Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Ramazan ayı kaç gündür?

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Ramazan ayı kaç gündür?

Fıtır Bayramının Pazartesi Günü Olma İhtimali Var!

Tahran Hilal Gözlemleme Merkezi Başkanı Hüccetü’l İslam ve’l Müslim’in Muhammed Takdiri, sadece Tahran’da hilal gözlemlemek için 8 ekibin görevlendirildiğini açıklayarak şunları söyledi: Bu yıl Ramazan ayının 30 günden çıkma ve Pazartesi gününün Fıtır bayramı olma ihtimali bulunmaktadır…

Ehlibeyt Haber Ajansı ABNA- Tahran Hilal Gözlemleme Merkezi Başkanı Hüccetü’l İslam ve’l Müslim’in Muhammed Takdiri, ruyet-i hilal konusunda yaptığı açıklamada şunları söyledi: Ramazan ayının son günlerini yaşadığımız bugünlerde uzman ekipler ve gökbilimciler de ruyet-i hilal konusunda kendi gözlemlerini sunmaktadırlar.

Cumartesi günü Güney Afrika, Amerika’nın merkezi ve Güney Amerika gibi bazı yerlerde hilalin çıplak gözle görülebileceğini belirten Muhammed Takdiri, tüm taklit mercilerin fetvasına göre (hilalin görüleceği) bu yerlerde Ramazan Ayı 29 günden çıkmış olacak ve bu yerlerde Fıtır bayramı Pazar günü olacaktır ifadesini kullandı.

Şer’i Hakimin (İmam Hamaney’in) Fetvası Öteki Fakihlerin Fetvasına Tercih Edilir

Hz. Abdulazim Hasani (a.s) Hilal Gözlemleme Merkezi Başkanı Hüccetü’l İslam ve’l Müslim’in Muhammed Takdiri, konuşmasını şöyle sürdürdü: İran, Irak, (Türkiye), Arabistan, Afganistan, Mısır, Libya, Fas, Fars Körfezi ülkeleri, Pakistan, Hindistan ve Yakın Doğu ülkeleri, Avustralya ve Kuzey Amerika’da Şevval ayının hilalinin Ramazan ayının 29’unda akşam üstü teleskopla ve çıplak gözle görülmesi mümkün olmayacaktır ve sadece Cumartesi günü o da yalnızca güçlü teleskoplarla ve uzman rasathaneler tarafından görülmesi mümkün olabilir.

Hüccetü’l İslam Muhammed Takdiri, Ru’yet-i Hilal konusundaki taklit mercilerin ihtilaflarına da değinerek şunları söyledi: Bazı taklit merciler, ruyeti hilalin sadece o günün gün batımında muteber olduğunu söylemektedirler, hal böyle iken Veliyi Fakih İmam Hamaney, Şevval ayının hilalinin görülmesini gün boyunca ve gün batımından önce görmeği de kabul etmektedir. Elbette şer’i hakimin (İmam Hamaney’in) fetvası öteki müçtehitlerin fetvasına tercih edilir.

Şevval Ayının hilalinin Cumartesi “günü” güçlü teleskoplarla ve uzman rasathaneler tarafından görülmesinin mümkün olduğunu belirten Muhammed Takdiri, eğer bu durum gerçekleşirse imam Hamaney’in görüşüne ve fetvası esasına göre Ramazan ayının 29 günden çıkma ihtimali bulunmaktadır. (Eğer gün içinde görülmesi söz konusu olursa Rehberin nazarına göre bayram Pazar günü olacaktır)

Bazı müçtehitlere göre ruyeti hilalin sadece güneş batımından sonra görülürse muteberdir. Eğer böyle olursa İran, Arabistan, Fars Körfezi ülkeleri… gibi ülkelerde hilal çıplak gözle ve teleskopla görülemeyeceği için onların görüşüne göre Ramazan ayı büyük bir ihtimalle 30 günden çıkmış olacaktır. Ve böylece bayram Pazartesi günü olacaktır.

