Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Nasıl Şii Oldum - 27 / Musavi

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Nasıl Şii Oldum - 27 / Musavi

[quote author=EHLI-TEVHID link=topic=14080.msg96823#msg96823 date=1279559413]
    kitapların hiçbir degeri yok ama bu kadar onemli bir konuda delil olamaz.birde o kadar ebu bekir ve ömeri oven hadis varken şimdi tek başına nasıl bunu ele alalım.[/quote]

ama ilgili olayı sadece ibni Hazm aktarmıyor ki. ibni Kesirde aktarıyr mesela ve bir kaç tarih kitabı daha.

Ebu Bekir ve Ömeri öven hadisleri araştrdınmı ki?

Yorum

El Meddin kardeş bu İbn Hazm ,İbn Kesir ibn teymiye'nin öğrencileri değil miydi? Çünkü Ehli Tevhid kardeşimiz ibn teymiyenin fikirlerinden esinleniyor.

Yorum

İBN TEYMIYYE YANLIŞSIZ DEGILDIR.BIRDE IBN HAZM KITABINDA BU RIVAYET BATILDIR DIYOR HAKTIR DEMIYOR.
        HASBUNALLAH

Yorum

[quote author=EHLI-TEVHID link=topic=14080.msg97754#msg97754 date=1280164930]
          İBN TEYMIYYE YANLIŞSIZ DEGILDIR.BIRDE IBN HAZM KITABINDA BU RIVAYET BATILDIR DIYOR HAKTIR DEMIYOR.[/quote]

rivayet batıl değil, batıl olan ibni Hazmdır. rivayet benzer şekli ile ibni Kesirde de geçiyor. inşaAlalh paylaşacağım. ibni Hazmın rivayete batıl demesi ise sadece bağnazlık ve taassuptur. taassubdan adamın gözleri kararmış ki, Buhari, Müslim, Ebu Davud, Ahmed, İbni Hacer gibi kişilerin "güvenilirdir" dediği şahsı yermeğe çalışmış. yine o ravi ihtilaflı olsaydı ibni Hazma itiraz edecek söz kalmazdı ama ravi ihtilaflıda değil, ittifakla güvenilir birisi.

Yorum

BEKLİYORUZ ELMEDDİN KARDEŞ.

Yorum

hamd ALEMLERİN RABBİNE(CC)selat ve selam AZİZ PEYGAMBERE(SAA) ve PAK EHLİNE(AS) olsun. musavi kardeşime hayırlı olsun der muhabbetle kucaklar, tebriklerimi sunarım. cümlemizin imanı ,ameli , takvası kavi olsun. darısı diğer sünni kardeşlerimize olsun.........amin .

Yorum

:al.razı olsun ebri baran kardeşim.

Yorum

Musavi kardeş aileniz tepki gösterdi mi Şii olduğunuzda? Yada çevreniz nasıl karşıladı bu seçiminizi?

Yorum

ailem çok dinle alakası olmayan kişiler babam sosyalist ve dinlere inanmıyor onun için çok bir tepki olmadı

Yorum

Barış kardeş benim babam emekli imam ,ben birçok yerde şia olduğumu söylüyorum ,fakat babamın yanında söylemeyi ise zamana bıraktım ,belki onun için zor gelir diye söyleyemiyorum belki farkındadır ,hatta bazen ihtilafi konuları konuşurken cevap veremeyince oğlum bizi de caferi yapacaksın diye espirilerine de şahit oluyorum,şia alimlerine olan teveccühümden dolayı az çok biliyor ...
                      Musavi kardeş hakikaten yazıların çok ses getiriyor ,senin gibi şiaları sayısını Allah artırsın...

Yorum

[quote author=Elmeddin link=topic=14080.msg97756#msg97756 date=1280165850]
                        [quote author=EHLI-TEVHID link=topic=14080.msg97754#msg97754 date=1280164930]
                        İBN TEYMIYYE YANLIŞSIZ DEGILDIR.BIRDE IBN HAZM KITABINDA BU RIVAYET BATILDIR DIYOR HAKTIR DEMIYOR.[/quote]

rivayet batıl değil, batıl olan ibni Hazmdır. rivayet benzer şekli ile ibni Kesirde de geçiyor. inşaAlalh paylaşacağım. ibni Hazmın rivayete batıl demesi ise sadece bağnazlık ve taassuptur. taassubdan adamın gözleri kararmış ki, Buhari, Müslim, Ebu Davud, Ahmed, İbni Hacer gibi kişilerin "güvenilirdir" dediği şahsı yermeğe çalışmış. yine o ravi ihtilaflı olsaydı ibni Hazma itiraz edecek söz kalmazdı ama ravi ihtilaflıda değil, ittifakla güvenilir birisi.
                        [/quote]

