Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Nasıl Şii Oldum - 26 / yusuf83

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Nasıl Şii Oldum - 26 / yusuf83

Sağol zülfikar darbesi kardeşim, Evet forumunuz gerçekten çok sıcak ve bilgiler dolu dolu. Gerek kütüphane, gerek makale ve yazılar. İnşAllah hep aranızda olmayı ümit ediyorum. Eğer benden ses soluk gelmezse bilin ki başıma birşey gelmiştir. Foruma üye olalı 2 gün gibi kısa bir süre geçmesine rağmen gerçekten alıştım siteye. Mutlaka iş yaparken onlarca açtığım pencereden bir pencerede "Welayet.com" yazısını görmek istiyorum Neden w harfiyle yazılmış onu da merak etmiyor değilim hani. Çok teşekkürler yazınız çok mutlu etti beni.
    Akıllının cahile şaşırmasından daha çok cahil akıllıya şaşırır (ve onun davranışlarına hayret eder).‏

Yorum

yusuf Kardeşim! Münazara ve İslam Tarihi bölümünde, Alimlerimizin, Forumda mevcut olan arkadaş ve kardeşlerimizin araştırmaları, başlıkları mevcuttur. Faydalanabilirsiniz...

Yorum

Çok teşekkürler, faydalanmaz mıyım. Forumun demirbaşlarını tanıdım 2 günde. Herkes düzenli bir iş bölümü yapmış, gözümden kaçmadı.
        Akıllının cahile şaşırmasından daha çok cahil akıllıya şaşırır (ve onun davranışlarına hayret eder).‏

Yorum

Ehlibeyti sadece sevmekle, onlara tabi olmak arasındaki fark,şia ile ehlisünnetin arasındaki gerçek farktır.Ehlibeyti sevmekte böyledir.ehlibeytin velayetini kabul etmeyen müslümanların gerçek EHLİBEYTsevgisinden ne kadar uzak oldukları aşikardır.
          zülfikar darbesiAllah razı olsun kardeşim ne güzel cümleler bunlar duygularıma derman oluyorsun..

velayet'in daha önceki adı welayet idi. hatta hala o ad da sürüyor sanırım. ancak velayet başka birine aitti. o yüzden w li olanı alınmıştı. Yönetimden Mirzehan kardeşimiz velayet adının boşaldığını görünce hemen o adı da siteye kazandırdı. Allah kendinden razı olsun.. böylece birine adres verirken: ama w ile welayet diye izah etme zorluğu ortadan kalkmış oldu...

Yorum

[quote author=ehlibeytin_izinde link=topic=13033.msg79515#msg79515 date=1271694577]
            Ehlibeyti sadece sevmekle, onlara tabi olmak arasındaki fark,şia ile ehlisünnetin arasındaki gerçek farktır.Ehlibeyti sevmekte böyledir.ehlibeytin velayetini kabul etmeyen müslümanların gerçek EHLİBEYTsevgisinden ne kadar uzak oldukları aşikardır.
            zülfikar darbesiAllah razı olsun kardeşim ne güzel cümleler bunlar duygularıma derman oluyorsun..

[/quote]

Ehlibeytin izinde hocam;

sizler bizim nazarımızda Allahın seçkin kullarısınız.
            Sizler bu mektebi öncelikle Allahın hidayetiyle sonrada gönlünüzün güzelliyiyle,aklınızın selimliyiyle vede imanınızın yükselen zirvesiyle hakettiniz.SİZLER BU MEKTEBİN MEDARI İFTİHARISINIZ.dualarınızda bizleride unutmayın inşaAllah.iltimasidua.

Yorum

ben kendimi sizin beni bildiğinizden, Rabbimse beni benden daha iyi bilir...
              (İmam Ali a.s., biri sizi övdüğünde böyle deyin buyuruyor..)
              medarı iftiharın tamamı islamın harfini bile değiştirmeden günümüze taşıyan Ehlibeyt metkebi şia'ya aittir. bizse onun aciz bir öğrenicisi, yoluna canlar feda İmam-ı Zaman a.f.'in yollarına bakıp ferec aşkıyla tutuşan aciz kullarız.. doğrularımız varsa şiadan yanlışlarımızsa bizdendir...
              Dualarımız karşılıklı olsun inşaAllah. sizi ve tüm site üyelerini Ehlibeyt'in şefaatinden ayırmasın ve özellikle yeni gelmiş bulunan Yusuf83 kardeşimizi koruyup kollasın.. Onun sıkıntılarını, geleceğe yönelik kaygılarını gidersin.. bu sıkıntıları cihad zevkine ve bol sevaba dönüştürsün.. En son halini en hayırlı eylesin...
              Allahümme Salli Ala Muhammed ve Âli Muhammed ve Accil Ferecehum

Yorum

Aminn ehlibeytin_izinde hocam. Sizi kısa sürede tanıyor olmama rağmen sizlerden çok şey öğreneceğim belli. Kendimi bu sitede 1. sınıfa başlayan öğrenci gibi hissediyorum. Allah hepimizi Ehlibeyt'in şefaatinden ayırmasın ve koruyup kollasın. Bu mektebi bilmeyen ya da bilemeyenlere de inşAllah bu hissiyat ve bağlılık bir gün nasip olsun. Az şey bildiğim için diyeceğim bilgi eksikliğinden kaynaklanan kelime hatalarımı mazur görünüz.