Üçüncü grup müçtehitlerin görüşüne de değinen Muammed Takdiri, şunları söyledi: Şevval ayının hilali Ramazan ayının yirmi dokuzunda (Türkiye, İran ve bazı ülkelere göre Ramazan ayına bir gün erken başladığı için cumartesi günü Türkiye’de otuz İran’da ise 29. gün olmaktadır) Güney Afrika ve Amerika’da çıplak gözle görülebilecektir. Bundan dolayı bu müçtehitlere göre Güney Afrika gibi gecesinin bizimle müşterek olduğu yerlerde eğer hilal görülürse bizim içinde güvenilir olacaktır demektedirler. Ve dolayısıyla bu esas üzere Ramazan ayının 29 günden çıkması ve Pazar gününün bayramın birinci gün olması bu müçtehitler için sahih olacaktır.

Şevval Ayının Hilalini Gözlemlemek İçin 8 Ekip Görevlendirildi

Tahran Hilal Gözlemleme Merkezi Başkanı Hüccetü’l İslam ve’l Müslim’in Muhammed Takdiri, Tahran hilal gözlemleme ekibi hakkında da bilgi vererek şunları söyledi: Tahran Hilal Gözlemleme Merkezi, Şevval ayının hilalinin gözlemlenmesi için 8 ekip görevlendirdi. Bunlardan üç ekip İmam Hamaney’in Hilal Gözlemleme Merkezi ekibinden uzman kişiler tarafından oluşmaktadır.

*** Toplam görüntülenme sayısı: 51
    Hüseyin'in şehadeti üzre müminlerin kalbinde bir aşk vardır, o aşk asla soğumaz.
    Hz.Peygamber (saa)

Yorum

hilal görünmüştür, yarın ramazan bayramıdır Allah hayırlı mübarek etsin:
      http://www.velayet.com/index.php/top...2.new.html#new

Yorum

[quote author=Velayet_Nuru link=topic=23732.msg158916#msg158916 date=1345248762]
        Bu ayet asla size delil olamaz, çünkü gündüz öğleden değil fecirden başlıyor. [/quote]
        Hocam gün havanın ışımasıyla başlar da, ama hava aydınlanınca fecir namazı kılınmış olur ve yeni başlayan günün ilk namazı da "öğle" namazı olur.

Yorum

forum mu problemli, birileri yazdıklarımı mı siliyor?

Yorum

[quote author=cundep link=topic=23732.msg159029#msg159029 date=1345352018]
            [/quote]

enteresan, az önce yazdiklarinizi görmüstüm, hemen bakiyorum kardes

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

[quote author=sveydi link=topic=23732.msg158966#msg158966 date=1345262959]

Hocam zayıflıklarının nedenlerini sıralarmısınız? ravilerinden dolayı mı şia bu hadisleri zayıf görmekte?
              [/quote]

Yorum

[quote author=Velayet_Nuru link=topic=23732.msg158972#msg158972 date=1345264252]
                Daha önce gereken açıklamayı yaptım, ama yine böyle konuşmanız gerçekten beni şaşırtıyor. Oruç gününün gecesi bu işler helal kılındı diyor, artık gece fecre kadar yiyip içebilirsiniz diyor. Sahi, ayetten oruç gecesinin gündüzden önce olduğu anlaşılmıyor mu? Ramazanın 1. günü için sahura kalktığınız gece işte Ramazanın ilk gününün gecesidir ve gündüzden önce gelmektedir. Siz orucun ilk günü için hangi gece sahura kalkıyorsunuz? Ben de kararı okuyuculara bırakıyorum..
                [/quote]
                Hocam bakara suresi 187. ayette: Oruç gecesi helallerini açıkladıktan sonra, orucun zamanın, sabahtan geceye kadar diye belirliyor. Bu durumda size göre oruç gecesi hangisi oluyor, oruca başlanmamış olmasına rağmen sadece oruca başlangıç hazırlığı olan geceden mi, yoksa oruç tutup gece çökmesiyle hükmü biten oruc gününün gecesinden mi?
                Siz oruc gecesini sahur gecesinden başlatıyorsunuz, halbuki ayete mezhep taassubuyla değil de objektif baktığınızda, tutulan oructan sonra gecenin çökmesiyle oructan çıkılan geceden bahsettiğini görürüz.
                Bu meselenin cevabı, gece mi gündüz mü öncedir sorusunun cevabında gizlidir. Nitekim Oruc gününe hazırlık için kalkılan sahur vaktinin ramazan ayına dahil olduğu iddiası bu meseleyi netleştirmeye yeterli değildir ve de sandığınız kadar basit bir mesele değildir.

