Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Nasıl Şii Oldum - 27 / Musavi

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Nasıl Şii Oldum - 27 / Musavi

Selamun aleykum arkadaşlar.Bende kısa zaman once şii oldum elhamdulillah.Bir arkadaş ticaninin kitaplarını onerdi once onlerı okuyup bitirdim.Sonra Seyyid Musavinin Peşaver gecelerini okuyunca tam ikna oldum.İkna oluşumdaki en onemli sebeb hadislerdi.Gadiri Hum hadisi acıkca Hz.Alinin velayetini bildiriyordu.Baktım gercekten sahih bir hadis cok fazla sayıda ravi ile gelmiş mutevatur olmuş.Yine menzilet ve aba hadisi gibi deliller tam olarak ikna olmamı sagladı.Zaten onceden de aklıma yatan seyleri vardı fakat apacık delilleri gorunce tam olarak ikna oldum.Beni ikna eden hadisleri ve kaynaklarını şoyle derledim.

Resulullah (s.a.a) şöyle buyurdu: "Ali'yi çirkin bir şekilde anıyorsunuz; oysa o benden, ben de ondanım. O benden sonra sizin emirinizdir. O bendendir ve ben de ondanım ve o benden sonra sizin emirinizdir.

Müsned-i Ahmed, c.5, s.356; Hasais-i Neseî, s.24, biraz farkla; Müstedreku's- Sahihayn, c.3, s.110, sözcük farkıyla; Mecmau'z-Zevaid, c.9, s.127; Kenzü'l- Ummal, c.12, s.207 İbn Ebî Şeybe'den özetle ve c.12, s.210 Deylemî'den; Kunuzu'l-Hakaiki, Menavî, s.186.

Resul-i Ekrem (s.a.a) öfkesi yüzünden okunduğu hâlde onlara dönerek şöyle buyurdu: Ali'den ne istiyorsunuz, Ali'den ne istiyorsunuz, Ali'den ne istiyorsunuz?! Ali bendendir ve ben de Ali'denim, Ali bendendir ve ben de Ali'denim. Ve o benden sonra her müminin velisidir

Sahih-i Tirmizî, c.13, s.165, "Menakıbu Ali b. Ebu Talib" babı; Müsned-i Ahmed, c.4, s.437; Müsned-i Tayalesî, c.3, s.111, 829. hadis; Müstedrek-i Hâkim, c.3, s.110; el-Hasais, Neseî, s.19 ve 16; Hilyetu'l-Evliyâ, Ebu Nuaym, c.6, s.294; Riyazu'n-Nazira, c.2, s.171; Kenzü'l-Ummal, c.12, s.207 ve c.15, s.125.

Haskanî, Abdullah b. Ebu Evfa'dan da Gadir-i Hum'da Resulullah'ın (s.a.a), "Ey Elçi, Rabbinden sana indirileni tebliğ et..." ayetini okuduğunu ve sonra da koltuğunun altındaki beyazlık görününceye kadar ellerini kaldırarak şöyle buyurduğunu duydum: Ey insanlar! Bilin ki ben kimin mevlasıysam Ali de onun mevlasıdır.[330] Vahidî, Esbabu'n-Nüzul adlı kitabında ve Suyûtî ise ed-Dürrü'l-Mensûr adlı kitabında Ebu Said Hudrî'den şöyle nakleder: "Ey Elçi, Rabbinden sana indirileni tebliğ et..." ayeti Ali b. Ebu Talib hakkında nazil olmuştur.[331] Suyûtî'nin Tefsir'inde İbn Mes'ud'dan, Resulullah'ın (s.a.a) döneminde bu ayeti şöyle okuyorduk diye rivayet edilmiştir: "Ey Elçi, Rabbinden sana -doğrusu Ali müminlerin velisidir diye- indirileni tebliğ et. Eğer (bu görevi) yapmayacak olursan..."[332] Elbette İbn Mes'ud, söz konusu ayeti Resulullah'ın (s.a.a) hayatında böyle tefsir ettiklerini kastediyor.

