Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Nasıl Şii Oldum - 26 / yusuf83

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Şii oldum Çünkü...

Mufaddal kardesim bak meshur olmussun artik googlden bir tiklamayla bulunuyosun

[quote author=ehlibeytin_izinde ]
    takiyye konusunda sn beyza kardeşimizin dediklerine katılmıyorum. takiyye yapmayanın dini olmaz diyor imamlar hadisi şeriflerde..
    [/quote]

Belkide Imamlar onu kendi zamanlari icin demistir? Sia hep takiyye yaparak yasarsa mektebe pek bir faydasi olmaz.Bu zamanda (istisnalar haric) her durumda takiyye yapmaya gerek dahi yok.Mesela yusuf83 kardese kimse sii oldu diye zülm etmeye kalkismaz herhalde? sadece insanlarin yadirgamalarina ve hakaretlerinin üstesinden gelmeye hazir olmak lazim.
    En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 01.08.2020, 21:12.
    Allah Bize Yeter!
    O Ne Güzel Vekildir...

Yorum

Haklısınız Gülistan_2 kardeşim. Ama şunu söyleyim bu konuların içine girdikçe aslında herkesin tek başına olduğunu, düşüncelerin Allah tarafından neden içimizde saklanacak biçimde yaratıldığını anladım. O kadar ilginç ki kapıyı kapatıp namaz kılıyorum, duamı okuyorum kimse ben söylemediğim sürece içimi bilemiyor. Ve insanlar hakkında ne kadar önyargılı olduğumu anlatıyor bana. İçimizde ne fırtınalar kopuyor, neler düşünüyoruz. Düşünceli olmak, her anlamsız söze ağız açmamak. Ön yargılı olan bi insana göre işe yaramayan, boş boş bakan, hayattan tad almayan kişi gibi de gözükebilirim, akıllı, mantıklı bir insan olarak da. Tabi böyle olunca insan hayallerini bile irdeliyor ne boş düşünceler, savunduğum fikirler temizledim bu kafadan...

Hoşbulduk Mirzehan teşekkürler. Amin İnşallah bu yoldan hiç ayrılmadan yürürüz. Evet yazılımcı, tasarımcıyım, sevindim meslektaş olmamıza
      Akıllının cahile şaşırmasından daha çok cahil akıllıya şaşırır (ve onun davranışlarına hayret eder).‏

Yorum

Belkide Imamlar onu kendi zamanlari icin demistir? Sia hep takiyye yaparak yasarsa mektebe pek bir faydasi olmaz.Bu zamanda (istisnalar haric) her durumda takiyye yapmaya gerek dahi yok.Mesela yusuf83 kardese kimse sii oldu diye zülm etmeye kalkismaz herhalde? sadece insanlarin yadirgamalarina ve hakaretlerinin üstesinden gelmeye hazir olmak lazim.

Evet yadırganmak istemiyorum ama şöyle bir durum var. Akrabalardan ayrı şehirdeyiz, burda önemli olan ailem. Yani benim aileme söylemem gerekir çünkü onların iyiliği için bu gerekli. Eğer öyle ölürlerse bana da vebali olur. Hafif hafif yönlendiriyorum bazen konuşmalarımla Şiiliği bilmedikleri için. Şu an kızkardeşim biliyor sadece. İnşallah ben bir konuya vakıf olayım da buna da cesaret edeceğim.
        Akıllının cahile şaşırmasından daha çok cahil akıllıya şaşırır (ve onun davranışlarına hayret eder).‏

Yorum

[quote author=HiLaLNuR link=topic=13033.msg79321#msg79321 date=1271541845]
          Mufaddal kardesim bak meshur olmussun artik googlden bir tiklamayla bulunuyosun

[quote author=ehlibeytin_izinde ]
          takiyye konusunda sn beyza kardeşimizin dediklerine katılmıyorum. takiyye yapmayanın dini olmaz diyor imamlar hadisi şeriflerde..
          [/quote]