Yorum

[quote author=Velayet_Nuru link=topic=23732.msg158912#msg158912 date=1345246887]
                  onları bir kenara bırakalım diyorsunuz ama ilim bilimden yoksun olan atalarınızın sözlerini aktarmaktan ihmal etmezsiniz. Ben de Kuran ve hadislerden yazdım yoksa onları görmediniz mi? Siz yazınca delil oluyor da biz yazınca delil olmuyor mu? Allah aşkına böyle sataşmalardan vazgeçin artık boşuna vaktimizi almayın..
                  [/quote]
                  Değerli hocam burada birilerinin değerlerine hakaret yok mu?
                  ilim bilimden yoksun dediğiniz atalar kimlerdir, isim verebilirmisiniz?

benim arap alevilerinin atalarından tanıdığım mesela "Tuheful ukul" eserinin yazarı değerli alim el-harrani'nin üstadı, islam aleminin yüz akı kabul edilen "seyfuddevle" "ebu firas hamadani" "buveyhoğulları prenslerinin de üstadı Hüseyin bin hamdan el-hasibi vardır, birçok ilmin kaynağı da O'dur. O zata bu sözleri söyleme hakkını kendinizde buluyormusunuz?

Hem lütfen o hadislerin neden mürsel olduklarını da açıklarmısınız?

(not: bu mesajım az önce kaybolan mesajımla aynı mealdedir)

Yorum

Hüseyin Bin Hamdan El Hasîbi; Ehlibeyt ilim ve irfan pınarının yetiştirdiği, Muhammed bin Nusayr'dan sonraki Alevi İslam alimlerinden biridir.

Bu konuda ayrıntılı bilgi için LİNK'i tıklayınız.
                    http://www.velayet.com/index.php/topic,22247.0.html
                    "İlmin cevherini ehlinden men etmeyin, ilmin cevherinin ehline zulmetmiş olursunuz. İlmin cevherini ehlinden olmayanlara vermeyiniz, aksi takdirde ilmin cevherine zulmetmiş olursunuz."

İmam Hz. Cafer-i Sadık (a.s)

Yorum

[quote author=cundep link=topic=23732.msg159029#msg159029 date=1345352018]
                      [/quote]

Arkadaşlar dün uyarı metni ysyınlmıştım okumadınızmı?

Vps değişimi oldugu için paylaşım yapmayınız yazdıklarınız eski vps kalacak ve emekleriniz boşa gidecek demiştim. Şuan yeni vps geçtik.

Yorum

[quote author=Serkan A. link=topic=23732.msg159060#msg159060 date=1345420500]
                        Arkadaşlar dün uyarı metni ysyınlmıştım okumadınızmı?

Vps değişimi oldugu için paylaşım yapmayınız yazdıklarınız eski vps kalacak ve emekleriniz boşa gidecek demiştim. Şuan yeni vps geçtik.
                        [/quote]
                        Ben görmemiştim valla.

Yorum

[quote author=Mekzun link=topic=23732.msg159057#msg159057 date=1345412946]
                          Hüseyin Bin Hamdan El Hasîbi; Ehlibeyt ilim ve irfan pınarının yetiştirdiği, Muhammed bin Nusayr'dan sonraki Alevi İslam alimlerinden biridir.