Müsned-i Ahmed, c.1, s.118, 119, c.4, s.281, 370, 372, 373, c.5, s.347, 370; Müstedrek-i Hâkim, c.3, s.109; Sünen-i İbn Mâce, "Fazlu Ali" babı; Hâkim Haskanî, c.1, s.190, 191; Tarih-i İbn Kesir, c.5, s.209, 210-213. Bu kitapta c.5, s.209'da şöyle geçer: Zeyd'e, "Sen bunu Resulullah'tan (s.a.a) duydun mu?" diye sordum. Zeyd, "O çölde bunu gözleriyle görmeyen ve kulaklarıyla duymayan kimse yoktur." dedi. İbn Kesir daha sonra, "Bu hadisi şeyhimiz Ebu Abdullah Zehebî sahih bilmiştir." der.

Müslim b. Haccac Nişaburi kendi Sahih'inde Zeyd b. Erkam'dan şöyle rivayet ediyor:

Resulullah (s.a.a) Mekke ile Medine arasındaki Gadiri Hum'da konuşmak için ayağa kalktı ve ALLAH'a hamd ve senadan sonra halka nasihatta bulunup şöyle buyurdu:

"Ey insanlar ben ancak bir beşerim; yakında Rabbimin elçisi (Azrail) gelecek ben de davetine icabet edeceğim. Aranızda iki değerli şey bırakıyorum; Birincisi hidayet ve nurun bulunduğu ALLAH'ın Kitabı'dır. Öyleyse ALLAH'ın Kitabı'na sıkıca sarılın." Daha sonra da şöyle buyurdu: "Ikincisiyse Ehli Beytimdir. Ehli Beytim hakkında sizlere ALLAH'ı hatırlatıyorum Ehli Beytim hakkında sizlere ALLAH'ı hatırlatıyorum Ehli Beytim hakkında sizlere ALLAH'ı hatırlatıyorum." Sahihi Müslim c.4 s.1873.

Hakim Nişaburi Zeyd b. Erkam'dan şu hadisi nakleder : Resulullah (s.a.a) Veda Haccı'ndan dönerken Gadiri Hum'da konakladığında orada bulunan ağaçların altını temizlemerini emredip sonra da şöyle buyurdu:

"ALLAH'ın çağrısına icabet etmeme az kaldı. Ben aranızda biri diğerinden daha büyük olan iki büyük ve değerli şey bırakıyorum: ALLAH'ın Kitabı ve Ehli Beytim. Bu ikisi hakkında nasıl davranacağınıza dikkat edin. Çünkü Kur'an ve Ehli Beytim Havuz başında bana kavuşuncaya kadar birbirinden ayrılmazlar. ALLAH benim mevlam ben de her mü'minin mevlasıyım." O anda Ali'nin (a.s) elini tutarak şöyle buyurdu: "Ben kimin mevlasıysam Ali de onun mevlasıdır. ALLAH'ım onu seveni sev ona düşman olana düşman ol." El Müstedrek Alas Sahiheyn c.3 s.109.

Ynt: Nasıl Şii Oldum - 27 / Musavi

Ne mutlu size ki sizde hakkı, hakikati görebildiniz. İnşaallah daha güzel çalışmalara imza atarak öğrendiklerinizden uzak insanlara ışık olursunuz. (Bu arada Başlığınızda ufak bir değişiklik yaptım kardeş.)

Yorum

Kardeşim aramıza hoşgeldin Rabbim bundan sonraki yaşantında sağlıklı uzun ömür versin.Dünya ve Ahiret Ehlibeytten ayırmasın dünyada ziyaretlerini ahirette şefaatlerini nasip etsin..
      ALLAH'ım Bütün Güzel Sözler Sana Söylemekle Güzeldir,Kırık Dökük de Olsa Kabul Eyle Sözlerimi.

Yorum

Elhamdülillah...

kardeş neredensiniz nasıl bu kitaplara ulaştınız neden bunların uydurma olabileceğini şianın bidat ehli olduğunu düşünmediniz..

terkettiğiniz sünniliğin nesi eksikti eksik mydi ki başka kaynaklar aradınız, ya da bunların şii kaynakları olup sünni olmadığını görünce neden reddetmediniz??