[/quote]

sünni cahil ailerler birinin şii olmasına tahammül edemiyorlar. ne kadar dindarsa o kadar yobaz oluyorlar şii olana karşı.. çok zulmediyorlar cahilleri hayatı dar ediyorlar.. içinde yaşamayan bilemez. bizim kaynana diğer çocuklarının namz kılmamasına hiç bi şey demez ama biz mühürle namaz kılıyoruz diye kızına etmediğini bırakmaz.. hayatı zindan eder...

herkesin şartları farklıdır tabi ki.. takiyye öncelikle kişinin kendi ayakları üzerinde durup var olabilmesi için bir yoldur. sonra dinin tebliği için gerekir.. eğer takiyye yapıldığında din yok olacaksa orda takiyye caiz değildir.. ancak açık yaşandığında kişi ya da dini zarar görecekse bu durumda takiyye şarttır...
          En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 01.08.2020, 21:11.

Yorum

Evet öyle emin olun ben akrabalara böyle birşey desem herkes ne saçmalıyor, okumaktan üşütmüş der Aile olunca mecbur önce ah vah diyip sonra ya araştıracak ya da kabullenecek. Ama farkında mısınız bilmiyorum. İnternet ortamı hiç tanışmayan bizleri bile bir araya getirdi. Eminim benim gibi birçok kişi araştırmaya yöneliyordur. Şii olanlar çoktur. Benim avantajım programcı olduğum için araştırmayı çok iyi yapıyorum. Ama Şii nedir ne işe yarar diye aratan insanların karşısına ilk olarak Şiiliğin spıklıkları şeklinde başlık çıkınca okuyorlar ve ister istemez aman haşa araştırmak bile günah diyolar. Özellikle de sorularlaislamiye* adındaki site. Akıllara ziyan. O yüzden internette bol kaynak ve ön sıralarda çıkmak çok önemli.

Yorum

sünni cahil ailerler birinin şii olmasına tahammül edemiyorlar. ne kadar dindarsa o kadar yobaz oluyorlar şii olana karşı.. çok zulmediyorlar cahilleri hayatı dar ediyorlar.. içinde yaşamayan bilemez. bizim kaynana diğer çocuklarının namz kılmamasına hiç bi şey demez ama biz mühürle namaz kılıyoruz diye kızına etmediğini bırakmaz.. hayatı zindan eder...

herkesin şartları farklıdır tabi ki.. takiyye öncelikle kişinin kendi ayakları üzerinde durup var olabilmesi için bir yoldur. sonra dinin tebliği için gerekir.. eğer takiyye yapıldığında din yok olacaksa orda takiyye caiz değildir.. ancak açık yaşandığında kişi ya da dini zarar görecekse bu durumda takiyye şarttır...
              Çok haklısınız ehlibeytin izinde kardeş. Gerçekten öyle. Yani insan şu dindarlıkla yoğunlaşan mutaassıp yobazların eziyeti nedeniyle dinle alakası olmayan laik insanlara rahmet okuyası geliyor.

Aslında batının fıtrata uygun bazı insanı yönlerine demokrasi deyivermişler. Hal böyle olunca insanlar taliban şeriatinden ise laik demokrasiye razı olma durumuna geliyor maalesef. Allah muhafaza.
              Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
              Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

Ynt: Nasıl Şii Oldum - 26 / yusuf83

Yusuf Kardeş aramıza hoş geldiniz. Başlıkta ufak bir değişiklik yaptım. bilginiz olsun inş.

Yorum

[quote author=HiLaLNuR link=topic=13033.msg79321#msg79321 date=1271541845]
                  Mufaddal kardesim bak meshur olmussun artik googlden bir tiklamayla bulunuyosun [/quote]

Normal karşılıyorum abla. Nitekim Yusuf kardeşimiz bu şekilde tanıdığım 4. kişi oldu. Ne Mutlu bu insanlara ki, Ehl-i Beyti, Şiiliği tanıma nimetine kavuşuyorlar ve gerçeği görebiliyorlar.

