Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Nasıl Şii Oldum - 27 / Musavi

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Nasıl Şii Oldum - 27 / Musavi

mü'minlerden iki gurup vuruşurlarsa... ayetini nereye koyacak nasıl anlayacaksınız?

Yorum

ben tevbe 100 ayetini rehber alır selefi salihine uyarım.Allah selefi salihinden razı olmuş ben ne derim ki.
      HASBUNALLAH

Yorum

[quote author=EHLI-TEVHID link=topic=14080.msg96649#msg96649 date=1279470086]
        ben tevbe 100 ayetini rehber alır selefi salihine uyarım.Allah selefi salihinden razı olmuş ben ne derim ki. [/quote]

amenna. bizde selefe uyarız ama selef kimdir? Tebükte Rasulullaha s.a.a suikast düzenleyenlermi? yoksa Hazrete karşı sayıklıyor diyenmi? belkide Rasulullahın s.a.a açıkca "Ali benim kardeşim, vasim ve halifemdir" demesine rağmen hilafeti gasp edenlerdir slef. öylemi? heyhat. heyhat. Selef Ebu Zerrdir, Ammardır, şehit edilen ibni Mesuddur, Sııfnda şehadet şerbetini içen Huzeyme b. Sabittir, ümmetin alimi ibni Abbastır, Kuran üstadı Übeyy b. Kabdır, Mikdaddır, ilim şehrinin kapısı, Allahın kılıcı imam Alidir a.s

Yorum

allah hepsine cenneti vaad etti hepsinden razı oldu diyor.
          HASBUNALLAH

Yorum

Allah sahabe arasında cok sayıda munafık oldugunu bizzat kuranda soyluyor.

Yorum

İyi munafık var da siz ömeride munafık yaptınız.
              HASBUNALLAH

Yorum

[quote author=EHLI-TEVHID link=topic=14080.msg96665#msg96665 date=1279477352]
                allah hepsine cenneti vaad etti hepsinden razı oldu diyor.[/quote]

evet, muhacir ve ensarın hepsinde. munafıklardan değil! o munafıklar ki, imama a.s sövüp lanet ediyorlardı, o mufaıklar ki, Rasulullaha s.a.a suikast düzenlediler, o munafıklar ki, Rasulullah s.a.a sayıklıyor dediler, Hz. Usmaenin r.a ordusunda çıkıp Rasulullahın s.a.a lanetine uğradılar.

Yorum

ebu bekirde ömerde mi yani onlarda mı munafık
                  HASBUNALLAH

Yorum

[quote author=EHLI-TEVHID link=topic=14080.msg96769#msg96769 date=1279546940]
                    ebu bekirde ömerde mi yani onlarda mı munafık
                    [/quote]Burada isimlerin pek önemi yoktur.
                    Münafıklığın alametleri her kimde var ise hiç farketmez münafıktır.
                    sizcede öğle değilmi?

Yorum

Rasulullahı s.a.a öldürmeğe kalkışmak munafıklık değilmi?

Yorum

evet buna kalkışmak muhakkak munafıklıktır.
                        HASBUNALLAH

Yorum

[quote author=EHLI-TEVHID link=topic=14080.msg96791#msg96791 date=1279548823]
                          evet buna kalkışmak muhakkak munafıklıktır.[/quote]

amenna. senin bu itirafından yaralanıp sana Rasulullaha s.a.a suikast düzenleyenlrin adlarını verelim. buyur. işte bu munafıklar Rasulullaha s.a.a suikast düzenlediler.

Yorum

ibn hazmdan gostermen onemli degil bana kutubi sitte imamlarından birisinin naklini goster inanayım
                            HASBUNALLAH

Yorum

[quote author=EHLI-TEVHID link=topic=14080.msg96801#msg96801 date=1279550198]
                              ibn hazmdan gostermen onemli degil bana kutubi sitte imamlarından birisinin naklini goster inanayım[/quote]

niye? ibni Hazm ehli sünnet değilmi? kitabının hiçbir önemi yokmu? eğer yoksa yakın Kutubi sitte dışındakı kitapları. tarih kitapları, hadis kitapları, tefsir kitapları, fıkıh kitapları. neden bekliyorsunuz?

Yorum

[quote author=Elmeddin link=topic=14080.msg96805#msg96805 date=1279551280]
                                [quote author=EHLI-TEVHID link=topic=14080.msg96801#msg96801 date=1279550198]
                                ibn hazmdan gostermen onemli degil bana kutubi sitte imamlarından birisinin naklini goster inanayım[/quote]

niye? ibni Hazm ehli sünnet değilmi? kitabının hiçbir önemi yokmu? eğer yoksa yakın Kutubi sitte dışındakı kitapları. tarih kitapları, hadis kitapları, tefsir kitapları, fıkıh kitapları. neden bekliyorsunuz?
                                [/quote]

kitapların hiçbir degeri yok ama bu kadar onemli bir konuda delil olamaz.birde o kadar ebu bekir ve ömeri oven hadis varken şimdi tek başına nasıl bunu ele alalım.
                                HASBUNALLAH

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X