Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Nasıl Şii Oldum - 26 / yusuf83

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Nasıl Şii Oldum - 26 / yusuf83

Şu an bu siteyi bulduğuma o kadar mutlu oldum ki. Kendimi çok yalnız hissediyorum. 2-3 ay önce Şii oldum ve ailem Sünni olduğu için bunu saklıyorum. Aldığım nickte bana ait değil bu arada. Takiyye yi fazla abartıyorum çünkü. Ailem eğer benim araştırdıklarımı araştırsaydı eminim onlar da aynı yolu seçecekler ama bunu söylemeye korkuyorum. Çünkü ben de 3 ay öncesine kadar Sünniydim ve çok önyargılıydım. Şii kavramının ne olduğunu ilk araştırmaya başladığımda öğrendim, Alevi kavramının ne olduğunu bilmezken de onunla ilgili bi konu geçtiğinde onlar kafir diyodum. Şu anda hangi foruma girsem bizden için onlar kafir diyen Sünniler görüyorum, sonra anlıyorum ki benim de ettiğim laflardan dolayı aynı lafları bana birisinin demesi gerekiyormuş. Ve hayret ediyorum gerçekten insanın her yaptığı yanlış mutlaka kendisini buluyor er, geç.

Benim hikayem benim için çok özel ve Allah'ın sevgili kuluymuşum onu çok iyi hissettim son 2-3 ayda. Biriyle tanıştım 3 ay önce. İlk görüşmemizde bana caferi olduğunu söyledi. Çok üzüldüm, ona belli etmedim ama içimden dedim ki 1 hafta içinde arayı soğutup ayrılmalıyım. Eve geldim caferi nedir derken, Şii kelimesini buldum, en azından genel anlamını öğrendim. Buluştuğumuz günden 2 gün sonra rüya gördüm. Rüyamda bir kadın yüzüme gazete tutmuş bana kızıyordu, oku. Ne yazdığını oku, araştır diye. Etkilendim araştırmaya başladım. Sünnilik konusunda kitap okumuşluğum fazlaydı ama okuduklarımdan mantık olarak hiçbir yanlışlık olmadığını çıkarmış sonra da diğer mezhepleri araştırmaya ihtiyaç duymamıştım.

Bu rüyadan sonra 2 gün sıkı bir araştırma yaptım. 2 günde saatler bilgisayar başında su gibi geçti. Tabi araştırdıkça içimi şüphe kapladı. Dinimizde de şüpheye yer yoktur biliyorsunuz. Bir de dikkatimi çeken şey forumlarda Sünnilerin yazdıklarını okuduğumda cevaplarını çok kırıcı bulurken, Şiilerin yazdıkları saygılı ve seviyeliydi. 2. gece yatarken Allah'ıma dua ettim. Allah'ım bana bir işaret ver, doğruyu bana buldur, ben bulamıyorum dedim. O geceyi unutmam. Rüyamda Kevser Suresinin yazılı olduğu bi kağıt gördüm. Ertesi gün tanıştığım kişiyle buluştuk. Ona rüyamı anlattım dedi ki; çok güzel rüya görmüşsün, Kevser Suresini gördüğüne göre Hz. Fatıma'dan başlamalısın dedi. Ben de Hz. Fatıma nın ölüm nedenini araştırdım. İlginçtir ki hiç bir Sünni kaynaktan ölümüyle ilgili birşey bulamadım. Bulduğumdaysa tek denilen şey "hastalandı, öldü" olmuştu. Artık Sünni kaynaklar yetmeyince ben de Şii kaynaklara geçmeye karar verdim. caferilik.com dan ehlibeyti okumaya başladım, daha çeyreğindeyken Şii olmaya karar verdim.

Bu arada tabi o forumdan bu foruma herşeyi okuyodum. Çünkü bu süre içinde rüyamda Hz. Ali'nin tozlanmış çerçevesini musluk altında yıkadığımı, üzerinden yeşil yeşil sular aktığını ve çok fazla merdiveni olan bir yerden çıkarken merdivenin 2. basamağında bir ipin olduğunu gördüm bu ipi çektiğimde içinden altın bilezikler çıktı. Sonra anladım doğru yolda olduğumu. Yani Caferi kelimesini duymakla Şii olmam arasında tam tamına toplam 1 haftalık süre geçti. Ve içim o kadar rahat ki. Tanıştığım kişiyle beraber olmamızın söz konusu olmayacağı olaylar da öğrendim ama dinim onun elinde değildi. Anladım ki onun misyonu, sadece Caferi kelimesini bana söylemekti. Ve tek kelimeyle beni araştırmaya yönelten kişi olarak kaldı hayatımda. Benim ondan başka hiç Şii tanıdığım olmadı, çevremdeki 3 dostuma bunu anlattım, 1 alevi arkadaşım hariç diğerleri etkilenmediler. Alevi arkadaşıma da hakkını iade ettim. Önyargılarımdan dolayı özür diledim. Arkadaşım maalesef şu an zorla içi boşaltılmış bir Alevilikte ama doğruyu bulacağını düşünüyorum, yavaş, yavaş araştırmaya başladı gibi.

