Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Neden Şii Değilim?

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Neden Şii Değilim?

[quote author=Elif.. link=topic=9211.msg58961#msg58961 date=1256817999]
    Gayet samimi bir şekilde Mustafa ÖZTÜRK'ün , Tefsir'de Şia ve Ehl-i Sünnet polemikleri adlı kitaptan aklıma yatmayanları sizinle paylaşıp öğrenmek için burada yazmıştım... Direk saldırı değildi niyetim ama görüyorum ki sizin niyetiniz öğretmek değil püskürtmek... Teşekkürler...

Bedir kardeşim verdiğin linke bakacağım inşallah... Yukarıda yazdığım kırgınlık sözlerinden seni tenzih ederim.. Allah razı olsun..
    [/quote]

Elif kardeşim hakkınızı helal ediniz,samimi olarak öğrenmek için yazdığınızı beyan etmeniz benim için yeterlidir.
    Bugüne kadar kaynaksız delilsiz önyargı ile yazılmış o kadar çok yazıyla karşılaştık ki,sizinde çok fazla açıklama yapmadan pat diye maddeleri sıralamanızdan dolayı bir suizanımız oldu.
    Ben sizden özür diliyorum.
    Güzel paylaşımlar diliyorum.
    Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
    İmam Ali (a.s)

Yorum

[quote author=mikdat bin esved link=topic=9211.msg59151#msg59151 date=1256897622]
      [quote author=Elif.. link=topic=9211.msg58961#msg58961 date=1256817999]
      Gayet samimi bir şekilde Mustafa ÖZTÜRK'ün , Tefsir'de Şia ve Ehl-i Sünnet polemikleri adlı kitaptan aklıma yatmayanları sizinle paylaşıp öğrenmek için burada yazmıştım... Direk saldırı değildi niyetim ama görüyorum ki sizin niyetiniz öğretmek değil püskürtmek... Teşekkürler...

Bedir kardeşim verdiğin linke bakacağım inşallah... Yukarıda yazdığım kırgınlık sözlerinden seni tenzih ederim.. Allah razı olsun..
      [/quote]

Elif kardeşim hakkınızı helal ediniz,samimi olarak öğrenmek için yazdığınızı beyan etmeniz benim için yeterlidir.
      Bugüne kadar kaynaksız delilsiz önyargı ile yazılmış o kadar çok yazıyla karşılaştık ki,sizinde çok fazla açıklama yapmadan pat diye maddeleri sıralamanızdan dolayı bir suizanımız oldu.
      Ben sizden özür diliyorum.
      Güzel paylaşımlar diliyorum.
      [/quote] Helal etmiyorum kardeşim... Size de güzel paylaşımlar olsun...

Yorum

konuyu anlamadım silinen yerler mi var başlıkta?

Yorum

[quote author=ehlibeytin_izinde link=topic=9211.msg59219#msg59219 date=1256916655]
          [/quote]

silinen yer yok baska konulardan gelme olaylar ehlibeytin_izinde

Yorum

[quote author=Mevlüt link=topic=9211.msg59220#msg59220 date=1256917316]
            [quote author=ehlibeytin_izinde link=topic=9211.msg59219#msg59219 date=1256916655]
            [/quote]

silinen yer yok baska konulardan gelme olaylar ehlibeytin_izinde
            [/quote]
            tesekkur ederim kardeşim inceliyorum Allah razı olsun..

Yorum

Sendende Allah razı olsun kardeşim
              Hayırlı geceler

Yorum

[quote author=Elif.. link=topic=9211.msg59153#msg59153 date=1256899455]
                Helal etmiyorum kardeşim... Size de güzel paylaşımlar olsun...
                [/quote]

Canınız sağolsun elif kardeşim,helal etmesenizde önemli değil.
                Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
                İmam Ali (a.s)

Yorum

Elinize bir kitap alıyorsunuz ve onu ortasından okumaya başlıyorsunuz. Bu doğru olmaz. Bir kitap okuyacaksanız onun içindekileri sağlıklı olarak kavramak öğrenmek istiyorsanız en başıdan en sonuna kadar okumalısınız.
                  Başlığı açan arkadaşın durumu da biraz öyle olmuş sanırım. Bence "Şia"yı bir kitap gibi düşünün ve kitabı ortadan okumayınız. Zira ortadan okuduğunuz zaman yanlış anlama idrak edememe gibi durumlar ortaya çıkacak nihayetinde yanlş fikirlere kapılabileceksiniz.
                  Şia'nın cevaptan aciz olduğu hiçbir mevzu yoktur!
                  Tüm canlara selamlar...
                  nokta koymuyoruz artık cümle sonlarına
                  noktayı koyacak olan sensin anlasana
                  ...

Yorum

[quote author=mikdat bin esved link=topic=9211.msg59247#msg59247 date=1256929993]
                    [/quote]

[/quote] Önemli değil?