Elmeddin kardeş bazen çok olduğumu düşünüyorum ama bunlar da araştırma ve tezlerin tam ispatı için gerekli şeyler diye düşünüyorum.. çok şey istesem de değer diye düşünüyorum..

burdaki İbn Hazmın zayıf dediği ama bizim buhari ve müslim kriterlerine göre sağlam dediğimiz ravi ve buhari ile müslimin hadis aldığı ravi dediğimize de bir kanıt getirseniz. Yani buhari ve müslimden bu raviden gelen birer örnek verebilir misiniz. herhangi bir hadis olabilir ama İbn Hazmın mercuh görüp güvenilmez dediği ve bu yüzden Ebubekir ve Ömer'in Peygamber suikastçıları arasında olduğuna dair rivayeti uydurma saydığı ravinin buhari ve müslim senedinden birer hadis.. burda paylaşmanız mümkün mü...

Yorum

[quote author=ahmed link=topic=14080.msg108422#msg108422 date=1287860982]
                          Barış kardeş benim babam emekli imam ,ben birçok yerde şia olduğumu söylüyorum ,fakat babamın yanında söylemeyi ise zamana bıraktım ,belki onun için zor gelir diye söyleyemiyorum belki farkındadır ,hatta bazen ihtilafi konuları konuşurken cevap veremeyince oğlum bizi de caferi yapacaksın diye espirilerine de şahit oluyorum,şia alimlerine olan teveccühümden dolayı az çok biliyor ...
                          Musavi kardeş hakikaten yazıların çok ses getiriyor ,senin gibi şiaları sayısını Allah artırsın...
                          [/quote]

:al.razı olsun

amin kardeş

Yorum

[quote author=ahmed link=topic=14080.msg108422#msg108422 date=1287860982]
                            [/quote]

bizi de caferi yapacaksın demesi size vebal getirecek bir durumdur. Demek ki hazır babanız.. ona durumu açın ve samimi olarak onu bu Ehlibeyt mektebine çağırın. Ertelediğinizde ölüm kalım var Allah hayırlı ölümler versin hepimize babanıza bir an önce açın.. sonra pişman olmamanız için bu gerekli diye düşünüyorum. rabbim yollarınızı açacaktır. Ben hiç çekinmedim. Gururla sevinçle tercihimi belirttim. Geçen sene ihtiyatla yanaştılar kabul etmediler demiyorum biraz kuşkuları vardı çünkü yeni girdiğimi yine önceden olduu gibi bunu da değiştirebileceğimi düşünüyorlardı.. ama bu seneye yatırım olmuş oldu geçen seneki açıklamam...

bu sene babam (86 yaşında) dedi oğlum tamam ama biz artık ibadetlerde davranışlarımızı çok zor değiştiririz. unutkanlık var.. sen bana nasıl İmamlara inanacağımı söyle.. ben de bir eline ikameyi yazdım Aliyyen veliyyullah ve hayyaala hayril amel olan haliyle verdim.. bunu her namazdan sonra oku ve Ehlibeytten özellikle Ali a.s.'dan, Allah'a yaptığın dualarında şefaati ve geçmiş hayatınızdaki bilgisizlik nedeniyle inanmamayı affedilmesini iste dedim... çok sevindi yüreği Ehlibeyt aşkıyla doldu.. ben de sevindim.. Elhamdülillah...

Yorum

Ahmed kardeş
                              sizin sanırım Nasıl şii olduk başlığında yazınız yok
                              zaman bulursanız hikayenizi velayet.com da görmek isteriz inşAllah
                              Allah, geçimsiz efendileri olan bir adamla, yalnız bir kişiye bağlı olan bir adamı misal olarak verir. Bu ikisi eşit midir? Övülmek Allah içindir, fakat çoğu bilmezler. (Zümer 27)

Yorum

bugun doğuştan bir şii bana sen gavurdan dönmesin dedi

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X