Yorum

[quote author=yusuf83 link=topic=13033.msg79276#msg79276 date=1271529152]
                    Amiin çok sağolun. Evet ben Takiyye meselesini en azından akrabalarımdan saklamayı düşünüyorum. Sadece aileme söylemek istiyorum. Bu şekilde davransam günaha mı girmiş olurum?
                    [/quote]Selamun aleykum kardeş aramıza hoşgeldin... Mübarek olsun inş. dedikten sonra.. bazı konularda sana fikir veriyim dedim ... Bende sonradan şia oldum bazı noktalarda seninle birleişiyorum.. ancak bazı yaptığım erken hatalar beni ozra sürükledi... demişsinki aileme şia olduğum açıklaycağım ancak akrabalarıma söylemeyceğim... zaten ailen öğrendikten sonra iş çığırından çıkıyor akrabalarında haberdar oluyor... daha 2 3ay olmu anlağım kadarı ile şia oluşun,o yüzden ailen içindede takiyyeye devam et kaynaklarını delillerini kağıt üzerine aktar içindeki şüpheleri soruları bitir bu esnada ailenede minik minik, ehlibeytten bahset zamanı geldiğinde açıklarsın ama akrabarınla birlikte...

Bir konuda çok üzüldüm ilk şianın hak oduğunu ve onu resmen tanıdığım günler aklıma geldi... Bende bu mektebi seçtiğimde senin gibi kapıları kapatım abdest alıp kilitli kapılar arkasında namaz kılardım...bu konuda çok üzlürdüm... Rabbimden bu iş için kolaylaştımasını diledim...ancak ne hikmetse bu du'amdan sonra abdest alırken yakaalandım güya kapıyı kilitledim sanmış meğersem kapıyı kilitlemeyi unutmuşum benim ailem böyle öğrendi... yine aynı şekilde namaz kılarken kapıyı kilitlemeyi unutunca bu seferde mühürün üzerine secde ettiğimi gördüler ikinci aile vakasıda bu oldu o yüzden çok dikkatli ol...ama herşeyden önce sabır sabır sabır bu çok önemli ne zaman zora düşersen İmam Huseyni hatırla o zaman cesaretin yerinen gelicektir inş. vesselam.
                    De ki: «İstediğinizi yapın; Allah, peygamberi ve mü’minler yaptıklarınızı görecektir. Sonra hepiniz, görülmeyeni ve görüleni bilen Allah'a döndürülecek­siniz. O size, yaptıklarınızı bildirecek­tir.»
                    (Tevbe Suresi 105)

Yorum

Hoş bulduk Mufaddal kardeş. Evet peşinden buralara kadar geldik çok şükür Başlık daha iyi olmuş.

Yorum

[quote author=منتظر(Muntazar) link=topic=13033.msg79469#msg79469 date=1271666875]
                        [quote author=yusuf83 link=topic=13033.msg79276#msg79276 date=1271529152]
                        Amiin çok sağolun. Evet ben Takiyye meselesini en azından akrabalarımdan saklamayı düşünüyorum. Sadece aileme söylemek istiyorum. Bu şekilde davransam günaha mı girmiş olurum?
                        [/quote]Selamun aleykum kardeş aramıza hoşgeldin... Mübarek olsun inş. dedikten sonra.. bazı konularda sana fikir veriyim dedim ... Bende sonradan şia oldum bazı noktalarda seninle birleişiyorum.. ancak bazı yaptığım erken hatalar beni ozra sürükledi... demişsinki aileme şia olduğum açıklaycağım ancak akrabalarıma söylemeyceğim... zaten ailen öğrendikten sonra iş çığırından çıkıyor akrabalarında haberdar oluyor... daha 2 3ay olmu anlağım kadarı ile şia oluşun,o yüzden ailen içindede takiyyeye devam et kaynaklarını delillerini kağıt üzerine aktar içindeki şüpheleri soruları bitir bu esnada ailenede minik minik, ehlibeytten bahset zamanı geldiğinde açıklarsın ama akrabarınla birlikte...

