Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Neden Şii Değilim?

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Neden Şii Değilim?

[quote author=Elif.. link=topic=9211.msg59025#msg59025 date=1256834881]
    Mufazzal kardeşimin verdiği linklerden bir yere ulaştım... Oradan inş matbu kitaplar getittireceğim... Allame Tabatabai'nin kitapları hoşuma gitti... Mesela "Tüm Boyutlarıyla İslam'da Şia"... Bakıyorum... Teşekkürler...
    [/quote] İlgilendiğiniz için bende size teşekkür ederim.
    En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 05.08.2020, 15:33.

Yorum

[quote author=Mufazzal link=topic=9211.msg59026#msg59026 date=1256835244]
      Mufazzal kardeşimin verdiği linklerden bir yere ulaştım... Oradan inş matbu kitaplar getittireceğim... Allame Tabatabai'nin kitapları hoşuma gitti... Mesela "Tüm Boyutlarıyla İslam'da Şia"... Bakıyorum... Teşekkürler...
      [/quote] http://www.kevseryayincilik.com/asp/...product=aa-k06
      [/quote]evet buydu... bir sorum olacak... ayetullah kimdir? yani ilimde elde edilen bir mevki midir , sizin özel kişilere verdiğiniz isim mi?

Yorum

[quote author=Elif.. link=topic=9211.msg59029#msg59029 date=1256835673]
        [/quote]evet buydu... bir sorum olacak... ayetullah kimdir? yani ilimde elde edilen bir mevki midir , sizin özel kişilere verdiğiniz isim mi? [/quote] Kelime anlamı olarak Allah'ın nişanesi demektir. Şia'da ilimde derinleşen kişilere denir.

Yorum

[quote author=Mufazzal link=topic=9211.msg59030#msg59030 date=1256836245]
          [quote author=Elif.. link=topic=9211.msg59029#msg59029 date=1256835673]
          [/quote]evet buydu... bir sorum olacak... ayetullah kimdir? yani ilimde elde edilen bir mevki midir , sizin özel kişilere verdiğiniz isim mi? [/quote] Kelime anlamı olarak Allah'ın nişanesi demektir. Şia'da ilimde derinleşen kişilere denir.
          [/quote] Derinliğin ölçüsü? Yani bir okul mezunu olmak ya da bir ekol önderi mi olmak gerekir Ayetullah olmak için... Teşekkür...
          En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 05.08.2020, 15:32.

Yorum

şii oluşum sırasında benim en çok etkilendiğim en iddialı kitaplardan biri de Peşaver Geceleridir ki bu ve güzel kitapları e-kitap olarak indirebileceğiniz adres:

www.caferilik.com

Yorum

[quote author=ehlibeytin_izinde link=topic=9211.msg59046#msg59046 date=1256838980]
              şii oluşum sırasında benim en çok etkilendiğim en iddialı kitaplardan biri de Peşaver Geceleridir ki bu ve güzel kitapları e-kitap olarak indirebileceğiniz adres:

www.caferilik.com

[/quote] teşekkürler Üzgünüm, bir müddet beklemeden karma eylemi gerçekleştiremezsiniz. 1 saat.

Yorum

Mufazzal ve ehlibeytin_izinde kardeşlerim naptınız siz.
                ELif kardeşim gibi dini eğitimi yüksek bir kardeşimizi foruma kazandık güzel paylaşımları olacak ve faydalanacağız diye düşünürken. siz eline bit sürü kitap tutuşturdunuz. Sıkı bir okuyucu olduğunu söyleyen elif karde bu kitaplara dalıp forumu unutursa nolacak şimdi
                karşılığında 4 üye isterim sizden ona göre
                )
                En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 05.08.2020, 15:34.
                Allah, geçimsiz efendileri olan bir adamla, yalnız bir kişiye bağlı olan bir adamı misal olarak verir. Bu ikisi eşit midir? Övülmek Allah içindir, fakat çoğu bilmezler. (Zümer 27)

Yorum

[quote author=mirzehan link=topic=9211.msg59054#msg59054 date=1256839691]
                  ELif kardeşim gibi dini eğitimi yüksek bir kardeşimizi foruma kazandık güzel paylaşımları olacak ve faydalanacağız diye düşünürken. siz eline bit sürü kitap tutuşturdunuz. Sıkı bir okuyucu olduğunu söyleyen elif karde bu kitaplara dalıp forumu unutursa nolacak şimdi
                  )

[/quote] Dini eğitmim yüksek doğru ama Şia biz tarafından ihmal edilen bir ekol... Okumak ve öğrenmek istiyorum inşallah... Sizi sizin alimlerinizden öğrenmeli...

