ehli olan Allame Meclisi ve Ebu Reyhani Biyruni'den bir şeyler naklettiğimizde de onlar kim oluyor, onları bir kenara bırakalım diyorsunuz ama ilim bilimden yoksun olan atalarınızın sözlerini aktarmaktan ihmal etmezsiniz. Ben de Kuran ve hadislerden yazdım yoksa onları görmediniz mi? Siz yazınca delil oluyor da biz yazınca delil olmuyor mu? Allah aşkına böyle sataşmalardan vazgeçin artık boşuna vaktimizi almayın..

Yorum

[quote author=harbeli link=topic=23732.msg158087#msg158087 date=1344506951]

hocam bu şeildemi tartışacagız,biz size ehli beytten kurandan ve bilimden delil sundugumuz zaman bize farklı farklı ehli beyt imamları ışından kişilerimi referans göstereceksiniz?neden bize kurandan ehli beytten ve blmden ispat etmek yerine kendi müctehidlerinizi dayanak gösteriyorsunuz?yoksa ehli beyt imamlarından kurandan ve bilimden söyleyecek sözünüz yokmu?
                  [/quote]
                  Buna tarden lil bab derler, konu hilal olduğu için Rehberin bu konu hakkındaki fetvalarını da sundum ki arkadaşlar istifade etsinler, yoksa size delil olarak sunmamıştım.. Kuran'dan ve hadislerden delillerimizi sunduk ve sunmaya da devam edeceğiz inş, vaktim kısıtlı olduğu için biraz sabredin demiştim ama siz durmadan yazdınız, mahkum ettiniz, kendinize göre haklı çıktınız. Oysa durum sizin düşündüğünüz gibi değildir, siz Kuran'ı ve hadisleri bırakıp atalarınızın yoluna sarılmışsınız maalesef, doğal takvim olan hilalı bırakıp takvime yani hesaba sarılmışsınız, hilali görmeden görmeden oruca başlıyorsunuz, yine onu görmeden bayram yapıyorsunuz. Hepiniz birer müçtehit olmuşsunuz...

Yorum

[quote author=harbeli link=topic=23732.msg158055#msg158055 date=1344463652]
                    evet şahsen bende bekliyorum
                    ancak fikir sahibi olunması açısından şu ayetide paylaşmak isterim
                    isra 78.ayet namazla ilgili önemli oldugunu düşünüyorum.
                    أَقِمِ الصَّلاَةَ لِدُلُوكِ الشَّمْسِ إِلَى غَسَقِ اللَّيْلِ وَقُرْآنَ الْفَجْرِ إِنَّ قُرْآنَ الْفَجْرِ كَانَ مَشْهُودًا
                    Ekımis salâte li dulûkiş şemsi ilâ gasakıl leyli ve kur’ânel fecr(fecri), inne kur’ânel fecri kâne meşhûdâ(meşhûden).
                    bence çok önemli bir ayet namaz bile gündüzle yani öglenle başlayıp fecrle bitiyor!!!
                    eger gece gündüzden önce olsaydı yukarıdaki paylaşımlarımda oldugu gibi akşam yada yada yatsı vakti ile (güneşin batışına göre degişecegi için)başlaması gerekirdi.vallahu a'lem[/quote]

Bu ayet asla size delil olamaz, çünkü gündüz öğleden değil fecirden başlıyor. Böyle ayetler delil olarak getirecek olursak ben de getirebilirim:
                    "Namazlara ve orta namaza devam edin; gönülden boyun eğerek Allah için namaza" durun." [Bakara: 238]
                    Önce namazlara daha sonra orta namaza buyuruyor.
                    "Geceleyin uyanıp, yalnız sana mahsus olarak fazladan namaz kıl. Belki de Rabbin seni övülecek makama yükseltir." [İsra: 79]
                    "Şüphesiz, gece kalkışı daha tesirli ve o zaman okumak daha elverişlidir." [Müzzemmil: 6]
                    Gündüz kıl demiyor geceleyin uyanıp kıl diyor
                    Yine buyurur ki: "Gündüzün iki tarafında (tarafeyi'n nehâr) namaz kıl." Hûd:114]
                    "Tarafeyi'n nehâr"; akşam ve sabahtır.

Yorum

Alıntı yapılan: Velayet_Nuru - 2012-08-06, 01:29:20
                      Bizim inancımıza göre gece gündüzden öncedir, cuma akşamı dediklerinde siz hangisinin önce olduğunu anlıyorsunuz?