Bir konuda çok üzüldüm ilk şianın hak oduğunu ve onu resmen tanıdığım günler aklıma geldi... Bende bu mektebi seçtiğimde senin gibi kapıları kapatım abdest alıp kilitli kapılar arkasında namaz kılardım...bu konuda çok üzlürdüm... Rabbimden bu iş için kolaylaştımasını diledim...ancak ne hikmetse bu du'amdan sonra abdest alırken yakaalandım güya kapıyı kilitledim sanmış meğersem kapıyı kilitlemeyi unutmuşum benim ailem böyle öğrendi... yine aynı şekilde namaz kılarken kapıyı kilitlemeyi unutunca bu seferde mühürün üzerine secde ettiğimi gördüler ikinci aile vakasıda bu oldu o yüzden çok dikkatli ol...ama herşeyden önce sabır sabır sabır bu çok önemli ne zaman zora düşersen İmam Huseyni hatırla o zaman cesaretin yerinen gelicektir inş. vesselam.

[/quote]

Muntazar kardeş çok teşekkürler. Valla o konuda 2 kez yakalanıyordum Takiyye icabı ellerimi bağladım. Sonra tekrar baştan başlayıp devam ettim. Aslında ailemle çok bağlıyım o konuda sorun olmaz akrabalara söylemezler. Kendileri de inanırlarsa eğer en ama en yakınlara söylenir. Aslında tek istediğim bu konular hakkında senin de dediğin gibi iyi bir bilgiye sahip olmak ve onun üzerinden tek tek açıklama yapmak. Çünkü sordukları soruya cevap veremezsem güvensizlik yaratır. Yani sanki cahilce geçmişim gibi. Babam maalesef içkici bir insan onunla bir paylaşımda Sünniyken de bulunamıyordum yani ne söyleseniz boş. Takdir ederdi namaz kıldığım için ama o sıcaklığı kendi yakalayamadı. Şimdi kendisinden ayrıyız. Dinimizde akraba bağları çok önemli ama maalesef şartlar...

Yorum

Kendi hayatımdan bazı örnekler görüyorum sizde...
                          Şunu unutmayın, Ali (a.s.)'ı bir dağ bile sevse musibete uğrar...

O musibette bu yolda oldukça tatlıdır.
                          Aileniz ve daha ilerisinde akrabalarınız biraz tereddüt yaşayacaklardır. Bunları aşacağınıza inanıyorum. Belki de aşamayacaksınız bazı yerlerde "abdestin de namazında yarım" diyecekler... Şia da neymiş o da mezhep mi yaa diye dalga geçecekler belki...
                          Şia mazlumdur, her zamanda böyle olmuştur.
                          İmamlar neler çekmişler benim çektiğim neki diyeceksiniz belkide.

Tabiki ilk önce temeli iyi kurmalı, binayı iyi yapmalısınızki içine girmek istediklerinde hazır bitmiş görsünler. Siz takılmadan cevap verdiğinizde kendinizden emin şekilde açıkladığınızda hidayet yolunu aralayan o kapıdan girmek isteyecektir aşkla, ama istemeyen yüz çevirecektir.

Yüz çevirenleri de kendi yolunda başbaşa bırakacaksınız.

Siz aşkla yola devam ederken...
                          "Biz aşkı neynevada öğrendik hani o ihanet diyarında zulme meydan okuyarak baş kaldıran kızıl güllerle."

Yorum

Öyle doğru gerçekten. İmtihanda olduğumuza göre imtihanı kazanmak da bu kadar kolay olmasa gerekti zaten.

Ben de Hz. İmam Cafer'in beğendiğim bir sözünü not almıştım;

Şia’mızdan öyle kimseler vardır ki suskundurlar; sesleri ve kinleri kulaklarından öteye geçmez; bizi alenen methetmez, düşmanımızla dostluk kurmaz; dostumuza düşmanlık etmezler ve bize kusur arayanla bir arada oturmazlar.