Bu konuda ayrıntılı bilgi için LİNK'i tıklayınız.
                          http://www.velayet.com/index.php/topic,22247.0.html
                          [/quote]
                          Hüseyin Bin Hamdan El Hasîbi'nin nette bakabileceğimiz kitapları var mı? Özellikle hilal ve Ramazan orucu hakkında sözleri var mı? Birkaç rical kitaplarına baktım ismini bulamadım, Ayetullah Hoi'nin veya Şeyh Tusi'nin veya Ağa Bozorg-i Tahrani'nin rical kitaplarında ismi geçiyor mu? Rical-i Neccaşi'de isminin geçtiği yerin linkini verebilir misiniz? Meşhur alimlerden olsa bütün rical kitaplarında isminin geçmesi gerekir..
                          عاشق اگر رنگی از معشوق نگیرد در عشق خودش صادق نیست

Yorum

[quote author=cundep link=topic=23732.msg159033#msg159033 date=1345355312]
                            Değerli hocam burada birilerinin değerlerine hakaret yok mu?
                            ilim bilimden yoksun dediğiniz atalar kimlerdir, isim verebilirmisiniz?[/quote]

Muhterem kardeşim, alimlerinize hakaret etmiş değilim, şimdiye kadar alimlerinizin sözünü görmüş değilim, kendi görüşünüzü yazıyorsunuz, oysa alimlerinizin görüşlerini kitaplarından aktarırsanız daha iyi olur, ben sizin gibi onları bir kenara bırakın demem, alimlere farklı düşünseler de saygım sonsuzdur. Bildiğiniz gibi birçok Alevi, özellikle de Bektaşiler, kendi dinlerini tanımıyorlar, anadan babadan ne duymuşlarsa onu savunup duruyorlar. Alevisesi.com sitesinde "Aleviler namaz kılmak zorunda mı?" diye bir başlık açmıştım, orada ayet ve hadislerle namazın farz olduğunu ve müslümanım diyen herkesin namaz kılması gerektiğini söylemiştim. Böyle yazdığım için sözde Alevi birisi bana "zındık, bizde namaz yoktur" demişti. Hemen hemen her şeyi çarpıtmışlar ve inkar ederler. Ama Arap Alevileri (Nusayrileri) farklı gördüm, onların aleyhinde tekfir derecesinde çok sözler söylendiğini okudum ama söylenenler gibi olmadıklarını kendi yazılarından anlamış oldum. Şiayla aynı itikada sahiptirler, aramızda büyük bir fark yok.
                            Nedense Arap Alevi kardeşler, alim falanı fazla takmazlar, kendilerini güya daha alim görüyorlar, ama durum sandıkları gibi değil tabi. Yine Alevisesi sitesinde bir Arap Alevi kardeş; "Bütün Şii ve Sünni alimler meallerinde filan ayeti yanlış tercüme etmişler" diyordu, söz konusu ayete baktım, kendisinin yanıldığını gördüm, peki o zaman filan kelimenin faili nedir deyince kendisinin yanıldığını anlamış oldu. Demek istediğim, Az çok Arapça bildikleri için kendilerini daha alim sanıyorlar oysa Arapça bilmek alim demek değildir..

benim arap alevilerinin atalarından tanıdığım mesela "Tuheful ukul" eserinin yazarı değerli alim el-harrani'nin üstadı, islam aleminin yüz akı kabul edilen "seyfuddevle" "ebu firas hamadani" "buveyhoğulları prenslerinin de üstadı Hüseyin bin hamdan el-hasibi vardır, birçok ilmin kaynağı da O'dur. O zata bu sözleri söyleme hakkını kendinizde buluyormusunuz?[/quote]
                            Tuhaf'ul-Ukul kitabını ben tercüme ettim çok değerli bir kitaptır. Onu alimler çok övmüşler, saygı değer bir alimdir ama bu şahsiyet gerçekten Nusayri mi? Bunun sizin gibi bir akideye sahip olduğunu nasıl öğrenebiliriz?
                            Onu Şeyh Müfid'in şeyhlerinden saymışlar, doğum yerini de Haleb'in köylerinden olan Harran demişler.
                            أبو محمد حسن بن علي بن حسين بن شعبة الحراني الحلبي من الشخصيات البارزة بين فقهاء الشيعة في القرن الرابع الهجري, كان من المعاصرين للشيخ الصدوق المتوفى سنة 381 هـ ونقل الرواية عن محمد بن همام المتوفى سنة 336 هـ ويعد من مشايخ الشيخ المفيد المتوفى سنة 413 هـ .
                            نشاته
                            ترعرع في عائلة ملئت حباً ووداً لأهل بيت رسول الله صلى‏الله‏عليه‏وآله‏وسلم ولد في حران إحدى القرى التابعة لمدينة حلب في سورية.
                            شخصيته العلمية
                            أبو محمد حسن بن شعبة من الشخصيات البارزة بين علماء الشيعة في عصره، و يعد من كبار رواة الشيعة لقد حظيت كتاباته منذ تأليفها باهتمام أكابر العلماء من أمثال: الشيخ المفيد وتعتبر كتبه الروائية من المصادر الشيعية و في عداد وسائل الشيعة وبحار الأنوار.
                            رأي العلماء فيه
                            يذكر الشيخ الحر العاملي في كتابه -أمل الآمل- حول شخصيته بأن أبا محمد حسن بن علي بن شعبة عالم فاضل و محدث كبير, ويقول العلامة المجلسي في حقه بأن كتابه تحف العقول خير شاهد على فضله وعلمه و علو شأنه.
                            ويقول العلامة الخونساري صاحب كتاب -روضات الجنات- في حقه بأن المحدث الكبير حسن بن علي بن حسين بن شعبة الحراني الحلبي فقيه مفكر ومتبحر كبير وشخصية بارزة قد ألف كتاباً اعتمد عليه الأصحاب و فقهاء الشيعة.
                            http://www.ansarh.com/maaref_details...%86%D9%8A.html