Burayı nasıl mı buldum; O da ilginç bir hikaye. İnsanlar nedense bol bol Şiilerin sapıklıkları diye başlıklar açıyorlar. Devamlı Humeyninin bir kitabından örnek veriliyor. Cevap yazmak savunmak istiyorum kendisi ne kadar doğru bunu da bilmiyorum. Devamlı Sünnilerin ağzında Tahrîru’l-Vesîle adlı kitap var. Yalnız Humeyninin hiçbir kitabını okumadım, kendisi hakkında bildiklerim de kötü şeyler değil ve bu kitabı araştırırken *umsema.com sitesini buldum. Burdan da yine şiilerin sapıklıkları adlı konuyu okurken murtazaali nin konuşmasını çok beğendim. Ve peşine takıldım. Kim bu arkadaş diye googledan aratırken işte tam buraya geldim. Hepinize selam olsun dostlar
    Akıllının cahile şaşırmasından daha çok cahil akıllıya şaşırır (ve onun davranışlarına hayret eder).‏

Ynt: Şii oldum Çünkü...

MaşaAllah kardeş...
    Allah bu yolda daim etsin, hayırlı ilim deryanızı artırsın dilerim.
    Hikayeniz oldukça güzel.

Sizde mi gördünüz imam Ali a.s.
    Ne güzel yaa, bende sonradan Şii oldum ama ben hiç göremedim ne hikmetse..
    Kıskanıyorum
    "Biz aşkı neynevada öğrendik hani o ihanet diyarında zulme meydan okuyarak baş kaldıran kızıl güllerle."

Yorum

Teşekkürler Sefamerve. Çok şükür en çok hakkına girdiğim kişiyi gördüm. Ne yalan söyleyim ben onun resmini Alevilerde gördükçe tüylerim diken diken olurdu. Bi türlü Hz Ali'nin hakkını veremedim bu zamana kadar. İçi boşatılmış Alevi hikayeleriyle O'nu karalamaya çalıştılar bizler de bu yemi yedik. Hep bize eksik gelen bilgilerle tanıdım onu. Hz. Ali yi sevdim ama hep o sevginin Peygamberimizin damadı olarak kalması gerektiğine, sahabelerden yaşı küçük olduğu için hep geride kalması gerektiğine ama iyi biri olduğuna inandım. Zaten herkesin istediği de buydu. Demek ki ben de çok içten istemişim Allah'tan gerçekleri görmeyi, rüyama da yansıdı )
      Akıllının cahile şaşırmasından daha çok cahil akıllıya şaşırır (ve onun davranışlarına hayret eder).‏

Yorum

Rabbim doğruyu bulan ve doğru yolda sapmadan dimdik ilerleyen zeynebi ve huseyni erlerden eylesin inşAllah

Kardeşim bence takiyye meselesini fazla uzatmayın( süre babından) takiyyeninde hükümleri vardır çünkü hem ben im en ço istediğim şeylerin başında gelir insanlara birşeyler öğreitp onları hakka iletmek Rabbim bana nasip eylemedi ama ((( inşAllah size bu davanızda nasip eyler

vessalmu aleykum
        "İmam"ın hattı” belli bir mezhebe mensup olanların değil,
        "Muhammedi İslam kimliğ"ini kuşanan bütün Müslümanların hattıdır."

Yorum

Amiin çok sağolun. Evet ben Takiyye meselesini en azından akrabalarımdan saklamayı düşünüyorum. Sadece aileme söylemek istiyorum. Bu şekilde davransam günaha mı girmiş olurum?

Yorum

Bir de insanlara doğruyu göstermek konusunda çok büyük bir çabam var. Bunu internet üzerinden yürütmek istiyorum şahsen. Farzı misal sorularlaislamiye*.com diye bir site mevcut. Araştırma yapmak isteyen her insan ne aratırsa aratsın bu siteyle burun buruna geliyor. İnanın ben araştırma yaparken daha Sünniyken bile çok komik gelen yorumlar okudum. Bilgisayar programcısı olarak bu siteye alternatif bir site düşünüyorum ilk etapta.