Mahzem: "Peki kendisini Şia gösteren kimselerle ne yapmak gerekir?" dediğinde, İmam aleyhi's-selâm şöyle buyurdu:

"İmtihanla, elenmekle ve musibetle gerçek şiiler anlaşılır. Bunlar yok edici kıtlığa, öldürücü vebaya ve dağıtıcı ihtilafa uğrarlar. Şiamız şiddetli beladan dolayı üşümüş köpek gibi ulumaz, karga gibi aç gözlü olmaz, açlıktan ölse bile dilencilik yapmaz."

"Bu şiileri nerde bulabilirim?" dediğimde İmam aleyhi's-selâm şöyle buyurdu:

"Bunları yeryüzünün köşe ve bucağında ara. Bunların geçimleri güzel ve kolaydır; evleri omuzlarındadır. Bir yerde bulunurlarsa tanınmazlar; kayıp olduklarında araştırılıp sorulmazlar. Hastalandıklarında ziyaret edilmezler. Evlenme teklif ettiklerinde kabul görmezler. Kötü bir işle karşılaştıklarında itiraz ederler. Bir cahil onlarla muhatap olduğunda selam verirler. Bir muhtaç onlara sığındığında merhametli davranırlar. Ölüm anında üzülmezler. Şehirleri ve diyarları ayrı olsa da kalpleri birdir.

Yorum

evt bu hadis müthiş bir hadistir..

toplumların genel olarak tarih boyunca ne kadar güce ve mala değer verdiklerini göstermesi bakımından.

çevremde ahlakı karakteri ile toplumda saygıya yüselmiş kimse görmedim desem abartmış sayılmam. ve nerde el üstünde tutulan biri varsa o da ya giyiminden ya kötü dilli olduğu için şerrinden çekinildiğinden ya da zengin olup menfaatle insanları kendine bağladığındandır..

bu tür insanlar içleri boş ambalaj kağtıları gibidir. öyle dışa önem vere vere kendilerini de inkar eder hale gelmişler kendilerini de olduğundan yükseklere çıkarmışlar ve dünyanın sahte ölçü ve değer yargılarında eğlenip durmaktadırlar..

oysa insanların karakterleri davranışları, karşıdakini överek yükselmeleri olmuş bir şey değil..

Rabbim gerçek şiadan eylesin cümlemizi...

Yorum

Yusuf83 kardeşim;

Ehlibeyt mektebine tabi oluşunuz Mubarek olsun.

Ehilibeyt yarenlerinin cem eyleyip, Rablerini yüceltmek, onun resulü ve pak ehlibeytini hakkıyla tanıyıp onların dosdoğru yolunda yürüme mücadelesi verdiyi güzide formumuza hoşgeldiniz.

Benim şahsi kanaatim şudurki;Ehlibeyt mektebine başka inanç ekollerini terk ederek katılan müslüman kardeşlerimizin Allah katındaki ve ehlibeyt nazarındaki deyerleri daha fazladır.şu anda sizin konumunuzda budur ne mutlu size.

Ehlibeyt mektebini rabbimiz sevdiyi kullarına nasip eder diye düşünüyorum.
                                Ehlibeyti sevmek ancak onların velayatine tabi olmakla mümkündür.
                                Rabbimiz size lütfetmiş olacakki siz kuranın resulün ve ehlibeytin gerçek yolu olan,kuranın sevmemizi emrettiyi,Resulullahın bizlere kuran ile birlikte emanet ettiyi,Allahın sapasağlam ipi olan ehlibeytin velayetine rucu ettiniz.

Ehlibeyti sadece sevmekle, onlara tabi olmak arasındaki fark,şia ile ehlisünnetin arasındaki gerçek farktır.

sevmek tabi olmakla mümkün olur.Allah'ı c.c sevmeyen müslüman yoktur.ama sevdiyini iddia ettiyi Allaha tabi olmayan bir müslüman hakiki mümin olamaz.
                                Ehlibeyti sevmekte böyledir.ehlibeytin velayetini kabul etmeyen müslümanların gerçek EHLİBEYTsevgisinden ne kadar uzak oldukları aşikardır.

işte siz bunu keşfettiniz gerçek sevginin tezahürü olan velayete tabi olmak.MÜBAREK OLSUN....

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X