Hem lütfen o hadislerin neden mürsel olduklarını da açıklarmısınız?
                            (not: bu mesajım az önce kaybolan mesajımla aynı mealdedir)
                            [/quote]

Ona da geleceğim inş..

Yorum

[quote author=cundep link=topic=23732.msg159032#msg159032 date=1345354817]
                              Hocam bakara suresi 187. ayette: Oruç gecesi helallerini açıkladıktan sonra, orucun zamanın, sabahtan geceye kadar diye belirliyor. Bu durumda size göre oruç gecesi hangisi oluyor, oruca başlanmamış olmasına rağmen sadece oruca başlangıç hazırlığı olan geceden mi, yoksa oruç tutup gece çökmesiyle hükmü biten oruc gününün gecesinden mi?
                              Siz oruc gecesini sahur gecesinden başlatıyorsunuz, halbuki ayete mezhep taassubuyla değil de objektif baktığınızda, tutulan oructan sonra gecenin çökmesiyle oructan çıkılan geceden bahsettiğini görürüz.
                              Bu meselenin cevabı, gece mi gündüz mü öncedir sorusunun cevabında gizlidir. Nitekim Oruc gününe hazırlık için kalkılan sahur vaktinin ramazan ayına dahil olduğu iddiası bu meseleyi netleştirmeye yeterli değildir ve de sandığınız kadar basit bir mesele değildir.
                              [/quote]
                              Mehterem kardeş, ayet çok net ve açıktır. Bunu sağa sola çekmeye gerek yok. Oruç gecesi; "refes, size helal kılındı, fecre kadar yiyip için, sonra da sabahtan akşama kadar oruç tutun" diyor. Bundan daha açık ne istiyorsunuz? Oruç gecesi; oruç tutacağın güne daha başlamadan yiyip içtiğin ve diğer helallerden istifade ettiğin gecenin ta kendisidir. Siz zorla oruç gününden sonraki geceyi oruç gecesi olarak kabul ettirmeye çalışıyorsunuz, oysa ayet sizin düşündüğünüz gibi buyurmuyor. Bu konuda kimin Kur'an'la konuştuğunu okurlara bırakıyorum..

Yorum

[quote author=cundep link=topic=23732.msg159028#msg159028 date=1345351894]
                                Hocam gün havanın ışımasıyla başlar da, ama hava aydınlanınca fecir namazı kılınmış olur ve yeni başlayan günün ilk namazı da "öğle" namazı olur.
                                [/quote]
                                Gün, size göre güneş doğduktan sonra mı başlıyor? Peki niye fecirden sonra kılınan namaza sabah namazı diyorlar? Oruç gecesiyle ilgili açık ayet ve hadisler varken bunlarla mı gündüzün geceden önce olduğuna ispatlayacaksınız?

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X