Yorum

[quote author=SefaMerve link=topic=13033.msg79271#msg79271 date=1271527493]
              MaşaAllah kardeş...
              Allah bu yolda daim etsin, hayırlı ilim deryanızı artırsın dilerim.
              Hikayeniz oldukça güzel.

Sizde mi gördünüz imam Ali a.s.
              Ne güzel yaa, bende sonradan Şii oldum ama ben hiç göremedim ne hikmetse..
              Kıskanıyorum
              [/quote]

ben de göremedim desem yalan olmaz. biz kuru akıl ehliyiz aşk ehli değiliz. aklımızla ve delillerle şiayı tercih ettiğimizden farkında olmadan belki de maneviyatı geri plana atıyoruz.. belki de bundandır.. ama bir şam,kerbela ya da meşhed türü ziyaretler ve onlara hazırlıklar bu yönümüzü telafi eder diye umuyorum...

kardeşim yusuf83 ne mutlu size. hoş geldiniz hem siteye hem de en önemlisi ehlibeyt mektebi şiiliğe... aradığınızı tam olarak bulmuşsunuz Rabbim artık bu sahih mektebe layık olmayı masumların izinden bir an olsun ayrılmamayı nasip etsin. bize de dua edin inşaAllah..

takiyye konusunda sn beyza kardeşimizin dediklerine katılmıyorum. takiyye yapmayanın dini olmaz diyor imamlar hadisi şeriflerde.. siz daha şianın yeni bir öğrencisisiniz. öncelikle bol bol okumalı delillerinizi iyice biriktirmelisiniz ve kafanızda kapalı hiç bir alan kalmamalı. şii olmak güzel seçiminizi doğru yapmışsınız ama bu tüm şii sünni farklılığı olan konularda soruları hallettiniz anlamına gelmeyebilir. sorulacak sorular karşısında cevapsız kalabilirsiniz. bu durumda göstereceğiniz en ufak bir bilgisizlik karşıdaki anlatacağınız kişilere olumsuz yansıyacaktır.. yani ne azından sizin zor durumda kalmanıza neden olabilecektir. o yüzden bol bol okumalı kafasınıza yatmıyor gibi duran konuların üzerine üzerine gitmelisiniz. vicdanınızı buracak hiç bir nokta kalmamalı.. şia öylesine hak bir mektep ki bilmediğiniz bir konuda onu savunamazsınız ama sordukça öğrendikçe kapalı hiç bir alan bırakmadıkça şia'nın hak güneşini daha iyi görüyorsunuz...

Rabbim sizi Ehlibeyt'in şefaatinden mahrum etmesin...

Yorum

sn. ehlibeyt izinde abim, tabikii iyice öğrendikten sonra ve kendisinin herhangi bir tehlikeye maruz kalmayacağına emin olduğunda sevgili kardeşimiz takiyyesine son vermeli bu benim görüşüm ben şiiyim hamdolsun ama çok zor durumda kalmadığım(cana,mala ve dinime zarar gelmediği) müddetçe takiyye yapma taraftarı değilim.
                Rabbim kardeşimize giriştiği bu davada muvaffak olmayı nasip eylesin bizleride bu davayı gerçekten yaşayan ve yaşatanlardan

veselamu aleykum...
                "İmam"ın hattı” belli bir mezhebe mensup olanların değil,
                "Muhammedi İslam kimliğ"ini kuşanan bütün Müslümanların hattıdır."

Yorum

Amin keşke takiyye yapmamıza gerek kalmasa. Ben de isterim göğsümü gere gere Şiiyim demeyi. Ama gelin görün ki şartlar zorluyor. Öyle bir ülkede yaşıyoruz ki... Bir de ben programcıyım benim sorulara cevap vermem haşa çok zor. Yazılan yazıların, kitaplardan alıntılar yaparak soru cevap olabilir. Özellikle de şunu istiyorum Sünni kaynakların baskılarında çok farklılık var. 1. baskıda yazan bir yazı Şiiler için önemli bir delilse 15. baskıda o yazıyı yok olmuş görüyorsunuz. Amacım 1. baskıya ulaşmak. Çok teşekkürler, Rabbim hepimizi Ehlibeyt'in şefaatinden mahrum etmesin... Bu aralar forumlara çok giriyorum da Sünni kardeşlerin yazılarına cevap vermek çok zor. Zaten hep aynı konular copy+paste yapıyorlar.