Bu konular bir çok kardeşin asla aşamadığı noktalar:Biraz açarsanız faydalı olur kanaatindeyim..

gelişiniz bizi çok sevindirdi...

Yorum

Allah hepınızden razı olsun.Ben okumayı ve arastırmayı cok seven bir insanım ornegın kuran mealını 30 kez kutubi sitteyi bir kac kez bitirmiş insanım.Bu hadislerin bir kısmını hatırladım zaten.Bir kısmını ise arayıp buldum kitaplarda.Ahmed bin hanbel sunnilerin sahih kabul ettigi bir kaynak Muslimde oyle baktım bu hadisler bu kitaplarda var.

Gadiri Hum Hadisini ise kimse inkar edemiyor olay mutevatir.Ama soyle tevil ediyorlar Mevla dost demektir.Ben hemen veli ve mevla kelimlerinin anlamının kaynagını okumaya basladım arastırdım.Onlarda Veli kelımesının ilk anlamının işi uzerine almak idare etmek anlamı oldugunu gordum.Ikıncı olarak zaten o kadar kısıyı colde durdurup Ali sizin dostunuzdur demenin hicbir mantıgı yok.Hatta komık bir iddia bence.

Cok onemli bir hadis ise sekaleyn hadisi bu hadisi yine sunnilerin en onemli kaynakları hep aktarmış.Muslim Musned Tirmizi gibi.Yani yalan olamaz ve sunnilerin kendi kaynakları.Sekaleyn hadisi kuran ve ehlibeytin asla ayrılmayacagını soyluyor buda apacık ve kesin delil.

Şu hadisi cocukken biliyordum ve hep sasırırdım.Peygamber hasta iken vasiyet yazdırmak istiyor fakat Omer engelliyor.Oysa peygamberi engellemek olacak iş mi ? O zaman dusunemedigim seyi acık kanıtlarıyla dusundum.Şia kaynaklarını araştıran herkese tavsiyem hadis ve ayetleri teadik ettirmesidir.Yani hadis yalan olabilirmi diyorsun ac Musnedi bak bakalım o hadis var mı ?

Bu arada en son aşamada beni o kaynaklara yonlendiren arkadaşımdan da Allah razı olsun.Peşaver geceleri gercekten muthiş bir kitap herkes okusun.Su an Ankaradayım.Hicbir zaman katı bir sunni olmadıgım icin şia deyince kitapları atmadım.Ehli sunnetin çelişkilerini yıllardır goruyordum.Ebu Hureyrenin uyduruk celişkili hadisleri Allahın baldırını gostermesi gibi hadisler zaten uzun zamandır ehli sunnet inancına olan guvenimi sarsmıştı.

Hepinize selamlar...Teşekkurler.

Yorum

[quote author=serdarcan link=topic=14080.msg84513#msg84513 date=1274942649]
            Kardeşim aramıza hoşgeldin Rabbim bundan sonraki yaşantında sağlıklı uzun ömür versin.Dünya ve Ahiret Ehlibeytten ayırmasın dünyada ziyaretlerini ahirette şefaatlerini nasip etsin..
            [/quote]

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

Allah razı olsun.Hoşbulduk.şianın dogru yol olduguna kanaat getirdim.Allah beni bu yolda yasatsın

Yorum

[/quote]
                De ki: «İstediğinizi yapın; Allah, peygamberi ve mü’minler yaptıklarınızı görecektir. Sonra hepiniz, görülmeyeni ve görüleni bilen Allah'a döndürülecek­siniz. O size, yaptıklarınızı bildirecek­tir.»
                (Tevbe Suresi 105)

Yorum

[quote author=gulistan_2 link=topic=14080.msg84560#msg84560 date=1274957440]
                  [/quote]
                  [/quote]

Yorum

[quote author=Musavi link=topic=14080.msg84570#msg84570 date=1274960069]
                    Allah razı olsun.Hoşbulduk.Ehli sunnet (muaviye ve yazid) itikadına donmekten yuzbin kez Allaha sıgınırım.Zaten akla ters bir inanc.Vallahi olmek bana o inanca donmekten daha hayırlı.
                    [/quote]
                    Elhamdülillah RAbbim bizim en son halimizi en hayırlı eylesin.. ben de aynı duygulardayım..