Yorum

halkın parasıyla ilahiyat okumuş ve halkın ümidi olmak zorunda olan ilahiyatçıların çok daha fazla çalışmaları gerekir. sorumlulukları daha çoktur çünkü.. ki aralarında gerçekten de çok çalışanlar vardır.

ama türkiyede yahudi misyoner güdümlü medya bu müthiş potansiyeli hem saptırmak hem de halkın gözünden düşürmek için akla hayale gelmedik tuzaklar kurmuş kurmakta ve işletmektedir.. sürekli gündeme getirilen ilahiyatçılar malesef topluma önderlik vasfına sahip olmayan kişiler olmaktadır. bu da çok üzücü...

bir topluma ümit olmak zorunda olan insanları karalayıp yok sayıp onları dışlamak yerine istişare ve güzel örneklik ve de sabırla kazanmamız lazım.. yoksa onlar araf suresinde geçen belam tiplemeleri olur ki bundan biz de zararlı çıkarız...

Yorum

Elif bacım aramıza hoşgeldin sefalar getirdin..Araştırmalarınız neticesinde hakkı ve hakikatı öğreneceğinizden şüphem yok.Rabbim herkese kalp gözü ile görmeyi nasip etsin..
                      ALLAH'ım Bütün Güzel Sözler Sana Söylemekle Güzeldir,Kırık Dökük de Olsa Kabul Eyle Sözlerimi.

Yorum

[quote author=serdarcan link=topic=9211.msg59064#msg59064 date=1256841542]
                        Elif bacım aramıza hoşgeldin sefalar getirdin..Araştırmalarınız neticesinde hakkı ve hakikatı öğreneceğinizden şüphem yok.Rabbim herkese kalp gözü ile görmeyi nasip etsin..
                        [/quote]Amin serdarcan... teşekkürler...

Yorum

[quote author=ehlibeytin_izinde link=topic=9211.msg59061#msg59061 date=1256841223]
                          halkın parasıyla ilahiyat okumuş ve halkın ümidi olmak zorunda olan ilahiyatçıların çok daha fazla çalışmaları gerekir. sorumlulukları daha çoktur çünkü.. ki aralarında gerçekten de çok çalışanlar vardır.

ama türkiyede yahudi misyoner güdümlü medya bu müthiş potansiyeli hem saptırmak hem de halkın gözünden düşürmek için akla hayale gelmedik tuzaklar kurmuş kurmakta ve işletmektedir.. sürekli gündeme getirilen ilahiyatçılar malesef topluma önderlik vasfına sahip olmayan kişiler olmaktadır. bu da çok üzücü...

bir topluma ümit olmak zorunda olan insanları karalayıp yok sayıp onları dışlamak yerine istişare ve güzel örneklik ve de sabırla kazanmamız lazım.. yoksa onlar araf suresinde geçen belam tiplemeleri olur ki bundan biz de zararlı çıkarız...
                          [/quote] Bir gün sohbette hanımlar bana tv.de bir hoca(!) nın cennet ve cehennemin olmadığını , insanın bu dünyada mutlu olmasının cennet ve üzüntüsünün cehennem olduğunu söylediğini iletip fikrimi sordular... Desem ki , dedim , Hoca doğru söylemiş , ne dersiniz? Bizim hoca da kafayı yemiş deriz dediler... E o halde dedim neyi soruyorsunuz? Yani kardeşim... Medya , misyonerler v.s. ne yaparlarsa yapsınlar ilahiyat ve mensupları saygın yerini koruyr merak etme.... İnsanlar ancak kendilerini rezil ediyorlar.... Gerçek Hocalar Hakkı temsil ettikleri müddetçe saygınlıklarını devam ettiriryorlar...

Yorum

benimde bir ara neden şii değilim konusunda bazı açıklamalarım olacak.inş..

Yorum

[quote author=Esedullah link=topic=9211.msg59070#msg59070 date=1256842735]
                              benimde bir ara neden şii değilim konusunda bazı açıklamalarım olacak.inş..
                              [/quote] Merakla bekliyorum ben... İnşallah...

Yorum

[quote author=Elif.. link=topic=9211.msg59056#msg59056 date=1256840110]
                                [quote author=mirzehan link=topic=9211.msg59054#msg59054 date=1256839691]
                                )

[/quote] Dini eğitmim yüksek doğru ama Şia biz tarafından ihmal edilen bir ekol... Okumak ve öğrenmek istiyorum inşallah... Sizi sizin alimlerinizden öğrenmeli...
                                [/quote] Maşaallah. Tebrik ederim sizi.

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X