Yorum

buraya site aderslerini ve linklerini verirseniz burdaki kardeşilerin o yazılara hazır kopy pasteleri var onlar da aynısını yapıştırırlar..

Yorum

Allah kendilerine nimet verilenlerin yolunda sebatinizi daim eylesin kardesim...

Ehl-i beyt mektebi hak kaynaktan beslendigi icin bünyesinde celiski barindirmaz, ne kafalarda soru kalir cevaplanmamis, ne de gönüller kalir mutmain olmamis....

bu mektep, akla oldugu kadar gönüle de hitab eder
                      zira bizim Hüseynimiz vardir, en gec kerbela cölünde "yok mu su gökkubbe altinda bana yardim edecek hic kimse" feryadini isittiginizde....en gec lanetli ellerin tuttugu bir cubugun oynadigi o dudaklarin Resulullahin öptügü dudaklar, o basin Resulullahin oksayip kokladigi bas oldugunu gördügünüzde....ve en gec "gitme baba, söz veriyorum su istemeyecegim" diyen yavrunun yakarisina sahit oldugunuzda gönlünüzün paramparca oldugunu anlayacaksiniz...

zamanlar gelecek ki siz, onlarin acilari ile öylesine yogrulmus olacaksiniz ki, kendi adiniza birseylere üzülmekten haya eder olacaksiniz ve gözlerinize onlardan ve kendi günahlarinizdan baska birsey icin aglamamayi ögreteceksiniz

üc yillik bir arastirma sonucunda sii olusumun üzerinden dört yil gecti, Ali (a.s) sevenlerin musibetlerinin farkli oldugunu yasayarak gördüm, anladim...bu mektep pisirir insani, eh kemalete de cig olarak ulasilmaz degilmi!

sitemizde ehlibeyt mektebi ile alakali bir cok konu bulacaksiniz.
                      degerli mürsel aydin hocamizin güncel sorularimizi cevapladigi bir bölüm ve iftiralara cevaplar bölümlerinden de, kurmayi hedeflediginiz site icin faydalanabileceginize inaniyorum
                      Allah muvaffak kilsin

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

Teşekkürler tabiki ilk başta bu konu var. Dün gördüm bu yazıya cevap gelmiş. Üslup o kadar kötü ki, hakaretin boyutu çok ağır. http://www.milligorusportal.com/show...906&page=3

Yorum

Amin yazdıklarınız çok duygulandırdı beni. Evet su içerken bile o kadar dikkatli içiyorum ki her hareketimde onlar geliyor aklıma. Ve birden taraf değiştirmek, insanlardan soğumamı sağladı şu an için yeni olduğumdan da olabilir. Herşey yavan gerçekten. Hz. İmam Seccad ın ibadetini, üzgünlüğünü ve diğer tüm zulümleri bizler ne boş yaşamışız.

Yorum

siz insanlardan sogumayin yinede (ister istemez bazi kesimlerden sogumamak zor olsada) ama zaten onlarin büyük cogunlugu sizden soguyacaklardir

ilk basta en yakinlarinizla yabancilasacaksiniz belki de
                            belki vaktiyle benim babamin yaptigi gibi, sizede can ciger bir yakininiz "kafir oldun tasa tapiyorsun" diyecek kimbilir
                            önemi yok, ne demis asigin biri "CAN ICIN YALVARMAM SANA SEHINSAH BANA DARILIR" iste buyrun, can nedir ki diyor, nedir ki onun icin sana yalvaripta seyhler seyhini, sahlar sahini dariltayim....gerisi teferruat kardesim

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

Hoşgelmişsiniz yusuf83 Kardeşim
                              Ne mutlu size ki kendi iradenizle sorgulayıp Ehl-i beyt (a.s.) ın ışığını bulmuşsunuz..
                              zaten o ışık her daim heryerde en parlak ama önüne isli camdan engel çekenleri farketmek biraz zor olabiliyor..

Allah kabul etsin.. Allah yoluna gönül veridklerinizin şefaatini nasib etsin..

bu arada meslektaşımmışsınız buada ayrıca sevindim.. benden başka yoktu galiba yazılımcı.

Allah, geçimsiz efendileri olan bir adamla, yalnız bir kişiye bağlı olan bir adamı misal olarak verir. Bu ikisi eşit midir? Övülmek Allah içindir, fakat çoğu bilmezler. (Zümer 27)

Yorum

YUKARI ÇIK
                              Çalışıyor...
                              X