Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Nasıl Şii Oldum - 27 / Musavi

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Nasıl Şii Oldum - 27 / Musavi

[quote author=Musavi link=topic=14080.msg108442#msg108442 date=1287870265]
    bugun doğuştan bir şii bana sen gavurdan dönmesin dedi
    [/quote]
    eğer şaka yapmadıysa ki şakasıda hoş değil
    edepsizlik etmiş.
    Allah, geçimsiz efendileri olan bir adamla, yalnız bir kişiye bağlı olan bir adamı misal olarak verir. Bu ikisi eşit midir? Övülmek Allah içindir, fakat çoğu bilmezler. (Zümer 27)

Yorum

yok şaka değildi. çok sertti.

Yorum

cahillik etmiş kardeşim

doğuştan şii olmak (şii bir ailede doğmuş olmak) marifet değil bir nimettir kıymetini bilene
        o kadar çok insanımız varki sadece adı şii olan (güya)
        kahvede akşama kadar pişpirik oynayıp sonrada dinden imandan bahseden.
        Rabbim hidayet versin..

Allah, geçimsiz efendileri olan bir adamla, yalnız bir kişiye bağlı olan bir adamı misal olarak verir. Bu ikisi eşit midir? Övülmek Allah içindir, fakat çoğu bilmezler. (Zümer 27)

Yorum

, kafirin en büyügsün, saygidaan sevgiden bahs ediyorsun, hz.alinin sahte resmini koydun, bilmiyormusun, hz.ali size sopa adini, yahudi oynuna geldiginizi anlatmadimi,trye gelince, seni domuz bagi yapip, kirbacliyacam

buda sunni arkadaşımın mesajı

Yorum

[/quote]
            Ne yani Şii olmayan Sünniler gavur mu bazı Şİİlere göre...

[quote author=Musavi link=topic=14080.msg108447#msg108447 date=1287870981]
            , kafirin en büyügsün, saygidaan sevgiden bahs ediyorsun, hz.alinin sahte resmini koydun, bilmiyormusun, hz.ali size sopa adini, yahudi oynuna geldiginizi anlatmadimi,trye gelince, seni domuz bagi yapip, kirbacliyacam

buda sunni arkadaşımın mesajı
            [/quote]

Yuh artık

Yorum

sunnilerin en tehlikeli olanları osmanlıya aşırı bağlı olanları.bunlar ırkçı sebeblerden dolayı şiaya aşırı düşmanlar...niye ecdadın yolunda değilsin diyorlar ben ecdadım batılsa da mı o ecdada uyayım.

Yorum

[/quote]Bu konu`da özellikle Alevi kökenli olanların için`de çok bağnaz var.

Yorum

[quote author=Musavi link=topic=14080.msg108473#msg108473 date=1287901227]
                  sunnilerin en tehlikeli olanları osmanlıya aşırı bağlı olanları.bunlar ırkçı sebeblerden dolayı şiaya aşırı düşmanlar...niye ecdadın yolunda değilsin diyorlar ben ecdadım batılsa da mı o ecdada uyayım.
                  [/quote]Vehabilerin yanında bunlar nedir ki...

Yorum

[quote author=Çeri link=topic=14080.msg108476#msg108476 date=1287906743]
                    [/quote]Vehabilerin yanında bunlar nedir ki...
                    [/quote]

Haklısın ama vehhabiler yine delile dayanıyor bunlarda delil yok atalaımız öyle demiş diyorlar

Yorum

yok bence vahhabiler daha tehlikeli, adamlar sünnileri bile neredeyse tekfir edecekler. Tek sünni biziz diyorlar.

Yorum

[quote author=Barış87 link=topic=14080.msg108481#msg108481 date=1287907568]
                        yok bence vahhabiler daha tehlikeli, adamlar sünnileri bile neredeyse tekfir edecekler. Tek sünni biziz diyorlar.
                        [/quote]Zaten Ehli Sünnet Vehabileri Ehli Sünnet olarak kabul etmiyor.
                        Ben Sünniyken bile Şiileri kendime daha yakın görürdüm.

Yorum

vehhabiler gerçek sunnidir.buhariye inanan bir insan vehhabı olmak zorundadır.buharideki Allah tanımına bakın elli kollu haşa gökteki bir varlık.onun için eger buhariye inanıyorsan vahhabi gibiinanacaksın başka şansın yok.

Hadis: “Allah ahirette Peygamberlere kimliğini kanıtlamak için bacağını açıp baldırını gösterir.”

Müslim - İman 302, Buhari 97/24,10/29, Hanbel 3/1

Hadis: “Allah benimle görüştü. Elini iki omuzum arasına koydu. Öyle ki parmaklarının soğukluğunu iki göğsüm arasında hissettim.”

Hanbel 5/243

Yorum

[/quote]Osmanlı Sünniliği Arap Ülkelerine göre Ehli Beyte çok daha fazla önem vermiştir.Tarikatlar silsilerini ya H.z.Ali ile başlatırlar ya İmam Cafer-i Sadık`ta silsilelerinin başlarında yer alır.
                            İstanbul`da "ÇİFTE SULTANLAR" diye İmam H.z.Hüseyinin kızlarına ait olduğu söylenen bir türbe çok önemli bir ziyaret yeridir.Özellikle Muharrem ayında burası ziyaretçi akınına uğrarmış.Muharrem ayında İstanbul sokaklarında Goygoycu denilen körler gruplar halin`de Kerbela ilgili mersiyeler söylüyerek gezerlermiş ve İstanbul halkı onlara para yardımında bulunurmuş.Bir Şii olan Fuzuli`ye çok hürmet edilmiş.Pir Sultan Abdalın "RIZA LOKMASI" adlı sonun`da ONİKİ İMAM KATARIMIZ " geçen şiiri bugün bile sık sık Sünni Camilerin`de söylenmekte.

Ayrıca sadece Osmanlı ecdadımız değil; Pir Sultan, Şah İsmail Hatai, Şeyh Bedrettin, Börklüce Mustafa, Baba İshak, Celalilerde ecdadımız.

Yorum

Saygıdeğer Qom_u Aşk eğer sizin gibi ilmi donanım ve ikna etmeyi yakalayabilirsem inşallah ilerleyen süreçte babamla olması gereken diyaloğu gerçekleştirebilirim ,dualarınızı bekliyorum.

Mirzehan kardeşim geniş bir zamanımı denk getirebilirsem özlü bir şekilde ben acizin Şia oluşumu yazacağım ,Allah'a emanet ...

Yorum

cümle kuruşlarınız güzel ben de ikna kabiliyeti yüksek olan kardeşlerimizden biri diye düşünüyordum sizin için.. Bu heyecanla çok güzel işler yapılır. babanız imamsa zaten bir çok delillerimizi sünni kitaplardan okumuştur. bu konu sizin artılarınızdır. eğer hiç okumamışsa o daha kötü.. Ve sizin gibi temiz evlat sahibi olduğuna göre helal haram iyi bir soy anlamına gelebilir. tüm bunlar avantajlardır.

Hidayet Rabbimizdendir. Siz elinizden geleni yapın diye düşünüyorum.. sonuçta kaybedecek çok şeyini zolmaz.. kitap okursa alın verin peşaver gecelerini sonra ara ara izleyin..

Rabbim cümlemizin akraba yakınlarına Ehlibeyt aşkını nasip etsin..

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X