Yorum

[quote author=meshedi313 link=topic=9211.msg59253#msg59253 date=1256934594]
                      Elinize bir kitap alıyorsunuz ve onu ortasından okumaya başlıyorsunuz. Bu doğru olmaz. Bir kitap okuyacaksanız onun içindekileri sağlıklı olarak kavramak öğrenmek istiyorsanız en başıdan en sonuna kadar okumalısınız.
                      Başlığı açan arkadaşın durumu da biraz öyle olmuş sanırım. Bence "Şia"yı bir kitap gibi düşünün ve kitabı ortadan okumayınız. Zira ortadan okuduğunuz zaman yanlış anlama idrak edememe gibi durumlar ortaya çıkacak nihayetinde yanlş fikirlere kapılabileceksiniz.
                      Tüm canlara selamlar...
                      [/quote] meshedi kardeşim... Vaktiyle biri yabancı bir ülkede araştırıp hidayete ermiş.. Sonra İstanbula gelmiş ve müslümanları görünce demiş ki "İyi ki kitaplardan öğrendim İslamı... Eğer sizden öğrenseydiim asla müslüman olmazdım!" Kitap okumak en iyi yaptığım işlerdendir... Teşekkürler....

Yorum

[quote author=Elif.. link=topic=9211.msg59255#msg59255 date=1256934822]
                        [quote author=meshedi313 link=topic=9211.msg59253#msg59253 date=1256934594]
                        Tüm canlara selamlar...
                        [/quote] meshedi kardeşim... Vaktiyle biri yabancı bir ülkede araştırıp hidayete ermiş.. Sonra İstanbula gelmiş ve müslümanları görünce demiş ki "İyi ki kitaplardan öğrendim İslamı... Eğer sizden öğrenseydiim asla müslüman olmazdım!" Kitap okumak en iyi yaptığım işlerdendir... Teşekkürler....
                        [/quote]
                        sizin yaptığınız en iyi işin ne olduğunu bilemiyorum. Yalnız başlığı şöyle bir gözden geçirdim. Nihayetinde edindiğim izlenimi ve tavsiyemi (haddim olmadan) ifade ettim. Sonuçta burası forum ve herkes bir şeyler yazabilir. Herkesin fikrine saygı duymak lazım. Kısaca şahsınıza yönelik olumsuz bir şey yazmadım. Sizi kitap okumayı bilmemekle de itham etmiyorum. Ama bu kitabı okurken daha dikkatli olmanızı öneriyorum.
                        Mesela Şia hakkında bir araştırmanız olmadığı kesin. Mesela "Ayetullah" kavramıyla ilgili sorularınızı görünce bunu anlamak mümkün. Şianın kullandığı kavramları dahi tam olarak bilmiyorken Şia hakkında çok şey biliyorum denilemez. İşte bunlarda yola çıkarak bu kanaate vardım: Siz bir çok üstünde düşünmeniz gereken mesele varken onları atlamış çok çok derin meselelere girmişsiniz. Aşama aşama gidilmezse birden 3-5 basamak ileri atlanırsa o zaman idrak zor olur. Yanikitabı ortadan okumaya başlarsanız ne denilmek istendiğini anlamayabilirsiniz ki bu çok normaldir. İşte bu olumsuzluğun sizin için ortadan kalkması adına bunları yazdım.
                        Tüm canlara selamlar...
                        Saygılarımla
                        nokta koymuyoruz artık cümle sonlarına
                        noktayı koyacak olan sensin anlasana
                        ...

Yorum

Her zamanki gibi medyanın çarpıtması. Yusuf İslam bunu genel konuşmuştu.
                          "Müslümanları görseydim müslüman olmazdım,iyi ki İslam'ı Kur'an'dan öğrenmişim" demiştir.

İslam'ın ilk emridir okumak.
                          Çok okumak kadar tabi anlamakta önemlidir.
                          Rabbim hayırlı ilim versin size.

Abimlerimi de hassasiyetinden dolayı tebrik ediyorum.
                          "Biz aşkı neynevada öğrendik hani o ihanet diyarında zulme meydan okuyarak baş kaldıran kızıl güllerle."

Yorum

Araştırma yapıyorum meshedi , onun için buraya geldim , benim bilmediklerime ulaşmamda yardımcı olursunuz diye... Yas gülü , islamın ilk emri ve anlamanın önemi hakkında beni aydınlattığın için teşekkür ederim...

Yorum

Aydınlanmana sevindim abla
                              "Biz aşkı neynevada öğrendik hani o ihanet diyarında zulme meydan okuyarak baş kaldıran kızıl güllerle."

Yorum

[quote author=Elif.. link=topic=9211.msg59254#msg59254 date=1256934623]
                                [quote author=mikdat bin esved link=topic=9211.msg59247#msg59247 date=1256929993]
                                [/quote]

[/quote] Önemli değil?
                                [/quote]

Elif bacım;
                                Yaşınıza göre davranmadığınızı düşünüyorum!
                                İslam Dininde Kinin ve Küslüğün Yeri Yoktur!
                                Yanlışmı Biliyorum Yoksa!

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X