[quote author=cundep link=topic=23732.msg157840#msg157840 date=1344285131]
                      Sayın velayet Nuru kardeşim, bu veriye göre "cuma namazını" neden perşembe günü güneş battıktan sonra kılmıyoruz?
                      veya neden güneş doğmadan "bayram namazını" kılamıyoruz?
                      [/quote]
                      Bu nasıl bir sorudur)
                      Gece gündüzden önce olursa cuma namazını perşembe günü kılmamız mı gerekir?
                      Cuma namazı cuma günü kılındığı için gündüz geceden önce mi oluyor? Cuma gecesinin amellerine bakarsanız gecenin gündüzden önce olduğunu anlarsınız.

Yorum

[quote author=Mekzun link=topic=23732.msg158462#msg158462 date=1344804335]
                        Bakara Süresi 187. ayet şöyle diyor.

"... Siyah iplik-beyaz iplikten ayırt edilinceye kadar yiyip için. Sonra gece girinceye kadar orucu tamamlayın! Mescidlerde itikâfta bulunduğunuz sırada eşlerinize yaklaşmayın! Bunlar Allah'ın yasak sınırlarıdır, sakın o hudutlara yaklaşmayın! İşte böylece Allah insanlara, zararlardan sakınıp korunmaları için âyetlerini iyice açıklar."

Velayet nuru kardeşim,
                        Kırmızıyla yazılı ayet: İmsak vaktiyle, iftar vaktinin zamanını anlatmaktadır. Ayet açık ve net, dolayısıyla bu ayetten gecenin gündüzün önünde oldugu anlamı çıkmaz. Bu konuda yanılıyorsunuz.
                        [/quote]
                        La havle..
                        Konunun daha iyi anlaşılması için ayetin tamamını aktarayım:
                        187- Oruç tuttuğunuz günlerin gecesi kadınla­rınıza yaklaşmanız size helal kılındı. Onlar sizin için bir giysi, siz de onlar için bir giysisiniz. Al­lah, sizin kendinize hainlik edeceğinizi biliyordu, bu sebeple tövbenizi kabul edip sizi affetti. Artık onlara yaklaşın ve Allah'ın sizin için takdir ettiği­ni dileyin. Sizin için şafağın beyaz ipliği, siyah ipliğinden seçilinceye kadar yiyin için, sonra oru­cu geceye kadar tamamlayın. Mescitlerde itikâfa çekildiğinizde kadınlarınıza yaklaşmayın. Bunlar Allah'ın hudutlarıdır, onlara yaklaşmayın. Allah ayetlerini insanlara böylece apaçık bildirir. Umu­lur ki takva sahibi olurlar."

İlk önce "Oruç tuttuğunuz günlerin gecesi kadınla­rınıza yaklaşmanız size helal kılındı. buyuruyor, bu ayet nazil olmadan önce bu iş oruç geceleri haramdı. Devamında da buyuruyor ki, fecre kadar yiyin için. Çünkü daha önceleri yatsıdan sonra sahur vakitleri yiyip içmek de haramdı. Eğer bir kişi iftar etmeksizin uyusaydı kalktığında artık yiyip içemezdi, bu ayet nazil olarak gece boyu yiyip içmeyi helal kılmıştır. Yine devamında buyuruyor ki: "sonra oru­cu geceye kadar tamamlayın" Yani bu ameller oruçtan önceki gece yapıldığı için "sonra orucu geceye kadar tamamlayın" buyuruyor.
                        Bakın "oruç tuttuğunuz günlerin gecesi..." diyor. Siz ilk günün orucu için sahura hangi gece kalkıyorsunuz? Gündüzden sonraki gece mi yoksa gündüzden önceki gece mi kalkıyorsunuz? Ayet bu kadar net ve açık olduğu halde hala sağa sola bükümeye çalışıyorsunuz. Lütfen atalarınızın dinini korumak için ayetleri yanlış yorumlayarak çarpıtmayın..

Yorum

[quote author=harbeli link=topic=23732.msg158433#msg158433 date=1344788344]

bakın ben insanların konuyu saptırmalarından konu ile ilgili cevap vermek yerine demogoji yapılmasından tribünlere oynanmasından sıkıldım!varsa cevabınızı yazın ben bekliyorum,ben cevap verilmeme olayını konu hariç herşeye cevap velimesi fakat konuya nedense cevap verilmemesine bagladım,uslup konusna hiç girmiyelim bunun tartışmıyalım yoksa konudan uzaklaşır(eminim herkesn diyecek bişeyi vardır) herşey zaten kayıtlı tek tek kelime analizi yapmaya gerek yok!bunuda yapabiliriz ama ben buraya sizlerle ilmi konularda paylaşımlar için yazıyorum ,yani saın kendinizi öyle allayıp pullamayın yazılar sabittir.kimin ne ima ettiği neyazdıgı kayıtlı zaten.[/quote]

İnanın ki ben de senin bu dilinden, münazara adabını riayet etmemenden ben de sıkıldım, tribünlere oynamak ne demektir? Karşı tarafı hep küçümsüyor ve incitiyorsun, ben de artık senin anlayacağın dilden konuşacağım. İlmi konuşmak isteyen delillerini ortaya koyar, karşı tarafa hakaret etmez..