Yorum

estağfirullah karşılıklı birbirimizden çok şeyler öğreneceğz sizin siyeye gelişinizdeki heyecanın aynısını ben de yaşadım ve burdan çok şey öğrendim hala da bu devam ediyor

kelime hataları sorun değil hepimizin oluyor böyle hataları önemli olan Ehlibeyt davasına olan aşkımız; azmimiz ve niyetimizdir..

Rabbim son halimizi en hayırlı eylesin..

Yorum

Hoşgelmişsiniz yusuf83 Kardeşim
                    Ne mutlu size ki kendi iradenizle sorgulayıp Ehl-i beyt (a.s.) ın ışığını bulmuşsunuz..
                    Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
                    İmam Ali (a.s)

Yorum

[quote author=ehlibeytin_izinde link=topic=13033.msg79675#msg79675 date=1271759520]
                      estağfirullah karşılıklı birbirimizden çok şeyler öğreneceğz sizin siyeye gelişinizdeki heyecanın aynısını ben de yaşadım ve burdan çok şey öğrendim hala da bu devam ediyor

kelime hataları sorun değil hepimizin oluyor böyle hataları önemli olan Ehlibeyt davasına olan aşkımız; azmimiz ve niyetimizdir..

Rabbim son halimizi en hayırlı eylesin..

[/quote]

Amiin inşAllah!
                      Hoşgelmişsiniz yusuf83 Kardeşim
                      Ne mutlu size ki kendi iradenizle sorgulayıp Ehl-i beyt (a.s.) ın ışığını bulmuşsunuz..
                      Hoş bulduk kardeşim. Ehl-i Beyt'in ışığı her yerde, önemli olan o gözlerle bakabilmek.

Yorum

allahuekber
                        yolunuz mubarek olsun değerli kardeşim rabbim sizi ve bizleri imamımız a.f.ye layık aşıklardan eylesin hayıra vesile olursunuz inşaallah
                        vesselamualeykum ve rahmetullah
                        "eğer sıffinde engellenebilseydi cansız kuranın mızraklanışı o zaman kerbelada mızraklanmazdı canlı kuranın başı"

Yorum

[quote author=muttaki link=topic=13033.msg80400#msg80400 date=1272143469]
                          allahuekber
                          yolunuz mubarek olsun değerli kardeşim rabbim sizi ve bizleri imamımız a.f.ye layık aşıklardan eylesin hayıra vesile olursunuz inşaallah
                          vesselamualeykum ve rahmetullah
                          [/quote]

Amin kardeşim. Öğreniyorum, öğreneceğim. İnşAllah yetişebilirim sizlere En azından bu saatten sonra ölsem gam yemem deyimini söylemenin rahatlığını yaşıyorum. Allah her mümine nasip etsin inşAllah...

Yorum

Elhamdülillah ben önceden inandığım değerler uğruna ölmekten korkardım.. ve ölümden de korkardım şu an da korkuyorum ama bu korkum şii kardeşlerimden uzak olmaktan kaynaklanıyor. bazen düşünüyorum çevremde hiç şii yok cenazemi ailem şia geleneğine göre gömmeyi beceremez, acaba şiiler bana sahip çıkar (elbette çıkarlar ama) öldüğümden haberleri olur mu diye düşünürüm. bu açıdan şiilerin arasındayken ölümden hiç korkmadığım gibi kendimi emniyette bile hissederim..

Elhamdülillah

Yorum

Evet aynı şekilde ben de yaşlanmaktan, ölmekten, yalnız kalmaktan korkardım. O korku gitti. Hatta artık hızlandırılsa dünya bile diyorum gerçi zaman su gibi akıyor o da ayrı. Ben ölene kadar hak yoldan sapmayım da cenazemi düşünmedim doğrusu.

Rahmetli Cem Karaca öldüğü zaman Caferi demişlerdi. Ben de şarkıcı ya hemen demiştim ki -müthiş önyargımla- kim bilir hangi gereksiz tarikat! O zamanlar Cem Karaca'nın vasiyeti kendi mezhebinde gömülmesiydi. O hikaye de ilginç. Cem Karaca Şii imam vasiyet etmesine rağmen, o karışıklıkta imam gelmedi henüz diyerek Sünni bir imam öne atlamış ve namazını kıldırmış. Onun vebali nasıl ödenir acaba. İnsanlardaki bu hırsı anlamak mümkün değil. Korkutmak gibi olmaz umarım Ehlibeyt_izinde kardeşim

Yorum

evt Cem Karacaya aynı haksızlığı ben de yapmışım.. şii olduğunu bilmiyordum bunu öğrendiğimde çok şaşırdım ama ben onun valide han'dan kaldırıldığını duymuştum. Yani şii camiinden?

yanlış mı duymuşum?

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X