Yorum

[quote author=Musavi link=topic=14080.msg84570#msg84570 date=1274960069]
                      Allah razı olsun.Hoşbulduk.Ehli sunnet (muaviye ve yazid) itikadına donmekten yuzbin kez Allaha sıgınırım.Zaten akla ters bir inanc.Vallahi olmek bana o inanca donmekten daha hayırlı.
                      [/quote]

bu yazınızı mufazzal sakın görmesin zira kendisi adaletlidir ve başkalarının itikadı hakkında bu tarz yazılar yazdığınız için hemen siler

kendi itikadına batıl denildiği için küplere binmiş ve anında silmiştir aynı hassasiyeti diğer itikadler için söylenen sözlere karşıda göstermesi an meselesidir

En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 05.08.2020, 01:59.

Yorum

hayır o (Musavi kardeşim) kimsenin itikadına o tarz yazılar yazmış değildir. çünkü o kendi itikadına dair (önceki sünni itikadı) görüşlerini söylemektedir.

karıştırıyorsunuz...

Yorum

yazımı degıstırdım tahrık olmasın diye ama sunni kaynaklarında muaviyenin hatta bazen yezidin ovuldugu bilinen bir gercek.ve itikad icin gerekli bilgilerde genelede onların yakınından alınmış.ornegın ebu hureyre ve abdullah bin omer gibi.dolayısıyla sunnilik ve emevilik arasında buyuk bagıntı var.tabi aralarında cok insaflı olanlarda var.

Yorum

360 — YEZİD: Emevi halifelerinin ikincisidir. Hz. Muaviye’nin oğludur. Hicri 26. yılda Şam’da doğup, 64 de vefat etti. [60] senesinde halife oldu. 61 [m. 681] senesinin Muharrem ayında Kerbela faciası oldu. Yezid buna üzüldü. Allah ibni Mercaneye lanet eylesin! Hüseynin istediklerini kabul etmeyip de, onu katlettirdi. Böylece, beni kötü tanıttı dedi. İbni Mercane, Ubeydullah bin Ziyadın adıdır. Yezid, Müslüman idi. Namaz kılardı. İslamiyet'e düşman değildi. Yüzüğünün taşı üzerinde Rabbünallah yazılı idi.

dinimizislam.com

Yorum

[quote author=Musavi link=topic=14080.msg84773#msg84773 date=1274992706]
                              yazımı degıstırdım tahrık olmasın diye ama sunni kaynaklarında muaviyenin hatta bazen yezidin ovuldugu bilinen bir gercek.ve itikad icin gerekli bilgilerde genelede onların yakınından alınmış.ornegın ebu hureyre ve abdullah bin omer gibi.dolayısıyla sunnilik ve emevilik arasında buyuk bagıntı var.tabi aralarında cok insaflı olanlarda var.
                              [/quote]

al işte aynen ben. ben de ilk girdiğimde siteye aynı cümleler aynı duygularla buraya yazıyordum. ama sünniler şiddetle karşı çıkıyorlardı.. sünnilikte böyle değil diye..

sen devam et kardeşim yüreğimize su serpiyorsun. Yıllarca sünnilikten bezmiş çelişkiler yalanlar dolu hayatta alternatifsizlik şiadan ehlibeytten habersizlikle kandırıldığımız günleri anlat.. anlat ki şiiler nasıl bir cevher içinde bulunduklarını anlayıp kıymetlerini bilsinler bu cevherin. ve sorumluluğunu da. sünniler de görsün ki alternatifsiz değil sünnilik. tersine delilsiz ve sun'i...

Yorum

YUKARI ÇIK
                              Çalışıyor...
                              X