[quote author=harbeli link=topic=23732.msg158433#msg158433 date=1344788344]
                          فَمَن شَهِدَ مِنكُمُ الشَّهْرَ فَلْيَصُمْهُ
                          yani bunun neresini tartışıyoruz ,bilemiyorum.bence bu ayeti dikkatlice okumakta fayda var
                          işte bunu gözlerimizle gözlemliyerek ilimden faydalanarak degerlendirmemiz saglıklı olacaktır yoksa sadece kendimizi kandırmış oluruz!
                          [/quote]

Bu ayetle neyi ispat etmeye çalışıyorsunuz anlamadım, açıklarsanız yazacağımız bir şeyler olur.

Yorum

[quote author=Abalfazl link=topic=23732.msg158846#msg158846 date=1345166978]
                            Ramazan orucu hilalin görünmesiyle başlar hilalin bir dahaki görünmesiyle biter. bilmemiz gereken şey ramazan orucunun 1400 yıl önce insan gözü ile gözlemlere göre olması. Allah insanlara o günki insanların çıplak gözle görebileceği şekilde orucu farz kılmıştır. dememiştirki astronomik olarak takip edin.gözle görmek yeterli görülmüştür. o zaman diyebilirmiyiz ki o zaman tutulan orucun yanlış tutulduğunu. hayır diyemeyiz. aynı şey namaz vakitleri içinde yapılmakta ve şu an tartışılmakta olan sahur ve iftar vakitleri içinde geçerli. şimdi astronomi ye göre mi oruç tutacağız yoksa islama göre hilali gözle görmemizmi şart. sizlere bırakıyorum
                            [/quote]

biz astronomiye göre tutmuyoruz konu başlığına bakarsanız ramazan ayı kaç gündür? biz asla ramazanı 29 gün tutmadık hadislerde de ramazan ayının 30 günden aşşağı olmadığını yazdık. 1400 yıl önce inan bana astronomi daha gelişmişti. gözlemlere dayanarak ramazan ayını görmeden de ne zaman ilgün olacağını biliyorlardı.

من لم يكن علويا حين تنسبه فما له في قديم الدهر مفتخر
                            أبو النواس

Nesebini (inancını) sorduğunda Alevi değilse, o kişinin Ahiret günü övüneceği hiçbir şeyi yoktur.
                            Ebu Nevves

Yorum

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=23732.msg158847#msg158847 date=1345167271]
                              Aynen öyle. Paylaşımlardaki eksen mezhebidir. İnsanlar olayın gerçekten aslı nedir yönüyle bakmıyor, olaylara mezhebinin penceresinden bakıyor.Bilimsel her gerçeğe sırt çevirecek değiliz ama bilim diye her şeye boyun eğecek te değiliz. Çünkü nihayetinde dünyaya zalim kafirler büyük oranda egemen, bilime de onlar egemen. Onların bilime müdahele etmemeleri mümkün mü? Eğer emperyalistlerin kontrolündeki bilime kayıtsız güvenirsek her şeyden önce bu bilim İslamı da inkar etmektedir o halde bilime bakarak İslamı inkar mı edeceğiz?
                              [/quote]
                              biz diyoruz ki bilim bizi teyid ediyor yoksa biz sadece bilimin verilerine değil ehlibeytin hadislerine ve kurana göre hareket ediyoruz.

أبو النواس

Nesebini (inancını) sorduğunda Alevi değilse, o kişinin Ahiret günü övüneceği hiçbir şeyi yoktur.
                              Ebu Nevves

Yorum

[quote author=Velayet_Nuru link=topic=23732.msg158904#msg158904 date=1345243797]
                                Ebu Reyhani Biyruni; astronomi, matematik, Tıp, biyoloji vs.konular üzerine birçok kitaplar yazan büyük bir şahsiyettir, yani üzerinde konuştuğumuz konunun da uzmanıdır. Onun hakkında bilgi edinmek isteyen bu linke bakabilir:
                                http://tr.wikipedia.org/wiki/El-Bir%C3%BBni
                                http://www.turkcebilgi.com/ansiklopedi/biruni
                                [/quote]
                                hocam biyruni kaynak olrak kabul edemeyiz bizim için kaynak Kuran ve ehlibeyttir.

أبو النواس

Ebu Nevves

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X